ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 18.05.2022
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Galaţi
ÎNSCRIS: 20.04.12
STATUS: SENIOR
DATE SEJUR
APR-2022
DURATA: 7 nopți
Familie
3 AD. + 1 COPII -- v: 12
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
PLAJA şi MAREA:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 15 MIN

Sejur peste asteptari la Tui Magic Life Jacaranda

TIPĂREȘTE

In perioada 22-29.04.2022 am avut sejur achizitionat in statiunea Side- regiunea Antalia la hotelul Tui Magic Life Jacaranda, bilet achizionat cu 4 zile inainte de plecare pentru ca initial rezervasem in Ungaria, dar pentru ca pe ultima suta am primit raspuns ca stradurile cu apa termala se deschid pe 30.04, am anulat rezervarea si asa in scurt timp, in afara de Turcia, nu am mai gasit loc la avion 3 adulti +1 copil de 12 ani.

Domnul de la agentie ne-a asigurat ca e hotel foarte bun, in prima linie, hotel care acopera toate gusturile si dorintele. Am mers pe mana lui, nu mai era timp de cautat, de intrebat.

Vaccinati eram cu totii, asa ca nu s-a mai pus problema de teste, doar de completarea formularului de sanatate. Am completat online formularul de pe site ul pus la dispozitie de agentie, am printat, sa le avem in caz ca ni se cer in aeroport sau avion. Nici de certificate nu ne-a intrebat nimeni, nici de aceste formulare.

Am avut avionul la ora 18, dar am ajuns in Turcia abia la ora 22, pentru ca aeronava a mai facut o escala la Cluj pentru alti turisti. Probabil biletele vandute cu plecare din Bucuresti, nu acopereau toata aeronava si la Cluj la fel, asa ca au unit. La aeroportul din Antalia, am intalnit reprezentantul agentiei, care ne-a indrumat catre autocarul care asigura transferul catre statiuni si hoteluri. Noi am fost primii debarcati in Side


despre CAMERE & COND. CAZARE

La hotel am ajuns la23.20. In baza pasapoartelor ni s-a facut imediat check in –ul, receptionerul ne-a asigurat ca restaurantul este deschis, ceea ce ne-a bucurat foarte mult. M-a mirat linistea ce domnea, nici un turist nu umbla prin hotel… destul de suspect. Asa ca am intrebat receptionerul daca nu cumva hotelul este gol. M-a asigurat ca in acel moment erau 1800 de turisti cazati, ca e ocupat cam 50 % hotelul, doar ca ora era tarzie si probabil dorm. Bratari nu am primit, ulterior am inteles ca toti turistii erau la ultra all inclusive, nu era absolut nici o diferenta. Am primit cardurile de acces plus cardurile pentru prosoape.

De cum am pasit in receptie, holul mi s-a parut spectaculos, un candelabru imens atarna de pe la etajul 5 pana la parter, o masina trona in mijlocul holului, numai daca te uitai in sus se vedea in adancime ce spatios este hotelul, desi de afara de la strada nu parea asa grandios. Am intrebat la receptie cate camere are hotelul si mi-au spus ca 780. Am fost cam socata atat de nr camerelor, cat de placa cu tarifele practicate, care era pozitionata fix in fata mea. 260 euro o camera dubla. La preturile astea era clar ca trebuie sa fie ceva care sa merite.

Indicatoare erau peste tot, lifturi multe, receptia parea sa fie la etajul 1, se zareau niste scari spre demisol. Noi am avut prin rezervare o camera cu vedere la mare formata din 2 dormitoare si o bucatica mica numita living, balcon spatios. La receptie nu am dat nimic, nici un bacsis, doar baiatului care ne-a dus bagajele in camera.

De cum am pasit in camera, am remarcat ca era fix ca in pozele din prezentare: o incapere imediat de cum intri cu 2 paturi separate maricele, o camera cu pat matrimonial si in living o canapea coltar, 2 televizoare, oglinzi imense, sifoniere incapatoare, seif, papuci de casa, baia cu dus, dar cu mult spatiu in zona de dus, uscator de par, prosoape impecabile.

In camera am gasit ceaiuri, pliculete de cafea, cana pentruincalnit apa, apa plata in bidoane mari, frigiderul dotat cu 3 tipuri de sucuri gratuite: fanta, cola, sprite.

Privelistea din balcon in plina noapte era dementiala. Se auzea in fundal muzica de discoteca. Ne-am spalat pe maini si am iesit repede, sa mergem la restaurant ca eram lihniti. De la intrare se vedeau niste bufeturi cu tot felul de sandwich uri si pe un alt blat 2 tipuri de supe crème. Frigiderul cu bauturi si niste dozatoare cu sucuri erau deschise, astfel incat ne-am servit singuri deoarece nu am zarit nici un chelner la acea ora.

Dupa ce am mancat am mers in directia de unde se auzea muzica. Simteam ca nu mai ajungem, asa mult mi s-a parut. Piscine multe, alei. podulete, vegetatie, terase, snack bar uri, tobogane, in final am ajuns la zona de bar, unde erau cativa petrecareti, barul deschis non stop. Singurul lucru deranjant a fost ca mesele erau umede de la ceata, dar afara era placut cam 17 grade noaptea. Asa a fost in fiecare seara, cu mese umede, chiar daca le stergeau, dupa un timp scurt se umezeau. La bar, multe mese, scaune, o scena, un spatiu delimitat pentru dans, nocturne.

Abia dimineata am realizat imensitatea resortului, privelistea din balcon era de vis: fix in centrul hotelului la etajul 4, cu vedere catre mare, eram fix pe mijlocul aleei care duce catre mare. Lunga aleea ce-I drept, cred ca avea peste 1.5 km.

La prima vedere am sesizat abundenta piscinelor cu o apa cristal, numeroasele anexe ale hotelului, vegetatia care efectiv iti forta ochiul cu atata verde. Noi ne-am trezit mai dimineata, sa apucam sa luam micul dejun, fiindca la ora 9.30 venea ghidul local sa ne informeze despre excursii.

Interiorul hotelului este enorm. Receptia este foarte intisa ca suprafata, au multe fotolii, au multe iesiri spre lifturi catre toate zonele hotelului, toalete, indicatoare peste tot. Au vreo 6 sau 7 restaurante, dar eu nu am reusit sa incerc serviciile decat in restaurantul principal. Au vreo 3-4 magazine la demisol, o bijuterie, Dublin bar la care am fi forit sa medem un meci intr-o seara, dar copilul era sub 16 ani si nu ne primeau cu el, asa ca am vazut meciul in zona de bazaar la o Teresa.

Au salon de coafor, frizerie, cosmetic, au un mic colt ptr a apela la serviciile unui fotograf profesionist, o cafenea care practic ma tragea inauntru cu mirosul ametitor de cafea. Nu am intrat pentru ca nu sunt consumatoare de cafea si nici n-as fi stiut ce sa cer, sa nu ma fac de ras. Ce sa spun? Am intrat doar sa adulmec aroma :). Era imensa cafeneaua, o parte din sala cu mese tip bar, altele normale, scaune tapitate, m-am fi lafait acolo cu ochii inchisi doar sa inspir aerul relaxant de cafea proaspat macinata.

De departe piesa de rezistenta din interiorul hotelului a fost partea de hamam. De cum am intrat un domn ne-a intimpinat, ne-a intrebat ce dorim: sauna, hamam, sala de relaxare! Am raspuns ca vreau sa vad totul fara sauna. La hamam era o sala imensa cu marmura alba, chiuvete de jur imprejur, cald. Cateva reserve cumva mai retrase, mai intime, unde puteai apela la serviciile unui angajat ptr peeling, spuma, masaj. Baietii mei si-au turnat unul altuia apa calda pe piatra mare de marmura dupace au venit de la sauna. Noi fetele dupa ce am zabovit la hamam putin, ne-am retras in camera de relaxare, o camera cu mici statuiete budhiste, lumina rosie, semi intuneric, paturi de relaxare, tapet ce imita natura, muzica de linistire si nici un zgomot. Nu am stat foarte mult aici, pentru ca era racoare in camera, noi era incalzite si ude de la hamam. Am iesit afara la caldura, sa ne bucuram de soare, pentru ca noi oricum cumparasem o excursie la Hamam in Managvat si urma sa beneficiem acolo de servicii complete.


GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)

La restaurant am ramas blocata. Era atat de lung, burdusit la propriu cu mancaruri care mai de care, inca de la intrare era zona cu milkshake uri, unde la preparat era o mica fata tanara… pana in 20 ani, care deborda de buna dispozitie si zambete. Era molipsitoare. Oricat de seriosi intrau oamenii si oricat pareau de somnorosi, veselia ei, rasul si felul cum te saluta cu mana, te trezeau instantaneu.

Dupa ea, incepea zona de produse de panificatie, peste 15 de feluri, branzeturi in diverse sortimente si aranjamente, salate simple, mixte, cereal de cateva feluri, oua in toate felurile posibile: fierte, omleta, batute, ochiuri, pizza, preparate, sandwich uri, gemuri de vreo 8 feluri, iaurturi cu tot felul de culori si arome, legume prajite, legume fierte, paine prajita, lipii, dulciuri, clatite, compoturi, fructe, tot feluri de preparate turcesti, nu am retinut numele lor, branzoaice cu tot felul de umpluturi, de la branza dulce, sarata, cu ierburi, cu spanac, cu stafide.

Aveau pana si o zona pentru diabetici, si zona pentru vegetarieni.

Asa ceva nu mai vazut de foarte multi ani. Mi s-a parut risipa risipelor. Aveau zona de mese atat inauntru, cat si afara si chiar o zona hibrida nici afara, nici inauntru, zona de tranzit intre interior si exterior.

Pentru bauturi nu te serveai singur, misunau atatia chelneri, de zici ca era ziua nationala a Turciei. Aveau sucuri la dozator, cafea de toate felurile, la expresor, la ibric, bauturi spirtoase de foarte buna calitate, ca deh, eram la ultra all inclusive.

Nu a durat mult sa constatam ca eram singura familie de romani. De fapt ne-a confirmat si ghidul ca nu mai erau altii. 85 % erau nemti, austrieci, olandezi si slovaci si putini englezi. Am avut tot timpul sejurului senzatia ca suntem rataciti in acest resort plin de nemti.

Chelnerii erau atat de politicosi, atat de atenti, tot timpul cand treceau pe langa mese, intreabau ce mai dorim. Poate singurul inconvenient a fost ca limbile de baza erau germane si rusa, foarte foarte putin engleza, dar chiar si asa ne-am inteles cumva. Copilul mai stie germana, asa ca nu am ramas niciodata neintelesi. Locuri erau peste tot, chiar si in plin sezon cu grad de ocupare maxim, sigur incap toti.

La pranz si cina si mai mare risipa. Sper din tot sufletul ca restaurantul sa aiba contract cu vreun azil sau cu cantine sociale ca sa nu se arunce atata mancare. Mancarea nu era reciclata. Totul proaspat proaspat. La supe nu erau multe optiuni, 2-3 feluri care se schimbau zilnic - de linte, de fasole, de vitel, de pui, de legume, doar intr-o singura zi am prins supa zeama, in rest doar crème si crutoane. In majoritatea zilelor am mancat supa de linte, cu ceapa, morcovi, boia de ardei si cu zeama de lamaie. Aaa, intr-o zi la zona cu supe era o supa, nu am incercat dar pe eticheta scria, supa de iaurt cu castravete, menta si piper si nu era calda. Un chelner ma tot imbia sa gust, ca ar fi foarte racoritoare si usoara, dar combinatia nu mi-a dat curaj.

Mancarurile -Felul 2 erau ceva de nedescris, voi atasa poze pentru exemplificare, dar nu am facut decat intr-o singura zi cand era mai liber in restaurant, in rest mi-a fost rusine sa fac poze. Branzeturi prezentate intr-un mare fel, era ceva demn de orice reclama, demn de orice plating din concursurile de chefi.

Mare varietate de legume fierte (orez, broccoli, cartofi, fasole, linte (verde si rosie), dovlecei, morcovi), legume prajite la gratar (morcovi, vinete, dovlecei, ardei capia si ardei subtiri), legume umplute: rosii umplute atat cu carne cat si cu branzeturi, vinete, dovlecei, ardei umpluti, am avut chiar si sarmale foarte bune, piftele, tot felul de sosuri, tocanite, picante sau nu, cartofi preparati in toate felurile posibile si imposibile, salate de iti luau ochii coloraturile, masline vreo 10 feluri, burgeri, muraturi, peste nu prea mult si prajit si fiert si hamsii si fructe de mare, carne de pui, curcan, rata, miel, vitel (ft. ft. frageda). Paste vreo 2-3 feluri, dar unele paste aratau ca niste ravioli, erau umplute cu carne de vita sau de miel.

De kebab nu mai spun, doar eram in patria kebab urilor, dar eu nu am incercat.

Am incercat mancarea lor specifica menemem, un fel de omleta cu de toate, dar cremoasa. Celebrele lor gozleme, placinte umplute cu branza, spanac, carne tocata.

De dulciuri nu pot sa va povestesc fara sa nu va fac pofta. Aveau zilnic peste 30 feluri, de la celebrele lor baclavale, sara ile, kunefe, torturi cu tot felul de crème colorate intens, sumedenie de budinci, inghetate, dar cel mai mult m-a dat gata un fel de orez cu lapte ca o budinca in vas de lu mic, dar cred ca lasata mult in cuptor de vatra, fiindca avea o crusta crocanta super buna; eu am mai incercat un dulce mai light, foi mai grosute, inmuiate in lapte, habar n-am denumirea dar erau traznet de bune seara.

Aproape in fiecare zi decorul la intrarea in restaurant era altul. De la intrare erai introdus intr-o anume cultura: spaniola, tailandeza, italiana), in ultima noastra zi, era seara alb si negru. Doar in ultimele zile la intrarea in restaurant era un angajat care ne recomanda sa purtam masti in interiorul restaurantului. Erau pe o tava, masti + cleste de apucat masca. Ce calitate extraordinara aveau mastile…. Nu am intrebat de ce doar acolo trebuia sa purtam masca si de ce tocmai atunci. Ne-am supus si gata! Dar in rest, nimeni nu purta masca.

Bauturi: tot ce vrei si ce nu vrei, racoritoare, bauturi spirtoase, bere, unii serveau vinuri, dar noi nu am incercat. Asta la restaurantul principal din hotel. La barurile si terasele de afara, faceau cocktail uri, non alcoolice si alcoolice, care de care mai colorate, eu am incercat sa gust zilnic din toate, dar nu mi-a reusit experienta de a le incerca pe toate. Unele mi-au placut, altele nu, probabil ca nici eu nu-s obisnuita cu tequila, rom, jagermeister din astea digestive.

La terasele de pe langa piscine, snak bar, in fiecare zi gaseai, hot dog, pizza delicioasa, cartoful ala imens imens copt in jar, (avea o denumire turceasca evident, dar nu am retinut-o), apoi taiat in 2 si scobit, frecat cu mult unt, apoi umplut cu sos de iaurt, cascaval, masline, verdeturi, castraveti murati, si tot felul de condimente, erau deliciul zilei, gofre, gogosi simple, sau insiropate, cu miere, cu ciocolata.

Pana pe la ora 10 dimineata e liniste, salariatii responsabili cu gradinile tot timpul aduna frunze, stropesc cu apa, responsabilii de la piscine vin de la ora 10, pana atunci este arborat steag ca piscina nu are salvamar, imediat dupa ora 10 se schimba steagul. Nu lume multa pe afara, nu muzici, nu agitatie, doar ici colo cate un scaun ocupat pentru plaja pe langa piscine, ici colo cate un curajos care se avanta in piscine. Apa in piscine eram cam recisoara, pentru mine ok, dat fiind ca nu sunt o friguroasa.

Despre ce am mai descoperit in interiorul resortului si am testat. Ca in 7 zile nu am reusit sa calc peste tot, desi la plaja nu prea am stat.


PLAJA & MAREA / LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Piscine: sunt multe, aproape unde te invarti si te uiti, vezi numai piscine. Sunt asa de bine pozitionate, incat sa ai acces din orice zona a hotelului, din orice zona de baruri. In dreptul camerei noastre era o piscina care era conectata cu cea interioara, apa era clar mai acceptabila decat la restul piscinelor, cu cateva scaune, umbrele, salvamar, apa in piscine adanca de 1.40. era asa de intim…

In zona de aqua park, apa era la fel de 1.40, dar la piscinele de copii mici, bebelusi, era de maxim 30 cm. cu diverse atractii pentru varsta mica, gen delfini, stropitori etc., ce mi-a placut mult, era faptul ca erau cateva anexe ale hotelului, constructii noi, gen bungalouri, dar aveau etaj si mansarda, la parter cum ieseai din camera in balcon, din balcon se cobora direct in piscina pe scara. Mi-ar fi placut sa am si asa camera, nu neaparat cu vedere la mare, deoarece doar dimineata beneficiam de vederea la mare, in rest nu am stat deloc prin camera. Unele piscine pareau de relaxare.

Plaja, este la capatul resortului, pe alee. Dar drumul desi lung, nu este anevoios, pentru ca este multa vegetatie, flori, bananieri, sunt multi palmieri si pe dreapta si pe stanga, pe dreapta exact de unde incepe terenul de fotbal si pana unde se termina. Iar pe stanga sunt terenurile de volei. Pe alee chiar am remarcat panouri mari cu info despre mediu, despre reciclarea deseurilor, cutii atragatoare sa colectezi chistoacele, pet urile… foarte educativ panoul.

Inainte sa cobori spre plaja, sunt vreo 4 hamace la soare foarte comfortabile, pajisti cu floricele multe, mici foisoare acoperite cu salcii, umbroase, cu bancute si masa, in caz ca vrei sa te mai opresti sa te odihnesti. Insa coborarea spre plaja este asigurata si pe scari, dar si cu alee inclinata destul de mult pentru accesul carucioarelor.

Plaja este suficienta pentru toti turistii, lata si lunga, sezlonguri la fel, destule, au si spatii cu umbrele din nuiele, dar si zone lungi acoperite ca un fel de umbrar.

Apa in saptamana Pastelui a fost acceptabila. Dar tot numai cativa curajosi erau in apa, nu erau deloc valuri, apa limpede, nu gropi, intrarea lina, mergeai prin apa mult si apa era tot pana la genunchi/ brau. Cum stai cu fata la mare, in stanga erau si punctele pentru activitati pe plaja, parasailing, banana, schi nautic, o terasa care avea gratar, te zapacea la propriu mirosul. Nu am mancat acolo, fiindca nu am stat decat o zi la plaja la mare. Era destul de mult de mers si parca era mai frumos in interiorul resortului, la piscine, la baruri, erau animatori care isi faceau datoria la maxim.

Piesa de rezistenta pentru noi, dar mai ales pentru baiatul nostru a fost un teren de fotbal in marime normala, cu iarba de iti venea s-o rumegi nu altceva, teren stropit zilnic, cu porti si pe lat si pe lung. Pacat ca nu aveau asa echipa mare de animatori incat sa se formeze o echipa. Au mentionat ca au doar in sezon, acum nefiind sezon, nici prea multi copii mari nu erau, sau poate nu erau interesati de aceasta activitate.

Undeva retras la umbra dupa teren, se facea gimnastica, yoga. In partea opusa terenului de fotbal, erau 2 terenuri de tenis de camp, spatiu de volei cu nisip, dar nu pe plaja, erau cam 6 terenuri de volei, cu furtun cu apa in functiune ca sa uzi mereu cand vrei nisip ud, cu lazi frigorifice langa terenuri, pline mereu cu sticlute mici de 250 ml cu apa plata, reci.

Tot pe langa terenurile de tenis, este zona de joaca pentru copii mici, cu balansoare, masute, scaunele, totul la umbra, spatiul este generos.

Pentru iubitorii de animalute, am zarit casute pentru pisici, cu confort sporit, cu etaj, funii de ascutit gherutele si de catarat, cu blide si ustensile sa hranesti pisicile, cu salcii umbroase, sa nu le bata soarele. Mi-a placut atentia acordata pisicilor.

Tot langa spatiul de joaca pentru copii, sunt mici parcele de gradina cu plante si legume pentru gradinarit, fiecare parcela nu mai mare de 20 metri. Aveau placute cu denumirea parcelei, si cu poza, astfel incat, pentru cine vrea relaxare la gradinarit, sa ude, sa scobeasca pamantul, aici e un mic rai. Imi vine greu sa cred ca era pentru productie proprie, sigur era pentru terapie.

Pe langa toboganele cu apa, un mic bar, deschis de dupa amiaza pana seara, cu specific turcesc, narghilea, raki, atat in spatiu umbros, cat si cu fotolii scoase afara pe iarba. Aici din pacate nu am reusit sa stau sa imi tihneasca si mie un raki de-l lor. Tare bun este, mai ales cu gheata. Seamana putin cu ouzo, are aroma de anason :).


despre DISTRACȚIE & RELAXARE

Echipa de animatori este bestiala: un grup marisor de tineri, pareau si de alte nationalitati, dar fiecare era dedicat intru-totul. Unii jucau tenis de masa, miercurea era zi de mountain bike (dar trebuia sa te inscrii cu o zi inainte), altii faceau fitness, yoga, volei (din pacate la volei accesul era de la +16 ani), altii participau la bicicleta in piscina, altii, dansuri, altii se ocupau de concursuri la tobogane pentru copii si nu numai, concursuri cu obstacole gonflabile cam cum sunt la emisiunea survivor, dar mult mai soft, cu aterizare pe tobogan gonflabil direct in piscina; altii trag cu arcul, altii joaca curling. Nu am cuvinte sa exprim ce mult conteaza aceasta echipa pentru resort.

Aceeasi echipa de animatori a fost prezenta in fiecare seara la scena de langa bar. O seara era muzica cu DJ la bar, pe scena -discoteca, cu karaoke, cu concurs de dans, cu bautura din belsug, a doua zi, era show la amfiteatru, show cu diverse seri tematice: noi am prins seara turceasca, seara argentiniana, seara spaniola. Amfiteatrul este senzational, are multe locuri, este asa retras, nici nu banuiesti ce se afla in spatele snak bar ului. Cand erau astfel de show uri, si la restaurant gaseai mancare specifica (turceasca, tailandeza, italiana etc).

Ca sa concluzionez, a fost un sejur peste asteptari, pret bun, servicii de inalta calitate (vreau sa cred ca asa sunt si in sezon plin), ospitalitate la propriu, curatenie zilnica, mancare si bautura foarte multa si variata. Daca nu vrei sa faci nici o excursie optional sau sa iesi in centrul vechi al statiunii Side, efectiv nu cheltui nici un ban. Noi am dat doar odata bacsis la baiatul ce ne-a adus bagajele in camera, odata unui chelner si odata am lasat in camera. Dar si daca nu lasam, situatia ar fi fost la fel fara sa te simti ciudat.

Ca un minus pentru acest hotel ar fi pozitionarea: este fix la intrarea in statiune, dupa Ramada, este al doilea hotel. De la hotel, cum iesi in dreapta, la 10-15 min de mers pe jos drept, este zona comerciala cu zeci de magazine pentru toate gusturile. Dar ca sa ajungi in centrul vechi al statiunii nu poti fara taxi, statia de taxi este imediat dupa bariera de securitate la intrarea catre hotel si costa 17 euro dus. Este ceva distanta, chiar mi s-a parut foarte departe, am mers cam 20- 25 minute. Pentru familii de maxim 6 persoane se poate folosi taxiul, in spatele soferului au banci orientate fata in fata de cate 3 locuri, nu stiu marca masinii, dar sunt confortabile.

Tot in strada exact in dreptul hotelului este statia de transport local, un fel de maxi taxi, parca Dungong se numeau, asa scria pe ele si costa 3 euro de persoana, dar in statie nu era nici un orar, si nici nu am fi stiut unde sa coboram pentru a vedea faleza, centrul vechi. Noi am fost doar o singura data in centru, dar despre aceasta experienta voi reveni intr-o postare separata, unde voi scrie despre excursia la Manavgat cu barca si despre Hamam ul din Manavgat.

Va recomand sa incercati acest hotel. revin cu mai multe poze, deoarece webmaster ul a fost generos si mi-a marit limita la nr de poze. :) azi ma ocup.


[fb]
---
Trimis de adutza_ghiocel in 18.05.22 11:03:15
Validat / Publicat: 18.05.22 12:24:14
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în TURCIA

VIZUALIZĂRI: 5406 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

18 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (adutza_ghiocel); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P15 nu stiu ce copac era asta, dar mi-a placut
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 37100 PMA (din 41 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

18 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[18.05.22 12:25:27]
»

EXCELENT review-ul

Și o încântare să vezi o vacanță atât de reușită...

adutza_ghiocelAUTOR REVIEW
[18.05.22 14:04:00]
»

@webmasterX: acum cand cautam poze, am vazut ca mai erau lucruri de mentionat, dar cred ca e mai bine sa mai descopere si altii si sa vina cu completari la postare

webmasterPHONE
[18.05.22 14:23:45]
»

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

Yoda
[18.05.22 15:14:37]
»

@adutza_ghiocel: Felicitari pentru vacanta reusita si pentru review.

Va recomand sa incercati acest hotel.

Eu o sa fiu acolo in toamna. Ma bucur sa aud ca a fost o alegere buna.

un fel de maxi taxi, parca Dungong se numeau

Se numesc "Dolmus"

adutza_ghiocelAUTOR REVIEW
[18.05.22 15:38:06]
»

@Yoda: am gasit o poza cu aceste maxi taxi. pe ele scrie :GUNDOGDU.

Habar n-am cum este corect.

ps. ia-ma si pe mine la toamna!

nicole33 CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA
[18.05.22 17:28:11]
»

@adutza_ghiocel:

am gasit o poza cu aceste maxi taxi. pe ele scrie :GUNDOGDU.

Habar n-am cum este corect.

Yoda are perfectă dreptate. Microbuzele respective, foarte ieftine, care circulă în regim de maxi taxi în Turcia se numesc dolmuşuri.

Ce ai văzut tu scris pe ele este destinaţia acestora, numele localităţii unde poţi ajunge cu dolmuşul respectiv.

adutza_ghiocelPHONEAUTOR REVIEW
[18.05.22 18:40:10]
»

@nicole33: multumesc pentru precizare. Nu sumt sigura nici de pret.

nicole33 CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA
[18.05.22 18:52:35]
»

@adutza_ghiocel:

Nu sumt sigura nici de pret.

Nici eu . Mi se pare cam mult pentru doar 11-11,5 kilometri până în orşul vechi Side, însă nu am comentat pentru că nu m-am mai urcat într-un dolmuş de peste 5-6 ani, preferând maşina proprie. Posibil să fie un preţ puţin umflat, doar pentru turişti.

Abia dimineata am realizat imensitatea resortului, privelistea din balcon era de vis: fix in centrul hotelului la etajul 4, cu vedere catre mare, eram fix pe mijlocul aleei care duce catre mare. Lunga aleea ce-I drept, cred ca avea peste 1.5 km.

Nici aleea spre plajă nu cred că este atât de lungă. Eu estimez că nu ar fi mai mult de 500-600 metri, însă la căldurile din miezul verii poate fi dificil de parcurs.

nicole33 CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA
[18.05.22 18:58:23]
»

@adutza_ghiocel:

Felicitări pentru vacanţă şi pentru articol!

Ştii ce mi-a plăcut cel mai mult? Entuziasmul şi candoarea cu care ai descris, cu lux de amănunte, prima experienţă turcească la un hotel de cinci stele bun cu ultra all inclusive şi faptul că aţi ştiut să vă bucuraţi şi să savuraţi fiecare minut al acestei vacanţe surpriză.

Aşa eram şi eu în urmă cu mulţi ani, încântată de tot ce vedeam, însă m-am schimbat mult de atunci şi nu neapărat în bine, am devenit tot mai pretenţioasă şi deseori nemulţumită de aspecte banale care nici măcar nu mă afectează în mod direct şi astfel pierd bucuria vacanţei pe care o aştept mereu cu multă nerăbdare.

adutza_ghiocelPHONEAUTOR REVIEW
[18.05.22 19:19:52]
»

@nicole33: aleea da, poate are 600 m, dar de cand iesi din hotel si pana und3 incepe aleea, este de mers. Si de unde se termina aleea, tot mai ai de coborat scari si panta catre plaja.

Pretul la dolmus mi l-a spus taximetristul. Poate m-a mintit ca sa pricep ce alegere buna am facut luand taxiul. Sau poate chiar pentru turisi umfla pretul.

adutza_ghiocelPHONEAUTOR REVIEW
[18.05.22 19:32:33]
»

@nicole33: asa este, m-am bucurat de fiecare fir de iarba. si parca tot nu a fost de ajuns 7 zile. Nu pentru ca am fost prima data in Turcia, ci pentru faptul ca am asteptat mult vacanta.

Da, uneori ma pierd in prea multe detalii pentru unii banale si nesnificative, dar in anii astia de cand scriu aici si citesc aici, am realizat ca unele imformatii pot fi folositoare, ptr ca nu toti intruchipam acelasi tipar al turistului.

Eu refuz sa fiu pretentioasa la conditiile de cazare, incerc sa compensez cu altele. Nu vreau sa imi stric concediul.

Dupa ani buni de Egipt si o prima tura in Turcia, am inteles ca e o mare tampenie sa compari. In Egipt mergi ptr istorie, Marea Rosie, nu ptr resorturi desi si acolo sunt destule resorturi ft bune.

M'LiviuPHONE
[18.05.22 21:56:56]
»

Felicitări chiar așteptam vesti din acest sezon. Chiar este un resort adevărat. Ai bifat la toate capitolele. Lanțul Tui am înțeles ca ar fi achiziționat și Aqua Fantasy din Kusadasi...

Depsre preț consider ca unul foarte bun raportat la numărul de persoane care ați fost.

Toate cele bune și vacante frumoase în continuare!

adutza_ghiocelAUTOR REVIEW
[19.05.22 09:11:25]
»

@m liviu: de pret nu ma pronunt, pentru ca nu am cu ce sa compar.

daca reuseam sa fac plata cu o zi inainte pretul ar fi fost cu 200 euro mai mic, dar pana m-am sfatuit la agentie, nu am reusit sa mai fac plata in aceeasi zi.

a doua zi, compania aeriana a scumpit transportul. dar chiar si asa am acceptat fiindca mi-a placut mult prezentarea agentului de turism, m-a asigurat ca o sa fie bine si pozele m-au convins, desi citisem pe amfostacolo o recenzie mai veche de-i drept ca nu ar fi chiar ft bine.

Mi-am spus ca nu las pe nimeni sa imi strice entuziasmul vacantei.

Multumesc de apreciere si de urare!

mishu
[19.05.22 20:21:36]
»

@adutza_ghiocel: Asa cum au remarcat si colegii mei, si mi mi-a placut entuziasmul tau si felul in care te-ai bucurat de vacanta. Mi-a placut si cum ai povestit tot, cu detalii si pot spune ca mi-ai facut o pofta teribila de vacanta.

Felicitari, votat cu mare drag.

adutza_ghiocelPHONEAUTOR REVIEW
[20.05.22 12:21:19]
»

@mishu: da, vreau sa insuflu tuturor entuziasmul meu.

Aud tot mai des: vreau sa plec, oriunde, numai sa plec. Si atat se rezuma totul. Cand oamenii ajung la destinatie, incep sa caute cu lupa, fire de praf, intorc salteaua din camera sa vada daca e murdara, se impiedica de vestita curatenie zilnica, de parca acasa asa fac, de faptul ca daca nu este mancare sa se ghiftuie, nu e bine si tot asa. Cum sa imi stric dispozitia pentru lucruri asa neimportante?

Eu mizez pe animatie, soare, apa, excursii, comunicare si pe baza acestora nu prea imi iese o nemultumire totala. Oamenilor ciufuti, nici daca le oferi icre negre nu-i bine. Vor albastre, ca deh... au platit ultra all inclusive. Traiti clipa!

Multumesc Mishu pentru vot si comment!

catacarmenPHONE
[26.05.22 21:48:27]
»

Minunat review, ma incantat tot ce am citit si vazut, am vrea sa luam si noi pt iulie o vacanta la Tui. ????

Ce bauturi servesc :la dozator sau imbuteliate?

adutza_ghiocelAUTOR REVIEW
[26.05.22 22:39:33]
»

@catacarmen: Sucurile erau la dozator, dar erau grozave. Nu se comparau cu sucurile de la dozatoarele noastre.

bauturile alcoolice erau de calitate: jb, martini, garone, lichioruri, rom, vinuri bune.

Am incercat toate cockail-urile!

nu mi-au placut toate, dar ce-i drept si eu sunt mofturoasa!

catacarmenPHONE
[04.06.22 18:18:28]
»

@adutza_ghiocel: Ce frumos????... mergem cu o fetita mofturoasa dupa noi... servesc tot ei de dupa panouri, au ingheta si restaurante a la carte?

Minibarul este aprovizionat zilnic?

Multumesc mult!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adutza_ghiocel, catacarmen, M'Liviu, mishu, Yoda
Alte impresii din această RUBRICĂTUI Magic Life Jacaranda Side Resort [Colakli]:

INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.076166152954102 sec
    ecranul dvs: 1 x 1