ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 13.04.2023
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 17.07.14
STATUS: PRETOR
LUNA
MAR-2023
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Micii de la Dedulești, brand național

TIPĂREȘTE

⚠️ATENȚIE!! IMAGINI ȘI DETALII CU UN PUTERNIC IMPACT... GASTRONOMIC⚠️???

Despre micii de la Dedulești s-ar putea scrie romane cu sute de pagini. Așa cum bine surprindea un internaut, oamenii nu se schimbă, doar vremurile. Așadar nici pofta și dorința de a mânca mici nu s-a schimbat, ea rămânând constantă de-a lungul timpului. Iar timpul este cea mai bună dovadă pentru a dovedi calitatea unui produs.

Micii de la Dedulești au devenit un fel de brand național, bine definiți și promovați în localitatea cu același nume. Probabil că dacă am face un sondaj de opinie, am constata că majoritatea românilor au mâncat măcar o dată mici de aici, cel puțin cei care freventează acest drum, sigur au făcut-o.

Cel mai bun marketing al micilor este... mirosul și fumul! Aceste două chestiuni constituie o reclamă gratuită care aduce aici probabil zeci de mii de oameni anual, toți râvnind după același preparat banal, care unge papilele gustative precum un preparat fin, gătit de un mare bucătar. Diferența este că acest preparat nu este scump, este accesibil ca și preț, acesta fiind servind mereu fieeerbinte!

Drumul care trece prin faţa restau­­rantelor de la Deduleşti (DN7) este unul dintre cele mai aglomerate din România, fapt ce le asigură acestor localuri trafic constant. Toc­mai de aceea, unele dintre ele au program non-stop.

____

Istoria micului de la Dedulești... povești

Am încercat să aflu cum a început nebunia asta cu micii. Așa cum a menționat și tata123 în recenzia de acum câteva luni, anul acesta micii de Dedulești împlinesc 30 de ani. Elisabeta Androne şi soţul său au fost printre primii care au pornit în această aventură. Au deschis terasa în 1993, fiind printre primele afaceri ce s-au dezvoltat aici, neștiind de trendul ce va avea să se realizeze, mulți ani mai târziu.

Într-un interviu acordat acum câțiva ani unei televiziuni de știri, doamna Elisabeta a povestit despre cum a început totul. S-au amplasat (la ideea soțului) aproape de izvorul cu apă unde opreau cei ce erau în trecere pe aici. Soțul fusese prin străinătate iar chioșcurile cu preparate tip fast food plus sucuri, unde opreau majoritatea șoferilor, pentru o scurtă pauză de la drum.

A concesionat câțiva metri de teren și a început cu un mic chioșc și un grătar. Așa a început totul, ajungând acum o afacere prosperă, care nu duce lipsă de clienți. Așadar acum 30 de ani nu existau aceste restaurante, fiind prezent doar izvorul sus amintit. Acum, locația numără... cred că aproape 10 locații care serversc mici și nu numai. Drumul este plin mereu de mașini și de-o parte și de cealalta a drumului.

Restaurantul doamnei Elisabeta, care după calculele mele ar fi BEBY, vinde peste 3000 de mici zilnic. Încă un aspect interesant este acela că micul clasic de după revoluție avea cam 40 de grame. Cei doi soți au început să fabrice mici mari de 90 de grame care ajungeau la 80 de grame după prăjirea pe grătar. Așadar dubli față de mici clasiți cu care erau obișnuiți românii de la vremea aceea. Aceasta a fost invenția lor, preluată ulterior și de vecinii competitori.

Conform datelor publicate anul curent de Ziarul Financiar, aici la Dedulești unde sunt amplasate restaurantele cu mici, sunt 9 firme care generează 12 milioane de lei (adică aproape 2 milioane și jumătate de EURO) cu doar 124 de angajați. Potrivit ANSVSA, nu­mă­rul firmelor din Deduleşti care activează în do­me­niul micilor a ră­mas constant în timp, iar asta din cau­za spaţiului limi­tat alocat construc­ţiilor. Au fost modi­ficări doar în ceea ce priveşte proprietarii unităţilor.

____

Micii din prezent... buni dimineața, la prânz și seara

Ne întorceam din Sibiu iar micul dejun nu fusese unul consistent și mai aveam ceva de mers până la București așadar să-i dăm Cezarului ce este al Cezarului.

Știu că majoritatea oamenilor aleg SAT BOSS... (ce nume... ???) dar nota de 3,6 de pe google maps, mi-a tăiat pofta de a mânca aici. Oricum pe Google Maps este o varză totală cu recenziile și pozele de la fiecare locație în parte, multe fiind amestecate.

Așadar am mers la vecini... la restaurantul Sibiceanu care nu stătea nici el bine cu nota... un 3,9 dar am zis na... dacă le iau la rând după criteriul ăsta, nu mai mănânc nimic. ??? Fiind o zi de... marți, nu era foarte aglomerat, chiar liber aproape la toate mesele. Ne-am așezat, a venit o doamnă după câteva minute și ne-a luat comanda. Locația, la fel ca și celelalte, nu servesc DOAR mici. Au un meniu cu mai multe... carne la grătar, ciorbe, etc. Am stat afara pe terasa, fiind foarte placut ca si temperatura.

Am comandat o ciorbă de burtă, mici și cartofi prăjiți. Ciorba (conform pozelor) a venit după nici 3 minute, iar mici după alte 2 minute, deci... SUPER RAPIZI.

Acum nu știu ce o fi în spatele ușilor prin bucătărie dar produsul finit a fost foarte bun. Ciorba foarte ok ca și consitență, a necesitat doar puțin oțet iar micii... curcubeu pe cerul gurii. Mergeau cu muștarul ăla din găleata de 10 kilograme, la fix! Cartofii prăjiți au fost cireașa de pe tort. Foarte bune toate, nu am avut ce comenta sincer...

Acum cât a costat toată treaba asta? Păi micul era 6 lei bucata, cartofii 7 lei iar ciorba 18 lei. Am avut 6 mici parcă plus cele amintite anterior, în total am dat aproape 70 de lei. Nu mai aveam cash la mine și mi-a fost teamă, zic poate nu au ăștia POS și ne bagă să spălăm vase ceva. ??? Noroc că aveau POS și am putut plăti fără problemă, lăsând și un mic TIPS ca atenție pentru doamnele care erau foarte amabile și rapide.

Așadar... dacă aveți drum pe aici (Pitești - Rm. Vâlcea) pe DN7 și aveți o poftă teribilă de mici (și nu numai), puteți opri aici... acum nu știu să vă zic care cârciumă este mai bună caci sunt destul de multe. Vă pot spune că a fost foarte ok aici la Sibiceanu și cu siguranță vom reveni.

Poftă bună!


[fb]
---
Trimis de ⭐ValentinB_88⭐ in 13.04.23 15:35:57
Validat / Publicat: 13.04.23 16:10:20
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în [ALTE LOCURI].

VIZUALIZĂRI: 1985 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

1 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (⭐ValentinB_88⭐); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Micii ce i-am tot lăudat...
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 25850 PMA (din 27 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

1 ecouri scrise, până acum

tata123 🔱 CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[14.04.23 15:33:52]
»

@⭐ValentinB_88⭐: Mmmm... celebrii mici de la Dedulești! Atât de iubiți de unii și, totodată, atât de contestați de alții! ???? Mari și gustoși - pentru pofticioși. Deduleștiul a devenit un loc emblematic din punct de vedere gastronomic și probabil va rămâne așa până la deschiderea autostrăzii spre Sibiu. După aceea, mai vedem.

Micii - ne plac, ne lăudăm cu ei, îi promovăm. Dar, ca și alte preparate pe care le credem a fi pur românești, se pare că nici micii nu sunt o invenție românească. Mai multe amănunte în articolul de aici: historia.ro/sectiune/gene ... sca-567989.html.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
tata123 🔱
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm pe DN7 (Dealul Negru) :

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.067094802856445 sec
    ecranul dvs: 1 x 1