ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 02.02.2012
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 25.04.10
STATUS: PREMIUM
LUNA
JAN-2012
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Restaurante libaneze Bucuresti

TIPĂREȘTE

M-am uitat recent pe niste review-uri pe net si reiesea ca mancarea libaneza ofera cel mai bun raport calitate/pret in Bucuresti.

Desi apreciez foarte mult si mancarea traditionala romaneasca, trebuie sa recunosc ca mancarea de la restaurantele libaneze din Bucuresti imi bucura cel mai mult papilele gustative. Nu am plecat niciodata nemultumiti din nici unul dintre retaurantele libaneze la care am fost.

In general mancarea libaneza este cunoscuta pentru aromele deosebite, din bucataria libaneza nelipsind mirodeniile, usturoiul, lamaia, uleiul de masline, legumele proaspete. Prospetimea ingredientelor este esentiala.

Coin Vert - de departe cel mai bun din punct de vedere al gustului mancarii si al serviciilor prompte. Pe unul dintre domnii care servesc il recunoastem de fiecare data si se poarta exemplar (foarte rapid si amabil). Nu asteapta niciodata sa ti se termine bautura din pahar si asta intr-un mod discret, fara sa te simti asaltat de prezenta lui.

Salata de masline in sos de rodii e dementiala, la fel si celelate salate – taboule (patrunjel cu rosii), humus cu muguri de pin sau labne (iaurt cu ulei de masline si alte combinatii). Noi de obicei incepem cu salate si gustari reci si nu ajungem mai departe de gustarile calde la capitolul mancare pentru ca sunt atat de bune si au atat de multe feluri ca ne comandam din toate si ne saturam. La capitolul gustari calde am incercat printre altele: sambusek (aluat cu spanac/carne/branza), pui in sos de lamaie, makanek (carnaciori libanezi in sos acrisor), ficatei in sos de rodii, sujuk (carnaciori picanti intr-un sos rosu). Nu am retinut denumirile exacte pentru ca de fiecare data mergem cu nasii nostrii care comanda deja din memorie. Aproape niciodata nu ne uitam pe meniu. Dar ultima oara am cerut meniul sa ne uitam la desert desi stiam ca vrem combinatia aceea de crema de lapte cu banana, miere si fistic. La Coin Vert acest desert se cheama Kashta.

Marele dezavantaj al localului - este destul de mic iar ca décor, in afara de un semineu nefunctional, nu te impresioneaza nimic.

Se afla in zona Domenii, pe strada Sandu Aldea.

Four Seasons – in zona Piata Gemeni, pe str. Vasile Lascar.

Ca si décor este destul de frumos, dar niciodata nu reusesc sa ma simt prea confortabil pentru ca ori e prea frig, ori e prea mult fum de tigara. Dar mancarea este buna. Cam aceleasi feluri ca la Coin Vert, doar ca acelasi desert se cheama Noapte de Beirut si scrie ca are si apa de flori. Aici mai au cateva feluri de mezze calde pe care nu le-am gasit la Coin Vert (de ex. limba in sos de lamaie).

Servirea nu e tocmai prompta. Daca nu comanzi de baut inainte sa ti se goleasca paharul, poti sa stai si 10 minute fara bautura.

El Mir – in incinta Hotelului Marriott.

Mancarea este foarte buna, meniul nefiind cu mult diferit de al celorlalte restaurante libaneze. Restaurantul este foarte mare iar decorul, desi pastreaza specificul si motivele orientale, nu reuseste sa acopere intr-atat cat sa creeze atmosfera la care te astepti.

Preturile parca sunt mai mari decat la celelalte. Ne-am oprit aici sa mancam dupa ce am participat la un eveniment in cadrul hotelului. Altfel, cred ca as fi ales intre cele doua de mai sus.

Piccolo Mondo – in spatele pietei 1 Mai de pe Ion Mihalache (str. Clucerului).

Am fost o singura data si ne-am lecuit. Nu excelau la nici un capitol – servicii, mancare. Si tocmai pentru faptul ca avem variante mult mai bune de restaurant libanez, nu am mai mers.


[fb]
---
Trimis de miha_t in 02.02.12 15:13:26
Validat / Publicat: 02.02.12 16:23:00

VIZUALIZĂRI: 4675 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (miha_t); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 7200 PMA (din 10 voturi)

ECOURI la acest articol

3 ecouri scrise, până acum

Diaura* [02.02.12 23:31:55] »

Ce coincidenta: in seara asta am mancat o mare salata taboule (facuta de mine acasa). Satioasa si plina de vitamine.

Din ce ai enumerat tu, carnaciorii in sos mi se par o nebunie ( deliciosi ).

Pentru iubitorii de mancaruri libaneze, imi permit sa adaug la lista ta cu restaurante si pe cele din Mall-uri.

In Mall Plaza, servirea este prompta si mancarurile gustoase. Preturile sunt ok.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
cristina65 [03.02.12 00:02:20] »

Ma inscriu cu mare entuziasm in clubul fanilor bucatariei libaneze!! Savuroasa, sanatoasa, diversificata...

In alta ordine de idei, iti impartasesc impresiile, desi (culmea, in ciuda multiplelor recomandari) nu am fost niciodata la Coin Vert! Noi mergem f des la El Mir, de care suntem f multumiti. Intre ora 12 si ora 14 e happy hour (nu, nu cu Maruta, nu va speriati!) si ai o reducere de 10 (sau 20?) %-chiar nu mai stiu acum. La fel pt cei ce au abonament la gym la Marriot-aratand cardul, ai o reducere de 10 %. Asa mai pacalim preturile nu f mici...

Decorul e un pic ciudat, se vede ca s-au facut multe modificari si s-au amestecat stilurile, pt ca inainte acolo a fost un restaurant romanesc, care nu a rezistat prea mult (acum multi ani). Apoi a inceput sa functioneze tot un libanez, El Bacha, care azi exista doar in cadrul hotelului Phoenicia, iar acum se pare ca s-au schimbat patronii,costumele chelnerilor si... decorurile. Din fericire, nu si calitatea servirii sau a mancarii! (Aici,sotul meu nu e de acord,lui ii placea mult mai mult vechiul El Bacha decat actualul ElMir; mie mi se pare aceeasi Marie cu alta palarie).By the way, la Phoenicia... bunicel, dar nu rupt din soare. Noi am nimerit o masa langa un soi de salon unde dupa 9-10 seara dansau cu foc niste "cadane" autohtone, iar niste "domni hiperpigmentati constitutional", ca sa le zic asa, stateau pe jos, pe perne, fumau narghilea si indesau ceva (oare ce?) in salvarii doamnelor. A trebuit sa schimbam masa, ca fie-mea n-a mai vrut sa manance nimic, statea numai cu ochii lipiti de geamul despartitor, in extaz fata de acele multe printese Yasmine (pt cei ce nu stiu, prietena lui Aladin: -))

Four Season-ai dreptate, bun, dar ceva lipseste acolo, nu stiu ce, in ambianta, cred.

Piccolo Mondo? No way!... A fost ceva, la vremea lui, dar s-a pierdut pe drum... Cu siguranta are clientii lui, are si un hotel deasupra (!), calitatea mancarii si a serviciilor este mult sub pretentii.

Bravo pt review si... pofta buna!

MCM [09.04.12 16:38:06] »

@cristina65:

me to, me to!!!

Cea mai gustoasa mancare ever. Sunt de acord cu voi.

La Coin Vert merg cel putin o data pe luna. Nu ma deranjeaza stilul localului, chiar imi place, pentru ca este mic si nu este aglomerat, desi recunosc ca am mers mereu dupa ora 15.

Imi place in special humusul picant, baba ganoush, salatele, si specialitatea case Pui Coin Vert. Yam, Yam. Mi s-a facut o foameee )

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
cristina65, Diaura*, MCM
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în București?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.061661958694458 sec
    ecranul dvs: 1 x 1