ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 17.10.2022
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Galati
ÎNSCRIS: 15.01.09
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
SEP-2022
DURATA: 7 nopți
Cuplu
2 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
99.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 75 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 10 MIN

Charles Bridge Palace 4* - farmec de palat în Praga romantică

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Mi-aduc aminte… A trecut multă vreme… Niște decenii… Prin șap-șapte rămâneam fermecată de frumusețea Pragăi și a stațiunilor Karlovy Vary și Marianske Lazne.

De data aceasta mi-am dorit doar Praga și am redescoperit-o modernizată, dar păstrând același mix armonios dintre stilurile renascentiste, baroc, gotic, art nouveau și cubism, o metropolă de invidiat. O capitală extraordinar de îngrijită și curată, plină de verdeață și flori, cu o viață trepidantă, dar nederanjantă, care parcă te umple de energie și pe tine ca turist. Așa cum mi-aș dori-o și pe a noastră…

Charles Bridge Palace face parte din rețeaua de hoteluri Pinelli. De ce l-am ales pe el dintre sutele de hoteluri și pensiuni ale Pragăi?

Hotelul are o locație imbatabilă, aflându-se în inima orașului, în apropierea celor mai faimoase atracții.

Râul Vltava a dat viață orașului magic de sute de ani, el curge chiar prin centrul istoric al Pragăi, netulburat și calm în drumul său către fuziunea veșnică cu sora Elba și în cele din urmă cu Marea Nordului. Simt că frumusețea Pragăi este sporită de Vltava, ea va mai trece prin multe orașe și sate, dar aici are un farmec aparte. La doar 60 de metri de hotel, îmi era nespus de la îndemână ca fiecare seară s-o încheiem cu plimbarea prelungă pe cheiul Vltavei, chiar și pe ploaie… Lebede, rățuște, pescăruși și alte păsări, ba chiar și bizami animau apele râului.

Acest hotel care se află la doar două minute de mers pe jos de Podul Carol, se mândrește cu istoria sa bogată.

Este unic datorită atmosferei sale încărcată de istorie. Hotelul se află pe Anenske namesti 203/1, într-o clădire clasicistă cu patru aripi. Casa Inchizitorilor se situa în acest loc între anii 1366-1416. În a doua jumătate a secolului al 18-lea, casa a fost reconstruită de familia contelui Joseph von Deym într-o clădire tip baroc, impozantă, cu patru aripi. În secolul al 19-lea clădirea a fost renovată, păstrându-și caracterul distinctiv până în zilele noastre. Cert este că și-a primit numele de la renumitul pod, datorită și distanței foarte mici dintre ele – 150 de metri. Nu cred că există un hotel mai apropiat față de Podul Carol.

De mici și simple bucurii care mă fac fericită de la sine, am avut și de data asta parte: imaginea apusului auriu reflectată în apele Vltavei și având ca fundal Castelul Pragăi, îmbrățișarea necondiționată a unor păsări, neașteptata întâlnire de-o clipă cu o veveriță în parcul Vysehrad-ului, acea mică floare a soarelui ivită solitar într-un zid de piatră, dar și gustul acelui gulaș savuros, acompaniat de o bere Pilsen Urquell… și acum mijesc ochii plescăind de poftă precum un aligator fericit… Sau tdelnik-ul, cel care-ți muta nasul din loc ori de câte ori treceai pe lângă magazinul unde era preparat. A, era să uit… Cum să nu rămâi *paf* la vederea acelui mic kit de cusut din camera de hotel, în care ața de cusut era băgată și în ac! Nicăieri, niciodată n-am mai întâlnit așa o ajutorare pentru cei care nu se descurcă fără ochelari… Un alt motiv de bucurie era pur și simplu să hoinărim, fără nici o țintă, pe șerpuitoarele străduțe înguste, pietruite, unele mărginite de magazine și cafenele sau pub-uri tradiționale, cele mai multe având și terase fie la stradă oferind tumultul circulației, fie ascunse în curți interioare. La tot pasul și cu ochii tot pe sus, nu încetam să admirăm arhitectura uimitoare a clădirilor.

Dar cum să nu te bucuri, să-ți tresalte inima de bucurie – vorbele lui Creangă – când în stația de metrou unde am vrut să cumpărăm abonament pentru mai multe zile pentru transport local, ni s-a spus că beneficiem de gratuitate pentru oricare dintre mijloacele de transport – metrou, autobuz, tramvai? Avantaj, seniori! Doar să prezentăm pașaportul la un eventual control. Mai există vreo capitală cu asemenea facilitate? Iar dacă nu mi-aș fi îndreptat pașii spre acel ghișeu de informații din stația de metrou, n-aș fi știut de acest beneficiu și aș fi cumpărat direct bilete de la automat…

Poate toate acestea ar părea nesemnificative, însă mie mi-au oferit momente de încântare…

București – Praga – zbor de dimineață, TAROM, durata două ore.

Pentru a ajunge de la aeroport la hotel, cam vreo 12-13 km, aveam două opțiuni: taxi și în 30 min ajungeam la hotel, sau mai complicat – autobuz 119 Veleslavin, apoi metrou linia verde, coborâre în stația Starometska și vreo 400 m de mers pe jos. Am ales bineînțeles prima variantă, fără stress, cursa cu taxi BMW a costat aproape 30 euro, iar pentru că la sfârșitul sejurului am apelat la aceeași firmă de taxi, am primit un mic discount la cursa spre aeroportul Vaclav Havel.

Clădirea hotelului este impunătoare, fiind împrejmuită pe cele patru laturi de strada principală Smetanovo, paralelă cursului Vltavei, cele două străduțe înguste cam cât un lat de mașină -Anenska și Na Zabradli- și de piațeta Anenske. Străduța Anenska este prima următoare străzii Karlova cea care este în prelungirea Podului Carol și conduce spre Piața Veche a Pragăi.

Intrarea în hotel se face din piațetă unde sunt și locuri de parcare pentru mașini. Hotelul are trei etaje și mansardă. Parterul este ocupat de recepție, restaurant, camere, mai multe holuri, terasă interioară.

Ca să te simți binevenit într-un hotel, un prim rol îl are recepționerul. Ne-a întâmpinat un tânăr arătos și deosebit de amabil, care în câteva clipe a completat formularele necesare, dându-ne și unele informații importante, precum și cardurile pentru curent electric și cheia de la cameră, atașată unei perișoare din lemn, cu rugămintea ca atunci când părăsim hotelul, să o lăsăm la recepție. OK, de altfel, ar fi fost și incomod s-o luăm la plimbare cu noi… Alegerea și rezervarea o făcusem cu o lună și jumătate înainte, pe booking.com, pentru o cameră dublă, cu mic dejun inclus și anulare gratuită. Pentru cele șapte zile de cazare am plătit 780 euro. Nu a fost puțin, dar pentru tot ce ne-a oferit, a meritat.

Pentru cine voia să admire de la fereastră priveliștea spre Castel și Vltava, trebuia să adauge niște bani în plus, dar avea parte și de zgomotul aglomeratei străzi Smetanovo. Mi-am dorit doar o cameră liniștită, făceam doi-trei pași și beneficiam de aceeași priveliște.

Tot în aceeași clădire, pe strada Smetanovo nr. 22, opus intrării în hotel se află Muzeul Berii din Praga – un restaurant în care au fost aduse cele mai bune beri artizanale regionale. Oferta? Doar vreo 30 de sorturi de bere poți degusta aici… Există patru astfel de pub-uri în Praga având aceeași denumire – Prague Beer Museum.

Chiar în fața hotelului se află stația de tramvai Karlovy Lazne – numerele 1,2, 17,18,25 și de noapte 93. Și ce tramvaie! Ultramoderne, silențioase, curate…

Există două lifturi – unul de tip vechi, de secol trecut, cum numai prin filme mai vezi, dar funcțional și unul nou, Schindler, pentru maxim opt persoane.

Să intrăm în cameră – etajul I, camera 103.

Un mic culoar, pe partea dreaptă baia, pe stânga o cămăruță – gen dressing, în față – camera. Spațioasă - 22 m. p., primitoare, luminoasă, mobilier elegant, paturi mari pe care noi le-am apropiat, într-un cuvânt: plăcută. Mobilier rafinat de epocă – secretaire din lemn masiv furniruit, cu două sertare adânci, birou, scaune înalte tapisate, fotoliu, măsuțe cu blat gros de sticlă, tăblia de la capul paturilor din lemn masiv pictat în culori puternice, ferestre înalte până la tavan, ba chiar și candelabru ornamentat (doar locuiam într-un palat…) Pentru prima oară ne-am bucurat de atâta lumină într-o cameră de hotel.

Perdele albe, vaporoase, din voal semitransparent dar și draperii aurii pentru orele însorite din zi, parchetul de culoare deschisă, perfect întreținut, oglinzi mari tot cu rame aurii, lampă, aplice deasupra paturilor care răspândeau o lumină blândă, un suport pliabil pentru bagaje, telefon, televizor LCD SENCOR cu peste 50 de canale, aparat de aer condiționat cu termostat pentru a seta temperatura dorită, două calorifere generoase sub pervazul ferestrelor, telefon, fierbător de apă, cești și pahare, pliculețe cu ceai, cafea și zahăr, cutiuțe cu lapte – ne-am răsfățat într-o cameră aerisită și îmbietoare.

Paturile au fost foarte comode, saltele înalte, lenjerie impecabilă, gata să-ți ofere mângâiere la orice mișcare. La două zile era schimbată și cu toate că le-am rugat să n-o mai facă, mi-au zâmbit spunând că asta-i politica hotelului. Prosoapele aveau același regim.

În micuțul vestiar se află o comodă înaltă, cu patru sertare, un dulap fără uși (s-au redus probabil din cauza locului strâmt) în care se află în partea de jos minibarul. Cocoțat este seiful.

Baia, nu foarte mare nici ea, avea o chiuvetă pe cinste, cu picior, robinete strălucitoare, vas de toaletă și bideu, cabină de duș cu uși perfect etanșe, dulăpaș cu trei compartimente, cu oglinzi și led, uscător de păr, oglindă cosmetică, calorifer, un scăunel pe care era așezat un coșuleț cu articole de toaletă, reînnoite zilnic dacă se consumau.

Holurile hotelului sunt decorate cu picturi minunate, sculpturi, oglinzi, mobilier din lemn sculptat, ba chiar salonul unde se află recepția este *strașnic păzit* de o armură veritabilă.

Doza zilnică de bucurie debuta cu mic dejunul (între 7:30 și 10:30) – alt punct forte oferit de hotel. Papilele noastre gustative au fost distrate cu arome delicioase, culori și texturi incitante. Pe lângă brânzeturile și șuncile pragheze, salate și pastete, ouă ochiuri, fierte sau diverse omlete, crenvurști și mai multe feluri de cârnați, te mai înfruptai și cu bacon, fasole și porridge pentru englezi, amestec de legume coapte, rondele de cartofi, cereale și iaurturi, gemuri, fructe și legume proaspete, murături, diverse tipuri de pâine, chifle și cornuri. Lista se încheie apoteotic cu prăjiturile de casă, în fiecare zi, altele. Cafeaua de calitate, sucurile răcoroase și ceaiurile aromate le acompaniau fericit.

Abundența aceasta era însoțită de atmosfera atât de plăcută care te întâmpina când intrai în restaurant. Totul era perfect aranjat. Lumina caldă, mobilierul luxos, muzica de fundal plăcută, picturile, dar mai ales ospitalitatea și profesionalismul fetelor care ne serveau, făceau să ne prelungim festinul…

Recepția are program nonstop, într-un colț un computer este la dispoziția oaspeților. Tot aici se află și camera de depozitare a bagajelor.

Umbrele mari, vânjoase, care rezistă la rafalele puternice de vânt, ne-au fost oferite de către recepționer. Nu multe hoteluri o fac…

Google Earth mi-a fost de ajutor în descoperirea supermarket-urilor din apropierea hotelului, la 700m –1km aveam LIDL, BILLA și TESCO (de unde am cumpărat berea la prețul cel mai bun).

Combinație de eleganță rafinată și bungust cu confort și caracter practic, profesionalism din partea întregului personal – da, m-am simțit ca-ntr-un palat – Palatul Podului Charles!

O vorbă înțeleaptă spune că ficare om trebuie să creadă în ceva… Momentan, cred că o să mai revenim în Praga, au mai rămas atâtea de vizitat…

Și nu uitați, când treceți pe Podul Carol să atingeți placa de bronz din josul statuii Sf. Jan Nepomuk…


despre SERVICII

Într-adevăr, un hotel la care îți dorești să revii, excelează la ospitalitate. Loc superfain.


despre CAMERE & COND. CAZARE

Toate au fost pe gustul meu. Hotel perfect într-o vacanță.


GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)

Există o gamă largă de produse servite. Dulciurile de casă au fost delicioase. Atmosferă deosebit de plăcută în restaurant. Eram îmbiați să gustăm din toate...


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Pe malul drept al Vltavei, Stare Mesto, districtul 1 Praga. În apropierea imediată a celor mai cunoscute atracții turistice.


despre DISTRACȚIE & RELAXARE

Relaxare 100%.

## end review sc

[fb]
---
Trimis de Alina53 in 17.10.22 08:38:16
Validat / Publicat: 17.10.22 12:37:03
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în CEHIA.

VIZUALIZĂRI: 1031 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

8 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Alina53); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P15 Alt colț al camerei, ușa de la dressing
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 35800 PMA (din 26 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 75.00 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    8 ecouri scrise, până acum

    webmasterX
    [17.10.22 08:57:18]
    »

    Excelentă recomandarea

    Mutat în rubrica "Charles Bridge Palace Hotel, PRAGA" (nou-creată pe sait)

    [Rubrica inițială: BUFFER CAZARE]

    -

    Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

    Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

    webmasterPHONE
    [17.10.22 09:16:33]
    »

    Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

    — (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ;

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

    (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

    Alina53AUTOR REVIEW
    [17.10.22 09:30:50]
    »

    @webmasterX: Poziționarea este corectă. Dacă se poate, clipul: https://www.youtube.com/watch?v=uiUbHNiR9K8 Mulțumesc frumos!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    webmasterX
    [17.10.22 11:15:22]
    »

    Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

    k-lator
    [17.10.22 16:01:02]
    »

    @Alina53:” Charles Bridge Palace 4* - farmec de palat în Praga romantică” foarte sugestiv titlul acestui articol! Nu cred că a fost vreodată cineva în Praga și a plecat dezamăgit...

    În ceea ce privește poziția hotelului, foarte bună, în inima Pragăi, aproape de obiective și mai ales de celebrul Pod Carol.

    Mi s-a părut foarte interesantă povestea acestui pod, care a fost inaugurat la o dată și oră foarte precise, ceva ce ar fi cam neobișnuit chiar și în zilele noastre. ???? Podul Carol a fost inaugurat in anul 1357 pe data de 09 iulie (07), la 5:31 dimineața. Această decizie ciudată a fost luată de rege cu credința (în astrologie și numerologie) că o combinație simetrică a numerelor ar fi aducătoare de noroc. Data & ora inaugurării s-ar transpune astfel: 1-3-5-7-9-7-5-3-1.

    Noroc sau nu, cert este că noi ne bucurăm în continuare să vizităm acest obiectiv arhitectural, devenit un simbol al acestui minunat oraș european.

    Alina53AUTOR REVIEW
    [17.10.22 17:36:40]
    »

    @k-lator: Punct focal pentru vizitatori, Podul Carol este unul dintre cele mai cunoscute și mai frumoase din lume.

    mishu
    [24.10.22 14:48:30]
    »

    @Alina53: Ce pot spune, ai povestit atat de frumos ca m-as teleporta acum acolo. Praga este un loc unde inca nu am ajuns dar imi doresc mult de tot, asa ca inca mai sper.

    Camera de hotel minunata, un loc placut unde sa te relaxezi, cat despre trusa ac/ata, am mai intalnit astfel de locuri si mi se pare si mie o idee geniala care te scuteste de chin.

    In ceea ce priveste micul dejun, aici pot spune ca ai fost sadica, mai dadeam o poza, mai inghiteam in sec si parca si simpteam gustul produselor, asta e, mi-am facut-o cu mana mea.

    Felicitari pentru alegere, votat cu mare drag.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    Alina53AUTOR REVIEW
    [24.10.22 19:20:12]
    »

    @mishu: Tu crezi că eu n-am suferit când am postat acele fotografii? Praga trebuie vizitată neapărat și nu doar într-un sfârșit de săptămână, dacă mai adaugi și Karlovy Vary, cu atât mai bine ar fi. Nu este o destinație îndepărtată, bucureștenii sunt favorizați... Se apropie sărbătorile de iarnă, o fugă la Târgul de Crăciun de la Praga, ar fi oportună. Am văzut oferte de nerefuzat: 105 euro/persoană - zbor și trei zile de cazare...

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    Alina53, k-lator, mishu

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.060050010681152 sec
    ecranul dvs: 1 x 1