ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 16.12.2011
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucureşti
ÎNSCRIS: 25.05.10
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
NOV-2011
DURATA: 1 zile
prieteni

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

Sfarsit de noiembrie la Cheile Gradistei...

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Sfarsit de noiembrie cu dimineti reci ca de iarna…Plecam din Predeal spre zona Bran-Moeciu. Nu am mai fost pe acolo cam de 8 poate chiar 10 ani si sunt curios sa vad cum s-a transformat aceasta zona renumita. Am amintiri frumoase cu peisaje deosebit de pitoresti, casute mici cocotate in varf de munte, paduri dese si ici colo vilute construite special pentru turism…Dar asta era acum... 10 ani cand venind tot de la Predeal, intr-o vara calduroasa am hotarat sa ne reintoarcem in Bucuresti prin Campulung si Targoviste.

Mergem pe soseaua spre Paraul Rece cotind la dreapta imediat dupa ce iesim din Predeal. Paduri inca dese ne insotesc tot drumul…Ici-colo vilute, mici hoteluri sau pensiuni construite recent, care toate inca se incadreaza in peisajul autohton…Drumul este mai bun decat acum cativa ani, soseaua sepuieste pe serpentine, nu este aglomeratie desi este sfarsit de saptamana …Recunosc cu oarecare nostalgie locurile unde ne opream la cate un gratar venind de la Predeal, pe malurile raului din apropiere, acum aproape secat si inghetat. Musuroaie facute recent de cartite umplu zonele mai plate ca niste mici castele din pamant reavan…Nu foarte departe zarim in dreapta peste paduri si vai Cabana Trei Brazi si cladirile construite in vale amplasate nu departe de ea.

Ajungem in periferia orasului Rasnov si zarim cetatea acolo sus pe deal, semeata si mandra, parca greu de cucerit, aparent inaccesibila….

Cotim spre stanga si ne indreptam spre Bran. Circulam un timp intr-o zona aproape plata unde campurile sunt dominante. Aici zarim ca mai peste tot multe constructii destul de noi, unele aflate inca neterminate. Sunt facute parca in plin camp fara nici-o forma de sistematizare, nu cred ca mi-ar face placere sa stau acolo.

Mergem spre localitatea Bran…Treptat imaginea se schimba, constructiile sunt mai frumoase, majoritatea cu destul de mult bun gust facute ce sa-I faci si concurenta este foarte mare…Natura se schimba, altitudinea creste, padurile sunt mai multe…Ajungem in centrul Branului si la castel sunt numeroase autocare si masini cu turisti, iar agitatia este destul de mare…Multe chioscuri cu suveniruri de diverse feluri, cu multe produse locale in care branzaturile locale sunt cap de afis dar toate la preturi destul de mari…Nu pot zice ca e o imagine prea frumoasa aceasta inghesuiala de tarabe…

Mergem mai departe si trecem pe langa cladirea vechii vami medievale din Bran, astazi muzeu, loc unde pe vremuri, amplasat aici datorita drumurilor comerciale dintre Transilvania si Tara Romaneasca…Continuam drumul, soseaua serpuieste lin printre casele localnicilor, vile, pensiuni care mai de care mai atragatoare…Se simte si se vede totusi o nota de bunastare a acestor locuri!

Urcam spre Moeciu si parca pe masura ce drumul se ingusteaza peisajele sunt si mai frumoase, padurile sunt mai dese, casele mai rasfirate si sigur aici chiar mi-ar place sa raman! Remarc ca majoritatea constructiilor sunt facute cu mult bun gust! Suntem la Moeciu de Jos, e linsite, e frumos in jur…Mergem spre satul Cheia iar pe langa sosea raul trece repede, involburat iar stancile muntilor parca se pravalesc spre sosea…

Ne propunem sa ajungem spre Cheile Gradistei. Nu stiu mai nimic despre aceste locuri asa ca raman mut de uimire de ceea ce s-a construit acolo…Vazusem cate ceva la TV dar realitatea depaseste mult imaginea de acolo…Brusc ne apare in fata intr-un peisaj de vis, o multime de cladiri turistice, de hoteluri si vile, mai mici sau mai mari, rarefiate pe o suprafata mare, toate construite cu mult bun gust in armonie cu peisajul din jur…Recunosc ca poate locurile acestea ar fi fost mai frumoase asa cum le-a dat natura, muntii si paduri si rauri, dar pentru cel care-si doreste cateva zile de odihna si confort acest complex este ideal! Se mentioneaza clar de la intrare ca ca locul este proprietate privata si desi este sfarsit de noiembrie intr-un anotimp nedefinit nici toamna dar nici iarna, remarc multimea de turisti si masini, ceea ce inseamna ca este un loc cunoscut. Remarc si cateva masini cu numere straine…Va spun cu sinceritate ca mi se pare cel mai frumos complex turistic vazut de mine in Romania si m-as bucura sa fie cat mai multe asemantoare. Este construit repet cu mult bun gust iar vilele si hotelurile poarta nume frumoase romanesti –Bogdan, Ovidiu, Dorina, Ana…

Colindam un pic si remarcam ca acest complex ofera multiple posibilitati de odihna, de relaxare pe langa frumusetea naturii din jurul sau. Terenuri de sport, o partie de schi sauna, piscina, cinematograf 7D…toate sunt puncte de atractie ale locului…Aici se pot organiza conferinte, team-building, aniversari, petreceri…. Sunt afisate ofertele pentru petrecerea Craciunului si a Revelionului…. E un loc bine gandit, bine organizat si la prima vedere acceptabil ca pret, cel putin din informatiile primite la prima receptie la care ne-am interesat…Complexul este format din hoteluri mai mari dar si din vile mai micute care ofera intimitatea necesara.

Pentru o vizita scurta punctul principal de atractie al complexului este restaurantul aflat aparte de restul cladirilor, langa parcare. Este din lemn si cum intri nu poti sa nu remarci semineul cu trunchiuri de lemne arzand placut dar mai ales micul izvor care se pravale in interior intr-o mica cascada care apoi duce spre un mic lac de munte plin cu pastravi! Si totul in interiorul restaurantului. Totul este aici construit din lemn, sunt locuri multe la mese, unele amplasate in mici semi-incaperi un pic izolate altele in spatii larg deschise. Frumos, bine gandit, confortabil si mai ales surprinzator…. Afara se afla o terasa care vara cred ca strange multi clienti…Intram, admiram locul, este ora 11-11,30. si remarcam ca lumea inca serveste micul de jun pe sistemul bufetului suedez. Tragem cu ochiul spre produsele puse pe mese si pot spune clar ca oferta este destul de variata si indestulatoare. Ne uitam un pic pe menu si remarcam ca preturile sunt mai ceva mai mari decat in alte locuri dar nu chiar asa inaccesibile …Oferta este bogata si meniul cuprinde multe feluri de mancare unele deosebite. Un chelner dragut, amabil ne invita macar la o cafea…Ne prezinta cateva date despre complex si ne propune sa urcam la Cheile Gradistei -Fundata unde se afla partea mai noua a complexului, spunandu-ne ca este si mai frumos acolo!

Hotaram sa mergem din dorinta de a vedea macar peisajele, muntii din jur acum la sfarsitul toamnei. Ceata insa invaluie deja din ce in ce mai mult drumul. Sunt cam 5 km de drum pe o sosea care desi buna nu este inca asfaltata…Soseaua serpuieste printre munti, sunt sepentine, trecem prin zone frumoase, impaduite, raul curge alaturi, mici casute vechi din lemn sunt aruncate pe inaltimi, brazii predomina in paduri pe masura ce urcam…

Ajungem cu viteza mica sus si doar intuim multimea de cladiri turistice ridicate acolo atat de densa e ceata! Construite in acelasi stil ca si cele de jos, hotelurile si vilele amplasate aici ofera in plus, pe timp frumos, o priveliste de neuitat, cu imaginea tuturor masivelor muntoase din zona-Bucegi, Piatra Craiului…Acum, repet e o ceata groasa si abia putem face cateva poze…

Vilele sunt destul de “populate”, cred ca in perioada asta se organizeaza aici team-building, una din sursele principale de venituri ale complexului. Au la fel ca si cele de jos nume frumoase dar nu de persoane ci de copaci-Bradul, Pinul, Molidul, Alun, Carpen…E insa un loc frumos si mai mult ca sigur ne vom reintoarce pentru cateva zile in vara cand vremea va fi mai frumoasa. Coboram pe aceiasi sosea aflata acum intr-o ceata si mai profunda…Grupuri de turisti sau …cursanti urca intre cele doua zone turistice intr-o plimbare facuta agale parca pentru a le sporii pofta de mancare…

Ne reintoarcem la soseaua principala parasim Cheile Gradistei cu impresii insa foarte frumoase. Daca ajungeti vreodata in zona Bran nu ezitati sa faceti macar o scurta calatorie pana la Cheile Gradistei…Nu veti regreta!

## end review sc

[fb]
---
Trimis de sandu.53 in 16.12.11 18:03:28
Validat / Publicat: 16.12.11 19:31:12

VIZUALIZĂRI: 3416 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

9 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (sandu.53); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 imagine din drumul prin Moeciu...
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 28100 PMA (din 29 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

9 ecouri scrise, până acum

Larissa [16.12.11 19:56:03] »

Ca de obicei, un review scris din tot sufletul, felicitări! Acum poate nu a fost vremea potrivită dar vara, peisajul este frumos și poți merge cu mașina în multe locuri deosebite, mai izolate. Restaurantul cu pricina are câțiva ani la activ, am mâncat acolo acum 4-5 ani și am vrut să-l încerc și vara trecută sau în această vară, nu mai îmi aduc aminte exact, dar rețin doar că este scump, chiar au prețuri piperate și nu știu exact dacă merită! Mai jos de el este și un fel de lac, cu lebede, băiețelului meu îi plăcea să urmărească cum primesc ele mâncare de la turiști.

Pozele în ceață pe care le-ați făcut parcă îți dau fiori, e ca în filme...

sandu.53 [16.12.11 20:15:40] »

@larissa2011: multumesc din nou! imi imaginez cat de frumos trebuie sa fie acolo vara, dar asa cum ai remarcat si aceste imagini in ceata, la trecerea dintre doua anotimpuri, au un farmec aparte, sunt pline de mister, ceea ce te determina sa-ti doresti din tot sufletul sa revii acolo!

cristina65 [17.12.11 00:19:25] »

Se pare ca port noroc, e a treia oara in cateva zile cand votez un review care mi-a placut mult si tocmai votul meu aduce superbonusul! Nu pot decat sa ma bucur!

Lasand gluma la o parte, aproape ca-mi vine sa urc in masina si... p-aici ti-e drumul! Pai dupa o asemenea descriere!... Felicitari, sandu53 pt cum scrii si cum ne ispitesti!

sandu.53 [17.12.11 08:24:43] »

@cristina65: multumesc pentru cuvintele tale frumoase...

webmaster [17.12.11 10:48:58] »

Mutat, la reorganizare, in rubrica "Moeciu si imprejurimi" (deja existenta pe site)

webmaster13 [17.12.11 13:41:45] »

melodia atasata se poate sterge/schimba!

sandu.53 [17.12.11 14:36:40] »

@webmaster13: melodia ramane, se potriveste cu un sfarsit de noiembrie in neguri si ceata! multumesc!

adryana [18.12.11 11:22:54] »

frumoase impresii. Am fost de cateva ori la Cheile Gradistei, ultima data am stat in cladirea aceea inalta de langa parcarea mare. Aveam si un brad ornat chiar in mijlocul parcarii. Am avut o camera sus la ultimul etaj spre padure, spre parcare, o camera imensa cu 3 paturi din acelea de mijloc, duble, asezate pe aceeasi parte a camerei. A fost cea mai mare camera in care m-am cazat vreodata. Dar si ce cald era in acea iarna... Foarte frumos restaurantul de acolo, imi amintesc ca am mancat acolo cei mai buni papanasi din viata mea... probabil si decorul a ,,contribuit'', zic eu.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
sandu.53 [18.12.11 18:13:54] »

@adryana: ma bucur ca prin acest review ti-am reamintit de o vacanta placuta intr-un loc atat de deosebit!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adryana, cristina65, sandu.53
Alte impresii din această RUBRICĂLa pas prin Moieciu și împrejurimi:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.063880920410156 sec
    ecranul dvs: 1 x 1