ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 30.10.2022
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Galați
ÎNSCRIS: 27.07.12
STATUS: POSEIDON
DATE SEJUR
AUG-2022
DURATA: 4 nopți
Cuplu
2 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
BUN

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
PLAJA şi MAREA:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
99.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 9 MIN

Un loc micuț, dar confortabil, cu un mic dejun fabulos

TIPĂREȘTE URM de aici

Pentru insula Krk, am ales ca „bază” localitatea Baška și, vă spun sincer că, dacă ar fi să mai aleg o dată, tot Baška ar fi. Chiar dacă e situată cam excentric, în sudul extrem al insulei și oriunde ai vrea să ajungi, trebuie să străbați dus-întors aceeași bucată de drum de mai multe ori. În definitiv, nu vorbim de o insulă mare, lungimea sa totală nemăsurând mai mult de 40 km. Pe urmă, ne-am făcut socoteala că, din cele 3 zile pline pe Krk, una vom fi plecați pe mare și alta vom fi stat loco, să ne bucurăm de minunata plajă lungă de 2 km și de romanticul centru vechi al localității. Deci, în ceea ce ne privește, frumusețea Baškăi a prevalat față de avantajul plasării centrale a – să spunem – capitalei Krk.

Booking.com nu-i chiar platforma preferată a proprietarilor de pensiuni din Croația, însă eu voiam doar 4 nopți de cazare (pe site-urile croate majoritatea ofertelor porneau de la o săptămână) și, mai ales, voiam să beneficiez de dreptul de a anula gratuit în caz că ni se vor anula/amâna zborile Otopeni-Zadar și retur. Așa că tot la booking am apelat și, din oferta sa destul de firavă, am ales Bed & Breakfast Došen, o afacere de familie cotată foarte bine (nota 9,6 din aproximativ 100 de evaluări), situată la 6-700 m de plajă și de centrul vechi al localității.

Sincer, n-am fost împăcată 100%, am sperat să găsesc cu timpul ceva și mai bun (de exemplu, ceva chiar pe plajă, cu vedere la mare ????), dar n-am găsit; acele puține variante de genul acesta ori aveau prețuri exorbitante, ori nu îndeplineau toate condițiile impuse de noi (balcon/terasă, parcare, mic dejun). Până la urmă, m-am consolat: nici vederea la munte nu-i de lepădat (cel puțin, așa cum arăta în pozele de pe site!) și Došen a rămas! E drept, pensiunea deține și câteva camere sea-view, însă nu erau disponibile pe booking și, ce-i drept, decât vedere la mare de la 600 m, mai bine vedere la munte...

Prețul antamat n-a fost mic deloc – 440 euro/4 nopți, din care, ce-i drept, amicul booking a plătit cam 35 euro (săru’ mâna!); ca să vă dați seama cam ce scoruri se vehiculau la proprietățile de pe plajă... Dreptul de anulare gratuită a expirat cu o săptămână înainte de sejur și, deși rezervarea fusese garantată cu cardul, aveam să plătim abia la fața locului, la check-out.

Baška este un fost sat de pescari care în ultimii ani a cunoscut un adevărat boom turistic, motivul principal fiind superba sa plajă îmbrățișată de 2 versanți stâncoși ce se pierd treptat în apele mării de turcoaz. Cei 2 versanți reprezintă capetele a 2 mici lanțuri muntoase care se formează aproximativ din inima insulei, închizând între ele o vale îngustă, presărată cu câteva localități. Baška se întinde de-a lungul celor 2 km de plajă dar, când n-a mai avut unde să se întindă, s-a dezvoltat în lungime, spre profunzimea văii, rezultând o formă relativ triunghiulară. Drumul principal străbate pe mijloc acest triunghi și, cu puțin înainte de a ajunge la mare, din el se desprinde în stânga străduța Šantis, cu pensiuni cochete de-o parte și de alta, înconjurate de grădini cu smochini. Ultima pe stânga este Došen a noastră.

Am ajuns pe înserate, după un drum lung și greu, dar extrem de frumos. Am recunoscut imediat clădirea, mai ales că pe zidul frontal este scris numele proprietății ????. Jos, la baza ei, se află o parcare împrejmuită, n-am știut dacă aparține pensiunii noastre și, văzând că drumul mai urcă un pic, am continuat și noi până în dreptul intrării. Ocazie cu care am constatat că de fapt sunt 2 clădiri, una lângă alta, cam de aceeași dimensiune, P+2. (La un moment dat, aveam să ne lămurim: una e cotată la 3*, cealaltă la 4*; eu rezervasem la 3*.)

Am observat un mic spațiu de relaxare cu măsuțe, fotolii și umbrele, chiar în fața intrării în prima clădire. Ușa era deschisă, așa că am pătruns în ceea ce avea să se dovedească a fi sala de mese; într-un colț, se afla mica recepție, practic un birou, unde eram așteptați de proprietara casei, o tânără zâmbitoare și amabilă. Am primit imediat cheia, câteva informații despre parcare (da, era bine unde lăsasem mașina, parcarea de jos nu le aparținea), despre micul dejun, precum și, la cererea noastră, despre cele mai bune locuri de mâncat din stațiune. Pe urmă ne-a condus spre camera noastră, la parterul clădirii în care tocmai ne aflam. În acest scop, am ieșit din nou afară și am intrat pe ușa laterală, dar ulterior am constatat că există o ieșire din sala de mese ce dădea direct spre holul nostru, în care erau grupate 3 camere.

Am avut camera nr. 3, o dublă mobilată cât se poate de simplu, fără cine știe ce decorațiuni, însă extrem de practic și confortabil. Nici la capitolul suprafață n-a excelat (20 mp), dar asta nu ne-a deranjat defel, până la urmă aveam să ne simțim foarte bine acolo.

Dintre dotări, desigur că piesa principală o reprezintă patul dublu, cu saltea de calitate, cu lenjerie albă, curată și câte 2 perne pentru fiecare. Patul și noptierele erau încastrate într-un blat comun din lemn-cireș; de asemenea, am avut câte o priză și câte o veioză-aplică de-o parte și de alta.

Pe peretele opus, un birouaș și un taburet, o oglindă, cuierul, răcitorul încorporat într-un corp de mobilier, iar deasupra, pe colț, o etajeră mică pe care se afla TV-ul. Vis a vis de ușa de la intrare, în hol (cum ar veni), era un dulap în 2 uși, iar lângă cuier, într-un lăcaș special, telecomanda de la AC, acesta fiind amplasat într-o nișă din hol și bătând spre balcon.

Din cameră se intră direct în baie. Nimic special referitor la acest capitol, doar cele obișnuite: chiuvetă cu dulăpior-oglindă, vas de toaletă, cabină de duș cu perdeluță, coș de gunoi (singurul coș de gunoi al camerei). Am apreciat prezența uscătorului de păr (deși noi nu prea folosim așa ceva) și a unui stoc suficient de hârtie igienică (suplimentat ori de câte ori era nevoie). Drept consumabile, doar un recipient cu săpun lichid. Am găsit prosoapele rulate frumos pe pat, câte 2 de căciulă, plus unul în baie, de ieșit după duș. Prosoapele aveau să se schimbe la 2 zile, cel de picioare chiar zilnic. Aerisirea băii se face printr-o fereastră. N-am avut niciun fel de probleme cu apa caldă.

Balconul a fost spațiul nostru preferat, desigur! Dotat cu o măsuță și 2 scaune (și scrumieră, total neimportantă pentru noi), a fost locul unde ne începeam diminețile și ne sfârșeam serile, la un pahar de ceva sau pur și simplu, cu ochii relaxându-se în peisaj. Într-adevăr, vederea era plăcută – un colț de piscină în prim plan, pe urmă câțiva măslini și acoperișurile pensiunilor din jur, iar în depărtare munții golași, frumos luminați de soare în cursul dimineții. Într-o margine, fixat de balustradă, se afla montat un uscător de rufe. Printre dotări s-a numărat și 1 (unu) cârlig de rufe ????; n-a fost bai, noi oricum avem o punguță cu așa ceva în bagajul nostru estival, indiferent unde mergem.

La capitolul „altele” : gresie pe jos, perdele și draperii la fereastră, curățenie-lună, întreținută zilnic. Acceptă animale de companie. Dacă e să fim cârcotași, am găsit și câteva mici defecte: ar fi mers o plasă contra insectelor montată la ușa dinspre balcon, precum și un suport pentru săpun la duș. De asemenea, lui Tati i s-a părut cam alunecoasă suprafața cădiței de duș, s-ar fi pretat bine un covoraș special, de exemplu.

Am amintit de piscină, ea se află în spatele clădirii, e de dimensiuni medii (adică merge de-o bălăceală) și, din câte-mi amintesc, e destul de adâncă (1,6 sau 1,8m, nu mai știu exact). Am încercat-o într-o singură după-amiază, când am găsit apa curată, dar cam rece. Oaspeții au la dispoziție și câteva șezlonguri, 2-3 umbrele de plajă și un duș exterior.

Micul dejun se servește între 8 și 10, în sala specială de la parter. În principiu, ți se aduc la masă câte 2 platouașe, unul cu câteva felii de mezeluri (2 feluri, ușor diferite de la o zi la alta) și brânzeturi, cealaltă cu legume (roșii, ardei, castraveți). În plus, ți se pot prepara ouă sub diverse forme, în funcție de doleanța fiecăruia. Și în plus, poți completa cu chestii etalate pe un blat, sub formă de bufet suedez: fructe (aici cred că am văzut cea mai mare ofertă de fructe la o pensiune de 3*! ; pepene roșu și galben, ananas, caise, nectarine, prune, smochine, banane etc), patiserii (printre care niște croasante foarte bune), gemuri, iaurturi, pâine și chifle proaspăt coapte. De băut, puteai alege între 3-4 feluri de sucuri „din cutie” (de calitate destul de bună) sau – preferata mea – apă aromatizată cu felii de citrice și frunze de mentă. Cafeaua sau ceaiul erau preparate de asemenea în mod personalizat. Per total, un excelent început de zi!

Împrejurimi. Bed & Breakfast Došen se găsește într-o zonă liniștită a stațiunii, printre alte pensiuni și case de vacanță, care de care mai arătoasă. Până la plajă, în mers lejer, faci cam 10-15 min, iar până în centrul vechi cam tot atât (doar că la un moment dat, din strada ce coboară spre mare, trebuie s-o cotești la stânga), până în portul turistic 20-25 min. Primul restaurant se află pe drumul spre plajă, la 3-400 m de Došen, în apropiere este și o terasă-cafenea și un mic supermarket, dar pe faleză oferta e mult mai bogată, acolo se înșiră zeci de restaurante și baruri pentru toate buzunarele. Alte magazine cu de toate sunt în centrul vechi, iar pe Tommy Hipermarket îl găsiți la drumul principal, în sens opus mării, la vreo 200 m de Došen. Cu mașina, ajungeți în maxim jumătate de oră în capitala Krk. Există și transport în comun, desigur, dar din păcate nu știu să vă zic prea multe.

Așadar, n-a fost rău deloc, ba din contra! Recomand Bed & Breakfast Došen pentru o vacanță mai mică sau mai mare în insula Krk și mai ales, recomand cocheta Baška!


despre CAMERE & COND. CAZARE

Lipsesc: plasă contra insectelor la ușa de la balcon, suport de duș la baie, eventual un covoraș anti-alunecare în cădița de duș. În rest, micuț, dar bine dotat.


GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)

Unul dintre cele mai bune mic dejunuri la o pensiune de 3*. O varietate foarte mare de fructe, croasante delicioase, cafea excelentă.


PLAJA & MAREA / LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Baška e, cu siguranță, unul dintre cele mai frumoase locuri de pe insulă. 2 km de plajă cu tot felul de facilități, restaurante bune, un centru vechi fermecător.


despre DISTRACȚIE & RELAXARE

Pentru noi, relaxarea a contat cel mai mult. Dar există și posibilități de distracție în Baška.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de crismis in 30.10.22 16:11:17
Validat / Publicat: 30.10.22 19:11:45
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în CROAȚIA

VIZUALIZĂRI: 655 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (crismis); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P07 Locul de relaxare din fața intrării în sala de mese
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 55900 PMA (din 42 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

4 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[30.10.22 19:10:32]
»

Mutat în rubrica "Bed & Breakfast Doshen [Bashka], KRK [insula]" (nou-creată pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER CAZARE]

-

Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

crismisPHONEAUTOR REVIEW
[30.10.22 19:15:24]
»

@webmasterX: da, acolo e.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
webmaster
[30.10.22 22:48:17]
»

Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

mishu
[31.10.22 16:47:06]
»

@crismis:

Printre dotări s-a numărat și 1 (unu) cârlig de rufe ????; n-a fost bai, noi oricum avem o punguță cu așa ceva în bagajul nostru estival, indiferent unde mergem.

la asta ma gandesc si eu de cate ori ajung intr-o destinatie, asa a fost si in saptamana noastra de vacanta incheiata acum o saptamana , cand am ajuns acolo mi-am dat seama ca nu am aveam cu ce sa prind ce aveam nevoie, in fine, m-am descurcat in felul meu si am trecut peste asta.

Cat despre micul dejun, minunat, cat sa va ajunga si de pranz , si este atat de bine sa se ocupe altcineva de nevoile tale matinale . M-am lamurit si in acest weekend despre acest fel de rasfat, o sa povestesc insa mai incolo putin. Este minunat ca locul s-a oferit momente minunate, iar ultima poza este superba. Felicitari, votat cu mare drag.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
crismis, mishu

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.061401128768921 sec
    ecranul dvs: 1 x 1