ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 19.10.2010
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 20.07.08
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
OCT-2008
DURATA: 1 zile
familie cu copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 10 MIN

Prima croaziera Muntele Athos

TIPĂREȘTE

Prima mea croaziera adevarata a fost excursia la muntele Sfant Athos. Echivalentul Vaticanului pentru religia ortodoxa, muntele Athos este al treilea brat al peninsulei Halkidiki, care se termina in partea sudica cu un varf de peste 2000 m inaltime. Aici se gasesc mai multe manastiri apartininand de mai multe natii ortodoxe si cateva schituri printre care si unul romanesc. Desi noi romanii am dat aici bani fara numar, nu am reusit sa avem o manastire in adevaratul sens al cuvantului ci doar un schit.

Cum am ajuns aici: din 1 octombrie 2008, am avut cazare la Blue Dolphin (un superhotel pentru Hakkidiki) in Metamorphosis (schimbarea la fata) si la un minut dupa ce am intrat in camera, suna telefonul. Raspund, fiind un om relativ civilizat gandind ca e de la receptie si o voce blonda, feminina imi zice: „ - Domnu Ionescu, bun venit in Halkidiki, nu vreti o excursie optionala? ”. Normal ca ne gandisem la muntele Athos, dar nu stiam inca care e treaba. Ii zic ca da, as vrea croaziera la Mt Athos si ma asigura pe scurt ca la 30 de euro/pers nu gasesc nicaieri mai ieftin, fara transport. Ne da indicatii prin telefon, cum sa ajungem la Ormos Panagias si ne spune ca trebuie sa platim 120 euro, pentru 4 persoane, la receptia hotelului nostru.

Tot acolo se trimite si voucherul pe fax si primim in schimbul banilor, o hartie cu care ne-am urcat la bordul vasului Menia Maria III. Ormos Panagis e un mic sat/port in apropiere de Nikitti, dar pe partea cealalta a bratului Sithonia in nordul sau. De aici se pleaca in croaziere de o zi spre Muntele Sfant. Exista doua vase aici ce fac aceasta croaziera in mod normal, unul foarte frumos si unul relativ banal. Cand sunt putini turisti totusi se foloseste Menia Maria I, un vas tot atat de rustic, dar mai mic cu doar doua catarge.

La inceput nu stiam care e vasul, cum arata, dar ne-am bucurat pana la urma, ca al nostru arata superb, un vas mare ca de pirati ce parea din lemn, cu trei catarge parca din secolele trecute. Am avut noroc probabil, pentru ca celalat vas era destul de simplu, alb cu bleu si din tabla, fara nimic deosebit (Spirit of Athos).

Am ajuns aici cu mare usurinta cu masina noastra, respecatnd indicatiile tipei romance de la agentia greaca, cea mai mare din Halkidiki si am parcat usor pe marginea drumului, apoi am cautat vasul care e imens va rog sa ma credeti, are 700 de locuri, 3 punti si 3 catarge. Ne-am ales loc sus de tot in bataia soarelui, pentru ca fiind octombrie ne era frica de racoarea acestei luni. Ne-am temut degeaba pentru ca a fost foarte frumos, tot drumul pana la varful Athos si apoi si pana la Ouranopolis pe langa malul cu manastiri.

Traseul a fost simplu, am plecat din Ormos din nordul Sithoniei direct spre sudul bratului Athos, apoi am mers pe langa malul vestic si accidentat al Muntelui Sfant pana la Ouranopolis unde am facut o escala si apoi cu viteza mica ne-am intors la Ormoas Panagias.

Langa noi sus pe puntea insorita erau cateva ucrainience simpatice foc, dar mai coapte, care radeau mereu cu pofta la orice fel de gluma si foarte putini romani in general.

Deci ne-am asezat sus, sub soarele arzator, dar feriti oarecum de soare cu ajutorul brizei placute si de umbra panzelor uriase ale vasului. Dupa o scurta asteptare, am plecat si am descoperit repede, o culoare a marii Egee pe care nu o mai vazusem, un albastru indigo superb, ceva de vis, culoare vazuta numai in videoclipurile, pe care le credeam masluite, in diverse programe de calculator. In timpul mersului am avut parte de instructiuni ale personalului in mai mult de 6 limbi de circulatie internationala si apoi de vizita Piratului. Acesta, artistul vasului defapt el fiind si dansatorul de mai tarziu, a venit pe neasteptate imbracat in pirat si inarmat cu pistoale de epoca. Impreuna cu el un tip ce facea fotografii. Piratul se lua de oricine si se facea ca te impusca, pe femei le lua de gat de dupa umeri si in acest timp erau fotografiati de celalalt personaj. La noi a venit si eu am plecat repede, sa nu ma prinda insa, dupa ce a terminat cu fetele noastre, s-a jucat cu ucraineencele pe care le-a chitait putin si apoi m-a luat pe mine, mi-a luat aparatul foto, s-a facut ca il arunca in apa si apoi m-a intrebat de unde suntem si am vorbit un pic de Romania si Bucuresti despre care stia cate ceva. Apoi personajele au migrat la puntea inferioara si noi am putut admira muntele si varful Athos, care tasneste parca, din marea aceea frumoasa si era superb invaluit in cativa norisori, pe care toti ii credeau fum creat de activitatea calugarilor.

Dupa ce am ajuns in sudul extrem am cotit stanga si am mers pe langa mal la cam 4-500m admirand constructiile deosebite ale manastirilor de pe acest mal. In total cred ca au fost 8 manastiri din cele mai mult de 20, la care am primit informatii si in romana prin statia de amplificare. Cea mai impunatoare este manastirea rusa care are o trapeza (locul unde se ia masa) atat de mare incat incap 2000 de persoane odata.

Marea majoritate a manastirilor si cladirilor anexe erau in reparatii si renovari, aici venind foarte multi credinciosi orotodoxi, barbati, pentru a-si gasi linistea si a se ruga. Accesul se face pe calea apei, cu ajutorul un vapor, prin singurul port (Dafni) al statului semi independent Muntele Athos. Deci pe uscat nu se poate ajunge aici in mod normal, ci doar pe apa si toti calatorii de pe acel vapor sunt verificati daca au permis pentru accesul la Muntele Sfant. Permisul se poate obtine din Ouranopolis sau Thessaloniki de la autoritatile bisericesti de acolo, dar poate fi cerut si cu ajutorul unor firme de turism. Desi bratul efectiv apartine de Grecia, aici calugarii se gospodaresc singuri si au propriile legi, insa fac cu destul succes comert cu zonele invecinate. Drumurile sunt cam forestiere si exista foarte putine mijloace de transport destul de vechi si rudimentare. Nu acelasi lucru se poate spune despre mijlocele cu care ajung in acest loc calugarii de exemplu din Romania. Am vazut un Nisan de teren ultimul model, cu un parintel de arad ce se ratacise usor in Ouranopolis.

Pe teritoriul Muntelui Sfant se vad, pe langa manastiri recunoscute prin dimensiuni considerabile si cladiri imense ce adapostesc adevarate hoteluri chiar, si cladiri sau constructii mult mai micute, unele schituri ce au si biserici, altele dar niste cladiri singuratice atarnate pe munte, din loc in loc se vad si ferme de animale si terenuri cultivate cu diverse legume si vita de vie. Primele cladiri vazute apartin schitului Sf Ana apoi ajungem usor in dreptul Nea Skiti ce are mai multe cladiri si vedem si prima manastire Agiou Pavlou (Sf Pavel). Nu ma pricep la cele bisericesti dar am fost marcat de cladirile imense si de faptul ca toate aproape parca erau atarnate pe marginea prapastiei, stand sa cada efectiv in marea Egee.

Urmeaza la rand Moni Dionisiou apoi Moni Grigoriou si apoi imediat ne iese in calea privirilor cea mai spectaculoasa si mai pozata manastire de la Muntele Sfant: Moni Simonos Petras. (Moni= manastire). Aceasta din urma se afla cocotata pe o stanca inalta si scruteaza parca de la inaltimea zidurilor sale din piatra toata marea Egee pana la Volos si Evia. Imediat dupa colt vedem si portul Dafni si manastirea Xiropotamou. Imediat langa se afla manastirea Rusa imensa care se numeste: Agiou Panteleimonas. Aspectul vazut dinafara de un necredincios este cam ca de o mica statiune, aici avem multe cladiri din care cateva au cate 6 etaje si lungimi considerabile. Dupa ce am admirat si pozat manastirea rusa am trecut si pe langa Moni Xenofontos, aflata chiar pe malul apei.

Mergand usor spre nord mai intalnim manastirile Dochiariou si Zografou acestea fiind ultimele manastiri din apropiere de Ouranopolis. Fiecare din ultimele manastiri aflate pe mal la mica inaltime au si cate un mic ponton de unde pleaca barcutele calugarilor pescari.

Ouranopolis: escala noastra de 90 de minute a fost facuta conform programului in micul oras statiune Ouranopolis. Un orasel dragut si rustic de provincie, plin de taverne ce prospera din cauza turistilor, adusi in jurul pranzului de cele doua vapoare imense Menia Maria III si Spirit of Athos. Strazile sunt micute si inghesuite, cladirile sunt pline de flori, mai ales de bougainvillea in nuante diferite de ciclam si rosu. Exista vilute cu studiouri si magazine diverse de suveniruri si amintiri, insa si magazine de produse bisericesti. Aici am vazut o pereche de batrani care mancau pranzul in fata casutei lor, la o masuta mica de lemn, a fost o vedere deosebita si o lectie de viata. Aici timpul are alta valoare, poate aici am devenit mai calm si mai echilibrat un pic. Caracteristic si reprezentativ in Ouranopolis este turnul de aparare, o cladire inalta, cea mai inalta din oras, construita din piatra si care iese din tiparul cladirilor din oras. Nu va pot spune istoria acestui turn probabil bizantin, dar pare foarte vechi si sigur era folosit pentru apararea orasului de navalitori, probabil impotriva turcilor. Turnul se poate vizita contra unei sume modice, 2 euro parca, insa fetele mele care au escaladat scarile si au iesit in balcon ca sa-mi faca cu mana, nu au ramas impresionate de nimic si mai ales s-au suparat ca nu au aflat nimic de la nimeni despre cladire.

Plecarea s-a facut in jurul orei 15.00, aproximativ pentru ca am plecat dar am mai intors dupa doua cucoane intarziate. Pe vas, pe puntea din mijloc ne asteptau niste instrumente muzicale montate in fata barului si majoritatea turistilor se grupasera acolo, asa ca ne-am asezat si noi pe niste banchete aici si bine am facut pentru ca afara incepea usor sa ploua. Am aflat repede ca vom avea parte de muzica si dansuri traditionale. Cu stupoare il vedem pe pirat imbracat in haine traditionale cu fusta si hamleti albi si papucei cu pampon grena. Superb arata, as fi vrut sa rad de el un pic, dar omu era serios fiind la locul de munca. La intrumente au venit si au inceput sa le acordeze personajul ce facea poze mai devreme, la orga, un instrument foarte complicat ce scotea toate sunetele mai putin cel de bouzouki, la care se instalase un personaj pletos cu barbuta pe care il observasem initial pe acolo pe vas, dar care parea un golan de marinar grec fara chef de munca. Golanul asta a cantat la bouzouki electric de ne-au sarit capacele si ne-a facut sa il aplaudam de fiecare data. Am aflat repede ca se numeste Chris Bouzouki si am cumparat un cd care se gasea acolo cu muzica lui. Piratul era insotit de o tanara cu parul impletit de o culoare nedefinita si cu care a dansat la inceput, diverse dansuri prezentate in engleza de o duduie de pe vas. Dansurile erau culese din parti total diferite ale Greciei, astfel ca cei doi si-au schimbat de mai multe ori costumele. Ne-au incantat si cu un dans din buric, de origine turceasca mai mult ca sigur.

Spre final, cei doi dansatori au inceput sa invite la dans turistii aflati in primele randuri si timp de o ora aproape au dansat de au rupt podeaua vaporului. Piratul la un moment dat pusese ochii pe o tanara ucraineeanca foarte draguta, pe care a alergat-o pe punte si a adus-o in spate, pana pe ringul de dans si nu a mai lasat-o cateva reprize. In ritmul muzicii de o calitate exceptionala si a dansului frenetic invatat pe loc de turistii nostrii, am ajuns fara sa ne dam seama inapoi in Ormos Panagias si a trebuit sa parasim cu parere de rau vasul, dupa ce am rasplatit cu multe aplauze dansatorii si muzicantii.

Foarte frumoasa si reusita a fost aceasta prima croaziera din viata noastra, poate am avut si noroc. Aici am deprins placerea drumului pe mare, macar in vacanta sa simt cum briza imi spulbera orice probleme si soarele se oglindeste in valurile superbe ale marii creind acea culoare inexplicabila ca de cerneala.

Daca ajungeti in Halkidiki nu ratati aceasta croaziera, chiar si cea cu Spirit of Athos, daca nu se poate cu Menia Maria III. Mentionez ca manastirile de la muntele Athos se pot vedea si luand un vas din Ouranopolis, pretul e mai mic si timpul croazierei e mai scurt, dar drumul pana la Ouranopolis e destul de greu si complicat, iar lipsa programului artistic nu mi-ar fi fost pe plac sincer.

Pentru cei care inca nu stiu, locul de plecare in croaziera poate fi vazut oricand camera web e in functiune aici.

Fara pma standard va rog pentru ca am scris mai multe review-uri depre Halkidiki si daca se poate atasa urmatoarea melodie ar fi perfect: click aici, multumesc frumos!


[fb]
---
Trimis de ionescunic in 19.10.10 09:43:58
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 10557 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

17 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ionescunic); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Menia Maria III si Spirit of Athos (perpendicular)
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA simbolic articolul - VĂ PLACE? [doar simbolic; articolul NU are PMA std]
[1 PMA]
PUNCTAJ CRT: 0 PMA (std) PLUS 3204 PMA (din 7 voturi)
NOTĂ: Acest articol nu beneficiază de punctajul standard acordat automat.
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

17 ecouri scrise, până acum

webmaster99 [19.10.10 10:20:29] »

Atasat coloana sonora propusa de autor si retras PMA standard la cererea acestuia. Auditie si lectura placuta!

--------

Brrr, Nicule tu nu vezi ce vreme este afara de ne duci cu gandul tot la insorita Grecie??

chelie_d [19.10.10 10:53:26] »

astept cu nerabdare validarea pozelor. Am auzit si eu ca femeile nu au voie pe muntele Sfant, asa este???

georgiana [19.10.10 13:53:34] »

M-am uitat foarte curiasa la pozele tale, pentru vroiam sa vad ce ai surprins tu in ele din aceeasi croaziera pe care am facut-o si eu de curand. Si am zambit cand l-am vazut pe pirat... m-a luat groaza si in acel timp si incantarea, precum sunt si cele doua roluri ale sale: de bun si de rau! Mie mi s-a parut el mult mai potrivit ca dansator, decat ca si pirat!

Programul artistic de pe vas, a fost unul de exceptie, zic eu!

Ouranopolis- este un port dragut, care imi va ramane mult timp in memorie, asa cu turnul lui alb si cu imaginea corabiei Menia Maria III, plina de turisti pe toate cele 3 punti!

Iar cele 8 manastiri vazute la mica distanta de pe mare, au facut sa pot spune ca mi s-a mai implinit inca un vis!

Mi-a placut mult cum ai conceput review-ul. Nu pot inca intelege de ce nu ai voturi!

Nu mai iubeste lumea Grecia? ... As suferi...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][0 vot]
trandafir 1970 [19.10.10 14:31:45] »

Cine zice ca nu iubeste lumea Grecia?

Mie mi-a readus soarele in casa acest review, mi-a amintit de micuta croaziera pe care am facut-o si noi in jurul insulei Thassos. Intr-adevar, marea aia albastra ca o calimara de cerneala, este cea pe care o voi visa toata iarna...

Negresit, la anul, prin septembrie, voi fi si eu prin zona, croazierele fiind acum pe lista mea de prioritati in vacantele grecesti!

Iar muntele Athos este o incantare sa-l vezi in toata splendoarea lui, atat vizuala cat si si spirituala!

Masa nu ati luat-o pe vas, ati servit-o la una din frumoasele terase din Ouranopolis? Noi am avut-o inclusa in pretul croazierei.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][0 vot]
deliutza27 [19.10.10 15:03:08] »

In 2007, cand am facut prima mea vizita in Grecia, am ales Halkidiki. Ne-am cazat la Macedonian Sun, in Kalithea, unde am cunoscut o familie de romani din Bacau. Ei au ales sa faca croaziera, dar s-au intors dezamagiti pentru ca nu stiau ca femeile nu au voie sa calce pe pamantul de acolo, iar ceea ce vazusera a fost de la 500m de tarm. Se asteltau probabil sa viziteze manastirile la fel ca la Meteora.

Nemultumirea lor a fost motivul pentru care am renuntat sa facem si noi excursia si acum, citind cele scrise de ionescunic, imi pare sincer rau. Data viitoare n-am s-o mai ratez pentru nimic in lume.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][0 vot]
lica baesu [19.10.10 19:09:51] »

noi am fost in septembrie in Halkidiki-Gerakini, am gasit in camera o lista in limba romana cu propuneri de excursii si croaziere precum si pretul lor, pt noi pretul la Athos era de 40epers cu preluare din port sau mai puneai 10e daca doreai sa te ia de la hotel cu autocarul. Am ales o croaziera cu alta destinatie, dupa intrebindu-ne cum ar fi fost la Athos, acum mi-am format o idee...

ionescunic CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [19.10.10 22:13:49] »

In primul rand vreau sa va multumesc tuturor care v-ati aplecat catusi de putin atentia asupra randurilor mele si mai apoi as dori sa fac cateva completari:

@WM99 multumesc de ajutor si chiar asta a fost intentia sa va scot din frig si ploaie, macar pentru cateva minute.

@Chelie d: asa este femeile nu au voie in pelerinaj la Mt Athos, desi se pare ca aici prima a calcat o femeie si de aceea i se spune Muntele Sfant, totusi exista aceasta regula. La Meteore, desi calugarii fondatori au migrat in secolul 9, tot de la Athos, femeile au acces nelimitat.

@Georgiana sigur oamenii iubesc Grecia foarte mult. Nu cred ca trebuie sa ne facem probleme din cauza asta.

@Trandafir: nu am avut masa inclusa, asa e croaziera asta, fara masa, fara bauturi dar cu program artistic, insa am mancat o felie de pizza de la bar si am baut o bere eu si fetele un frappe pe vapor, iar in Ouranopolis am mai ciugulit cate ceva pentru ca am vrut ca timpul scurt disponibil sa nu il ratam asteptand comanda la taverna. Cu un an inainte mama a ramas nemancata si nici nu a vazut nimic din oras din cauza ca au asteptat prea mult comanda si probabil au bajbait pana sa se aseze la o masa. Asa ca noi am vizitat orasul cat ne-au tinut picioarele.

@Deliutza27 si noi am ratat in primul an aceasta croaziera, dar in timpul scurs am citit, ne-am documentat si nu am mai scapat ocazia sa ne plimbam pe marea Egee in locuri minunate. Sigur data viitoare vom merge in croaziera din Golful Toroneos, care am inteles ca si asta e superba.

@Lica baesu: pretul nostru a fost acelasi cu cel din port de la birourile oficiale de turism, insa noi am fost in 2008, acum sigur sunt ca pretul e mai mic undeva la 25 de euro/pers. Preturile se mai pot negocia si in functie de numarul de persoane.

Probabil ca ce ai gasit la hotel erau preturile unei agentii din apropiere care avea ceva adaos cam mare.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][0 vot]
mirelopodu* [19.10.10 22:44:50] »

ionescunic

Nu-i asa ca prima croaziera din viata le cheama si pe cele ce vor fi sa vina? Ai dreptate Nicu, si eu, ca si tine, nu voi uita prima mea croaziera despre care am scris cu mult patos. Frumoase locuri ai vazut. La cat mai multe.

biancuta [19.10.10 23:58:22] »

Tot in 2008 am fost si eu in croaziera. Mi-a placut foarte mult. Am avut norocul sa vedem si delfini. Foarte frumos descris, poze superbe!

raduu1972 [20.10.10 11:13:21] »

Si mie imi plac croazierele, frumoasa si croaziera ta

Smaranda [20.10.10 14:14:41] »

Desigur, daca ajungeti in Halkidiki, merita sa faceti excursia la Muntele Athos. Este frumoasa si interesanta.

Eu am fost in aceasta croaziera si in 2008 si in 2009, tot cu vasul Menia Maria. In linii mari, ambele excursii au decurs asa cum spui si tu. Am doar cateva observatii, legate de pirat.

Mie piratul mi s-a parut cam nespalat si insistent. Daca te gandesti ca zilnic ia de gat aproape toti turistii, probabil nu mai are timp sa-si spele hainele. Iar obiceiul de fura fetele sa le aduca cu forta la dans, nu mi s-a parut deloc simpatic (ca sa nu zic infiorator). Era loc destul pentru cine vroia sa danseze si sa se dea in spectacol. De ce trebuia sa danseze si cine nu vroia? Cu sila nu-i nici o placere si sa mai si plateste pentru chestia asta...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][0 vot]
adryana [21.10.10 11:54:12] »

felicitari, Nicu, am fost si eu in acea croaziera si am scris si eu un review click aici, mi-am adus aminte ca in 1 sept. 2008 ne-am imbarcat tot din acel port spre Athos, cu vaporul Spirit of Athos (nu am avut pirat), dar am avut dansuri si noi. Imi aduc aminte ca am prins vant puternic pe vapor, valuri mari ajungeau pana sus la noi si ne stropeau, plus ca nu auzeam nimic din ce se spunea la difuzoare de catre ghid, din cauza vantului, la unii le-a zburat palariile in mare... , dar si noua ne-a placut mult (prima) croaziera... in anul urmator tot pe 1 sept. 2009 am fost, de data asta cu Menia Maria, in croaziera la Laguna Albastra (Vourvourou) click aici tot de acolo din port, si am vizitat insula Amouliani. De data aceasta am avut parte de intalnirea cu piratul, ce mai intalnire... eu eram angajata intr-o discutie cu fratele meu, il sunasem de pe vapor... cand m-am trezit cu pistolul la ceafa... a fost ceva neasteptat, m-am speriat initial caci psihic nu eram pregatita, eram cu gandul departe, dar fetele mele tare s-au distrat, mai ales de reactia mea... a fost frumos, felicitari si tie pt. review si spun si eu tuturor celor care ajung in Halkidiki sa nu rateze croazierele care se organizeaza, daca nu au rau de mare, binenteles, caci e pacat.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][0 vot]
ionescunic CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [21.10.10 20:10:11] »

Multumesc Radu si fetelor, este o croaziera frumoasa si eu cred ca merita facuta o data macar.

Dar orice croaziera greceasca e frumoasa si o sa mergem de fiecare data in cate una cel putin.

ionescunic CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [28.10.10 10:52:35] »

Azi e 28 octombrie si tin sa mentionez asta aici pentru a spune "La multi ani Grecia! "

celeste [31.10.10 22:05:31] »

Imi pare rau ca nu am avut si eu parte de croaziera cat ma stat in Grecia (Kaliithea)... chiar in ultima zi inainte de a pleca ne-au contactat cei de la agentia partenera, dar... poate data viitoare.

webmaster22 [14.07.14 08:51:56] »

Mutat în rubrica "Descopera Muntele Athos, #EXCURSII și CĂLĂTORII" (nou-creată pe sait)

webmaster26 [28.03.17 18:25:53] »

Mutat în rubrica "Excursii opționale din Nikiti/Metamorfosi, NIKITI / METAMORFOSI [Sithonia]" (nou-creată pe sait)

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
9 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adryana, biancuta, celeste, chelie_d, deliutza27, georgiana, mirelopodu*, raduu1972, Smaranda

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.086966037750244 sec
    ecranul dvs: 1 x 1