ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 06.04.2022
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 23.09.20
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
DEC-2021
DURATA: 2 nopți
Prieteni
2 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
BUN

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
93.75%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 10 MIN

Conacul lui Maldăr – răsfăț boieresc

TIPĂREȘTE

Deși trebuia să consumăm un voucher primit pentru o aniversare în octombrie trecut, din tot felul de motive care nu au depins doar de noi, am ajuns în acest loc pe la începutul lui decembrie, după ce am amânat de două ori rezervările. Ne-am bucurat că am reușit totuși să călcăm pragul acestei proprietăți și mărturisesc, experiența este una de povestit.

Conacul lui Maldăr

Sat Măldărești, Jud. Vâlcea

Pe drumul DC 65C

website: https://conaculmaldar.ro/

Mai simplu spus, la nici 4 km mai la sud de drumul național ce străbate Horezu, conacul din Măldărești așezat într-o zonă turistică foarte ofertantă, este o surpriză extrem de plăcută.

La origine o veche culă boierească din sec. al XIX-lea, conacul și domeniul de 8.000 mp pe care se înalță, se află în prezent în proprietatea familiei unor oameni de afaceri din Craiova. Inițial aceasta a fost o investiție care se voia o casă de vacanță pentru uzul familiei, dar după restaurare și reamenajare, în anul 2012, conacul a fost introdus în circuitul turistic drept hotel istoric. Și pentru că trebuia să poarte un nume, legenda căpitanului Tudor Maldăr a fost sursă de inspitație pentru proprietari.

Conacul modernizat, dar care păstrează parfumul de epocă, își primește oaspeții pe un domeniu plin de verdeață și alei pavate cu piatră, înconjurat de un gard de lemn și porți sculptate.

După ce treci de poartă, aleea care urcă șerpuit te conduce printre brazi la clădirea albă elegantă și impunătoare, cu arcade la cerdac și detalii arhitecturale care îi dau un aer nobiliar din trecut. Nu departe de această primă clădire a conacului, despărțită doar de un mic parc și o parcare, o veche anexă restaurată și ea, se asortează cu prima și adăpostește la parter, restaurantul complexului.

Ceva mai la dreapta o piscină în aer liber, cu loc de șezlonguri împrejur, face pereche cu un foișor dichisit, ambele foarte potrivite pentru odihnă și relaxare în perioadele calde din an.

Peluzele sunt bine îngrijite, aranjamentele plantelor și arbuștilor făcute de designeri peisagisti sunt extrem de plăcute vederii, imaginea de ansamblu inspirând simplitate și bun gust. Într-un cuvânt, eleganța este cea care se reflectă peste tot în acest domeniu.

Conacului lui Maldăr are 18 camere, dintre care 14 duble și 4 single. Fiecare camera este unicat întrucât mobilierul și decorurile sunt adecvate în funcție de dimensiune și poziționare. Denumite cu nume de personaje desprinse din legende, șederea la conac poate fi o experiență diferită, dacă alegi să dormi în camera la Domnița Ruxandra sau la Jupân Vintilă, la Duduca Olguța ori la Darie haiducul J.

Atât în camere cât și în restaurant predomină mobilierul autentic de lemn, manufacturat în urmă cu zeci de ani, acum recondiționat și împrospătat. Combinația inspirată de culori, vechile grinzi în stil brâncovenesc lăsate la vedere pe tavane, albul imaculat al pereților, candelabrele și decorațiunile fac o atmosferă rafinată în orice colț te-ai afla. Tablouri cu rame bogate sau obiecte de ceramică împodobesc pereții prin unele locuri, iar scoarțele oltenești cu motive geometrice țin loc de covoare.

Modul în care au fost îmbinate elementele de arhitectură și design interior, dar și atenția la detalii, fac din conac un loc foarte plăcut, în care îți dorești să revii.


despre SERVICII

Musafirii sunt primiți începând cu ora 17:00, dar nu înainte ca aceștia să rostească parolele la unul dintre numerele de telefon bătute-n poarta aflată chiar la drum. De plecat, trebuie să pleci cel târziu la ora 13:00, unii împinși de la spate că se tot dau uitați pe terase și pe pajiști, dar dacă într-un sfârșit ai luat drumul către ieșire, un sensor te simte mintenaș, că și deschide poarta.

Deși am ajuns chiar mai târziu cu o oră decât anunțasem, n-a fost cu supărare, iar doamnele care deserveau zona restaurantului au fost amabile și ne-au păstrat bucatele, așa că n-am avut resturi la cină.

Noi am nimerit din prima la restaurant pentru că era clădirea cu cele mai multe lumini aprinse dar pesemne și pentru că simțurile ne-au călăuzit, căci între timp ne venise foamea. Tot aici am găsit persoana care ne-a condus la recepție pentru check-in, în clădirea principală. Formalitățile n-au durat decât câteva minute, că aruncasem deja buzduganul de pe drum și știau cu cine au de-a face, apoi am primit cheia camerei.

Serviciile de cazare costă desigur, dar prețurile sunt în fel și chip ba din cauză de perioadă, ba de marimea și poziționarea camerelor, astfel că acestea pot varia de la 80 de euro/noapte, preț în care este inclus micul dejun, până la 150 de euro/noapte care include cazare și demipensiune. Dar ca să aflați care-cum sunt, mai bine să cereți oferta ([url=mailto:rezervari@conaculmaldar.ro]rezervari@conaculmaldar.ro[/url]) și gândiți- vă unde v-ar plăcea să ședeți: la parter, la etaj sau la mansardă, ori declarați dacă vreți să coborâți la micul dejun în papuci, ca să vă pună în corpul cu restaurantul. Pentru cei care vor răsfăț de weekend, cazarea este acceptată pentru minim 2 nopți.

Despre parcare nu trebuie să vă faceți griji pen’că domeniul are locuri suficiente pentru mașinile oaspeților și în plus, vă garantează siguranță maximă, grație sistemului de acces.

Chiar dacă locul are un aer istoric de secol XVIII, facilitățile moderne sunt prezente și hulubăria a fost upgradată la Internet. Noi am uzat de el foarte puțin, în mare parte din timp fiind plecați să ne julim genunchii prin peșteri apoi să ne rugăm pe la mânăstiri să mai avem ligamentele încrucișate.

Piscina exterioară ar fi o altă facilitate gratuită, dar nouă ne-au arătat-o fără pic de apă. Așa ne trebuie, dacă am întarziat două anotimpuri! Norocoșii care vor merge pe timp de vară, sper să beneficieze din plin de bălăceală dar și de foișorul din apropiere, că prea arăta perfect pentru un bar cu răcoritoare și fructe proaspete de sezon – astea sunt dorințe de-ale mele, dar poate vi se împlinesc vouă.

Despre curățenie, am de zis doar cuvinte de laudă, căci toate sunt întreținute ca la marile curți boierești.

În ceea ce privește modalitatea de plată, cu siguranță veți fi mulțumiți, pentru că flexibilitatea este atât de mare, încât puteți să achitați cash, cu cardul, cu tichete de vacanță, prin virament bancar sau chiar cu foaie de vărsământ. Ca lumea, nu?


despre CAMERE & COND. CAZARE

Inițial, făcusem rezervarea pentru Ana Doamna, cameră dublă matrimonială, aflată la parterul corpului principal. N-a fost să fie! Și dacă tot am renunțat la ceva ce se presupunea frumos, elegant și ultra confortabil, am cerut în schimb 3 camere, că între timp am mai corupt niște prieteni. Și pentru că nici ei nu erau mofturoși, am ales cu toții din ce mai rămăsese, adică odăi la mansardă. Dar să nu vă imaginați că ne-a părut rău!

Noi ne-am petrecut cele două nopți în camera Jupân Gheorghe plasată în corpul cu restaurantul, ca și Darie haiducul, camera prietenilor. Celălalt cuplu a acceptat Cuibul lui Anghel - la mansarda din corpul principal.

Jupân Gheorghe ne-a primit într-un spațiu prietenos, cu mobilier sculptat, decoruri tematice ca în tot conacul, cu perdele scrobite la ferestre și atmosferă caldă. Deși la mansardă, este una dintre puținele odăi cu balcon. O măsuță și două scăunele cu trei picioare ne invitau la o cafeluță cu taifas, dar ce păcat! Vremea în weekendul acela n-a ținut deloc cu noi.

La confortul boieresc au contribuit utilările moderne de care jupânul nu ducea lipsă, cum ar fi TV-ul cu ecran plat, minibarul sau kit-ul pentru ceai/cafea. Carafa pentru pentru fiert apa era o piesă foarte frumoasă.

Salteaua a fost foarte confortabilă, iar lenjeria de pat din bumbac, brodată discret cu un model țărănesc, înfășa pilote, perne și perinuțe mai mici, toate de câte o persoană. Somnul nostru a fost bun și liniștit.

În baie am găsit de toate: consumabile, uscător de păr, prosoape și halate - albe spuma laptelui. Aaa și să nu uit, cele două pahare de pe chiuvetă, erau de sticlă groasă, deci n-am avut nicio emoție că mi se răstoarnă periuța de dinți pe jos.

Au existat și ceva scăpări poate pentru unii fără importanță, dar mi-a lipsit lampa de pe noptieră, mai ales că trebuia să mă ridic din pat ca să sting lumina. Și că veni vorba de lumină, trebuie să vă spun că la lăsarea serii conacul este învăluit într-un aer misterios dat de lumină caldă și discretă, dar care nu este neapărat pe gustul tuturor. Nici eu nu sunt adepta unei iluminări slabe.


GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)

În restaurant, mesele erau pregătite de oaspeți, sfeșnicele foarte elegante, vesela și tacâmurile de asemenea. În fața șemineului în care ardea focul, mobilierul scund în stil baroc, te invita să savurezi o cafea sau o băutură, stând la o poveste într-o atmosferă liniștită, cu muzică străbătând de undeva din background.

Meniul nu este a-la-carte, ci în fiecare zi la micul dejun, se anunță felurile de mâncare care pot fi servite în ziua respectivă. Oaspeții trebuie să anunțe din timp dacă doresc să ia prânzul sau cina, astfel încât gazdele să se pregătească pentru numărul de persoane, în mod corespunzător. Felurile de mâncare sunt și ele inspirate de ospețele boierești, iar prăjituricile homemade însoțesc ceaiul sau cafeaua.

Ca tot drumețul obosit și prăfuit care trage seara la han, noi am vrut să luăm cina așa că am avut de ales din câte două tipuri de mizilic, fel principal și desert, dar și două băuturi care să ne deschidă apetitul. Toate erau descrise pe o coală de hârtie sub denumire sugestivă - Cină între prieteni la conac. Pe noi chiar ne nimerise!

Tot cam așa trebuie să fi fost conceput și prânzul, poate cu o zamă caldă inclusă, dar noi nu am fost interesați, căci ne-am petrecut ziua prin alte locuri.

Sâmbătă seara am fi fost invitați și la o cină romantică, dar cum umblarăm pe coclauri și n-am onorat invitația, n-aș putea să vă spui ce s-a băut și ce s-a mâncat. Am mai prins doar resturile unui foc de tabără undeva în zona piscinei, dar pe care l-am privit doar de la departe.

Micul dejun inclus în prețul plătit la rezervare, a fost o surpriză mai mult decât plăcută. Când am fost noi, servirea se făcea la masă (adică nu era bufet suedez). Meniul a fost foarte bogat în gustări cu cărnuri, legume și brânzeturi, unt, dulcețuri și pită coaptă pe vatră, dar și gustrări calde gătite în stil țărănesc. Așa se face că în cele două zile de mic-dejun am primit omletă țărănească, plăcinte cu branză și spanac, cartofi gratinați la cuptor, în mici vase de ceramică, însoțite de suc de portocale, ceai și cafea, fructe confiate și prăjiturici home made. Apoi finalul, era apoteotic, cu un desert special și inedit. Îmi amintesc de cel din dimineata de duminică, servit în pahare de sticlă și făcut din confit de măr cu mirodenii, iaurt grecesc, nuci măcinate și cereale de porumb stropite cu câteva picături de miere.

Bun-bun de tot și mai mult decat suficient, micul dejun.


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Zona este atât de ofertantă că este foarte greu să te hotărăști ce să vizitezi mai întâi, dacă stai doar un weekend. De la drumeții până la obiective naturale (muzeul Trovanților, cheile Oltețului) peșteri (Muierii, Polovragi, Liliecilor), cule oltenești (Cula Greceanu, Cula Gheorghe Duca), biserici și mânăstiri, toate sunt atracții pentru care merită să ajungi în zonă.


[fb]
---
Trimis de k-lator in 06.04.22 16:53:17
Validat / Publicat: 06.04.22 17:28:47
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în HOREZU.

VIZUALIZĂRI: 2681 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

11 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (k-lator); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P09 Conacul lui Maldăr - în corpul principal
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
[1300 PMA] [600 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 56500 PMA (din 43 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

11 ecouri scrise, până acum

webmasterscris / TELEFON [06.04.22 17:49:12] »

Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

mishu [06.04.22 19:34:40] »

@k-lator: Ce poate fi mai frumos deca sa ajungi in astfel de locuri si sa te simti rasfatat. Mi-a placut ce am vazut, o experienta minunata, merita sa o repetati... iar eu sa o incerc , felicitari, votat cu mare drag.

k-latorscris / TELEFON [06.04.22 20:33:58] »

@webmaster: Mulțumesc!

k-latorscris / TELEFON [06.04.22 20:38:31] »

@mishu: Mulțumesc mult pentru apreciere și ecou. Îți doresc să ajungi la conac, pentru că este o experiență care merită trăită: gazdele sunt primitoare, mâncărica bună, atmosfera de poveste și confortul... ca la boieri ????...

crismisscris / TELEFON [07.04.22 10:24:42] »

@k-lator: Frumos! Știu locul, l-am vizat și noi la un moment dat pentru un weekend, dar n-a fost să fie; cam departe de noi... Totuși, ne-am abătut pe la conac când ne-am nimerit prin zonă, acum vreo 4-5 ani, de o Sf. Maria, după ce am vizitat culele din apropiere. Prânzul era aproape și am întrebat dacă putem mânca și noi la ei; n-am fost refuzați, dar mâncarea nu era gata, ar fi trebuit să mai așteptăm cel puțin un ceas, așa că am renunțat și ne-am văzut de drum.

Încă mă imaginez din când în când răsfățandu-ma 2-3 zile în decorul ăla de vis... Am o prietenă bună în Craiova care revine periodic la Maldăr, mă oftică mereu când îmi povestește ????...

k-lator [07.04.22 11:00:00] »

@crismis: Am fost și noi surprinși să vedem câtă popularitate are conacul printre vecinii din DJ, GJ, MH... 90% din mașinile parcate la conac erau de prin aceste județe ????. Eu îți doresc să ajungi și tu, sunt convinsă că vei avea o experiență plăcută.

Din păcate, cei care se hotărăsc să meargă în acest loc, trebuie să-și rezerve cu ceva timp înainte, căci este destul de aglomerat. Am constatat pe pielea noastră, când n-am mai prea avut din ce alege și așa am ajuns să stăm la mansardă.

Deci nu nu știu dacă merge să treci prin zonă și să bați în poartă să te lase și pe tine să pui capul pe-o pernă... poate în timpul săptămânii o fi mai liber, dar pentru weekend, e mai greu.

Multumesc mult pentru ecou. Numai gânduri bune!

crismisscris / TELEFON [07.04.22 11:06:57] »

@k-lator: A, nu, de dormit aveam unde să dormim, doar de mâncat am fi vrut! Și ne-ar fi dat, dar am renunțat noi, că trebuia să mai așteptăm.

Știu că-i aglomerat și prinzi greu o rezervare. Asta spune deja multe despre locul în cauză. Complicat în cazul nostru; fiind așa de departe, nu ne putem duce doar pentru un weekend, pentru ca pe urmă să ne întoarcem acasă. Trebuie să-l integram într-un circuit-ceva. Și cum vremurile sunt cum sunt și planuri pe termen lung nu prea poți să-ți mai faci... Dar "never say never", să sperăm că va veni și clipa aia, în care să bat la poarta conacului! Noi (și voi) să fim sănătoși! Și să fie pace!

elenaadinascris / TELEFON [07.04.22 11:13:09] »

Excelentă recomandarea!

Prețul este bun pentru ceea ce oferă.

Votat cu drag! ????

k-lator [07.04.22 12:34:23] »

@elenaadina: Cu drag, oricând!

Sunt adepta pricipiului conform căruia oamenii ar trebui să dezvăluie experiențe semenilor (fie ele plăcute sau neplăcute), astfel încât aceștia să poată lua decizii. Și eu sunt mai confortabilă la căpuț când aflu dinainte cam ce mă așteaptă când merg într-un loc.

Am citit pe aici destule review-uri scrise de nemulțumiți și de multe ori am constat că "au plecat la oaste fără arme", apoi frustrările s-au transformat într-un sac de invective, deșertat pe acest site...

În rest, mulțumesc pentru apreciere și ecou. Călătorii plăcute!

MarinaCoscris / TELEFON [10.04.22 12:40:48] »

@k-lator: arată foarte bine totul. Se vede că restaurarea s-a făcut cu simț de răspundere. Eu cule vâlcene am văzut doar la muzeul satului valcean, un muzeul care mie mi-a plăcut foarte mult.

Și zona cred ca e ofertantă. Fiid în Horezu cred că se pot vizita atelierele meșterilor olari.

Mulțumesc pentru recomandare, votat cu mare drag!

k-latorscris / TELEFON [10.04.22 17:54:28] »

@MarinaCo: Adevărat, în afară de faptul că este un loc excelent de odihnă, curat, elegant și atractiv ca și concept, conacul are marele avantaj că este plasat într-o zonă în care turiștii au ce să aleagă. Adulți sau copii, pot deopotrivă să se bucure de obiectivele întâlnite în împrejurimi.

Mulțumesc pentru aprecieri. Gânduri bune și vacanțe reușite!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
crismis, elenaadina, k-lator, MarinaCo, mishu
Alte impresii din această RUBRICĂPensiunea Conacul lui Maldăr [Maldărești, VL]:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.085235118865967 sec
    ecranul dvs: 1 x 1