ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 31.08.2021
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Buzău
ÎNSCRIS: 13.07.12
STATUS: SENIOR
DATE SEJUR
JUL-2021
DURATA: 6 nopți
Familie
2 AD. + 1 COPII -- v: 11
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
PLAJA şi MAREA:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

TIMP CITIRE: 10 MIN

Episodul 4

TIPĂREȘTE

Nu am mai scris un review din aprilie 2020. Timp a fost, doar ca nu am mai avut idemnul necesar. Din cauza incertitudinii cauzate de pandemie, nu am mai plecat la vecinii bulgari, nici in sezonul de vara nici in cel de iarna. Concediul de vara de anul trecut a constat intr-un weekend prelungit petrecut la Navodari iar cel de iarna in 4-5 iesiri de o zi, la ski, in statiunile de pe Valea Prahovei. Au mai fost cateva iesiri prin Piatra Craiului, pe la Rasnov chiar si la un concert cu formatia preferata (destul de deprimant, fiecare grup trebuind sa stea intr-un perimetru bine delimitat si sa poarte masca).

Odata cu aparitia vaccinului si cu “liberalizarea” acestuia, lucrurile au parut sa intre intr-o aparenta normalitate, asa ca pofta de vacanta ne-a revenit si pe la inceputul lunii iunie am inceput sa cautam eventuale posibilitati de cazare la vecinii de la Sud de Dunare. Nu am dorit sa testam ceva nou pe timp de pandemie, asa ca am reevaluat vechile optiuni si anume statiunea Sveti Vlas si cele doua locatii unde am fost si anume Garden of Eden (de 3 ori) si Royal Bay (de 2 ori), ambele locatii oferindu-ne experiente placute.

Ultimul cuvant l-a avut cea mica (nu mai e chiar asa de mica, 11 ani) si anume Garden Of Eden, datorita numarului mai mare de piscine si portiunii de plaja privata. Am mai cooptat in grup o familie cu care ne facem de obicei concediile, prietenii nostri avand un baiat mai mare, in varsta de 15 ani si o fata de aceeasi varsta cu a noastra, respectiv 11 ani. Prin urmare grupul nostru a fost format din 5 adulti si doi copii, iar perioada aleasa a fost 19-25 iulie (6 nopti).

La inceputul lui 2020, am mers in aceeasi formula la munte, in Pamporovo, la hotel Kamelia unde am beneficiat de o super cazare intr-un apartament cu 3 camere, asa ca am incercat acelasi lucru si la Garden of Eden, dar din pacate nu a fost posibil deoarece in apartamentul de 3 camere se pot caza maxim 6 persoane si nici nu erau disponibile in perioada aleasa. De altfel nu prea mai era nimic liber, singura varianta fiind de apartamente cu un dormitor, cu vedere directa la mare (situate practic in primul rand de la plaja, beach front). Am ales varianta cu demipensiune, platind 8200 de lei pentru tot grupul, pentru 6 nopti, in 2 apartamente cu un dormitor Beach Front View, cu demipensiune.

Drumul, atat la dus cat si la intoarcere, am ales varianta clasica Buzau-Slobozia – Calarasi – Silistra – Dobrich- Varna – Obzor- Sunny Beach- Svety Vlas. Vignetele le-am cumparat electronic, pentru ca am auzit ceva zvonuri despre faptul ca bulgarii au inceput sa faca controale chiar de la vama, asa ca am renuntat sa le achizitionam de la parterul primului bloc din Silistra, unde insa am schimbat lei in leva, la un curs destul de bun.

Din ce stiam din anii trecuti, la Ostrov, functionau doua firme de bacuri, care fac legatura dintre cele doua maluri. Noutatea pentru noi, a fost ca cea de-a doua firma (cred ca Navromul), transporta in proportie de 99 % numai tiruri, a caror vama se face de pe malul romanesc. Dupa cum am inteles de la un localnic, nu este interzisa efectiv trecerea autoturismelor, cu al doilea bac, doar ca bacurile respective au dimensiunea potrivita ptr un anume numar de tiruri, asa ca autoturismele sunt lasate la urma si cateodata sunt sarite din schema, din ratiuni economice. Rezultatul a fost ca la primul bac, tarifele aproape s-au dublat ajungand la 70 de lei trecerea.

Un alt rezultat a fost aglomeratia de la primele ore ale diminetii, noi reusind sa prindem primul bac, fiind chiar ultimele doua masini care au urcat. Din pacate si in vama a fost ceva aglomeratie, fiind verificate toate documentele. Din cand in cand iesea cate un vames, care lua la verificat actele pentru 4-5 masini. Totusi, in circa jumatate de ora, eram in Silistra.

O sa fac acum niste observatii in ce priveste restrictiile impuse de pandemie in luna iulie in Bulgaria. Desi toti adultii din grupul nostru au fost vaccinati cu schema completa (inclusiv adolescentul de 15 ani), nu ni s-a solicitat nicaieri certificatul de vaccinare. Atmosfera in statiuni era relaxata, nu prea se purta masca, singurii care o purtau in mod consecvent fiind ospatarii de la restaurantul principal de la Garden Of Eden.

Drumul prin Bulgaria nu a avut istoric, asa ca in jurul pranzului, am ajuns in parcarea din fata hotelului. Accesul in parcarea principala supraterana si in cea subterana se face cu ajutorul unor cartele magnetice (existand niste bariere). Desi nu ni s-a facut checkinnul imediat, dupa verificarea rezervarii ni s-au inmanat cartelele electronice pentru a avea acces in parcare. In jur de ora 13 am primit si cheile de la camera si cu ajutorul masinutelor de golf, am transportat bagajele din parcare in apartamente.

Dupa cum era de asteptat, cele doua apartamente, desi erau in primul rand de la mare, nu erau unul langa altul si difereau ca si amplasare a camerelor, balcoane, etc. De altfel intr-una dintre zile am mers cu vaporasul pana la Nessebar si de pe mare, am remarcat ca, intregul complex este dominat de o lipsa de simetrie, adica nu cred sa intalnesti doua apartamente la fel. In linii mari cele doua apartamente erau alcatuite din living mare, dotat cu chicineta utilata cu de toate (plita electrica, cuptor electric, cuptor cu microunde, cana electrica, frigider, filtru de cafea, prajitor de paine, vesela, oale, pahare, burete si solutie de slapat vasele, etc…), canapea extensibila (am gasit-o gata intinsa) si un dormitor (pat cu saltea de buna calitate, sifonier de mari dimensiuni, o masuta de toaleta de dimensiuni rezonabile, noptiere langa pat)

Din ambele camere se putea iesi pe balconul de dimensiuni generoase, dotat cu masa de plastic si 4 scaune si cu uscator de rufe extensibil. De asemenea ambele camere aveau aer conditionat, pe care l-am gasit pornit cand am intrat in apartament. Exista de asemenea masina de spalat, masa si fier de calcat, matura si mop. In living am remarcat si televizorul cu ecran plat si doua fotolii gen Ikea, iar la bucatarie masa mare si patru scaune. De remarcat vederea superba la mare si la plaja hotelului. O sa atasez si cateva poze destul de sugestive.

Complexul este aproape neschimbat fata de ultima data cand l-am vizitat si o sa incerc sa punctez anumite aspecte:

- Plaja foarte frumoasa, mica, dar cocheta, mai mult decat suficienta pentru cei cazati in complex. Fata de data trecuta nu am mai intalnit pietre la intrarea in mare, cred ca s-a mai lucrat in acest sens. Sezlongurile si umbrelutele de pe plaja sunt contracost, 8 leva fiecare, un set de 2 sezlonguri si o umbrela 24 leva. Plaja este deservita de un beach bar, amenajat gen taverna greceasca, unde se pot servi bauturi si mancare, inclusiv preparate din peste autohton. Au aparut si un fel de baldachine care se leagana, pe care am petrecut si noi ceva timp, mai ales dupa lasarea intunericului, ascultand in surdina valurile dar si muzica venita de la restaurantul pescaresc situat in apropiere

- Asa cum am mai spus in reviewurile anterioare, un punct forte al complexului il constituie parcarea subterana etajata, pe 4-5 nivele, deservita si de un lift pentru persoane. Nu am mutat deloc masinile, iar la check inn si la check out, masinutele de golf de la receptie, coboara in parcarea subterana si preiau bagajele chiar de la masina. Complexul este gandit in asa fel incat masinutele de golf au acces, pe alei, la fiecare corp de cazare.

-Un alt punct forte il reprezinta aspectul general al resortului, in principal vegetatia foarte bine ingrijita. Exista tot felul de copacei, plante, gard viu, flori de diferite forme si dimensiuni, toate toaletate la perfectie. Iarba este tunsa si udata, cred ca zilnic.

- Exista in jur de 8 piscine, fiecare corp de cladire fiind deservit de o piscina. Poti ocupa loc la care piscina doresti in limita sezlongurilor libere. Noi, ca de obicei, am preferat-o pe cea de langa corpul Nevena, dar si piscina interioara, care are apa incalzita. Langa piscine interioara exista si o zona de Spa si o sala cu aparate de forta, benzi de alergare, steppere, etc. Am mai stat de asemenea si la piscina mare, unde exista un bar, la care poti servi ceva direct din piscina.

-A fost pentru prima data cand am avut servicii de masa incluse. Imi aduc aminte ca inainte de prima noastra vizita (in 2013 cred), am citit ceva reviewuri unde era reclamata calitatea slaba a mancarii, ceea ce ne-a facut mereu sa alegem cazare fara masa. Am avut ceva emotii, dar care nu au fost justificate. Mesele le-am servit in restaurantul principal si au fost stil bufet suedez. Mie mi s-au parut destul de bogate si diversificate.

Astfel in restaurantul principal pe doua laturi ale sale erau asezate preparatele. Chiar la intrare era o zona destinata legumelor (rosii, castraveti, morcovi, varza, ardei gras) branzeturi (branza, branza feta, cateva tipuri de cascaval sub diverse forme) mezeluri (salam crud, uscat, sunca, etc) peste marinat, hamsii, etc. Urma o portiune unde erau amplasate espresorul de cafea (cafea buna, dar expresorul cam mic pentru afluxul de turisti; de obicei era aglomerat in jurul lui) si dozatorul de suc si apa plata (sucurile cam artificiale, dar acceptabile pentru micul dejun). Acestea functionau numai la micul dejun, la cina, asa cum este si normal pentru demipensiune, bauturile erau contracost. Pentru grupul nostru, nota era in jur de 30 de leva pe seara (acceptabil zic eu)

Urma o zona unde dimineata erau asezate clatitele, iar la cina erau bolurile cu supa/ciorba. Clatitele erau aduse de catre chelneri (nu ti le preparai singur), iar servirea era prompta, de obicei aprovizionarea facandu-se inainte de a se termina stocul existent. In ce priveste supele, acestea erau ca peste tot in Bulgaria, nu prea grozave, unele artificiale (supa la plic), dar spre surprinderea mea am mancat si ciorbe foarte bune, de vacuta si de porc, dar si supa de rosii.

In continuare era zona preparatelor gatite. Dimineata aici gaseai oua sub toate formele (ochiuri, fierte, omleta simpla, omleta cu branza), paine cu ou prajita, carnaciori, legume sotate sau pane, salam prajit, rosii la cuptor cu cascaval, etc, iar seara friptura de porc, vita, pui, miel, iepure, musaca, un fel de lasagna, legume la gratar, legume pane, etc. Urma apoi o zona unde dimineata erau boluri cu dulceata, gem, finetti alb si negru, cereale in mai multe forme, prajituri si fruncte. Seara aici erau servite prajituri de diferite forme. Am intalnit si prajituri artificiale, dar si torturi foarte bune si prajituri de casa, baclavale, etc. De asemenea si zona de fructe era bine aprovizionata, avand pepeni, piersici, caise, prune, mere, etc.

Parerea mea este ca restaurantul este unul de 3 stele, mancarea fiind buna, dar lipsind anumite subtilitati pe care le au restaurantele de 4 stele. Am remarcat ca unele produse de la masa de dimineata, le regaseam la masa de seara sub alte forme, insa nici o persoana din grupul nostru nu a avut probleme digestive. Fata de anii trecuti, am remarcat prezenta consistenta a romanilor. Daca la precedentele vizite, am intalnit in total 3-4 familii din Romania, marea majoritate a turistilor fiind rusi, acum ponderea s-a schimbat, cred ca mai mult de 50 % din turisti fiind din Romania. Cred ca asta s-a vazut si in cererea mare de servicii de masa, romanii fiind obisnuiti cu all inclusive, in timp ce rusii mi s-au parut mai rezervati, preferand probabil sa-si gateasca in apartamente. De remarcat ca uneori se crea aglomeratie in restaurant, asa ca pentru grupul nostru de 7 persoane, ne-a fost uneori dificil sa gasim locuri la aceeasi masa (existau cateva mese mai mari, de 7-8 persoane), sau la mese apropiate.

In complex mai exista doua restaurante, cel cu specific Italian si cel cu specific pescaresc situat in apropierea plajei. Nu am luat masa in niciunul din cele doua, deoarece mesele servite la restaurantul principal au fost mai mult decat suficiente.

Ca si activitati, aproape in fiecare seara am facut cate ceva dupa plaja si piscina. Am facut cateva vizite in centrul oraselului Sveti Vlas, unde exista o zona de promenada cu magazinase si restaurante. Am vizitat si portul din Sveti Vlas, zona foarte animata la ceas de seara, unde am admirat ambarcatiunile, dar si cativa bolizi de lux parcati in parcarea unui hotel. Intr-una dintre seri am facut o vizita in centrul Sunny Beachului, ajungand si la parcul de distractii. Preturile cam piperate, 15 leva pentru o tura, dar celor mici le-a placut foarte mult. Traditionala plimbare la Nessebar, am facut-o de data asta cu vaporasul. A costat 25 de leva de persoana dus-intors si a fost mult mai comod decat cu autobuzul. In plus vaporasul ne-a dus si ne-a adus fix la pontonul de la Garden of Eden, existand trei vaporase toata ziua atat la dus cat si la intors. Am facut ceva planuri si pentru o vizita in aquaparkul de la Nessebar, dar preturile in varf de sezon mi s-au parut astronomice, toti cei 7 membri ai grupului depasind inaltimea de 1.3m fiind considerati astfel adulti, asa ca am renuntat.

Nu vreau sa spun ca totul a fost perfect, existand si cateva minusuri, respectiv aglomeratia de la restaurant, cele doua lifturi panoramice care mi s-au parut cam obosite, am remarcat si cateva zone de lemnarie imbatranite, la noi pe balcon se desprinsese o placa de gresie, si alte cateva nimicuri, dar care nu ne-au afectat in nici un fel buna dispozitie si impresia generala foarte buna. Cand am ajuns inapoi in tara, am vazut imagini cu aglomeratia de la Costinesti si problemele cu enterocolitele aparute. Din reviewurile citite de la noi de pe litoral, vad ca situatia nu s-a schimbat in bine, asa ca noi vom alege in continuare Bulgaria datorita raportului calitate/pret foarte bun.


[fb]
---
Trimis de nightwish in 31.08.21 21:17:31
Validat / Publicat: 31.08.21 22:22:32
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BULGARIA.

VIZUALIZĂRI: 1885 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

1 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (nightwish); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P44 Pe aleile complexului
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 29900 PMA (din 22 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com

  • ECOURI la acest review

    1 ecouri scrise, până acum

    webmaster
    [01.09.21 07:00:23]
    »

    Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

    (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

    -

    Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂGarden of Eden Hotel:

    INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.064383983612061 sec
    ecranul dvs: 1 x 1