ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 24.09.2011
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Bușteni [ph]
ÎNSCRIS: 12.02.10
STATUS: SILVER
DATE SEJUR
AUG-2011
DURATA: 7 nopți
familie cu copii
2 AD. + 1 copil / 9 ani COPII

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
25.00%
Foarte nemulțumit
CAZARE [camere etc]:
37.50%
Mai degraba nemulțumit
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
0.00%
Sub orice critică
PLAJA şi MAREA:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢ. / RELAXARE:
50.00%
Nici nemulțumit, nici mulțumit

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
40.50%

AUTORUL NU ar recomanda
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

TIMP CITIRE: 10 MIN

Dezastruos

TIPĂREȘTE

Am fost la acest hotel în perioada 27.08 - 03.09.2011, transportul făcându-l cu mașina personală pe ruta Comarnic - București - Giugiu - Edirne - Gelioblu (Ferybot) Cardak - Izmir Kusadasi - Davutlar, un drum de aproximativ 25 ore cu pauze la Giurgiu la pod unde am stat vreo 2 ore, vama turcă vreo 30 - 45 min., 40 min. feryboat și 2 ore somn într-o parcare după ce am trecut cu feribotul în apropiere de Canakale.

Am orbecăit în Bulgaria într-o localitate unde erau un drum în lucru iar gps- ul ne-a reconfigurat traseul pe un drum de camioane de vreo 10 km care arăta ca după bombardament, drumul prin Bulgaria făcîndu-l mai mult noaptea 20.00 - 03.00 fără alte probleme deși am fost singur contrar miturilor care există pe la noi să nu mergi noaptea prin Bulgaria că ești jefuit...

În Turcia șoselele sunt f. bune se lucrează f. mult cu excepția celor întreținute cu criblură (pietriș mărunt) care se folosește în combinație cu un fel de zmoală ptr. aderență iar în locurile unde se îndepărtează petrișul datorită circulației intense se circulă f. greu, pe timp de noapte asfaltul fiind f. lucios și alunecos motiv ptr. care dacă nu cunoști traseul trebuie să circuli încet.

Un lucru neplăcut este inexistența sau semnalizarea rutieră insuficientă cu informații privind intrarea în localități, ieșirea și vitezele de circulație pe aceste porțiuni așa cum vezi la noi.

Am fost surprinși neplăcut de polițiștii rutieri turci „Polis Trafic” care stau la japcă la drumul mare, ai noștrii sunt mici copii pe lângă aștia. Am pățit-o între Canakale și Izmir unde deși am mers cu viteza legală, ca tot drumul de altfel și am fost semnalizați din timp cu farurile de alt șofer, am fost oprit atât eu cât și 3 mașini de Turcia și după ce ni s-a cerut permisele, șoferilor turci li s-au restituit imediat ptr. că „bineânțeles circulaseră legal, fără să depășească viteza” deși trecuseră pe lângă mine ca la formula 1, iar la mine au fost „probleme”. Am fost chemat la mașina de poliție spunânu-mi-se sec „Control Radar” și au început să negicieze cu mine ca la bazar scriind pe o hârtiuță de carnețel așezată lângă procesele verbale „TAXA DE TRECERE” am numito eu. Negoceierea a început de la 290 TL, 140TL, 50TL și spunându-i că nu am cash și că nu pot plăti decât cu Card Visa s-a enervat la culme și a ridicat tariful la 50 Euro. Nu am scăpat de ei până nu le-am dat 20 Euro ptr. a-mi restitui permisul, bineînțeles că mă gândeam că pot scrie în acel proces verbal orice și chiar dacă nu vreau să semnez la vamă, văzând controalele de la intrare, îmi vor lua banii oricum și cine știe cât treceau idioții acolo.

La hotel am ajuns pe la 16.00 și am fost cazat imediat însă odată cu, cazarea a început calvarul. În camera care era echivalentul unui hotel de 3 stele de la bulgari erau o mulțime de țânțari. Ieșirea din cameră era spre o grădină interioară cu multă verdeață, fără hol și cum deschideai ușa țânțarii care stăteau la pândă năvăleau în cameră. În fiecare zi aveam vânătoare de tânțari, înroșindu-le încă din prima zi pereții camerei, lucru care nu a deranjat cameristele care nu au curățat urmele de țânțari de pe pereți și nici nu au dat cu nimic pentru a-i extermina pe ceilalți. Mai mult decât atât am lăsat câțiva și pe măsuța unde era televizorul dar... stupoare nu au fost luați când s-a făcut curățenie găsindu-i în același loc.

Masa? O glumă proastă. În comparație cu ce am găsit la bulgari la un hotel de 3 stele destul de slăbuț pot spune, era fără nivel de comparație.

Un fel de supă cremă, un fel de mâncare gătită cu, carne de pui pe care o păzeau bucătarii ca pe o comoară sau o descoperire arheologică și te serveau doar cu o bucățică de persoană în rest nu prea aveai ce mânca, aveau și niște cartofi prăjiți cu condimente specifice lor și niște chifteluțe din carne de oaie. Salatele la fel, o glumă proastă, castraveții și roșiile arătau de parcă fuseseră tăiate de 2 - 3 zile, prăjiturile aproape inexistente iar cele care erau ori prea însiropate și prost calitativ făcute, ori erau covrigei și tot felul de foetaje cu brânză sau cornuri simple, bineînțeles nu atâtea sortimente câte am enumerat la o singură masă.

Fructele. Deși am văzut f. multe livezi de piersici în Turcia am avut rămas dezamăgiți. Piersici cred că am avut la masă de două ori tot sejurul și o parte dintre ele stricate ca și caisele de altfel, struguri mici și în nici un caz struguri de masă, iar pepenele necopt la sfârșit de august, am crezut că-i o glumă proastă.

Nu mai vorbesc de măsline care erau f. mici, nu erau cărnoase și cam moi, iar în această țară am văzut livezi cât vezi cu ochii de măslini fapt ce m-a dezamăgit total.

Despre băuturi ce pot spune decât că unde serveai masa puteai spune că este o cantină a săracilor și în afară de vinul alb și roșu și berea la pahar nu prea găseai mare lucru. Doar o Vodcă botezată pe care scria Polonese Vodca, London dry gin, un alt fel de gin și un rachiu specific turcesc, iar răcoritoare pepsi cola și derivatele la dozator, băuturi care se găseau și la barul de sub restaurant care era deschis între 11.00 și 23.00. Nu cred că vreți să vă spun ce am găsit la bulgari un bar în adevăratul sens al cuvântului cu vreo 30 sortimente de băuturi unde îți făceau și coktailuri, dar aveau personal specializat angajat nu ca la turci unde în la restaurantul unde se servea masa erau doar 2 sau 3 angajați restul elevi de 16 - 17 ani în practică, iar la bar numai elevi care îți puneau un pic de gin și restul 7up de ziceai că bei băutură răcoritoare nu gin, toate cele 4 băuturi fiind așezate lângă tejghea motiv ptr. care nici ni știai ce au ptr. a comanda...

Piscina mult prea mică ca dimensiuni iar ptr. copii un colțișor de 2x3 metri fără vreun topogan sau altceva de joacă ptr. copii. Animatorii erau ok însă în fiecare seară același program încât îl învățasem pe de rost.

Plaja întradevăr f. bună cu nisip și intrare lină în mare însă umbrelele erau deplorabile, f. mici și vechi de câțiva ani, fierul printre care erau împletite nuielele era super ruginit, cu o crustă de rugină f. groasă, iar pe plajă cred că nu făcea nimeni curățenie ptr. că erau f. multe mucuri de țigară, coji de semințe și resturi menajere deși erau coșuri unde puteai arunca mizeriile. Și să nu credeți că românii făceau mizeria ptr. că în hotel au fost tot sejurul vreo 4 familii de români, restul turci, fracezi f. jegoși deși ne fac pe noi românii țigani și cîteva familii polonezi, hotelul fiind franțuzesc din câte am văzut.

Apropo mobilierul de la barul de lângă piscină era f. vechi și recondiționat încât îți era frică să te așezi pe el deși eu nu sunt un tip solid.

Ce mi-a plăcut în afară de plajă care a fost și motivul ptr. care l-am ales, a fost pizza preparată la piscină între orele 14 - 16.30 de o singură persoană care nu făcea față cerințelor, loc în care nu găseai ca la bulgari și înghețată. L-a acest hotel am mâncat o singură dată înghețată în tot sejurul într-o seară cu specific turcesc când au avut și kebab.

Am plecat de la hotel cu un gust amar în dimineața zilei de 03.09.2011 mergând la Pamukale care se află la 200 Km loc pe care a meritat să îl vizităm deși intrarea a fost cam scumpă 40 TL două persoane cam 70 lei.

Drumul de întoarcere a fost OK nemaintâlnind poliția ptr. că bineînțeles nu am mai mers pe acealși drum dinspre stațiuni iar aici nu ar fi luat mai nimic.

Ce nu v-am spus a fost că am făcut plinul la Bulgari și la dus și la întoarcere și prețul este același ca l noi nu mai ieftin cum se spune prin forumuri. Ex. de la ieșirea din București, Jilava parcă, la plecare am alimentat de la Petrom plinul cu 5.20 lei, la ieșire din Bulgaria de la Lukoil cu 5.22 lei iar la întoarcere la OMV la Bulgari cu 5.27 la intrare, la noi în țară lângă giurgiu Lukoil cu promoția de weekend 5.18 lei și vă spun prețurile ptr. că am alimentat cu cardul, iar dacă faceți socoteala 2,42 leva cât e la Bulgari în lei e prețul de mai sus. La turci nu am alimentat ptr. că era cam 8 - 9 lei și am preferat să iau 35 litri la bidoane de 5 litri din țară.

În concluzie dacă te gândești la serviciile de cazare și masă nu merită să faci atâta drum și cheltuilă când la Bulgari ai servicii mult mai bune.

Ptr. cine este interesat să meargă în această țară iată taxele pe care trebuie să le plătiți:

- 26 lei taxă pod Giugiu, 2 Euro taxă pod la întorcere la Bulgari;

- 10 leva Vinieta bulgărească ptr. drumuri (5.11) euro ptr. 7 zile, vă sfătuiesc la întoarcere să nu vă luați vinieta ptr. că nu întrebă nimeni de ea la trecere la Giurgiu eu luând țeapă după experiența de anul trecut când la ieșirea din Bulgaria pe la Călărași nu m-am înțeles cu o funcționară fără să plătesc.

- 4 lire turcești + 21 lire turcești taxă de parcare + feryboat în total dus întors 50 lire turcești, curs bun au la schimbul valutar în vamă la bulgari cu turcii, vama bulgară;

- dacă aveți GPS nu mai plătiți cardul KGS de autostradă pe care nu prea aveți la cel folosi mai mult de de 80 la sută nefolosindu-i (cost card 20 TL taxă 2 TL la folosire) însă părăsiți autostrada la punctul de ieșire anterior punctului de taxare și nu sunt probleme pentru că nu sunt puncte de taxare la toate ieșirile, urmând să mergeți pe un drum paralel f. bun vreo 20 Km...

- 20 Euro sau 50 TL ptr. polițiștii turci sau nu le plătiți nimic, a fost un român în hotel care nu a vrut să le dea nimic și l-au lăsat în pace în cele din urmă.

- 40 TL sau puteți plăti cu cardul la Pamukkale dacă vreți să ajungeți, merită văzut.

- la benzinării în Bulgaria cît și la magazine în Turcia puteți plăti cu Cardul fără probleme, exclus bazar unde este convenabil să plătiți în dolari la care au un curs mai bun decât euro sau în lire turcești dacă schimbați însă nu la hotel că nu au cursul bun și nici la case de schimb cel mai convenabil e la bancă în turcia. În Bulgaria puteți schimba Euro la Lukoil la un curs bun ptr. a plăti vinieta lor.

Atenție în vama de la intrare din Turcia unde se dezinfectează mașina iar taxa este plătită la o gheretă unde scrie Vinieta și puteți lua țeapă dacă dați 10 leva pe care vi-i ia fără probleme deși 2 euro sunt vreo 3.90 leva.


[fb]
---
Trimis de ph_75_bfc in 24.09.11 12:02:16
Validat / Publicat: 24.09.11 13:08:22
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în TURCIA
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 4647 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ph_75_bfc); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 5850 PMA (din 7 voturi)
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com

  • ECOURI la acest review

    2 ecouri scrise, până acum

    adryana
    [24.09.11 20:39:34]
    »

    pacat de conditiile proaste ale hotelului, pacat, caci zona Davutlar, din pc de vedere al plajei, este cea mai buna zona din Kusadasi. Din cate am observat, mai sunt impresii de aici care nu recomanda locatia. Nu stiu daca le-ai citit inainte de a plati cazare aici.

    crisia2014
    [05.01.14 19:44:22]
    »

    @ph_75_bfc: am fost in iunie 2013; intr-adevar sunt tantari pentru ca este foarte multa vegetatie, insa daca iti iei niste pastile si autan pt piele este ok; in fiecare zi se stropea contra tantarilor, insa este inevitabil la cata verdeata este sa ii distrugi.

    Mancarea a fost ok daca nu esti gurmand; este un complex linistit cu o plaja mare; mie mi-a placut si as reveni cu drag;

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    adryana, crisia2014
    Alte impresii din această RUBRICĂFlora Garden Ephesus (ex Mersin) Hotel [Davutlar]:

    INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.02875804901123 sec
    ecranul dvs: 1 x 1