ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 21.11.2011
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 16.01.11
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
MAY-2011
DURATA: 1 zile
prieteni

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Vreau si eu sa-mi serbez ziua in poienita aia... si daca se poate la aceeasi varsta :))

Ilustrație video-muzicală
Vis de Primavara - Florian Pitis
TIPĂREȘTE

Era primul wekeend din luna mai si ma aflam ca de obicei sambata in tren, pregatita pentru o noua tura pe munte. Nu stiam ca va fi o zi speciala.

De regula cand ajungem pe la Campina incepem in functie de preferinte, dorinte, conditie fizica sa ne impartim pe ce trasee mergem. De data aceasta inainte de Campina primesc o invitatie ” Vii la ziua mea? ” din partea unei doamne care merita respect nu numai datorita varstei ci si a tot ce poate si ce poti invata de la dansa pe munte. Face muntele de zeci de ani, viseaza traseele, are reperele dansei si nu da gres nici pe ceata nici pe furtuna. Un om de la care ai ce invata! Cu dansa am facut si traseul Cascadele Vanturisului despre care am scris aici vezi impresii

Nu m-a surprins invitatia cat m-a surprins glasul si ochii care-i jucau ca doua margele de parca nu mai avea rabdare sa zic odata DA. Cand am raspuns afirmativ am vazut pe chipul acestei doamne toata bucuria pe care o vedeam la copiii mei cand le serbam ziua de nastere. O bucurie asa sincera si inocenta ca ma gandeam ca de aici se trage vorba aia „ a imbatranit si a dat in mintea copiilor”.

-Cand? am intrebat.

-Astazi. Coboram la Posada si am eu o poienita a mea in care imi serbez ziua de cativa ani.

La Posada am coborat 15-17 insi si inainte de a porni spre traseu ne-am reorganizat rucsacii ca doamna nu venise cu mana goala.

In Posada dealurile inverzite si pomii in floare ne-au facut primirea ca intr-o adevarata zi de primarava. Am trecut pe langa muzeul Cinegetic aflat pe doneniul Palatului Bibescu si ne-am indreptat spre valea Floreiului.

Era clar, mergeam in muntii Baiului. Muntii Baiului fac parte din Carpatii de Curbura si se intind intre Valea Prahovei si Valea Doftanei avand limita sudica la Posada. Am scris mai multe despre muntii Baiului aici vezi impresii

Cat mai batem noi muntii astia cand se inchid traseele in Bucegi! Din Posada, Valea Larga, Sinaia, Poiana Tapului, Busteni, Azuga din oricare poti urca in creasta Baiului.

Eu urcam pentru prima data din Posada. Urcam pe un picior adiacent muntelui Florei si era multa veselie, se depanau amintiri din anii trecuti despre acelasi eveniment si nici nu ne dam seama cand ajungem deasupra Posadei. Se vedea bine defileul Prahovei si Bucegii. Ne oprim sa admiram privelistile si intelegem de ce Nicolae Grigorescu era atras de aceste locuri ce l-au inspirat pentru unele tablouri d-ale sale.

Am trecut prin mai multe poienite si tot asteptam sa ne oprim dar „nuuu, e alta mai frumoasa” zicea doamna. Am traversat valea Conciului chiar laga un izvor unde am pus la rece cateava sticle cu vin. Ajunsesem la locul petrecerii. O poiana frumoasa verde-galbena, acoperita cu iarba si multa ciubotica cucului, inconjurata de padure si luminata de un soare puternic de parca venise vara.

Ne-a rasfatat cu bunatati facute in casa, cu placinte si lipii coapte noaptea tarziu ca sa fie prospete, am ciocnit un pahar de vin. Voie buna si veselie si mai multe reprize de cantat „La multi ani” ca doar nu face omul mereu 71 de ani. A fost emotionant nu numai pentru doamna ci si pentru alti sensibilosi asa ca s-a plans de bucurie.

Apoi ne-am mai relaxat si ne-am pus la povestit si timpul trecea si nu aveam niciun gand sa plecam cand tot doamna ne-a dat plecarea dar in nici un caz spre casa ci spre platoul Baiului. Sa urcam piciorul Florei acum? nu credeam ca ne va face una ca asta. Dar cine are curaj sa zica ceva cand doamna a ajuns deja in golul alpin.

Ajungem pe platoul Baiului de unde poti privi acum spre Valea Doftanei cea de-a doua cale de acces in muntii Baiului, prin satul Secaria sau Treisteni. Pe platou aspectul e mai mult de toamna, sufla putin vantul si nici iarba n-a incoltit cum trebuie.

Incepem sa luam varfurile la rand, Razoare, Mierlei... da dupa Mierlei facem stanga spre culmea Gagului, pe aici se va face coborarea spre Sinaia. Facem ultimul tur de orizont apoi coboram spre padure. Nici nu ajungem bine in padure ca incepe sa ninga, si ningea cu niste fulgi mari ca nici nu ne mai vedeam. Ne bucuram de ultimii fulgi de nea linistiti, fara grija drumului ca doar eram pe maini bune.

A fost o zi frumoasa. Am inteles ca poti fi fericit la orice varsta iar trecerea aceea rapida prin cele patru anotimpuri in aceeasi zi m-a facut sa inteleg inca o data ca timpul zboara si maine, poimaine sau cine stie poate la aceeasi varsta  o sa vreau sa-mi serbez si eu ziua in aceeasi poiana asa ca la anu’ o sa fiu mai atenta la traseu si va spun si voua.

Carari frumoase tuturor!


[fb]
---
Trimis de Lumis66 in 21.11.11 19:42:30
Validat / Publicat: 21.11.11 20:46:32
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2086 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Lumis66); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P16 Chiar ninge! pai nu ziceam noi cand am plecat ca e primavara, cand ne batea soarele ca e vara, pe creasta ca e toamna, sa lipseacsa iarna?
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 17750 PMA (din 19 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

3 ecouri scrise, până acum

webmaster13 [21.11.11 23:01:19] »

melodia postata se poate schimba/sterge!

AndreeaG [22.11.11 12:47:44] »

Dadadada minunata idee, o sa caut si eu o poienita, peste o saptamana implinesc 29 de ani (pe bune), vreau sa ramana o aniversare de referinta, chiar daca, pacat, nu am asa gasca frumoasa si numeroasa.

Frumos scris doamna, si eu am lacrimat, deci se poate si la 71!!!

webmaster [02.11.13 15:24:28] »

Mutat, la reorganizare, în rubrica „Drumeții în Munții Baiului (Gârbova)”

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
AndreeaG
Alte impresii din această RUBRICĂDrumeții în Munții Baiului (Gârbova):


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.045911073684692 sec
    ecranul dvs: 1 x 1