ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 10.03.2011
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Oradea
ÎNSCRIS: 27.07.10
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
DEC-2008
DURATA: 3 zile
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Castelul din Praga - cel mai mare complex medieval din lume

TIPĂREȘTE

Castelul din Praga, resedinta presedintelui republicii cehe, este centrul istoric si politic al statului dar si al orasului Praga, resedinta tuturor regilor cehi de-a lungul timpului. De aceea este principala atractie turistica a Pragai. Cel mai probabil ca a fost ridicat in jurul anului 880 de catre printul Bořivoj din dinastia Premyslid (Přemyslovci).

Complexul castelului a intrat in Guinness Book of World Records ca fiind cel mai mare si mai "coerent" complex de gen din lume, cu o suprafata de aproape 70.000 m². Este si in Patrimoniul Unesco, format dintr-un ansamblu la scala larga de palate si cladiri ecleziastice de diferite stiluri arhitecturale, de la cladirile in stil roman din sec. 10 si pana la modificarile gotice facute in sec. 14. Faimosul arhitect sloven Josip Plečnik a fost responsabil de renovarea extinsa la care a fost supus complexul intre anii 1918-1938. De la Revolutia de Catifea, palatul a suferit continue reparatii si reconstructii semnificative.

Cateva razboaie si incendii distructive, impreuna cu diferite forte politice si renovarile aferente s-au combinat pentru a crea aici un amestec de palate, biserici si fortificatii.

Complexul Palatului este format din Catedrala Saint Vitus (cea mai cunoscuta din oras), turnuri de paza, muzee si galerii de arta, o manastire, Golden Lane, cateva palate (incluzand Palatul Lobkowicz) si Bazilica Sfantului George (populara pentru organizarea de concerte de muzica clasica).

Prima cladire cunoscuta de pe site-ul castelului a fost ridicata in sec 9, fiind inlocuita de un palat in stil romanesque in sec 12 si reconstruita in sec 14 in stil gotic, sub domnia lui Charles IV. O alta reconstructie a urmat la sfarsitul sec 15. Dupa incendiul din 1541 au urmat mai multe renovari, Sala Spaniola fiind adaugata sub domnia lui Rudolf II. Ultimele modificari au fost facute de Imparateasa Maria Tereza, sub indrumarea celebrului arhitect M. Pacassi.

Castelul este deschis zilnic intre orele 5-24 in sezonul estival (1 aprilie-31 octombrie) si intre 6-23 iarna (din 1 noiembrie-31 martie).

Monumentele istorice se pot vizita zilnic, cu exceptia Craciunului, in 24 decembrie, intre 9-17 vara (1 aprilie-31 octombrie) si intre 9-16 iarna (din 1 noiembrie-31 martie). Monumentele si salile de expozitie cu exceptia turnurilor, (Turnul Daliborka, Turnul Alb, Turnul Powder, Turnul Sudic al Catedralei) si coridorul de aparare de pe Golden Lane (Strada de Aur) au intrari libere.

Se pot vizita si birourile presedintelui republicii, dar sunt deschise doar 2 zile pe an, prima sambata dupa 8 mai si prima sambata dupa 28 octombrie.

Gradinile sunt accesibile si ele, gratuit, in timpul sezonului turistic estival, 1 aprilie-31 octombrie.

In a doua si a treia curte sunt niste centre de informare care asigura asistenta turistica cu ghizi profesionisti angajati de catre administratia palatului. Urmatoarele limbi sunt folosite: engleza, gemana, franceza, spaniola, italiana si rusa.

Ceremonia schimbarii garzii la poarta castelului are loc in fiecare ora. La amiaza este prezenta si fanfara si poti vedea steagul ceremonial in Prima Curte a palatului. Noi am asteptat 45 minute sa vedem ceremonia, pe un frig crancen, incalziti doar de ceaiurile si cafelele cumparate de la o bodega amplasata strategic langa portile palatului. Dar a meritat, ceremonia este frumoasa, cu toate ca nu foarte lunga.


[fb]
---
Trimis de luciaoradea in 10.03.11 12:19:21
Validat / Publicat: 10.03.11 13:41:36
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 6134 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

8 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (luciaoradea); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P16 Cladire in cadrul complexului castelului Praga
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 23150 PMA (din 26 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

8 ecouri scrise, până acum

webmaster13
[10.03.11 23:10:45]
»

Propun melodia atasata mai sus, ca si fond sonor, se poate insa schimba!

luciaoradeaAUTOR REVIEW
[11.03.11 14:39:09]
»

webmaster 13

E foarte frumoasa melodia, poate ramane! Multumesc!

RobertCodescu
[11.03.11 21:23:04]
»

Fascinat de tot ceea ce este medieval tocmai de aceea mi-am permis sa acord un vot!!!

danoradea
[13.03.11 10:36:33]
»

Cred ca este unul din cele mai frumoase orase/capitale din Europa, trebuie sa recunosc ca regret ca nu am reusit sa-l vad pana acum.

Mihai18
[15.07.15 14:55:54]
»

@luciaoradea - Praga ca destinație turistică este o bună alegere. Am fost și noi la Palat, dar l-am văzut numai din exterior (era o delegație de rang înalt, cu multe restricții în zonă). Mi-a plăcut reviewul tău si l-am votat cum am știut eu mai bine. Dar, să ascult sfatul lui Admin și să scriu și ceva folositor celor care mă vor citi (eu am vizitat Praga de mai multe ori). Dragi colegi de AFA. Alegeți anotimul verii ca să mergeți, altfel iarna este frig rău în Praga. Ajunși acolo, aveți răbdare o oră ca să vedeți și schimbarea gărzii, dar să aveți norocul ca atunci să nu fie sosit vreun autocar cu turiști, altfel ședința foto nu iese bine. Noi nu prea am avut noroc. Venise un grup numeros de turiști, nu știu din care țară, dar vorbeau rusește. La debarcarea din autocare, erau foarte entuziastmați, se strigau cu voce foarte tare „Alioșa... ” Semicercul larg format de turiștii deja perezenți a dispărut repede, noii veniți, în momentul solemn al schimbării gărzii se duceau lângă soldați să se fotografieze alături. Ce să mai spun, o dezordine mare. Nu am mai făcut fotografii, am luat doar imagini video cu camera ridicată cât am putut eu mai mult. Un alt sfat este îndemnul să vizitați și grădinile palatului, sunt un rai pe pământ. Luciaoradea, în curând voi posta fotografii din Dresda. Te invit să le vezi.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Mihai18
[15.07.15 16:10:19]
»

Sunt @Mihai18 pentru @Luciaoradea. Referitor la ecoul meu recent, ora 14,55, te rog să mă scuzi că îmi retrag invitația de a vedea pozele mele de la Dresda. Explicații. In timp ce încărcam pozele, primele două, s-a întâmplat o defecțiune de ordin tehnic și am cerut sprijin la admistrația AFA. Am avut o convorbire telefonică cu domul Cornel care mi-a spus că acolo serverul lor s-a defectat și că durează înlocuierea lui, dar că voi fi anunțat când este gata. Recent am primit un telefon de la dânsul și mi-a spus că au rezolvat problema, că majoritatea userilor pot posta poze. Mi-a spus că și eu pot face acest lucru, cu condiția să dau altfel de comenzi laptocului, pe care acum eu nu știu să le dau. In zilele următoare voi merge la un service calculatoare si voi rezolva problema. Din nou te rog să mă scuzi. Cu bine.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
luciaoradeaAUTOR REVIEW
[15.07.15 16:17:38]
»

@Mihai18:

Normal, vara e altceva, mult mai plăcut și mai potrivit pentru a vizita. Noi am fost însă în excursie cu copiii, și am vizitat și târgul de Crăciun de la Viena în aceeași perioada. Știam ca va fi frig, a fost groaznic, mai ales ca am așteptat și schimbarea gărzii. Am rămas însă cu amintiri plăcute, a fost o experiență interesanta.

Pai mai scrieți și dvs. Revin să văd pozele cu Dresda. Nu-i nimic, voi primi înștiințare pe mail când postați pozele, așa că nu se pierd

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
webmaster26
[09.04.17 16:52:32]
»

Mutat în rubrica "Castelul Regal Praghez - ansamblu de clădiri fortificate, PRAGA" (nou-creată pe sait)

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
danoradea, luciaoradea, Mihai18
Alte impresii din această RUBRICĂCastelul Regal Praghez - ansamblu de clădiri fortificate:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.050734996795654 sec
    ecranul dvs: 1 x 1