ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 24.03.2023
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Galați
ÎNSCRIS: 27.07.12
STATUS: POSEIDON
DATE SEJUR
JAN-2023
DURATA: 4 nopți
Cuplu
2 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
BUN

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
98.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 38 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 11 MIN

Revelion de cursă lungă în Bucovina

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Îmi place mult să plec de-acasă, dar îmi place și să stau. Pentru mine, să petrecem și Crăciunul, și Revelionul în afara domiciliului e un pic cam mult, dar uite că anul ăsta (adică trecut) s-a nimerit să se-ntâmple... Pur și simplu, am primit „un propozeu” de Revelion la Vatra Dornei din partea finilor de la Bârlad, ni s-a părut interesant, ne-am gândit un pic și până la urmă a fost „da” . Adevărul e că nu suntem mari fani Revelion și cred că a fost a treia sau a patra oară în viața mea când nu l-am petrecut în familia restrânsă (uneori extrem de restrânsă). Poate am fost un pic curioși, să vedem și noi cum e, cu ce se mănâncă... Pe principiul „dacă ne-o plăcea, ne-om mai duce; dacă nu, data viitoare stăm acasă” .

Oferta a găsit-o unul din amicii finilor, nu știu dacă a negociat sau ceva de genul, nici măcar n-am fost curioasă să cercetez site-ul hotelului. Am executat cum ni s-a comandat. Adică am plătit vreo 4900 lei pentru 2 persoane, în 2 tranșe egale, prima pentru a garanta rezervarea (prin octombrie, cred), a doua pe la începutul lui decembrie. Oferta includea, în linii mari, 4 nopți cazare Hotel Dorna 4* (30 dec – 3 ian) cu demipensiune, acces la spa și un masaj/persoană.

Drumul a fost lung și destul de aglomerat (logic pentru această perioadă a anului), dar pentru noi destul de vesel, deoarece am călătorit în gașcă, adică ne-am abătut pe la Bârlad să-i pescuim pe „finii nr. 1” (am cununat de 7 ori, ei fiind primii) și pe fetița lor de 12 ani (îl mai țineți minte pe copilu’ mâncător de sushi de la Varna, de 1 Decembrie?! ; el e!). Cu restul grupului aveam să ne reunim la destinație – amici de-ai finilor, încă 2 perechi și un tip single; cu noi, cu tot, ne vom fi strâns 10 bucăți. N-am avut niciun fel de emoție referitor la compatibilitatea cu ceilalți, pe care noi nu-i cunoșteam (asta dacă scurta interacțiune de acum aproape 30 de ani, de la nuntă, nu se pune ????), căci suntem firi sociabile și tolerante, ne adaptăm în (aproape) orice companie. Plus că avem încredere în alegerile finilor noștri ????. Dar aveam un feeling bun în acest sens, ce se va dovedi îndreptățit, vom vedea în continuare...

Cât despre vreme... Deși miez de iarnă (calendaristic), vremea era călduță, cu temperaturi mult pozitive, ce amenințau să rămână cam la fel de-a lungul micului nostru sejur. Pentru noi nu era o mare problemă, însă copilu’ nu părea foarte încântat, căci venise chitit să-și desăvârșească tehnica de schi... În fine, vom vedea și despre asta!

Ultima bucată de drum am străbătut-o pe întuneric și, pe alocuri, pe o ploaie fină. Să fi fost în jur de 7 seara când am ajuns, am bâjbâit un pic după parcare, dar până la urmă am dibuit-o. De fapt, parcarea se află chiar peste drum de hotel, pietruită, împrejmuită și securizată printr-o barieră pe care doar cei de la recepție o pot manevra. Ni se atrăsese atenția de la început că numărul locurilor de parcare este destul de limitat, însă există posibilitatea de a face rezervare la recepție în acest sens, ceea ce noi am executat.

Clădirea ce adăpostește hotelul Dorna este de tip P+5, genul modern, oțel&sticlă și se află amplasată în capătul vestic al Parcului Central, chiar lângă Pârtia Veverița. În față există o mică terasă (dezafectată iarna), iar cele câteva trepte te conduc în holul recepției, destul de înghesuit, dar decorat drăguț (inclusiv cu ornamente specifice Sărbătorilor de Iarnă, în cazul nostru). Într-un fel de nișă există chiar un loc de socializare cu canapele, fotolii și o măsuță în mijloc, mai mult de 6-7 persoane nu încap acolo.

Am fost preluați imediat de o domnișoară amabilă la recepție, care ne-a pus să completăm celebrele fișe de cazare, ne-a pozat actele de identitate și ne-a înmânat cartelele camerelor, împreună cu oarece informații în legătură cu programul zilelor viitoare. Tot aici, la parter, se mai găsește o cameră amenajată pentru joaca celor mici, toalete comune și intrarea spre restaurant.

Și noi, și finii am avut camere la etajul al doilea, noi o dublă, ei o triplă. Evident, acestea pot fi accesate pe scări sau cu liftul. Există un singur lift, suficient, căci hotelul nu-i mare. Inclusiv pe micuța mapă în care sunt ambalate cartelele magnetice se găsesc multe informații utile, de exemplu programul de mic dejun, al zonei spa sau al cabinetelor medicale, numere de telefon etc. Holurile sunt drăguțe și intime, mochetate și decorate cu tablouri.

Camera noastră a fost de mărime medie și cu structură basic: dormitor și baie. La hotel Dorna nu există camere cu balcon, pe noi nu ne-a interesat aspectul, dar desigur că el se poate ușor afla dinainte. De asemenea, și camerele sunt mochetate, iar mobilierul e din lemn, cromatica generală caldă și odihnitoare. Am beneficiat de un pat matrimonial dotat cu saltea de calitate, lenjerii și pilotă asemenea și câte 2 perne de căciulă, amănunt pe care eu mereu îl apreciez când îl întâlnesc prin dormitorii. Am avut câte o noptieră de-o parte și de alta, iar în blatul patului erau montate întrerupătoare și imediat deasupra, pe perete, câte o veioză. Prizele erau undeva prin spatele noptierelor, cam greu accesibile, dar bine că erau.

Pe peretele opus, un fel de birou cu răcitorul ascuns după o ușiță. Răcitorul l-am găsit plin cu de toate, de ronțăit su de băut, prețuri medii. Sub birou, un taburet și coșul de gunoi, iar pe el, TV-ul, tava cu pahare și chestii pentru preparat ceai/cafea, precum și oarece materiale informative turistice. Și o oglindă pe perete. În dreptul ferestrei, mai era o măsuță rotundă și încă un taburet. Pe peretele cu ușa de la intrare, un dulap în 2 uși, încă o oglindă-cuier și suportul pentru bagaje. În dulap, precum bănuiți, se aflau halate de baie, papuci de unică folosință și un seif.

Există și aparat de aer condiționat montat cam aiurea, într-un lateral al patului, îmi imaginez că nu-i foarte confortabil să-ți bată în țeastă. Ferestrele sunt dublate de perdele albe și de draperii asortate cu acoperământul patului. A fost numai bine de cald, uneori chiar prea cald. Nu mai rețin dacă s-o fi schimbat lenjeria; dacă nu, nici n-a fost nevoie. Prosoapele – cu siguranță s-au schimbat, cred că la 2 zile cele de corp și mâini și zilnic ăla mic, de picioare.

Baia e foarte bogat dotată și ea, practic ai mai mult decât îți trebuie. Ai chiuvetă cu blat generos, vas de toaletă, bideu și cabină de duș cu tot felul de brizbrizuri, gen instalație de jacuzzi și radio. Inițial mi-am prins urechile când să dau drumul la apă să mă spăl, gata să mă panichez, noroc că am remarcat instrucțiunile scrise și desenate în acest sens. Am avut inclusiv telefon în baie (și telefon fix pe una din noptiere) și consumabile de tot felul și de bună calitate.

Restaurantul Dorna oferă oaspeților hotelului mic dejun între orele 7:30-10 în zilele lucrătoare și între 8-10:30 în weekend. Altfel, după aceea este deschis tot timpul pentru alte mese (ultima comandă la ora 21:30), doar că noi l-am prins închis în anumite intervale orare când era necesar ca mesele să fie pregătite pentru paranghelii. Menționez asta, pentru că în 2 zile n-am avut inclusă masa de prânz; într-o zi ne-am mișcat mai natural și am comandat a la carte câte ceva la restaurantul hotelului, dar în alta am ratat, ne-a pălit foamea cam pe la ora 16-17, când acesta închisese, însă am găsit înțelegere prin vecini (recomand restaurantul hotelului Carol). Am pozat și câteva pagini de meniu, o să vedeți cam ce au (multe și de obicei tradiționale, dar nu numai) și o să vă faceți o idee și despre prețuri (rezonabile).

Altfel, unele mese s-au servit sub formă de bufet suedez (micul dejun și cina de întâmpinare), celelalte – meniu fix, cu mai multe feluri. Per total – mâncare muuultă, variată, proaspătă și extrem de gustoasă, așa cum doar în Bucovina găsești! S-a întâmplat să mai și refuzăm unele porții pe ici, pe colo, când simțeam că nu mai puteam duce... Au fost incluse unele băuturi, de exemplu apa și vinul casei, însă pe altele a trebuit să le plătim separat. Nici nu mai știu exact ce și cum; fiind mulți, era greu să ținem o socoteală, astfel că a plătit fiecare familie pe rând și oarecum am fost chit. Am apreciat că mesele, mai mari sau mai mici, au fost amenajate pentru fiecare grup în parte și s-au păstrat aceleași de la început până la sfârșit.

Cât despre paranghelii... Foarte bine organizate, cu multe numere de divertisment de calitate. Am avut formații de muzică populară, dans de societate, lăutari (cei de la Revelion – de maximă excepție!), muzică ușoară (formația DJ Project a încins spiritele în a doua seară vreo juma de ceas) și altele. S-a dansat mult și cu foc, chiar dacă „ringul de dans” a fost cam înghesuit, iar petrecerile s-au prelungit până spre dimineață, mai puțin în ultima seară, când pe la 2 se chinuiau bieții ospătari osteniți să ne dea afară din restaurant.

Trecerea dintre ani a fost marcată de un spectacol de artificii organizat de hotel, pe care toată lumea l-a admirat afară cu câte un pahar de șampanie în mână și cu gânduri bune pentru noul an. A doua seară s-a vrut a fi „carnaval” , unii au intrat în joc și au închipuit diverse personaje, alții mai puțin, însă toată lumea a părut că se simte bine. Ultima cină ar fi trebuit să se desfășoare sub formă câmpenească pe nu știu ce platou unde am fi urcat cu telescaunul, dar party s-a mutat tot în restaurant, locul cu pricina fiind inspectat de angajați în avans și găsit necorespunzător, plin de noroi.

N-am zis nimic de angajați și zău că se cuvine să nu uit de ei! Foarte faini oamenii, muncitori și mereu cu zâmbetul pe buze, mereu în întâmpinarea dorințelor noastre. Jos pălăria!

Baza spa se află la subsolul clădirii și cuprinde o piscinuță, câteva saune plus accesorii, gen șezlonguri, prosoape etc. Sincer, nu m-a dat pe spate defel, n-am petrecut acolo decât maxim 30 de minute și n-am simțit nevoia să revin. Iubitorii de saune s-au declarat încântați, dar noi nu prea ne numărăm printre ei. Piscina este meschin de mică și, încercând apa cu piciorul, mi s-a părut rece.

Ședința de masaj inclusă în pachet a fost programată în avans de recepție, la cazare ni s-a comunicat fiecăruia ziua și ora. Cabinetele se află la etajul 2, ne-am prezentat conform programării și am beneficiat de procedura respectivă timp de aproape o oră. Fetele – masaj anticelulitic, băieții – de alt fel, nu mai rețin. Concret, pe mine m-au înfășurat într-o „manșetă” uriașă, din picioare până la bust, ce funcționa pe baza unui program prestabilit, prin comprimări și decomprimări periodice, pe diverse segmente ale corpului. A fost ok, dar sigur că „o floare nu aduce primăvara” ...

Împrejurimi

Singurul loc acoperit cu zăpadă (artificială) a fost zona inferioară a Pârtiei Veverița, cea destinată exclusiv copiilor. Așa că finuței i-a venit imediat inima la loc când a descoperit treaba asta, iar maică-sa n-a avut încotro și a trebuit să contacteze instructorul antamat încă de acasă și să înghețe pe lângă pârtie în fiecare zi, supraveghind copilul ce își perfecționa tehnica. În tot cazul, la finalul celor 3 zile, instructorul s-a declarat mulțumit de progresele elevei, oferindu-i patalamaua de absolvire.

Pe urmă, este parcul secular, „parcul cu veverițe” din amintirile copilăriei mele, unde te poți plimba pe alei, te poți odihni pe bancă (dacă sezonul permite), poți admira giumbușlucurile simpaticelor veverițe sau vechile foișoare de epocă. Iarna este amenajat un patinoar în parc și am văzut și aparate destinate celor ce vor a-și îmbunătăți condiția fizică.

Pe urmă, dacă te plictisești, poți să-ți extinzi aria de promenadă spre restul stațiunii, care nu-i mare, dar are un farmec incontestabil; mai ales priveliștile de pe podul ce trece peste râul Dorna, sunt foarte frumoase (noi am prins o expoziție de pomi de Crăciun decorați de copiii de la școlile din zonă, dar chestia care ne-a atras cel mai tare – într-o zi am stat mai bine de-o oră și-am ascultat, cu câte un pahar de vin fiert în mână – a fost domnul ce interpreta, vocal și la chitară, piese din tinerețea noastră - repertoriul Cenaclului Flacăra, Vasile Șeicaru, de-astea. Genial omul!) Pe de altă parte, Vatra Dornei mi s-a părut un loc oarecum ponosit, cu trotuare pline de gropi, cu multe clădiri lăsate în voia sorții... Dar are o cofetărie! – mamă-mamă!... Recomand măcar o vizită! ????

În concluzie, a fost fain de Revelion la Vatra Dornei!... Un pic cam obositor pentru mine, n-am băgat niciodată 3 paranghelii una după alta, dar am supraviețuit... Gașca a fost exact ce trebuie, ambientul și mâncarea la fel, oamenii locului – nu mai zic! Dacă era și puțină zăpadă, era perfect!... Deci da, recomand hotelul Dorna în orice anotimp, cu ocazie specială sau fără!


[fb]
---
Trimis de crismis in 24.03.23 19:43:53
Validat / Publicat: 24.03.23 21:22:03
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în VATRA DORNEI.

VIZUALIZĂRI: 1342 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

8 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (crismis); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P05 Camera dublă - baia
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 49400 PMA (din 37 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 38.00 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    8 ecouri scrise, până acum

    crismisAUTOR REVIEW
    [24.03.23 20:13:02]
    »

    Rog web a atașa următoarea linie sonoră:

    https://www.youtube.com/watch?v=yQVW8tX4Ycs

    Mulțumesc!

    webmasterX
    [24.03.23 21:23:08]
    »

    Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

    webmaster
    [25.03.23 07:58:38]
    »

    Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

    — (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ;

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

    (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

    DOINITA
    [25.03.23 14:29:15]
    »

    Se pare ca pana la urma v-ati descurcat cu 3 "paranghelii" la rand si chiar a fost

    bine. Poate ca pentru urmatorul Revelion veti fi din nou amatori de a sarbatori trcerea dintre ani pe alte meleaguri decat cele de domiciliu. Va recomand sa incercati in zona Vama, unde obiceiurile si datinile de sarbatori sunt foarte frumoase si sa te afli acolo e chiar un spectacol.

    Se adauga bineinteles ospitalitatea localnicilor si bucatele gustoase!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    crismisPHONEAUTOR REVIEW
    [25.03.23 14:40:05]
    »

    @DOINITA: Da, n-a fost ușor, dar ne-am descurcat până la urmă! Ce e curios e că am închis petrecerea în ultima seară, abia au scăpat băieții ăia de noi...

    Mulțumesc pentru sugestie! La Vama am stat acum câțiva ani, într-o vară, doar 2 zile, în drum spre Maramureș și încă de pe atunci ne-am propus să mai venim. Dacă n-ar fi așa de departe de noi!...

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    DOINITAPHONE
    [25.03.23 21:52:08]
    »

    @crismis: Puteți face un popas la Botoșani!

    crismisPHONEAUTOR REVIEW
    [25.03.23 21:52:50]
    »

    @DOINITA: ajungem și acolo, negreșit! ????

    DOINITAPHONE
    [25.03.23 22:05:58]
    »

    @crismis: Va așteptăm! Gasj ceva de făcut și aici...

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    crismis, DOINITA
    Alte impresii din această RUBRICĂDorna Hotel (ex Alpin) :


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.070444822311401 sec
    ecranul dvs: 1 x 1