ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 18.12.2010
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Târgu Mureş
ÎNSCRIS: 03.04.09
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
SEP-2010
DURATA: 1 zile
familie cu copii

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

Pasul Tihuta – pe urmele lui Dracula

Ilustrație video-muzicală


TIPĂREȘTE

Principala cale de legatura dintre Transilvania si Bucovina se realizeaza prin Pasul Tihuta (sau Pasul Bargaului), situat pe valea Bistritei, la poalele Muntilor Bargau. Drumul e superb, serpuieste printre muntii impaduriti, in jur totul e verde! E un loc deosebit, iar cei care au vizitat tari precum Austria si Elvetia spun ca aceste locuri nu sunt cu nimic mai prejos decate ele. In departare se vad Muntii Rodnei, Muntii Suhard, Calimani si Muntii Bargaului.

In Pasul Tihuta se afla statiunea Piatra Fantanele pozitionata la 1200 m altitudine. Un obiectiv interesant care atrage multi turisti este Hotel Castel Dracula si am auzit ca aici ar fi si ceva de vizitat. In copilarie eram fascinata de filmele de groaza, pe care le urmaream cu sufletul la gura, chiar daca dupa vizionarea filmului tresaream la orice zgomot pe care-l auzeam in casa. Am citit si celebra carte care a facut inconjurul lumii, iar vanzarea ei a daramat multe recorduri, situandu-se, dupa Biblie, pe locul doi!

Am pornit asadar pe urmele contelui Dracula. In sfarsit, ajungem! De ce tocmai aici, la Pasul Tihuta? E singurul castel din lume care poarta numele de Dracula! Trecatoarea a devenit celebra peste hotare din pacate nu frumusetii zonei, ci romanului “Dracula”, scris de Bram Stoker. Din cate am auzit, castelul este construit asa cum si l-a imaginat autorul, e o replica a celui descris in carte.

Castelul se zareste impunator, pe culmea unei coline. Am oprit in parcarea generoasa din fata castelului si am privit in jur. Dam nas in nas cu scriitorul, al carui bust strajuieste locul. Bustul e unic in lume si a fost inaugurat in 2006, la 159 de ani de la nasterea autorului, sub privirile unor invitati de seama precum ambasadorul Irlandei in Romania.

Castelul este o adevarata fortareata. Cu o arhitectura interesanta si culori cenusii, atrage imediat atentia. Pare a fi o cetate din epoca medievala si totusi este moderna, imbiind placut cerintele actuale cu stilul medieval. Exteriorul este alb, iar unii pereti sunt dublati de un perete de piatra. Ferestrele sunt destul de mici in comparatie cu marimea constructiei iar ramele sunt negre. Iubitorii de drumetii gasesc informatii pe un panou in fata intrarii, unde este o harta a zonei cu traseele montane. Se spune ca la inceperea constructiei, 20 de englezi care au participat la lucrari si-au scris numele pe o bucata de hartie, au pus-o intr-o sticla si au ingropat-o in fundatie.

Poarta e grea, din lemn, intarita de un grilaj din fier forjat, avand din loc in loc un cap de vampir. Deasupra portii vedem un balcon cu parasolar de culoare negra. Cand am deschis poarta, nu stiu daca a scartait intr-adevar, dar cel putin in inchipuirea mea asa a fost! Parca auzeam scartaitul care tulbura linistea locului, iar la inchiderea usii, aceasta s-a trantit cu zgomot, ecoul facandu-ne sa tresarim. Intrand pe sub poarta, ajungem intr-o curte interioara pavata cu piatra. Aici sunt mai multe scari care asigura intrarea in diferite corpuri ale cladirii. E liniste. Curtea interioara e destul de mica si sentimentul e ca suntem prinsi intre peretii inalti ai cladirii. Am intrat in hotel cautand receptia si sa vedem ce se poate vizita.

In roman autorul spunea despre castelul contelui ca: ” Perdelele si imbracamintea scaunelor, sofalelor: imbracamintea patului meu – sunt din materialele cele mai scumpe si mai frumoase, probabil de o valoare fabuloasa la data fabricarii, intrucat au vechimea de veacuri, dar pastrate in conditii excelente. ”.

Castelul respecta tot ceea ce apare in roman, astfel mobilierul si decoratiunile sunt de calitate si scumpe. Totul denota bun gust si lux, doar anumite decoratiunile cu lilieci, cranii, animale impaiate cu prada inca vie in cioc amintesc cine “locuieste’ aici. Este mult rosu si negru pe peretii albi. Un tablou insangerat ilustreaza o comunitate in care vampirii se infrupta din tinerele ispititoare, ca si cum toata lumea ar fi a lor... Oare ce senzatie as avea sa dorm acolo o noapte, sa ma trezesc la miezul noptii iar deasupra patului meu sa atarne un liliac cu gura intredeschisa, vazandu-i doar coltii sclipind in lucirea lunii, asteptand momentul potrivit sa muste? ...

Pe jos este o gresie roscat-maronie, usile sunt de lemn de culoare inchisa, in ton cu mobilierul, tot din lemn, fotoliile de piele neagra. Candelabrele elegante dau o lumina calda. Receptia se afla intr-o incapere si e formata dintr-o tejghea acoperita cu sticla, astfel ca discutam cu personalul doar printr-un gemulet care se deschide la venirea noastra.

Intr-un colt sunt expuse diferite bijuterii pentru vanzare, scumpe din cate am vazut, pentru ca si in roman: «... mai erau si coliere, ornamente – unele cu pietre pretioase... ».

Si fiindca acesta este castelul lui Dracula, nu poate sa lipseasca de aici sicriul lui, care e casa lui in timpul zilei, dar o paraseste noaptea pentru a-si astepta “invitatii”. In apropierea receptiei intalnim si un anunt, scris cu majuscule: “VIZITAREA CAVOULUI DRACULA – tarif 2 ron / persoana. !!! VIZITA NU ESTE RECOMANDATA PERSOANELOR CE SUFERA DE AFECTIUNI CARDIACE SAU ATACULUI DE PANICA! ” Cu fetita cea mica am spus ca nu intram, asa ca sotul meu a ramas afara cu ea iar eu cu fata cea mare ne-am hotarat sa vizitam cavoul. Am platit la receptie (am primit si bon, pentru copii e gratuit!) si ne-a spus sa asteptam putin, va veni cineva si ne va conduce la ramasitele lui Dracula. Am asteptat noi cateva minute si cu gandul la ce va urma fata mea incepe sa dea inapoi. “Oare cum o fi? Ma voi speria? “ “Nu-ti fa probleme, acolo e doar cineva care incearca sa ne sperie. “ Mai asteptam noi putin dupa care o aud pe fata zicandu-mi: « Mama, eu nu mai vreau sa intru... » cand am auzit... « Pai cum, doar tu ai vrut sa mergem! hai sa vedem ce-i acolo! » dar fata nimic. Ce ma fac acuma? sa intru singura? sa nu intru? M-am uitat pe fereastra, inca e lumina... hai ca ma duc singura – imi spun. Nu trece nici un minut cand incep sa-mi treaca prin cap o multime de idei: “Oare ce-o fi acolo? “Si am inceput sa-mi imaginez tot felul de scene. « nu, nu pot sa ma duc singura! , nu mai intru! dar cum sa fac acum, doar am platit... Receptionerul a vazut ca ceva nu e in ordine si ne-a intrebat daca e vreo problema. Cu ochii-n pamant i-am spus: «... ne pare rau, nu mai intram... ». « Nu face nimic », ne-a restituit banii, i-am dat bonul inapoi si am taiat-o repede din loc. Inainte de a pleca, ne-am uitat pe feresatra. Din castelul Dracula e o panorama superba asupra colinei din fata, in varful careia se afla Manastirea Piatra Fantanele.

Am plecat mai departe, nu fara a ne intreba oare ce l-o fi determinat pe Bram Stoker sa aleaga acest tinut pentru desfasurarea actiunii din cartea sa? El a colindat aceste locuri cu 150 de ani in urma, cautand locul cel mai potrivit pentru castelul contelui sau. Peisajul mirific, deoarece contele era o persoana care nu accepta orice, oare aerul puternic ozonat, in aceasta zona atmosfera avand cea mai mare concentratie de iod din tara (poate sangele baut de Dracula era sarac in iod? !), ruinele castelului pe care l-a zarit si in care era convins ca a trait contele Dracula? O fi simtit vreun fior, a tresarit speriat in plimbarea lui pe aici, nu stie nimeni! Cert este ca acest loc a fost ales pentru Dracula!

Peste cateva zile am trecut din nou pe aici, de data aceasta mergand spre casa. In departare, in zonele mai joase, era ceata, lasand sa se vada doar varful colinelor peste aburii inecaciosi! Poate asa a gasit locul si Bram Stoker...


[fb]
---
Trimis de biancuta in 18.12.10 23:54:05
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 28177 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

20 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (biancuta); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P18 Ceata pe drumul de la Sucevita la Pasul Tihuta
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA simbolic articolul - VĂ PLACE? [doar simbolic; articolul NU are PMA std]
[1 PMA]
PUNCTAJ CRT: 0 PMA (std) PLUS 7601 PMA (din 16 voturi)
NOTĂ: Acest articol nu beneficiază de punctajul standard acordat automat.
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

20 ecouri scrise, până acum

dannek [18.12.10 23:58:19] »

Celebrul pas Tihuta, acolo cind ninge putin toate tirurile nu mai pot urca si pe drumari îi ia pe nepregătite iarna!

Dar si cavoul lui Dracula nu este de ocolit ziua nu noaptea!

webmaster13 [19.12.10 01:58:30] »

Propun aceasta melodie ca si fond sonor, se poate schimba!

Cristian_h* [19.12.10 02:09:57] »

Este poate cel mai frumos "pas" din Romania, dealuri presarate cu capite de fan ce garnisesc culmi impadurite cu foioase si conifere, totul verde, pur, neintinat de nimic, minunat!

dorgo [19.12.10 08:06:05] »

@ biancuta

Fiind irlandez, lui Briam Stocker i-au placut toate povestile cu castele cu fantome care in Scotia si Irlanda sunt foarte gustate, poate a citit si despre "cetoasa landa britanica" din Baskerville populata cu un caine gigantic si cateva crime misterioase rezolvate doar de mintea stralucita a lui Sherlock Holmes. Nu e simplu sa rezisti o noapte intreaga intr-un castel cu fantome, unde totul scartaie, paraie sau se misca incet, ba mai apar si vedenii pe care organizatorii le proiecteza din cand in cand prin camera ta sau vezi ca patul in care dormi tresalta sau devine tot mai mic, caci tehnologia moderna si mai ales cea "3D", invadeaza incet-incet lumea de azi. Am citit ca Briam Stocker, a ales sa-si plaseze actiune romanului sau atat din cauza castelului din varful pasului Tihuta dar mai ales datorita padurilor interminabile, sumbre si misterioase ale regiunii Bargau-Tihuta. Sa nu uitam ca pana in urma cu un deceniu, aici exista cel mai inalt si bogat brad din tara, doborat insa de un fulger.

Pentru grupurile organizate, de americani sau japonezi mai ales, cativa actori din Bistrita impreuna cu Oficiul de turism local (actiunea a fost promovata de fostul director OJT, dl. Misuga), organizeaza un spectacol straniu, care, cred ca l-am mai descris. La intrare in castel esti asteptat cu un pahar de licoare rosie, numit "sangele lui Dracula", e vorba de o votka colorata, care-ti da curaj si-ti alunga temerile.

Semnezi apoi o hartie ca-ti asumi raspunderea...

Dupa ce-ai intrat in castel, treci la un moment dat prin niste coridoare inguste si sumbre, in semiobscuritate, galerii tapetate cu piei de animale, a caror atingere iti "face pielea de gaina" iar niste maini nevazute ce apar dintre ele, te apuca de glezne sau de haine... Daca ai scapat intreg, ajungi in fine in inima castelului, intr-o sala plina de liniste si mister in care se afla sicriul lui Dracula. Deodata, capacul sicriului sare in sus si din el apare Dracula in persoana chicotind printre dintii lui lungi si incovoiati si insangerati de atatea tinere victime jugulate. Daca ai trecut si de acest test, vei avea onoarea de a sta la masa cu insusi contele Dracula, preparatele servite, mai toate sunt "in sange", iar la urma primesti o diploma ce ti-o semneaza chiar contele Dracula in persoana, care "a avut onoarea sa te primeasca la castelul lui si mai ales c-ai fost curajos si-ai ajuns pana la el".

E-un spectacol nerecomandat celor slabi de inima...

Dupa aparitia romanului "Dracula", intre castelul din Tihuta si castelul Bran e-o concurenta mare, castigator a iesit din aceasta disputa, cel de-al doilea, a carui valoare a crescut de la 5-6 milioane euro, cat e pretul unui castel "normal", la 20 de milioane euro, datorita "brandului" Dracula.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][4 voturi]
cristi_an3000 [19.12.10 08:31:44] »

@dorgo, ceea ce ai descris tu mai sus este probabil varianta premium (doar pt straini sau eventual pt cei cu buzunarul mai larg). daca mergi pe nepusa masa ca turist normal si vrei o intalnire cu Dracula situatia se prezinta mult mai simplu. (insa nu cu mai putine palpitatii). am descris mai amanuntit aici ce si cum se intampla.

magdalena [19.12.10 08:39:56] »

@biancuta, ma bucur sa citesc iar un review semnat de tine si, in acelasi timp, trebuie sa spun ca imi "incarci" lista de locuri "must see"!

Povestesti foarte frumos si elegant...

sandu.53 [19.12.10 09:48:52] »

@biancuta am fost si eu acolo dar am admirat mai mult frumusetea peisajului decat castelul! review-ul tau este incitant si atractiv! felicitari!

webmaster20* [19.12.10 09:49:55] »

Retras punctele standard, depasindu-se limita de 5 reviewuri pentru luna de vacanta respectiva.

Alina Morar [19.12.10 09:55:34] »

Tot timpul m-am plimbat si eu cu placere pe Tihuta. Eu care am vazut Austria si Elvetia, pot spune ca nu sunt mai prejos, cum ai spus si tu. Mai ales acum cand s-a si asfaltat drumul. In anii trecuti era dezastru. Totusi daca faceau mai multe locuri de popas... Nu prea ai unde opri, asa am patit noi in iunie, cand fiind canicula, nu gaseam un loc la umbra.

Nici eu nu am vizitat cavoul.

biancuta [19.12.10 10:43:25] »

Web13, multumesc, ca de obicei ai ales o melodie foarte potrivita.

@dannek, ai dreptate in legatura cu ceea ce spui. Pasul Tihuta este cunoscut ca fiind una din cele mai dificile trecatori montane rutiere din Europa.

@cristian h, ai dreptate, este foarte frumos, poate de aceea l-a si ales scriitorul pentru romanul sau. Iar daca se adauga si faptul ca e o trecatoare dificila, unde poti ramane uneori in impas, serveste scopurilor contelui Dracula.

@dorgo, foarte interesante sunt amanuntele tale. Si ei cred ca si @cristian 3000 ca pentru grupuri organizate si pentru straini se pregatesc momente speciale!

@cristian 3000, trebuie sa intru si eu acolo intr-o zi, numai ca nu vreau sa intru singura!

@magdalena si sandu. 53, va multumesc pentru cuvintele frumoase si daca aveti drum prin zona, nu ratati acest obiectiv!

@web20, e OK, asa spune regulamentul, deci...

@Alina Morar, ma bucur ca tu vazand Austria si Elvetia poti confirma ca locurile sunt comparabile. E o zona superba, aer curat... E un loc deosebit!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][4 voturi]
mariana.olaru [19.12.10 14:53:50] »

Ai reușit să descri atmosfera pe care am trăit-o și eu acum mai bine de 10 ani, când în trecere fiind, am făcut un popas acolo, pentru a servi prânzul. Îmi amintesc de atmosfera oarecum sumbră, nu pentru că hotelul ar fi fost așa, ci pentru că personalul era sobru și rece, instruit așa pesemne pentru a face mai reală ideea de casă a vampirilor. Iar bucatele, mai pipărate decât obișnuiesc de regulă, puteau să te scoale într-adevăr din morți!

Ce se mai poate face în stațiunea Piatra Fântânele, în afară de o vizită la reședința lui Dracula?

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][1 vot]
celeste [19.12.10 19:54:32] »

Felicitari @biancuta, am trecut si eu anul trecut prin Pasul Tihuta cand m-am intors din Bucovina, dar sa stii ca l-am ratat pe Dracula... dupa ce am trecut si-a amintit nasa noastra de existenta acestui hotel castel.

dorgo [20.12.10 06:52:59] »

cristi_an3000

bine-nteles ca e doar pt grupuri organizate si costa ceva bani, nu se aduna celula de criza (era sa zic de crima), din Bistrita pentru un singur turist roman, poate doar daca e Dl. Dinu Patricu sa Becali. l-am cunsocut pe dl. Misuga fostul director OJT Bistrita care aveau sediul langa Coroana de Aur, parca, cel care a venit prin anii '91-92 cu ideea "horror show"-lui. Cunosc si pe organizatorul de spectacole care a pus in scena totul, dar din pacate pt bistriteni, spectacolul e foarte rar solicitat, caci castelul Bran s-a miscat mai bine in publicitatea aducatoare de bogatie a lumii printului vampir chiar si fara spectacol... judetul Bistrita ramane tosusi un judet cu potential turistic mare, dar dintotdeuna acesta a fost prea putin valorificat.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][0 vot]
dorgo [20.12.10 07:24:16] »

@mariana. olaru

In judetul Bistrita exita casele memoriale George Cosbuc si Liviu Rebreanu (Hordou si Tarlisua), statiunile balneare Sangeorz bai (cu ape minerale folositoare in sfera digestiva si hepatobiliara-Hotel Somesul si Hebe), statiunea "sarata" si renovata Figa, langa Beclean pt bai reumatice (despre care am scris deja), statiunile Saratel (2 lacuri sarae+namol) si Pintic (paragina), valea Ilvei si localitatile Anies, Maieru, Sant, Rodna (ruinele unei cetati de-a lui Stefan), cu "borcutiuri", adica fantani cu ape minerale sau "slatinile"- fantanile cu saramura (Maieru, Dumitrita), parcul dendrologic Arcalia de la Sieu Magherus, parcul national Retezat, Coilibita (lac natural si de baraj), Valea Vinului, sat pitoresc de munte cu multe poieni cu plante medicinale, ruinele unei mine romane de exploatarea sarii la Sasarm, la Piatra Fantanele, mai ai "drumul roman" spre localitatea Ciosa, manastirea din localitate si partia de ski...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][2 voturi]
biancuta [20.12.10 08:43:43] »

@mariana. olaru, noi am intrat in castel si pe coridoare nu am intalnit pe nimeni, auzeam doar ecoul pasilor nostri. Inaintea noastra a mai intrat cineva dar a "disparut" repede, nu am vazut pe nimeni acolo. In sfarsit, doar la receptie era o persoana care ne-a vorbit amabil, simplu, strict la subiect, asa cum spui si tu poate pentru a face atmosfera cat mai asemanatoare cu cea din casa contelui. Asa cum am spus si in review, la intrare era o harta cu diferite trasee montane in imprejurimi, printre care Drumul roman, Dealul Zimbrului, Magura Calului si altele.

Pe timp de iarna este partie de ski cu telscaun si asa cum spune si @dorgo mai sus, in judet sunt si alte obiective de vizitat, despre unele din ele am scris si eu.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][3 voturi]
biancuta [20.12.10 09:53:58] »

@celeste, multumesc pentru felicitari, poate vei mai ajunge prin Pasul Tihuta si vei intra atunci la castel. Si manastirea pare foarte frumoasa, eu nu am vazut-o decat din departare, dar sunt convinsa ca merita vizitata!

mariana.olaru [20.12.10 10:26:38] »

@biancuta, @dorgo, vă mulțumesc pentru completări și informații! Unele dintre locurile recomandate de voi le-am văzut deja, pentru altele însă, urmează să-mi fac un proiect de vacanță.

dartax [20.12.10 16:05:57] »

Pagina oficiala a locatiei este:

http://www.hotelcasteldracula.ro/, se recomanda a se vedea noaptea, pe intuneric, cu sonorul dat tare!!!

biancuta [27.12.10 15:29:45] »

Multumesc tuturor celor care mi-au citit impresiile si le-au considerat utile!

@dorgo, ai dreptate, in privinta mitului Dracula, Castelul Bran a castigat mai mult, poate prin simpla sa existenta. Din pacate, mitul lui Dracula si Castelul Bran sunt asociate cu Vlad Tepes. Se cunoaste insa foarte bine faptul ca romanul lui Bram Stoker este pura fictiune, iar numele ales, “Dracula” este intamplator. Personajul din roman nu are nici o legatura cu Vlad Tepes. Autorul a dorit initial sa-si numeasca romanul “Printul vampir”, dar cazandu-i ochii pe cartea “Despre principatele Valahiei si Moldovei, 1820), a gasit o referire la Vlad Tepes, despre care nu cunostea insa nimic, insa acest nume i s-a parut mult mai potrivit personajului sau.

Se spune ca niste americani porniti in cautarea lui Dracula si a castelului sau, s-au oprit asupra Castelului Bran din cauza aerului misterios. Vlad Tepes nici nu are foarte mari legaturi cu Castelul Bran, documentele consemneaza doar ca Vlad Tepes a fost inchis in acest castel timp de doua luni.

Va doresc tuturor un AN NOU FERICIT, un an mai bun, cu realizari mai multe si calatorii reusite, oriunde veti merge!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][0 vot]
Gonzales [25.06.11 21:45:37] »

@biancuta

Felicitari pentru review, dar am o intrebare: postarea ta se numea... Pasul Tihuta!!! Pe acesta cand ni-l descrii???

Dpdv -ul meu nu as intra niciodata in acel Hotel, atat timp cat am Tihuta langa el. Realizezi ce alaturare: splendoarea Pasului cu "insalubritatea mentala" a irlandezului (nu-i "pronunt numele pt ca sunt un fan Vlad Tepes)

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
10 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Alina Morar, biancuta, celeste, dannek, dartax, dorgo, Gonzales, magdalena, mariana.olaru, sandu.53
Alte impresii din această RUBRICĂLa pas prin... Pasul Tihuţa:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.066479921340942 sec
    ecranul dvs: 1 x 1