ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 30.08.2010
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Frumuşani [CL]
ÎNSCRIS: 03.03.08
STATUS: AUGUSTUS
LUNA
AUG-2010
prieteni
3 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Restaurant Sighişoara - şi cavalerii mănâncă, nu-i aşa?

TIPĂREȘTE

Pe drumul de costişă ce duce către casă,
O falnică cetate se-nalţă drept în faţă!
Sub mândru-acoperiş de ţiglă smălţuită,
Un orologiu cu figuri ora de masă bate!
Domniţa plânge şi suspină (ca-n altă poezie)
Ca de îndat' la han condusă ca să fie!
Strunindu-şi bidivii, al dânsei cavaler,
Opreşte şi-o conduce de la caleaşca de fier
Spre-al lor tovarăş, ce vajnic îi aşteaptă
Ca să-i conducă spre cel mai bun hangiu!

Ieşind totuşi de sub vraja baladei, voi încerca să redau pe scurt o foarte plăcută experienţă avută la restaurantul hotelului Sighişoara, aflat chiar în cetate, faţă în faţă cu 'Casa cu Cerb'. Situl oficial: aici

După o scurtă vizită prin cetatea medievală a burgului transilvan, cum al doilea scop principal şi declarat al acestei vizite era să gustăm în sfârşit faimoasa "ciorbă de fasole în pâine", am mers pe mâna onorabilului cavaler ce ne-a însoţit în calitate de gazdă desăvârşită şi am adăstat într-un final la acest restaurant.

Fiind o după-amiază superbă de sfârşit de vară, am ieşit şi am luat loc pe terasa umbroasă aflată în spatele hotelului, trecând prin holul acestuia, pe lângă recepţie. Am găsit şi o masă liberă şi în câteva clipe un ospătar a venit cu meniuri, iar în scurt timp a revenit să ia comanda. Băuturile cerute au 'sosit' aburite în câteva clipe după aceea, urmate nu după mult timp şi de mult doritele ciorbe.

Într-adevăr, a meritat fiecare clipă de aşteptare! E un deliciu culinar, însoţită de o ceapă roşie tăiată peştişori şi cu bucăţele de ciolan afumat înotând zglobii printre boabele de fasole tărcată în interiorul "chiflei" uriaşe ce o conţinea. Am devorat-o şi am lins şi "farfuria" până la coajă!

A venit apoi la mine o porţie de frigărui muiate în vin, cu cartofi prăjiţi, iar la iubi o porţie de cubuleţe de pui cu sos de hrean.

Abia scăpaţi de aceste porţii, am încheiat cu o bucată de plăcintă cu mere, servită la două linguriţe (ospătarul a 'surprins' când ne vorbeam între noi cum să luăm desertul!), cu mult zahăr pudră şi scorţişoară din belşug.

Totul a fost prezentat şi servit deosebit de frumos, personalul a fost prezent exact atunci şi când era nevoie, cu zâmbetul pe buze.

Am plecat încântaţi, sătui şi mulţumiţi. Cu siguranţă, când voi mai trece pe acolo, mă voi opri pe la ei să mănânc! ceea ce vă recomand şi vouă, dragi cititori!


[fb]
---
Trimis de Dragoș_MD in 30.08.10 13:02:45
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SIGHIȘOARA [MS].
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 3167 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

13 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dragoș_MD); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Aşa arată hotelul Sighişoara. Pentru restaurant, intraţi pe sub arcadă!
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 6450 PMA (din 12 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

13 ecouri scrise, până acum

cosminp [30.08.10 13:28:45] »

o locatie de retinut.

ciorba de fasole in pita se mananaca si in alte locuri, foarte buna.

mi-a venit o idee. deschidem un topic "ciorba de fasole in pita"?

krondia* [30.08.10 13:47:30] »

Nu degeaba a lăudat Andox acest loc... Din păcate, noi nu am mai ajuns. Aştept şi pozele, să văd ce am pierdut.

biancuta [30.08.10 13:56:27] »

Foarte frumos ai povestit despre acest loc! Felicitarile mele!

creivean [30.08.10 15:38:36] »

Excepţional. Şi când asta vine de la un gurmand ca mine, crede-mă că-i adevărat.

Să vedem dacă ajung cumva luna asta, mai pe la sfârşit. Cunoşti cumva, până la cât au deschis (pe saitul lor nu am găsit nimic).

"ciorba de fasole in pita"

Aici se serveşte în pită Ciorbă de viţel cu tarhon. Aviz celor ce trec prin Oradea.

Dragoș_MD CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA [30.08.10 16:49:07] »

@creivean, din păcate... nu ştiu!

Andox [30.08.10 17:07:08] »

creivean, este deschis pana la ora 24 dar ultima comanda este la ora 23 parca.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
creivean [30.08.10 20:02:21] »

Bine de ştiut. În 19 sau 19/20, merg spre mare, aşa că, poate nu mă mai opresc la San Marco. Om vedea.

Mulţumesc pentru informaţie.

Michi [30.08.10 21:30:53] »

Ai scris asa ca sa-mi lase gura apa. In Bucuresti nu se face?

Dragoș_MD CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA [30.08.10 21:47:02] »

Michi, o să încerc să fac io pita şi iubi ciorba, vii?

Andox [30.08.10 22:00:59] »

creivean ce faci la mare dupa 20 sept? Astepti prima zapada?

Dragos ,tu ai scris poezia ? Ai talent nu gluma.

creivean [30.08.10 22:02:19] »

Îmi tratez oasele, peste care tocmai a mai trecut un an, la SPA-ul de la Iaki Şi beau un ( cu ) pepsi(70ro), pe plajele de pe litoralul românesc

Andox [30.08.10 22:05:07] »

Asa da , super tare, sa vorbesc de o masa pt ciorba in pita ?

creivean [30.08.10 22:07:01] »

Depinde. Încă nu ştiu cu ce merg, cu cine şi când exact ( cel mai probabil în noaptea de 19/20 ). Aşa că, s-ar putea să văd Sighişoara noaptea. Mai vorbim oricum. Cert este că am cazarea la Iaki din 20.09.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
biancuta, cosminp, Michi
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Sighișoara și împrejurimi? :


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.068521976470947 sec
    ecranul dvs: 1 x 1