ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 07.09.2021
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Giurgiu
ÎNSCRIS: 14.07.11
STATUS: SENIOR
DATE SEJUR
AUG-2021
DURATA: 1 zile
Familie
3 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 2 MIN

Catre Hissar, regina apelor termale din Bulgaria

TIPĂREȘTE URM de aici

In drumul nostru spre statiunea balneara Hissar, am vizitat si cateva monumente ce vizeaza istoria eliberatoare a Bulgariei respectiv, Marele monument de la Shipka, coordonate GPS: N42°44' 59" E25°19' 33", ce se afla pe varful Sf. Nicolae din muntii Balcani, fiind simbolul ridicat in cinstea eliberarii tarii de sub stapanirea otomana, in memoria celor cazuti in timpul luptelor de pe muntele Shipka, care au fost punctul critic al razboiului de eliberare ruso-turc. Epopeea Shipka consta intr-o serie de batalii extrem de acerbe ce au avut loc in vara anului 1877, intre armata turca condusa de Suleiman Pasa si trupele rusesti, de partea carora s-au alipit cateva mii de voluntari bulgari.

Monumentul a fost construit intre anii 1926 si 1930. A fost asezat la o altitudine de 1326m deasupra nivelului marii, iar inaltimea monumentului este de 31,5m.

La baza turnului se afla un leu urias din arama de 8/4m, iar pe celelalte laturi sunt inscriptionate locurile marilor batalii, respectiv: Shipka, Stara Zagora, Sheynovo.

La parterul monumentului se afla sarcofagul de marmura in care se afla oseminte ale soldatilor rusi si voluntarilor bulgari.

In apropierea acestui mare monument se afla un altul ridicat in memoria imparatului rus Alexandru al II-lea, cel care a depus toate eforturile pentru a se asigura ca Bulgaria isi va castiga independenta fata de stapanirea turceasca, lucru realizat in timpul razboiului ruso-turc dintre anii 1877-1878. Monumentul a fost finalizat in anul 1881. Coordonate GPS: N42°44' 58" E25°19' 33".

Statiunea Hissar se afla in zona de sud a Bulgariei si apartine de Regiunea Plovdiv. In limba turca hissar inseamna cetate. Hissar este situat pe versantii sudici ai muntilor Sredna Gora, la 40 km de Plovdiv si la 180 km est de capitala Sofia.

In Hissar exista 22 de izvoare cu ape minerale calde cu temperaturi intre 37-52 de grade.

Apele minerale sunt transparente, incolore, inodore, placute la gust, slab mineralizate, indicate pentru tratament al bolilor de rinichi si ale sistemului urinar, boli ale sistemului digestiv si prevenirea osteoporozei.

Dupa cucerirea Traciei de catre romani in anul 46d. Hr., mica asezare a tribului tracic Bessi a crescut treptat si a devenit faimoasa pentru magia izvoarelor sale cu ape vindecatoare.

La mijlocul secolului al-III-lea orasul a fost devastat de atacurile gotice. Restaurarea sa a avut loc la sfarsitul secolului al -III-lea, iar in anul 293 imparatul roman Diocletian, a dat orasului numele Diocletian pentru ca si-a gasit vindecarea cu apele sale.

In secolul IV pentru a-i proteja de atacurile inamice, orasul a fost inconjurat de ziduri ale cetatii. Se intra prin porti mari, cetatea fiind fortificata cu 44 de turnuri.

Dupa caderea Imperiului Roman de Apus, orasul Diocletian a facut parte din Bizant. In timpul dominatiei bizantine, un orasel a crescut pe locul orasului antic incinerat. La inceputul secolului al XVII-lea, turcii s-au stabilit definitiv din Anatolia si au numit aceasta asezare Hissar

Dupa eliberarea Bulgariei in anul 1878, Hissar a intrat in noua sa renastere.

Prima balneoterapie a fost infiintata in Hissar in anul 1882.


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Peisaje mirifice

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de fregata in 07.09.21 21:12:38
Validat / Publicat: 07.09.21 23:19:06
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BULGARIA.

VIZUALIZĂRI: 557 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (fregata); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P21 Poarta de trecere
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 14850 PMA (din 17 voturi)

ECOURI la acest articol

2 ecouri scrise, până acum

Mioritikscris / TELEFON [07.09.21 23:28:28] »

Frumos

webmasterX [13.01.22 12:24:58] »

Mutat, la reorganizare, în rubrica «O zi în zona Hissaria» (nou-creată, între timp, pe sait)

[Rubrica inițială: Descoperă Plovdiv și împrejurimile]

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Mioritik
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Hissaria:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.046924114227295 sec
    ecranul dvs: 1 x 1