ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 10.07.2022
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Piteşti
ÎNSCRIS: 19.06.11
STATUS: TITAN
LUNA
JUN-2022
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 7 MIN

Restaurantul Casa Bucovineană din Suceava, un restaurant la care aș mai reveni

TIPĂREȘTE URM de aici

Pentru cele trei seri petrecute în Suceava găsisem câteva restaurante care mă tentau cu oferta lor tradițională bucovineană și cu prețurile accesibile, printre ele și restaurantul pensiunii la care eram cazați despre care citisem, inclusiv pe site-ul nostru, impresii favorabile și la care îmi propusesem să mergem și noi...

Spuneam în vezi impresii că după ce mersesem circa 11 ore cu taxiul, cu trenul, cu autobuzul, pe jos, nu am mai mers în oraș, am coborât doar un etaj la restaurantul Casa Bucovineană.

Restaurantul Casa Bucovineană, cum apare el pe Tripadvisor unde este poziționat pe locul 7 din cele 55 de restaurante sucevene, are telefon, site restaurantcasabucovineana.ro, cont pe FB, dar se găsesc multe informații și pe site-ul Pensiunii, casabucovineana.ro.

Se află pe Strada Petru Rareș, nr. 57B, în zona centrală, amenajat în spațiile Unității de cazare Casa Bucovineană în două săli și două terase.

Salonul tradițional, cea mai mare sală a Restaurantului, este decorată în stil popular cu ceramică, ștergare, cuverturi și alte obiecte rurale, cu elementele unei gospodării sătești, fațada de casă țărănească cu cerdac, fântâna cu roată, pivnița cu rasteluri de lemn cu sticle de vin. Mobilierul este din lemn vopsit în culori închise, contrast plăcut cu pereții și fețele de masă. A doua sală, Romantica, salonul modern al restaurantului cu mobilier modern colorat, cu bar și iluminat plăcut, nu m-a prea interesat.

Terasa interioară amenajată în curtea interioară comună celor două clădiri și pe prispa susținută pe stâlpi ciopliți cu model al uneia din clădiri, are mobilier de grădină din metal și ratan, blatul meselor din curte fiind din gresie, pardoseală din cărămidă. A doua terasă, Terasa din față, este frumosul Cerdac tradițional din lemn, cu stâlpi ciopliți cu modele, balustrade perforate și portițe largi pe care se face accesul la recepția pensiunii și la intrarea în saloanele restaurantului. Este împodobit cu diferite obiecte tradiționale, un război de țesut, o furcă cu caierul pus, o bundiță, cu mobilierul, gresia și lemnul de culori închise, cu jardiniere pline cu mușcate roșii ca fețele de masă.

Restaurantul, o afacere de familie, oferă mâncăruri bucovinene, românești sau din bucătăria internațională, cu opțiuni vegane sau vegetariene în fiecare seară până la ora 22, sâmbăta și duminica începând cu ora 10, în celelalte zile de la ora 8:30.

În prima seară am rămas pe Terasa din față, plăcută și deconectantă, odihnitoare după acea zi lungă și plină de mers, erau multe mese libere, o tânără din personal ne-a oferit Meniuri printate, fără poze dar cu detalii în română și engleză iar noi am început studiul.

Casa Bucovineană oferă diferite Ciorbe, de burtă, de perișoare, de pui sau de legume, Ciorbă rădăuțeană dar și Ciorbă de pește, Borșuri de sfeclă sau de hribi, toate fiind servite cu smântână și ardei iute. Preparatele tradiționale, Scofala boierului, Ciulama de pui cu ciuperci sau hribi și cu mămăliguță, Ciolan cu fasole, Tochitură bucovineană cu mămăliguță, Coaste de porc la grătar, Bulz ciobănesc și Specialitățile casei, Obrăjior de vițel cu pară fiartă în vin și cartofi, Ciolan de miel cu mămăliguță împăturită cu brânză, Ciolan de porc la cuptor, Pulpă de rață cu cartofi parizieni, Piept de rață cu sos de fructe de pădure și cartofi gratinați sunt mâncărurile care mă interesează în mod deosebit, uneori adăugând și Deserturile, aici Papanași bucovineni cu dulceață și smântână, Tocinei cu smântână, Clătite cu dulceață, ciocolată, sau combinație miere și nucă, măr și scorțișoară, brânză și smântână….

Interesante au fost, pentru alții, Preparatele din carne de porc, cotlet, ceafă sau mititei la grătar, Șnițel vienez sau parisian, sau Preparatele din pui sau din curcan gratinate, la grătar sau șnițele…. Casa mai pregătește Pește, Garnituri, Salate și servește variate Băuturi cu sau fără alcool, apă, răcoritoare, vin, bere...

Pentru oferta completă consultați site-urile de mai sus, sau, mai bine faceți o vizită acolo!!!

Am solicitat Ciorbă Rădăuțeană, Tochitură Bucovineană și Scofala Boierului și am rămas pe terasă, în răcoarea serii de iunie.

Destul de repede am primit și mâncărurile solicitate care arătau așa cum mă așteptam, plăcute, apetisante. Ca de obicei am gustat din toate, „Ciorba Rădăuțeană” cu piept de pui, usturoi și oțet, pe care pluteau frunzulițe de pătrunjel, plăcută ochiului și mirosului, foarte plăcută gustului după ce i-am adăugat din smântână, „Tochitură Bucovineană” cu carne de porc și cârnați, cu ou ochi și brânză de oaie servită cu mămăliguță delicioasă, carnea fragedă se topea în gură iar combinația de ou, brânză și mămăliguță avea gust unic. La fel „Scofala Boierului“, o tocăniță de pui cu ardei copți și smântână. Porțiile au fost suficient de mari așa că am renunțat la desert și am achitat cu cardul Nota de plată, 99 lei, cash plusul.

Cu mulțumiri reciproce și invitația gazdei noastre de a reveni, nu era o idee rea dar doream să merg și la alt local, ne-am retras în cameră, oboseala se făcea simțită, odihna necesară.

A doua zi încheind plimbarea pe la ora 20, la Biserica Sf. Dumitru aflată ca și cazarea nostră pe strada Petru Rareș, am mers până la pensiune, dar ajunși acolo m-am gândit să schimb doar locul de servit masa, nu și localul, așa că am rămas acolo, dar pe Terasa interioară.

Alegerea a fost rapidă, Ciulama de pui, Șnițel vienez, Cartofi țărănești, ca desert Tocinei iar de băut Bere și Fresh, care au sosit rapid. Am urmat degustarea felurilor solicitate, apoi masa propriu-zisă. „Ciulamaua de pui cu hribi” cu mult piept de pui, hribi și sos de smântână, însoțită de mămăliguță a fost foarte gustoasă, iar „Șnițelul vienez” , cotlet de porc cu pesmet și susan, crocant și aromat a fost tot așa de gustos.

Despre „Tocineii cu smântână” , acele turtițe din cartofi rași amestecați cu ouă, brânză și făină rumenite în ulei, acoperite cu smântână spun doar că mi-au plăcut mult, i-au plăcut și soțului care nu e amator de deserturi, nu mai mâncasem de ceva timp….

„Berea Holsten” nefiltrată și „Fresh-ul de portocale” reci și energizante au fost bine-venite, chiar dacă evit lichidele în timpul meselor.

A sosit și Nota de plată, 112 lei, care am achitat-o cu cardul, diferența cash, apoi ne-am îndreptat spre cameră gândind ca următoarea zi să schimbăm localul, dar nu am schimbat nimic, am stat tot pe Terasa interioară.

Știam oferta bucovineană așa că am decis rapid, Ciorbă Rădăuțeană, Ciolan de porc la cuptor, Mititei la grătar cu Tocinei, repede a venit și comanda. Nu puteam rata această ciorbă de care sincer m-am îndrăgostit, acum îmi pare rău că nu am luat Borș de Sfeclă specific zonei, poate altă dată, când voi mai reveni pe meleaguri bucovinene!!

„Ciolanul de porc la cuptor cu cartof copt cu brânză” , copt stropit cu bere pentru a-i carameliza suprafața, însoțit de cartofii copți cu brânză, a fost mult prea mult pentru mine așa că am fost ajutată de soț, despre cât a fost de bun, crustă caramelizată la suprafață, carne ce se topea în gură, vă invit să vă convingeți la fața locului. „Mititeii” au fost și ei buni, parcă sunt mai buni cei de pe Dealul Negru dar acolo nu au tocinei. Mi-au plăcut tocineii atât desert cât și garnitură….

Am achitat cu cardul 105 lei, cash plusul, ne-am luat la revedere de la restaurant, a doua zi plecam spre casă și ne-am retras în cameră după o altă zi frumoasă prin Suceava.

Restaurantul, ca și cazarea, merită calificativ maxim, am fost foarte mulțumită de preparatele oferite, apetisante și gustoase, de personalul unității, amabil și profesionist, de prețurile practicate, accesibile turiștilor și localnicilor, de amplasarea restaurantului, central pe o stradă liniștită….

Toate acestea fac restaurantul recomandabil, cu mențiunea că preparatele tradiționale și specialitățile casei sunt excelente!!


despre SERVICII

Servire promptă, personal amabil, profesionist...


GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)

Porții mari, feluri tradiționale și specialități gustoase, prețuri decente, se mănâncă bine în Bucovina...


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Restaurant aflat la parterul pensiunii cu același nume, pe o stradă liniștită, aproape de centrul Sucevei...

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de mprofeanu in 10.07.22 15:25:20
Validat / Publicat: 10.07.22 17:10:33
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SUCEAVA.

VIZUALIZĂRI: 3656 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

7 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mprofeanu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P18 Suceava, Restaurantul Casa Bucovineană, Terasa interioară amenajată în curtea interioară și pe prispă
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 33950 PMA (din 36 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

7 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[10.07.22 17:10:12]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Unde mâncăm în Suceava?, SUCEAVA" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER UndeMâncăm]

Carmen IonPHONE
[10.07.22 18:00:42]
»

@mprofeanu: Cazare și mese de excepție. Ce alegere excelentă!

mishu
[10.07.22 18:11:35]
»

@mprofeanu: Am cam inghitit in sec, si la cat de bine aratau, cat de bune ai spus-o tu, cred ca as fi stat acolo pana epuizam meniul, cred ca toate erau grozave.

As fi incercat insa un bors de sfecla, nu de alta, dar acolo cred ca se mananca cel mai bun bors de sfecla posibil.

In urma cu niste ani am fost la niste prieteni de-ai sotului si ne-au servit cu un bors de sfecla de inghit si acum in sec.

A fost o iesire pe cinste, ma bucur pentru voi si pentru noi ca am avut parte de povesti frumoase despre bucate grozave, felicitari, votat cu mare drag.

mprofeanuPHONEAUTOR REVIEW
[10.07.22 18:14:00]
»

@Carmen Ion: Da, am mâncat bine la această cazare, mâncare bună bucovineană! Cu drag, !

mprofeanuPHONEAUTOR REVIEW
[10.07.22 18:18:06]
»

@mishu: Ce bine se mănâncă în Moldova, în Bucovina am mai fost în iunie 2019 și m-am îndrăgostit de ciorba rădăuțeană, acum regret borșul de sfeclă, poate voi mai ajunge acolo...

Ai dreptate, aș fi încercat ca și tine tot ce este tradițional dacă aș fi stat mai mult...

Cu drag, !

DOINITA
[12.07.22 12:51:23]
»

Ma bucur ca ospitalitatea bucovineana nu a dezamagit nici de data aceasta si ma gandesc ca e posibil sa mai incercati si alte zone din nordul tarii si de ce nu si Botosani!?

Plcuta atmosfera rustica a localului si nu mai vorbesc de cum aratau bucatele...

E o sugestie si pentru cei ca noi aflati la o aruncatura de bat de Suceava. Poate urmatoarea data cand vom cauta o"mancatorie" (citat Crismis) vom poposi la Casa Bucovineana.

Sa va fie de bine plimbarea pe plaiurile bucovinene si sa repetati!

mprofeanuPHONEAUTOR REVIEW
[12.07.22 13:02:41]
»

@DOINITA: Off!! Dacă ar fi după mine aș repeta anual, îmi place tare mult zona. Voi mai reveni și poate voi revedea și Botoșani și tot ce este aproape de el...

Mulțumesc frumos pentru ecou! Cu drag, !

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
DOINITA, mishu, mprofeanu
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Suceava?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.078423976898193 sec
    ecranul dvs: 1 x 1