ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 12.12.2021
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 05.06.21
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
JAN-2018
DURATA: 3 zile
Business
24 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
încărcat de pe telefon!
TIMP CITIRE: 3 MIN

Dumbrava minunată

TIPĂREȘTE

Dumbrava este fix limitrofă orașului Sibiu și este calea de acces către Păltiniș pe Râul Șteaza, Cibin pe 106A, spre sud – vest, în Munții Cindrelului. Distanța nu e mare, sunt 23 kilometri din Păltiniș până în Sibiu dar numai 18 până în Dumbravă, la intrarea unde este Hanul Weștem.

Dumbrava e destul de întinsă, oval – alungită, orientată tot spre sud-vest. Oficial se numește Rezervația Naturală Parcul Natural Dumbrava Sibiului și este lângă Calea Sibiului. Este arie protejată și are pădure. Pe o suprafață totală de 933 hectare este o zonă împădurită, spre vest, în partea opusă orașului Sibiu, un muzeu al satului și, spre Sibiu, grădina zoologică. Este traversată de Râul Trinkbach care este un afluent al Râului Cibin și formează 3 lacuri de origine antropică pe suprafața dumbrăvii. În limba germană, numele său se traduce prin „apă potabilă” . Pădurea ajunge la o altitudine maximă de 606 metri, pe Vârful Obreja.

Lângă zoo, în Dumbravă, peste drum, este hotelul Hilton și un restaurant care are în față un taur în mărime naturală, negru, cu coarne scurte. În cheamă Jacob Grillhouse și are un frate prin centrul istoric al Sibiului. Prin spate pe la Hilton sunt și niște pensiuni.

Când intri în Dumbravă, primul lucru, dai peste grădina zoologică. După asta, urmează Muzeul Satului care este foarte întins, cu multe construcții rustice identice cu cele tradiționale transilvănene, case de locuit, rudării, mori, podețe, tot felul. O mulțime de poteci și alei străbat dumbrava și afișează tot felul de peisaje și clădiri. Există chiar și o biserică și întreaga atmosferă reproduce atmosfera satului. Biserica este făcută din lemn și a fost construită astfel încât să fie asemănătoare cu biserica din Bezded.

Tot prin Muzeul Satului ai la dispoziție și Cârciuma din Bătrâni care este un restaurant foarte frumos unde poți mânca, bine mersi, într-o atmosferă tradițională, ca la han.

În spate la Cârciuma din Bătrâni, urcând spre șosea, este Hanul din Tulgheș, mai spre lac este Hambarul cu Căruțe și dacă înaintezi pe malul lacului ajungi și la morile de vânt.

Mergând pe șoseaua spre Păltiniș, la 2 kilometri de la accesul în Dumbravă avem, pe dreapta, o poartă către Muzeul Satului pe unde ajungem la căbănuța Diana și la Hanul Weștem. Diana are două construcții din lemn, una mai mare și una mai mică. Cea mai mare are sală de conferințe la etajul întâi, cu acces din exterior. Hanul Weștem este chiar lângă Diana și are alt stil deși e tot rustic. Are restaurant la subsol dar numai pentru cei cazați la ei.

De la Hanul Weștem spre sud e mai mult pădure și mai e și-un câmping numit Arena, aproape de șoseaua spre Păltiniș care se numește Calea Dumbrăvii.

Intrarea spre Dumbravă din Calea Dumbrăvii spre Hanul din Tulgheș, și spre Hanul Weștem trece pe sub câte o poartă maramureșană.

Am fost în Dumbravă în ianuarie, era frig, zăpadă nu era dar la Păltiniș era multă. Am făcut un traseu pe zăpadă dar Dumbrava era cenușie, cu frunze uscate și pârâiașe mici pe care erau montate mori de apă din lemn, cu roți ce ar fi trebuit să se rotească dar era debitul prea mic. Ne-am plimbat pe cărările întortocheate, am mâncat la cârciumă și am admirat statuile din lemn de lângă Hanul Weștem. Am stat două nopți în Dumbravă, la Diana, am făcut grătar, șuetă și povești că petrecere nu era aia. A fost o revedere plăcută cu prieteni.


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Arată super.


despre DISTRACȚIE & RELAXARE

Ne-am distrat bine.


[fb]
---
Trimis de Mioritik in 12.12.21 00:28:57
Validat / Publicat: 12.12.21 08:11:56
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SIBIU. A mai fost în/la: Prin crâșme...

VIZUALIZĂRI: 224 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Mioritik); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 12150 PMA (din 15 voturi)

ECOURI la acest articol

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂO zi în Dumbrava Sibiului - Complex Muzeal Astra, Zoo Sibiu:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.061794996261597 sec
    ecranul dvs: 1 x 1