ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 29.11.2011
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Brașov
ÎNSCRIS: 12.11.11
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
JAN-2011
DURATA: 4 zile
team-building
4 adulti ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Frumusetile sudului Australiei

TIPĂREȘTE

urmare de aici

Dupa 4 zile de sedere in Sydney, putin cam mult, amplecat cu masina-rulota in sudul Australiei urmand sa strabatem pe rand statele: New South wales, South Australia si Victoria pana in Melbourne. New South Wales sau primul stat, este primul teritoriu colonizat din Australia, dar si teritoriul care surclaseaza restul tarii in toate domeniile.

Pe acest traseu gasesti atat paduri tropicale, munti, plaje, pornind pe Princess Highway strabati orasele cochete, astazi cu o viata moarta dar care au un trecut infloritor in perioada febrei aurului, la cca 140 km de la plecarea din Sydney am oprit in oraselul Kiama, a fost prima zi de condus aceasta masina imensa si cu volanul pe dreapta, asa ca decis ca pt. prima zi de acomodare putem sa ne cazam in campingul de aici, un oras de coasta, unde valurile mari se izbesc de stancile din golf si cand intalnesc o fisura in stanca, denumita Blow-hole, produc un zgomot inspaimantator si erup ca un gheizer.

A2-a zi am continuat drumul pe Princes Highway trecand prin paduri de eucaliti, un drum care devenea destul de monoton in care doar prezenta unor canguri morti la marginea drumului, loviti de masini ne mai mentinea atentia, dupa alti cca 60 km, am ajuns la Jervis Bay ,,pe o coasta cu plaje albe si nisip fin cunoscute pt. surfing, dupa ce am admirat stancile colturoase, am continuat drumul pana la orasul Eden, prima asezare a vanatorilor de balene din Australia, care a fost principala industrie din zona pana in anii 20,

aici exista un muzeu Killer Whale, care arata istoria acelei perioade si povestea unui vanator care a fost inghitit de o balena si dupa 15 ore regurcitat, apele oceanului primavara sunt populate de balena cu cocoasa si balena ucigasa, ajungand la Narooma, unde am poposit pt. a 2-a noapte. In campingul de aici, am intalnit rate, papagali care dimineata ne dadeau desteptarea, si pt. ca se intindea pe o mare suprafata, aveau un loc imprejmuit in care aveau 2 lame si struti Emu.

A 2-a zi dupa ce am luat micul dejun am plecat si am oprit in localitatea Bega, unde am facut un mic popas pt. a ne lua cafeaua de dimineata, un oras in care se fabrica branza, drumul se departeza acum de coasta trecand iar prin padurile de eucalipt in care, dormeau micutii ursuleti Koala, am orit de careva ori acolo unde erau mai multi pt. a le face poze si facand zgomot reuseam chiar sa-i sculam, ei numai dupa ora 5 se trezesc pt. asi lua portia de frunze de eucalipt, alimentul lor de baza. Sa faci galagie e interzis deoarece ii streseaza si are efect negativ asupra procesului de reproducere a lor, dar cum nu eram in parcurile nationale unde poti fi amendat, si cum ei numai seara poti fi admirati, am dorit sa calcam regula, acelasi lucru e si cu cangurii, ziua stau ascunsi si dorm, numai dupa ora 5 iesi din culcusurile lor si poti sa-i intalnesti, am reusit intr-o dupa masa pe la ora 4,30 sa vedem un cangur gri care e o rasa mica, si cel mai des intalniti, noi am reusit la sfarsitul calatoriei sa vedem si cangurii in toata splendoarea lor atunci cand, din cauza inundatiilor a trebuit sa mergem intr-un mic aeroport pe coasta de est (vezi Coasta de est a Australiei)

Pe la pranz am ajuns din nou pe drumul de coasta, si aproape de insula Philip, am oprit la o fabrica de ciocolata, unde ne-am facut si ceva rezerve dulci, dar nu mai mult de 1 singura tableta pt. fiecare, ceea ce a fost destul de greu sa ne decidem, cand rafturile erau atat de tentante, pe la ora 17, dupa ce am oprit intai la un supermarket, sa ne luam cele necesare pt. masa de pranz pe care urma sa ne-o preparam in camping, am ramas incampingul de pe insula Philip.

Dupa ce am mancat ne-am imbracat cat am putut de gros fiecare, si pe la ora 20 am plecat la ocean sa vedem pinguinii cand se intorc din ocean, la cuiburile de pe stancile de pe coasta unde erau asteptati de puii lor. E un spectacol, care incepe cu momentul iesirii din apa, temetori, ferindu-se de dusmanii care ii asteapta, cainii, focile, ies incolonati in sir indian si traverseaza plaja, destul de greu si la fiecare zgomot suspect se reantorc in ocean, reluandu-si iar drumul (noi urmarim tot acest spectacol de sus pe stanga intr-o zona amenajata pe banci si cu lumina reflectoarelor slaba asemanatoare cu un amurg) Acesti pinguini sunt o specie mica, cu inaltimea de 30 cm. Dupa ce au trcut de zona cea mai grea pt. ei, plaja, urca repede pe stanci, moment cand toti spectatorii pornesc de la locul lor si mrgem pe niste podete deasupra potecii pe care pinguinii se apropie de cuiburi, aici a fost un alt moment care m-a emotionat, cad 2 pui nerabdatori si infometati au iesit din cuib sa-si intampine mama, au sarit pe ea scotand zgomote care m-au impresionat, iar mama se zbatea sa poata avansa spre cuib, ajungand in cele din urma cu puii atarnati de ea. Ghidul de acolo ne-a spus ca pinguinii se intorc din ocean si dupa 3-4 zile, de aceea puii sunt de cele mai multe ori lihniti de foame. Primii pui care ies din ocean isi fac aparitia dupa ora 21. Tot acest spectacol nu pot decat sa vi-l relatez deoarece aparatele foto, de filmat iti sunt retinute la intrare in parcul national, fiind interzis fotografiatul.

De aica urmatorul popas a fost la campingul de la intrare in orasul Melbourne,

continuare aici


[fb]
---
Trimis de grecudoina in 29.11.11 00:37:33
Validat / Publicat: 29.11.11 06:48:55
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în AUSTRALIA & N.Z.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 6638 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (grecudoina); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P22 la campingul de la Melbourne,pregatind masa
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 20900 PMA (din 23 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

5 ecouri scrise, până acum

station5*
[11.02.12 15:17:06]
»

e absolut incredibil ce experiente minunate de calatorie ati trait! si ce norocosi suntem ca ni le impartasiti si noua! multumim inca odata Dna. Doina!

Alb
[20.02.13 01:23:16]
»

este superba australia.

sper sa ajung si eu pe acolo, desi este atat de departe!

grecudoinaAUTOR REVIEW
[20.02.13 10:06:03]
»

@Alb: eu te incurajez sa mergi, nu e departe, asa cum pare, esti mult mai tanara, eu am facut aceasta excursie la 62 ani, iar soacra fratelui avea, 72 ani si s-a comportat excelent.

Dar ca sa nu fie prea lung drumul, trebuie sa-l rupi la jumatate, adica Singapore sau Bali-Indonezia. Noi le-am facut pe amandoua, ca sa nu ne plictisim si daca tot am ajuns pe acolo, am luat hoteluri pt. 4-5 nopti, ca sa nu trecem ca si gasca prin apa, le-am vizitat si pe astea, la pachet - 2 in 1-.

Cu viza Australia, te descurci usor, fara costuri, pe net, ti-o da pe 3 ani cu multiple intrari.

Cand te hotarasti, pot sa-ti fiu de ajutor cu multe sfaturi, astept ziua aceea

mihaiserban
[10.07.16 19:38:10]
»

Buna seara, v-am vazut in poze in Australia. As vrea sa merg si eu acolo, care este cea mai buna perioada pentru a calatori in Australia?

De unde ati luat biletul de avion? Va doresc o seara buna.

Cu respect, Mihai Serban

grecudoinaAUTOR REVIEW
[11.07.16 18:45:00]
»

@mihaiserban - cea mai buna perioada este luna ian-febr. Am luat bilete la Quantas, cu plecare din Frankfurt, via Singapore, unde la transfer am facut intrerupere si facusem rezervare la hotel, unde daca tot am intrerupt dupa un zbor de 12 h, am ramas 4 zile si am vizitat Singapore. Am continuat cu aceeasi companie zborul pana in Sydney-Australia, inca 6 h, dar daca faci zborul intreg, ai de asteptat in transfer vreo 5 h si se fac vreo 20 h, calatoria. Biletele le-am luat online, zboruri combinate sau luate pe bucati, la clasa economic e destul de confortabil la aceasta companie si primesti mancare f. buna, multa, dar drumul e lung si mai bine le cumperi cu intrerupere si la dus si la intors. La intors am intrerupt in Bali-Indonezia, unde am stat 6 zile, a fost minunat. De fapt totul a fost de exceptie. Am carti de vizita de la hoteluri, trasee, inchirieri masini rulote. Asa faci aceasta excursie pe gustul tau si l preturi bune. Daca vrei sa faci acest tur, iti trimit prin mesaj privat tel meu si pot sa-ti fiu de mult ajutor, dar aceasta calatorie trebuie pregatita cu 1 an inainte, in primul rand cu 7-8 luni inainte nu mai poti rezerva masina, deoarece toate sunt rezervate. Turistii asa viziteaza Australia-Noua Zeelanda, pt ca costuri mici si confort maxim in campinguri, cu masini de spalat, uscatoare, bucatarii dotate. Pana si hainele le iei in valiza sa-ti ajunga pt 10 zile. Oastfel de excursie trebuie sa o faci pt. cel putin 40 zile. Asa ca daca vrei sa pleci in decembrie, la sfarsit trebuie sa incepi sa lucrezi la rezervari, care le faci fara costuri (hotelurile pana la ridicarea masini, le faci pe booking.com) Ne auzim pe tel. Numai bine, Doina

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Alb, grecudoina, mihaiserban, station5*
Alte impresii din această RUBRICĂVacanța în Australia:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.045677185058594 sec
    ecranul dvs: 1 x 1