ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 29.12.2010
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 19.07.10
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
AUG-2009
DURATA: 1 zile
familie cu copii

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Peripetii spre Sapte Scari

TIPĂREȘTE

Intr-o zi de vacanta din vara anului trecut ne-am gandit sa mergem intr-o excursie in directia Brasovului. Am ales sa mergem pe traseu pana la “Sapte scari” si apoi sa vedem Biserica Neagra si Piata Sfatului din Brasov.

Stiu, sunt locuri prozaice pentru multi dintre cititorii acestui site, dar pentru noi nu sunt inca destinatii care sa ne plictiseasca. Asa ca, ne-am urcat in masina, si, la drum.

Stiam ca drumul spre “Sapte scari” incepea undeva dincolo de Predeal. Binenteles ca am trecut cu multa dezinvoltura de intersectia unde trebuia sa virez dreapta (venind dinspre Bucuresti). Am cautat apoi un loc unde sa intreb, dar l-am gasit dupa multi kilometri. Am oprit masina, am intrebat si am inteles ca trebuie sa o iau inapoi. Bine, am intors si am inceput sa caut iarasi drumul. Nu ati vazut niciodata filme cu Stan si Bran? Eu eram acolo! Am trecut din nou pe langa drumul cautat, am mai mers un pic si m-am oprit la un restaurant care se afla intr-o curba, chiar la inceputul serpentinelor care urca spre Predeal. Aici am intrebat ospatarul, care a fost extrem de amabil. Avea clienti, dar a fost atat de dragut incat mi-a explicat pana am inteles foarte clar, intrebandu-l de trei ori acelasi lucru pentru a fi sigura ca voi nimeri. De aceasta data am reusit din prima incercare.

Am oprit masina la bara transversala ce marcheaza oprirea mijloacelor motorizate si am plecat pe jos mai departe. La inceput, drumul parcurge o zona deschisa, putin cam prozaica, fara diversitate. Apoi incepe padurea si urcusul. Aici lucrurile se schimba total. E o placere sa urci pe munte la umbra brazilor, sa parcurgi kilometri prin padure inspirand aerul tare si curat. Din loc in loc sunt scari sau podete de lemn, semn ca cineva se ingrijeste de acest spatiu. Soarele patrunde prin coroanele copacilor, verdele tare al unor foioase straluceste puternic pe langa coniferele ce predomina drumul. Nu este un traseu stresant, se poate parcurge fara probleme de catre orice persoana sanatoasa. Este o plimbare in padure, o cura de aer curat, printre brazi, un moment de fericire in natura.

Apoi se ajunge la canionul creat de parau. Este pur si simplu un monument creat de natura. Intr-o stanca uriasa, de-a lungul miilor de ani, apa a sapat o cale pentru a-si fauri un drum la vale. Nu a gasit un alt loc mai prielnic, decat in inima unei stanci puternic inradacinata in munte. Incepand cu prima scara, se intra in acest canion, intre doi pereti de stanca. Apa curge involburata pe langa turisti intr-un zgomot asurzitor, temperatura scade simtitor, fiind chiar frig, adrenalina creste puternic. Daca aveti claustrofobie nu incercati.

Urmatoarea scara urca in interiorul canionului, putin mai sus, ajungand pe o noua traversa de metal. Stropi de apa sar pe turisti infrigurandu-i. Ajungand la a treia scara se pune problema echipamentului. Scarile de metal sunt verticale, ude si alunecoase deoarece apa curge pe primele trepte, jos de tot este apa care se precipita la vale.

Nu am avut curajul sa urc in adidasi cu cei doi copii dupa mine. Nu imi pare rau nici acum, pentru ca pot merge si altadata, echipati cu bocanci, nu cu adidasi de oras, luandu-ne si o jacheta si nu inghetand de frig in canion.

Drumul inapoi a fost la fel de frumos, ne-am bucurat de fiecare peisaj de padure, de fiecare brad deosebit. Ajunsi la masina ne-am dus la Brasov, in Piata Sfatului.

Noroc ca drumul curge direct spre Biserica Neagra, asa ca nu m-am ratacit. Apoi a fost proba gasirii unei parcari. Am trecut pe langa spitalul din apropiere, am virat dreapta si, dupa 50m am gasit un loc de parcare gratuit. Eram foarte fericita.

Am vizitat Biserica Neagra, le-am explicat copiiilor diferentele dintre arhitectura bisericilor catolice si a celor ortodoxe, apoi le-am aratat incaperea unde este descrisa intreaga istorie a bisericii. Apoi am fost in Piata Sfatului, ne-am plimbat pe strada pietonala principala si am luat masa la o pizzeria.

Ne-am intors seara, foarte bucurosi de excursia facuta. Am vazut un colt din tara noastra, am invatat un pic de istorie si am intrat in conexiune cu frumoasa si extraordinar de imaginativa natura.


[fb]
---
Trimis de amota in 29.12.10 09:27:35
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2696 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (amota); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Paraul si stanca prin care apa si-a taiat drum.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 9900 PMA (din 19 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

4 ecouri scrise, până acum

Dragoș_MD CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA [29.12.10 09:43:17] »

Nu am avut curajul sa urc in adidasi cu cei doi copii dupa mine. Nu imi pare rau nici acum, pentru ca pot merge si altadata, echipati...

Doamne, de ce nu gandeste asa toata lumea? Felicitari!

sandu.53 [29.12.10 09:57:08] »

eu am trecut pentru prima oara pe la "7 scari" in perioada cand ma aflam intr-o tabara de copii la Timisul de Sus si-mi amintesc si acum emotiile pe care le aveam atunci... am revenit mult mai tarziu si m-am bucurat ca locul si-a pastrat salbaticia dar si ca a sporit oarecum siguranta turistilor, scarile fiind noi! felicitari pt. review!

Alina Morar [29.12.10 14:51:36] »

Imi doresc sa vizitez acest canion, dar mai astept sa creasca copilul, are 2 ani si 2 luni sau mai astept pana cand se vor monta niste scari mai sigure si nu asa abrupte... sa fie accesibile oricui, nu?

amota [29.12.10 15:00:18] »

Alina, daca doriti o plimbare pe un traseu montan usor, atunci puteti merge oricand este copilul pregatit pentru 4 ore de mers. Nu e absolut necesar sa urcati scarile. Puteti intra doar in canion, dar sper sa nu se sperie copilul. Succes!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Alina Morar, amota, sandu.53
Alte impresii din această RUBRICĂCanionul 'Şapte Scări' [Dâmbu Morii]:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.041112184524536 sec
    ecranul dvs: 1 x 1