ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 10.05.2023
DE AZE
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Sibiu
ÎNSCRIS: 02.07.12
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
MAY-2023
DURATA: 12 zile

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 10 MIN

Al cincelea continent

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Dedic acest articol în amintirea mamei. Aș fi dorit să trăiască să-i pot povesti. Știa de dorința mea, știa că povestea mea exista de ceva vreme.

Povestea mea

Povestea mea începe prin 2019 când am făcut o pre-rezervare pentru un sejur în Australia. Nu s-a mai concretizat, au venit mai întâi incendiile de la sfârșitul anului 2019 pe urmă marea pauză globală pe numele de covid. Adevărul este că nu am dat atunci nici un avans era doar o pre-rezervare. Am renunțat când tour-operatorul cu o zi înainte să confirm și să transfer un avans a scumpit biletul cu 500 euro. Pe moment m-am supărat dar mi-a mai trecut supărarea când a venit problema cu covidul iar Australia s-a închis până anul trecut.

Între timp nu m-am resemnat și am început să economisesc pentru această excursie știind că o dată tot se va deschide țara. Aveam acolo o pușculiță imaginară pe care scria Australia. Iar atunci când la începutul acestui an a apărut excursia la prețul de acum 4 ani plus o reducere de încă 400 euro nu am mai stat pe gânduri am rezervat și confirmat pe loc. Titlul articolului este inspirat din faptul că Australia este al cincelea continent văzut de mine.

Câteva cuvinte despre Australia

Australia este singura țară din lume care ocupă un continent întreg, ca mărime este a șasea țară. Suprafața Australiei este de 7617930 kmp. Tot de Australia aparține insula Tasmania aflată în sud. Locuitorii la recensământul din 2016 erau 23 milioane cam cât eram noi pe vremea lui Ceaușescu. Între timp s-a mai populat cu predominant asiatici și numărul locuitorilor a ajuns la 26 milioane. Populația este concentrată pe coasta estică a continentului, în interior bănuiesc că poți merge zile în șir fără să vezi un om. La o așa populație densitatea a ieșit la 3 oameni la un kmp!

Geografic continentul este înconjurat de oceanul Indian, oceanul Pacific, marea Tasmaniei, marea Coralilor. Acolo se află cel mai lung și mare recif de corali din lumeMarea bariera de corali. Australia are și munți, are și deșert, are și păduri zone agricole mai bogate. În est găsim un lanț muntos foarte lung care se întinde din Queens până în sud la regiunea Victoria. În Australia de vest găsim muntele Augustus.

Clima diferă de la o regiune la alta. În nord persistă clima tropicală, în interior clima este aridă, pe coasta estică și sudică mediteraniană, iar zonele de munte au climat alpin. Australia fiind în emisfera sudică iarna este vară acolo, iar vara invers. Totuși ninge doar în munți și în Tasmania dar cu nebunia schimbărileor climatice s-a mai întâmplat și în locuri unde nimeni nu a văzut încă zăpadă.

Populația indigenă din Australia a existat încă de acum 65000 ani. Noi europenii am fost invadatorii aici iar primii coloniști au fost deținuți din Anglia țara nemaiavând loc pentru aceștia și i-a deportat.

Acest pământ a fost descoperit de căpitanul de vas James Cook în 1770. Multe locuri/străzi am descoperit că îi poartă numele, dar și busturi, statui. După colonizare populația băștinașă a început să scadă și datorită bolilor infecțioase care au fost aduse odată cu coloniștii. În prezent se pot recunoaște aborigenii ușor. Îi vezi peste tot pe stradă, la Mc Donalds, ori cerșesc, ori lucrează doar în pădure nu-i mai vezi. Am interacționat cu unul din ei și a zis că civilizația este prea aproape, tentația este prea mare și nimeni nu se întoarce la obiceiurile de acum mii de ani.

Australia nu a fost ocolită nici de războaiele mondiale. Ca și la noi în România am observat multe locuri cu monumentul eroilor unele mai obișnuite, altele mai deosebite, cel din Melbourne de exemplu este cât un palat.

Australia este o țară bogată a 13-a economie a lumii. Nu degeaba emigrează mulți aici, este o țară multiculturală, multietnică. Personal toate națiile lumii i-am văzut aici totuși predomină foarte mult asiaticii. Un salariu lunar mediu este echivalent cu cca. 15000 lei aici.

Pachetul turistic

Pentru banii dați 3390 euro am primit 6 bilete de avion din care 4 bilete pentru dus-întors din România și 2 bilete pentru zbor intern Australia. Am mai primit 9 nopți de cazare la hoteluri de 4 și 5 stele în orașele Melbourne, Sydney și Cairns (excursia a fost împărțită în 3 părți egale-în trei regiuni din Australia-Victoria, Queens șiNew South Wales), toate transferurile între aeroport-hotel, transferurile pentru excursii, ghizi locali. Au mai fost incluse 4 excursii și ceva mese dar puține la număr plus bineînțeles toate mesele din avion inclusiv la zborurile interne. Am mai primit viza prin tour-operator, asigurare storno, asigurare medicală absolut necesare. Cam atât, astea erau incluse. Pentru restul de mese, excursii opționale, alte servicii m-am descurcat foarte bine local și am desființat oarecum și un mit că Australia este o țară foarte scumpă pentru turiști. Corect dar să mănânci numai de ex. la Hilton și să te plimbi cu taxi sau limuzină, da atunci este scumpă. Pentru toate cheltuielile mele suplimentare de acolo am mai plătit 1800 lei, acestea includ intrări la anumite obiective turistice alese de mine, mijloace de transport în comun, restaurante, fast-food și alimente din supermarket. Am avut la mine cash dolari, euro, 2 carduri bancare, din toate astea am folosit un singur card de credit/de cumpărături. Am verificat tranzacțiile după cca 3 zile și rata de schimb a fost conform BNR aproximativ 3 lei/1 AUD. Comisionul a fost zero la toți comercianții. Banii australieni fizic nu i-am folosit dar am văzut la alții.

Excursia în sine a durat 12 zile (9 nopți + 2 nopți în avion) sînt totuși ceva kilometri până acolo. La întoarcere am primit datoria de la mama natură înapoi, cele 7 ore, astfel ziua plecării a fost de 17 ore iar ziua de azi a fost de 31 ore pentru mine. J

Excursia pe zile

1. zi: Am plecat cu mașina personală din Sibiu la Otopeni și am parcat-o acolo la una din parcările care asigură transfer. După masă am zburat cu avionul Qatar la Doha și după cca 5 ore am ajuns. Escala a fost de încă 5 ore dar cine a mai fost în aeroportul Hamad știe că acolo plictiseala lipsește.

2. zi: A urmat un zbor de 14 ore până în Melbourne. Nici în avion nu m-am plictisit. Dar am pierdut 7 ore datorită fusului orar. Am ajuns a doua zi pe la 11 seara. La ieșire șoferul aștepta pentru trasnsfer. A urmat cazarea.

3. zi:Ziua a început cu un tur de oraș cu ghid și mașină. A fost folositor deoarece sînt distanțe pe acolo. Restul zilei am petrecut-o pe cont propriu și când nu mai puteam să mai merg pe jos am folosit tramvaiele de acolo. Acolo este toamnă acum echivalent noiembrie la noi. De și se întunecă la 18.00 este totuși mai cald ca la noi. Frunzele totuși au căzut iar austrelienii le măturau/aspirau de zor.

4. zi: S-a ratat o excursie inclusă de tour-operator din lipsă de comunicare a tour-operatorului din Melbourne. Au plecat 0,5 ore mai repede fără să anunțe. Am cerut în schimb altă excursie opțională ceva mai scumpă pe care nu l-am mai plătit. Ziua am folosit-o explorând Melbourne sincer ar fi fost nevoie de mai multe zile. În Melbourne am vizitat zona de agrement, acvariul, plaja, lacuri, parcuri, stadioane, turnul Eureka, o sumedenie de muzee, grădina botanică și catedrale.

5. zi: A urmat un zbor intern cu compania Jetstar până în Cairns. Totuși zborul a durat aproape 4 ore. Sejurul din Cairns am început cu o baie în mare fiind 30 grade C pe acolo. A urmat explorarea zonei este un fel de Mamaia al australienilor doar că este putin mai ieftină și este vară tot timpul anului.

6. zi:Am plecat cu o șalupă spre Marea barieră de corali. Am vizitat și o insuliță sălbatică cu milioane de păsări care poposesc acolo. După 2 sesiuni de scufundări am venit înapoi și am explorat în continuare orașul care este renumit pentru viața de noapte.

7. zi:Consider cea mai frumoasă zi din sejur. Am plecat de dimineață cu un autocar spre localitatea Freshwater. De acolo am urcat cu telegondola la Kuranda, un traseul foarte lung de peste 1 oră. În Kuranda aproape toată ziua am petrecut-o în parcul tematic cu vizitarea junglei tropicale, animalelor specifice din Australia și petrecere timp cu aborigenii plus vizionarea unui spectacol. Coborârea a avut loc cu trenul un fel de mocăniță a zonei, deci mi-am pus din nou răbdarea la încercare.

8. zi: Dimineața am zburat cu avionul Jetstar spre Sydney. Durata zborului a fost de 3 ore. Transferul a durat încă o oră. Ziua am petrecut-o punându-mi rezistența fizică la încercare nefolosind tramvaiele și ocolind pe coastă tot skylineul Sydneyului până la Harbour Bridge și Opera, tot pe jos înapoi. Acest lucru am repetat apoi în fiecare seară doar că aveam o regulă, niciodată pe aceeași stradă înapoi ca să cuprind cât mai mult din city.

9. zi:Am început ziua explorând Sydneyul pe cont propriu. Am vizitat obiective din city (centru) palate, primăria, catedrale, parcuri, monumente, muzeul maritim care zic eu a fost cel mai interesant muzeu din toate văzute de mine acolo. După masă a avut loc turul ghidat inclus. Am ajuns până la plaja Bondi unde... din nou am făcut o baie de această dată în Marea Tasmaniei.

10. zi:Altă excursie interesantă, la cca 100 km de Sydney sînt Munții Albaștri. Peisajele sînt de vis iar instalațiile pe cablu 3 în 1 fac toți banii. Adică este un traseu de funicular, un traseu de telecabină înclinată și una orizontală. Am mai vizitat împrejurimile iar la întoarcere am studiat animale care trăiesc în Australia într-un zoo specific și foarte mareFeatherdale. Ca și idee atât în Kuranda cât și aici cangurii umbla liberi și dacă nu interacționezi tu cu ei, interacționează ei cu tine, așa învățați sînt cu oamenii.

11. zi:Zborul spre casă fiind la 21.00 seara am avut încă o zi la dispoziție. Am vizitat Opera Sydney, grădina botanică, muzeul de artă și muzeul de artă contemporană. Plus spectacolul străzii bineînțeles care aici în Sydney cel mai mare oraș din Australia este chiar unul aparte.

12. zi:Zborul spre casă a avut loc cu balena cerurilor, Airbus A380. Este cel mai mare din lume și singurul avion cu 2 punți complete. Am fost la a doua experiență cu acest tip de aeropnavă (SUA 2016)

În rest până la Otopeni am zburat cu Airbus A320 după care circulat cu mașina personală.

Concluzii personale

A meritat fiecare bănuț. Pentru mine amintirile dintr-o călătorie valorează mult. Australia este o țară / continent faină, doar că se află puțin departe. De asta are o faună și floră specială care nu există în altă parte a lumii, iar locuitorii țin mult la asta.

Cât despre AFA, nu am uitat de ea, am citit articole și acolo doar că nu am scris evident, nu era timp, dormeam chiar mai puțin să pot umbla mai mult. Am votat în schimb de acolo articole, în perioada asta cine are vot de la mine a fost dat din Australia. Clar în următoarea perioadă voi detalia în funcție de timp liber despre Australia cu o mulțime de articole și o voi descrie pe AFA, voi începe cu drumul, cazările pe urmă cu mancarea, vizitele, și altele utile drumețului. Voi atașa articolelor multe poze și filme. Călătorii faine vă doresc, WM rog acest video la început

https://www.youtube.com/watch?v=Fqmo46UJ_DM&pp=ygUTQXVzdHJhbGlhIGRpbiBkcm9uYQ%3D%3D

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de AZE in 10.05.23 00:00:36
Validat / Publicat: 10.05.23 06:56:30
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în AUSTRALIA & N.Z..

VIZUALIZĂRI: 1109 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

20 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (AZE); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P12 Cascada Barron în Kuranda
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 69600 PMA (din 52 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

20 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[10.05.23 06:56:15]
»

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

webmasterPHONE
[10.05.23 07:50:30]
»

Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

AZEAUTOR REVIEW
[10.05.23 08:18:22]
»

@webmaster: Mulțumesc

Mika
[10.05.23 11:44:51]
»

@AZE: Felicitări! Un loc unde imi dores să ajung, dar să stau ceva mai mult, având in vedere drumul lung până acolo. Destul de intens totul. Astept continuarea!

AZEPHONEAUTOR REVIEW
[10.05.23 12:21:39]
»

@Mika: Buna multumesc

Da, era bine mai mult timp dar in moment ce am decis cumpararea printr- o agentie programul era fix. Sint avantaje si dezavantaje.

mprofeanuPHONE
[10.05.23 15:06:23]
»

@AZE: Ohh! Ce bucurie mi-a făcut articolul tău pe care l-am citit cu sufletul la gură! O destinație îndepărtată de vis însă cu o faună și o floră, cum bine ai precizat, de excepție!

Un vis și al meu pe care nu îl voi mai putea pune în aplicare din motive de sănătate, nu mai pot merge cu avionul, poate doar pe distanțe mici...

Îți dai seama că voi savura articolele tale....

Felicitări pentru excursie, omagiu drag mamei tale! ????

AZEPHONEAUTOR REVIEW
[10.05.23 15:18:44]
»

@mprofeanu: Buna , si multumesc

Ma bucur ca v-am trezit intresul. Urmeaza asa cca vreo 30-35 articole doar despre aceasta destinatie????

Ati scris in ecou:

Un vis și al meu pe care nu îl voi mai putea pune în aplicare din motive de sănătate, numai pot merge cu avionul, poate doar pe distanțe mici...

Complet fals, sa nu spui niciodata cuvantul niciodata. Eu nu o mai spun... demult... (clar ca am invatat de la altii, vorba maimutei...) ????

Asa ca...

doinafil
[10.05.23 17:05:39]
»

În primul rând: felicitări pentru efortul de bani și de timp de-a alege această foooaaaarte îndepărtată destinație pentru noi, europenii!

Apoi: cred că fiecare dintre noi, AFA-iștii, și-ar dori să meargă până acolo, dar pentru unii nu ajung nici banii, nici timpul și - mai ales - sănătatea ne pune piedici! (mă refer la noi, pensionarii, care - dacă ne-am scotoci mai adânc prin buzunare și prin pușculițe poate că am mai găsi niște rezerve pe acolo, dar sănătatea costă mult mai mult, și nu totdeauna cu bani - din păcate! poate fi cumpărată, mai ales de la o anumită vârstă, peste 74, ca a noastră. Înțeleg că ai fost singur, nu cu familia, pentru că - altfel - ar fi costat și mai scump, cel puțin așa cred eu!

Pentru că esti tânăr și ai ajuns până acolo, eu voi savura tot ce vei scrie despre locuri pe unde nu voi ajunge și despre care vreau să știu mai multe lucruri, mai amănunțite, despre tot ce-ai intâlnit și ți-a plăcut, despre cazări și mâncare!

Aștept cu nerăbdare tot ce vei mai scrie despre această parte de lume, mult diferită de a noastră, ca să ne putem face o idee cât mai justă despre diferențele noatre de trai!

Mulțumesc anticipat pentru asta! și... ție și frumoasei tale familii!

12. zi:Zborul spre casă a avut loc cu balena cerurilor, Airbus A380. Este cel mai mare din lume și singurul avion cu 2 punți complete. Am fost la a doua experiență cu acest tip de aeronavă (SUA 2016)

P.S. : Referitor la această mare „balenă” a aerului, tu pe care punte ai stat, sus, sau jos, știi unde e mai cald, sau mai frig, în cele două? (poate că sunt așa de deștept proiectate încât să nu se simtă diferența de temperatură într ele

AZEPHONEAUTOR REVIEW
[10.05.23 17:18:47]
»

@doinafil: Buna

Multumesc pentru iinteresul acordat.

Nu va voi dezamagi si voi povesti absolut tot ce am experimentat pe acolo.

Ca si pentru inceput :aceasta parte a lumii cum

spuneti Dvs mult diferita de fapt este diferita doar din anumite puncte de vedere: din punct de vedere portofel, pe urma nu sint razboaie conflicte ca la noi, si poate alte probleme.

In rest discutam de o tara absolut normala din toate punctele de vedere cu oameni cu capul pe umeri, unde functioneaza foarte bine totul

Dar... voi detalia in articolele urmatoare

Cat despre intrebarea despre balena cerurilor Airbus A380

am locuit pe

puntea de jos(pe puntea de sus locuiesc altii

Michi
[10.05.23 21:03:12]
»

@AZE: Felicitări! Mulţumesc pentru voturile australiene. La atâta alergătură şi oboseală când ai mai avut timp să citeşti ce scriu băstinaşii? Astept cu nerăbdare continuarea. Mare dar e tinereţea în care poţi sări dintr-un continent în altul. Dar si la seniorat (cuvânt inventat de mine, corect se spune ˝ la bătrâneţe˝) ai multe avantaje: stai în papuci, nu cheltui un ban, nu te oboseşti şi mergi cu AZE în Australia.

AZEPHONEAUTOR REVIEW
[11.05.23 12:35:00]
»

@Michi: Sarut mana si multumesc

M-ati facut sa rad. Aveti umor????

mishu
[11.05.23 14:45:16]
»

@AZE: Am citit articolul tau de sus in jos, de jos in sus, printre randuri si tot asa... chit ca sunt in timpul programului de lucru, dar acum am ajuns la el. Ce pot spune, si eu mi-as dori asa ceva, unele elemente le-au comentat deja colegii, dar nu am sa spun inca nu. Vedem ce ne rezerva viitorul. Am sa fac insa un comentariu de care colegii mei s-au eschivat , prea putine poze, cand ma simteam si eu mai bine uitandu-ma la ele s-au si terminat.

Insa de abia astept sa vad toata calatoria ta, incearca sa nu mai fii zgarcit cu pozele, daca nu vom ajunge pe acolo macar asa sa ne clatim ochii.

Mi-ai facut ziua mai frumoasa cu acest articol, felicitari, votat cu mare drag.

AZEPHONEAUTOR REVIEW
[11.05.23 15:51:15]
»

@mishu: Buna

Ma bucur ca ai ajuns si la articolul meu. Este doar introducerea iar cele cateva poze pt inceput sint din toate destinatiile.

Cred ca nu ai observat ca in ultima perioada nu am fost zgarcit cu pozele deloc. Chiar am setat limita numarului mai sus, vezi de ex muzeul Brukenthal cu 99 poze.

Cat despre excursie zic eu ca a meritat fiecare banut, daca cumparam altceva cu banii aia (se puteau/cumparau sute de lucruri din banii aia) nu aveam amintirile de care o sa-mi aduc aminte toata viata ????

mishu
[12.05.23 10:16:20]
»

@AZE:

Cat despre excursie zic eu ca a meritat fiecare banut, daca cumparam altceva cu banii aia (se puteau/cumparau sute de lucruri din banii aia) nu aveam amintirile de care o sa-mi aduc aminte toata viata

sunt perfect de acord cu tine, amintirile sunt ceea ce ne bucura toata viata, sunt hrana sufletului nostru si daca in viata noastra de zi de zi poate nu ne amintim ce am facut in urma cu o luna de exemplu, ne aducem insa aminte foarte bine cum a fost acum X ani in nu stiu ce vecanta. Felicitari inca o data, de abia astept urmatoarele articole pe care in mod sigur le voi savura. O zi frumoasa iti doresc.

mmierla
[12.05.23 16:30:16]
»

@AZE: Felicitari pentru excursie, deabia astept continuarea cu mai multe poze.

Si pentru noi este un vis care sper sa ni se indeplineasca.

AZEPHONEAUTOR REVIEW
[12.05.23 17:19:47]
»

@mmierla: Multumesc si ma bucur sa aud ca veti merge si Dvs pe acolo.

Orice vis se poate indeplini cuvantul magic este sa vrei sa faci acel lucru, restul va fi mai usor. Pe mine m-a franat mult perioada cu covidul care in aceasta parte a a lumii a tinut mai mult decat in rest. Au incercat sa se fereasca clar nu au reusit.

Acum precum peste tot in lume am gasit doar urme din perioada covidului (de ex marcaje cu semne de distantare si altele asemenea)

elenaadinaPHONE
[14.05.23 17:42:27]
»

????????????

Nu pot decât să aplaud o excursie deosebită intr-un loc despre care nu știu prea multe, dar care a devenit brusc interesant după cele ce am văzut și am citit!

Felicitări!

Votat cu plăcere!

????????

AZEPHONEAUTOR REVIEW
[14.05.23 19:08:08]
»

@elenaadina: Multumesc.

Da este foarte interesant si faptul ca excursia era impartita in 3 state diferite, asta insemnand si 3 clime diferite.

Fiecare stat are obiectivele lui oamenii lui. Din toate trei mi-a placut cel mai mult in nord langa padurile tropicale urmand Sydney cu caracterizarea de cel mai... mare si tare...

Calatorii faine ca stiu ca umbli prin lume????

elenaadinaPHONE
[15.05.23 08:07:20]
»

@AZE:

Mulțumesc la fel! ????

robert
[30.05.23 11:30:43]
»

@AZE: super tare! Mersi frumos! Chiar nu l-am văzut! o singură rugăminte; spune-mi te rog prin mesaj privat cu cine ai fost!

Sper să pot ajunge si eu intr-o zi pe-acolo!

FelicitarI!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
9 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
AZE, doinafil, elenaadina, Michi, Mika, mishu, mmierla, mprofeanu, robert
Alte impresii din această RUBRICĂVacanța în Australia:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.08292818069458 sec
    ecranul dvs: 1 x 1