ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 22.07.2021
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Valcea
ÎNSCRIS: 09.09.09
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
JUL-2021
DURATA: 8 zile
Familie
2 AD. + 2 COPII -- v: 17 și 11
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 12 MIN

„Cavalcadă” spre tărâmul din Kavarna

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Motto 1:

În fiecare zi, ne batem joc

De păsări, de iubire și de MARE,

Și nu băgăm de seamă că, în loc,

Rămâne un deșert de disperare

Ne amăgește lenea unui vis

Pe care-l anulăm cu-o șovăire;

Ne reculegem într-un cerc închis

Ce nu permite ochilor s-admire;” – Romulus Vulpescu – În fiecare zi.

Motto 2 :

Ce simplă și răsplătitoare ar fi viața, dacă o îndepărtezi de dominația șacalilor puși pe pustiirea locurilor pe unde trec și de doctrinele false și păguboase care înlocuiesc statul cu piața și etica cu libertatea farsei. ” – Mircea Malița în” Dialog cu Cristina Dugan” în cartea” Și totuși se învârte” , ed. Scripta, București, 2015... de care am avut parte sub umbrela proteguitoare de soarele arzător, pe tărâmul țării vecine și prietene, Bulgaria.

Sub aceste auspicii, pur neliniștitoare (cu descrieri pe site în detaliu – Mamaia cu înnisiparea națională sau mai superficial – cu locuri de cazare mucede și pline de flori” argheziene” , situate în apropierea plajelor unui litoral românesc aflat în degringolada avatarurilor materiale sau morale) am început căutările, scormonirile, săpăturile în vederea găsirii unui locșor unde să ne petrecem vacanța scurtă de vară.

Aveam de pus la” bătaie” toate neîmplinirile, stresurile și energiile demonice acumulate în răstimp de un an, dar și vaucherele de vacanță neconsumate. Unde se ne consumăm toate aceste deșertăciuni?

Prima, a sărit ca musca-n ochi, o pensiune montană, izolată de lume, pe placul nostru, al căutătorilor de comori tăcute. Am analizat opțiunea, legând-o contemporan, cu” dorința” insidioasă a altor amatori de pensiuni montane, în special a celor din rândul mamiferelor mormăitoare, cu blană, colții și ghearele la vedere, desprinzându-se ca teoremă de vacanță, adevărul demonstrat mediatic: urc la munte să fiu hărtănit sau păpat pe vauchere de vacanță.

A doua opțiune, mai timidă, precum o fetișcană îmbujorată, a fost litoralul. Dar după „zbuciumul” despre tot ce se petrece în bătaie de joc pe litoralul nostru drag (eufemistic exprimat), etalat cu atâta amărăciune pe diverse medii, inclusiv pe site-ul nostru de exprimare, am restrâns Aria căutării, depășind-o pe cea a Calomniei prost înțelese, odată cu trecerea graniței de sud, în patria slavilor de sub Dunăre, iubitori de trandafiri. Bineînțeles că vaucherele își vor găsi întrebuințare altădată, poate la o pensiune montană cu meniuri tari, piperate unde ursidele să nu dea cu nasul sau le vom pierde irefutabil.

Așa am găsit Balcikul și ne-a plăcut, am intrat în detaliul zonei, iar Kavarna ne-a fermecat precum o vrăjitoare cu bol de sticlă și descântec șamanist.

Astfel, locul fiind stabilit, au început tatonările când pe site (cu informații complete ale colegelor @Aurici sau @adri-nico), când la agenții de vacanță sau pe site-urile directe ale book-urilor de buzunar.

Ne-am canalizat și focusat pe zona Kavarnei, cu două hoteluri (despre condițiile celui în care am sălășluit am să încerc poate eu sau poate soția să detaliem într-o altă postare). Unul a fost White Lagoone Kavarna, iar celălalt Royal Bay Resort tot din Kavarna, bineînțeles.

Comparații, analize, descrieri, impresii, fotografii, toate acestea au cântărit în alegerea pe care credem că am făcut-o cu mare potrivire și chibzuință. Condițiile din start au fost simple: primo – amplasamentul pe malul mării și liniștea locului, departe de tumultul trăit anul trecut la Nisipuri; secundo – apartament cu două camere având doi copii măricei (unul considerat adult de către cei de la agenție, taxându-ne în consecință), terțio – prețul, conținând c/val a trei mese/zi (eventual AI), dar și accesul la diversele facilități cum ar fi plajă cu șezlonguri, parcare, piscină, wi-fi, etc.

A câștigat ca un veritabil licitator de iluzii (!) colorate ambalate de un marketing ușor agresiv, indubitabila ofertă a Royal Bay Resort în pofida mult mai luxosului ivoriu, White Lagoon. Locul ne-a plăcut, acum urma să vedem cu cine jucăm. Una din agențiile de turism a” pleznit” fantasmagoric la 1.395 de euro pentru 7 nopți de cazare, cu pensiune completă. Am deschis jocul pe o altă tablă de șah, unde o altă agenție ne oferea cele 7 nopți, ca Șeherezada, cu doar 1.215 euro, cu toate mesele incluse. Pe un site dedicat, agenția D... , ne” sucea” mințile la 1.200 de euro. Am fost” suciți” la minte și la trup, anul trecut de către aceeași agenție, când am” bătut palma” pentru iapa de curse leșinate de la Prestige Hotel and Aquapark – Nisipurile de Aur (vezi impresii). Am scos din competiție agenția D... ., nemulțumiți nu numai de faptul că la Nisipuri s-a jucat la offsaid, dar și de faptul că ne-au refuzat în condițiile de pandemie severe de anul trecut, restituirea sumelor plătite, obligându-ne să călcăm în” norocul „estival bulgăresc, detaliat în precedenta postare.

Am rămas cu ipotetica Șeherezadă (nu, nu este nume de agenție, este doar o plăsmuire a imaginației în căutare de feeric), fătuca de poveste a agenției i... , care ne-a convins că pe lângă casă nu mai e de stat.

Am plătit în bani peșin, în moneda euro, urmând a fi contactați pentru confirmarea locurilor și înmânarea vaucherelor. Timpul de așteptare a fost scurt, de circa 24 de ore, astfel în data de 07 iulie aveam vaucherele de la hotel pentru un sejur de 7 nopți la Royal Bay Resort din Kavarna, în perioada 14 – 21 iulie.

Startul fiind luat, am început jocul pregătirilor. Calculele traseelor viitoare transpuse pe hârtie, ne scoteau un deficit de monedă locală de vreo 400 de leva, diverse excursii la Balcik, Albena, dar și pentru mulțumirea părții mai puțin expuse, numită de unii suflet, iar de alții inimă. Am cumpărat leva de la exchange-uri din orașul natal, la un curs de 2,58 lei/leva.

Apoi materialul de tranzacții fiind asigurat, am trecut la asigurarare personală, cu cea de ștorno, în caz că deplasarea nu se mai putea realiza (100 de lei pentru toți patru), respectiv asigurările de sănătate (140 de lei pentru toți patru) în caz că ne-am fi pricopsit cu vreo pârdalnică de boală pe durata sejurului.

Oamenii fiind îndestulați, trebuia și asinul care ne căra (blânda noastră Măgăreață care ne duce și ne aduce docilă de peste tot) să fie” potcovit” corespunzător, pentru a nu călca cu păcat pe drumurile bulgărești, dar și pe cele românești.

Astfel, de pe bgtoll am luat vinieta pentru o lună, la” modica” sumă de 78 de lei și 5 bani (la un curs leva/lei de 1 / 2,60). Traseul pe care urma să-l parcurg în încercarea temerară de a ajunge la Kavarna, trecea pe la Fetești. În consecință am descărcat pe telefon aplicația” eTarife” a CNAIR-ului, iar după introducerea datelor de identificare a autovehiculului am plătit două PEAJ-e peste podul de la Fetești, precum și o rovinietă valabilă pe un an de zile, cealaltă expirând de vreo câteva zile. Avantajul, din descrierea aplicației, este că ești avertizat din timp cu scadența rovinietei. Măgăreața fiind” potcovită” zdravăn, urma dulcea așteptare în care lista cu obectele de bifat a fost scoasă de la naftalina memoriei bătrânului desktop.

A fost listată în 4 exemplare Lista cu minuni ce nu trebuie să lipsească, fiind înmânată personal fiecărui membru, pentru executarea mișcării browniene a bulendrelor și acareturilor în desagii intimi de călătorie. Bifate, tăiate și astrucate prin cotloane de desagi moderni, acareturile au umplut 5 astfel de genți de voiaj, iar ele s-au așezat fără a risipi spațiul din borta încăpătoare a Măgăreței noastre dragi cu 4 roți.

Am mai înghesuit în măruntaiele portbagajului și alte nimicuri mai mult sau mai puțin utile ca: umbrela de plajă, 24 de sticle de apă plată (ce inspirați am fost, apa rece de la chiuveta hotelului fiind taman bună de spălat bebelușii la poponeață), de-ale gurii pentru drum (o caserolă plină ochi cu șnițele, pâine, ceai la termos, cafea, fructe, biscuiți).

Timpul a trecut mai repede ca altădată, ziua Z a sosit, noaptea neagră a venit, iar la ora 3 și jumătate am dat bice Măgăreței. S-a urnit greu, dar și când a luat avânt, greu o mai struneam, de parcă ea se ducea la plajă și nu eu cu tribul meu drag.

La OMV-ul de la popasul de pe Topolog am făcut plinul, continuând liniștiți cavalcada atutomobilistică, alături și de alți călăreți, din țara Ardealului, Olteniei, Munteniei, porniți ca și mine din viul nopții. La București am făcut joncțiunea cu cei veniți din Moldova, apucând calea centurii de nord a capitalei, din experiențe trecute. E bine de știut ca cei care accesează acestă rută a centurii de nord, să o folosească doar pe direcția înspre A2. La întoarcere nu este bine a fi încercată, datorită lucrărilor de modernizare începute pe contransens. Am intrat pe A2 undeva în jurul orei 6 și 30 de minute.

La Km 60 cred, la un refugiu, am deshămat temporar Măgăreața și am dat atacul la șnițele, la termosul cu ceai fierbinte și la cafea. Cu foalele potolite, într-un soare ce se anunța necruțător, am pornit-o la drum mai abitir, cu bateriile încărcate și mușchii dezmorțiți.

La Fetești am admirat din trecerea lină, coada de mașini ce stăteau să plătescă” vama” trecerii peste ape la o altă poartă. Noi prevăzători, am trecut scanați de camerele montate la” poarta raiului” , liberi ca pasărea cerului. Mai târziu, pe aplicația de pe telefon” eTarife” , am sesizat că scanerele și-au făcut treaba, marcând trecerea Măgăreței la pasajul de la Fetești.

Drumul nu a fost aglomerat deloc, ne-am mișcat într-un ritm bun, asfaltul a fost în regulă. La Eforie Nord, traficul s-a „brânzit” , iar deplasarea noastră s-a mai domolit. Am alunecat mai greu până am scăpat de” furcile caudine” de la giratoriul celebru. Am remarcat plăcut, asfaltul așternut pe drumeagul din stânga, paralel cu șoseaua națională.

Am avut o strângere de inimă, ca o vinovăție născută din trădare, când am trecut pe lângă plaja noastră (?!) dintre Eforii. Am văzut intrarea pe plajă împrejmuită cu gard modern, în locul stufului de altădată. Într-o tainică împăcare a sinelui, ca o recunoaștere a trădării consumate, mi-am promis că am să revin aici, loc al atâtor împliniri – Plaja dintre E (u) forii pe care am încercat cu mijloace umile s-o descriu cândva. Îngerul nostru din Eforie Sud, de deasupra unui fost Cazinou, ne-a făcut cu mâna, i-am răspuns în gând, ș-am continuat drumul tot către sud. Am respectat indicațiile din bordul Măgăreței, nedepășind vitezele de croazieră recunoscute ca limite de siguranță.

La Mangalia, puhoiul uman se manifesta cu o oarecare agitație, iscată de importanța unui ultim oraș din apropierea graniței româno-bulgare. La 2 Mai și Vama Veche am remarcat din fugă, juvenilitatea ieșită prea devreme la plimbarea spre plajele consumatoare de energii excesive. Tineri, hipsteri, dudui minijupate, vopsite fistichiu căutau energizantele necesare la dughenele de pe strasse, pentru a relua ziua cu folos.

I-am lăsat în urmă, sosind la potoul intermediar de la punctul de trecere a frontierei. Coada de mașini era acceptabilă, în 25 de minute, formalitățile au fost bifate corespunzător, noi ne-am așezat pe partea stângă, alegând nu din vreo convingere politică ascunsă, ci datorită umbrei copacilor și clădirilor de vamă, care se întindea proteguitor peste mașini, oameni, caractere... Câte unul, încerca manevra supozitorului vârât intempestiv în față, dar fără efect.

După ce-am trecut am făcut o primă haltă la clădirea cu rol de toaletă, unde pentru 1 leva de persoană am marcat chimic lăcașul respectiv. Exprimările hidraulice fiind efectuate, am trecut la vizualizările cu efect întârziat de la taraba cu viniete, respectiv de la schimbul valutar. Aci pentru 1 leva plăteai 2,62 lei, deci nu am câștigat cine știe din schimbul efectuat în țară. Ne-am strâns samarele și-am pornit-o într-o ultimă etapă a cavalcadei.

Waze-ul din bord ne cumințea nerăbdarea de a deshăma odată Măgăreața. Viteza în limita impusă a fost principala preocupare a călerețului. Câte o cască de polițist stilizat pe navigația mașinii, ne strunea reflexele predispuse la accelerări. Am dat de un singur polițai bulgar, care era oprit undeva pe stânga, prea ocupat de unul dintre clienții opriți forțat la” Chestiunea zilei” în varianta Hopa – stai!

Brusc itinerariul din ecranul mașinii s-a scurtat, atenționându-ne că ne apropiem de capătul de drum. O plăcuță indicatoare sub formă de săgeată ne-a” împins” aproape simulta cu vocea însoțitoarei robotizate de drum, spre stânga. Am ieșit de pe șoseaua principală, admirând în zare, ușor stânga, Topola Skies cu celebrul parc acvatic, dar și cu incovenientul accesării mării. Îl cunoșteam din descrieri amănunțite de pe diverse site-uri, dar și din poveștile unor temerari care au fost” detașați” temporar aci. Am executat o voltă sub briza mării, spre dreapta, apoi spre stânga, purtați fără greș de waze (când se face om adevărat îi fac cinste cu o bere draft...).

Itinerariul „fermecat” se scurta și mai pronunțat, iar dintr-o dată s-a făcut un steag caroiat în alb și negru. Ajunsesem în parcarea hotelului Royal Bay Resort. Am descălecat incorpore, asaltând recepția la ora 10 și jumătate.

Despre cazarea la hotel, condiții și alte” adiacențe” într-o altă poveste...

Întoarcerea spre casă a fost ușoară, fără incidente, doar în București a fost puțină agitație provocată de manifestările dedicate bravilor soldați căzuți în Afganistan. Am urmat fără crâcnire indicațiile Waze-ului iar în 35 – 40 de minute am traversat capitala.

La km. 56, ca în fiecare an, am oprit la Popasul Iancului unde ne-am alimentat generos, făcând-o lată, cu meniuri din carne de pui (2 porții de șnițele (din nou recidivă!) cu cartofi prăjiți, gujoane cu susan și cartofi gratinați, 3 salate asortate, o ciorbe de fasole cu ciolan, 3 pepsi) unde pentru nici 150 de lei am gonit foamea din ' 44 ce dase peste noi furibundă...

Am plecat la ora 9 din Kavarna, iar la 17 eram acasă, mai odihniți ca altădată, semn că cele 7 nopți au fost pe placul și sufletul nostru, exact cum ne-am dorit.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de neimportant in 22.07.21 17:02:17
Validat / Publicat: 22.07.21 18:06:54
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BULGARIA. A mai fost în/la: NIsipurile de Aur, de două ori

VIZUALIZĂRI: 1866 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

23 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (neimportant); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P03 Marea de la Kavarna, surprinsă din balconul unde am stat
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 55100 PMA (din 43 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

23 ecouri scrise, până acum

neimportantAUTOR REVIEW
[22.07.21 17:41:38]
»

pentru ilustrația muzicală, vă rog linkul https://www.youtube.com/watch?v=z_7MGy6SaMM

webmasterX
[22.07.21 18:05:16]
»

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

neimportantPHONEAUTOR REVIEW
[22.07.21 18:07:23]
»

@webmasterX: mulțumesc frumos!

alinafulg
[22.07.21 19:08:01]
»

Si mie imi place tare mult zona Kavarna, parcă aduce un pic cu Grecia, dar eu prefer să imi iau numai cazare si să mănânc la restaurantele din Balcic, Kranevo sau cine știe unde. Anul acesta am fost la noi la mare, la Mamaia, plaja dintre ponton si satul de vacanță este așa cum o știm nu a fost prinsă în vâltoarea modernizărilor, deci nu a fost stricată, prin urmare ne-am simtit bine. Am descoperit un restaurant aproape de hotelul in care aveam cazarea, acesta a fost pe placul nostru si acolo am mâncat mereu, restaurantul Cetate, despre care o să scriu impresii pe larg. Cred că se poate și la noi. In Bulgaria o să mergem in august, în Sunny Beach, dar doar cu demipensiune.

Votat cu drag!

webmaster
[22.07.21 19:38:41]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

Nasshu
[22.07.21 19:43:19]
»

@zapacitu:

ca în fiecare an, am oprit la Popasul Iancului

trec de voie de nevoie pe linga el, fiind la (auto) strada nu m-a incintat/atras niciodata!

De nevoie am ajuns, si eu, acolo pentru o ' ' chestie' ' ce trebuia sa se numeasca nunta.

Fiind un eveniment privat/meniu comandat nu pot sa spun ca a fost nici WOW nici BAU!

Nici gratis nu as mai merge acolo din cauza tantarilor! Habar nu am cum puteau sa manance cei care erau in tranzit sau care serveau masa de seara!

Auzeam in jurul meu doar ' ' plici' ' si ' ' ne-au ciuruit' ' ! Groaznic!

k-lator
[22.07.21 21:18:51]
»

@zapacitu: Păi ce să zic, am plecat și eu la drum cu voi, mi-a plăcut cu Măgăreața, dar eu cântam:” Hit the road Jack and (don' t) you come back/ Hit the road Jack and don' t you come back...” în speranța că tropăia mai repede, înainte să i se tocească potcoavele.

După cum sfârși povestea, văzui că vă plăcu la vecini, ceea ce este lesne de-nțeles, dacă v-ați ales un culcuș potrivit de cuibăreală și ospătărărie pe măsură, dar asta rămâne de văzut... adicătelea de citit, zic!

Dar mă gândesc eu, îngerul din Eforie Sud v-a binecuvîntat și a vegheat să aveți parte de o vacanță frumoasă (Ea știe poate că într-o zi, cândva, veți reveni și la locurile neuitate ale tinereții, că ceea ce pare acum trădare nu-i decât o amânare a faptelor pentru vremuri de tainică nostalgie).

Sper sincer să nu ne uiți cu Royal Bay Resort, căci eu voi să mă desfăt și cu povestea lui.

neimportantPHONEAUTOR REVIEW
[23.07.21 07:01:12]
»

@alinafulg: ar fi fost greu să luăm masa în Balcik, e la 8 km de Royal Bay Resort, unde mâncarea a fost peste toate așteptările noastre.

Mamaia în vremurile de azi, e o "durere" pe care am evitat-o intenționat. Vă doresc vacanță frumoasă la Sunny Beach! Ați făcut o alegere inspirată cu litoralul bulgăresc.

neimportantPHONEAUTOR REVIEW
[23.07.21 07:11:56]
»

@Nasshu: la ora la care am ajuns la Popasul Iancului (în jur de 15), țânțarii erau retrași la umbră. Nu am avut niciun atac din partea lor. La foamea pe care o aveam cred că înduram și "injecțiile" lor.

Îmi și imaginez nunta la care ai luat parte la popas. Parcă văd toată agitația iscată de norul țânțarilor ridicați în văzduh și plecați de undeva de deasupra bazinelor cu pești, spre nuntașii aghesmuiți insuficient...

Dacă e nuntă, ori trebuia trăscău din belșug (nu se mai băga de seamă cine pe cine mușcă), ori trebuia ca fiecare dintre participanți să primească la intrare, pe lângă paharul de șampanie de întâmpinare, flaconul cu autan.

neimportantPHONEAUTOR REVIEW
[23.07.21 07:26:21]
»

@k-lator: și noi am cântat în mașină în cor, pe drum, pe versuri din "Pasărea Colibri" Schimbam câte un cuvânt din text, iar râsetele copiilor umpleau spațiul strâmt al Măgăreței.

Am sa încerc să încropesc și despre cazarea la hotel ceva. Chiar a fost frumos. Am simțit că am avut concediu cu adevărat.

La Eforie Sud sunt sigur că am să revin, mi-e atât de vie imaginea stațiunii, încât aș putea merge cu ochii închiși, iar Maria a fost cea care ne-a îndrumat atât de bine în alegerea pe care am făcut-o cu ani în urmă.

Kavarnap
[23.07.21 14:11:12]
»

Felicitări pentru alegere, am fost și noi acum 3 ani la acel hotel și chiar dacă pentru copii a fost oarecum nepotrivit, până la urmă ne-am simțit bine (și chiar am și scris despre el), mai ales că am fost însoțiți de niște prieteni. Abia aștept impresiile de la hotel

Îmi permit să întreb cine a fost de vină pentru un traseu atât de neinspirat, oare nostalgia revederii E (u) foriilor, chiar și din mersul mașinii?

Că dacă v-ați lăsat pe mâna lui Waze, nu merită o bere ci o papară severă????

Noi am fost din București pe A2 - Topraisar - vama Negru Vodă - Kavarna și de fiecare dată a fost o variantă excelentă, neaglomerată spre deosebire de dezastruosul DN39 și de aglomerata Vamă Veche.

neimportantPHONEAUTOR REVIEW
[23.07.21 14:26:54]
»

@Kavarnap: mulțumesc frumos!

Alegerea traseului a fost oarecum forțată, având de făcut un mic comision în Mangalia, atât la ducere cât și la întoarcere. E (u) foriile au fost bonusul de pe traseu. În mod normal și noi am fi mers pe Negru Vodă.

Copiii nu s-au plictisit în stațiune. Am văzut foarte, foarte mulți copii la hotel.

Aurici
[24.07.21 15:05:01]
»

Preț foarte bun pentru 4 persoane, având în vedere că nu vorbim de copii mici, ci de ditai tinereii. Nu știu dacă în România reușeați cu prețul ăsta, în aceleași condiții de satisfacție. Iar antamat mai din primăvară ar mai fi însemnat o diferență.

Și nouă ne-a plăcut Kavarna și mă bucur dacă informațiile mele au ajutat cumva. Aștept hotelul, pentru că suntem în căutare permanentă de baze bune pentru întâlnirea noastră și înțeleg că ați fost foarte mulțumiți.

Zoazore
[27.07.21 12:24:55]
»

@zapacitu:

Îngerul nostru din Eforie Sud, de deasupra unui fost Cazinou, ne-a făcut cu mâna, i-am răspuns în gând & iar Maria a fost cea care ne-a îndrumat atât de bine în alegerea pe care am făcut-o cu ani în urmă.

am banuit si mi-ai confirmat identitatea "ingerului". Si eu simt ca am cam tradat-o, dar ea nu se supara! Ne iubeste si ne va iubi mereu!

Citii cu drag aventurile Magaretei pe taramuri tracice. Si mi-a placut sa ma plimb cu voi. Sunteti veseli, haiosi, sugubeti. Si aveti si snitele bune

Si eu imi doresc sa detaliezi cazarea, ca pozele cu marea m-au bucurat si-ti foarte multumesc pentru asta. Si am vazut si Albena in ansamblu.

neimportantPHONEAUTOR REVIEW
[27.07.21 14:46:00]
»

@Aurici: Bineînțeles că în România nu am găsit ceva care să ne satisfacă dorințele. Inițial am căutat prin sudul litoralului, Venus, Saturn și Mangalia (stațiuni unde șantierele încă nu au ajuns sau lucrările au fost închise). Prețurile erau peste cele din Bulgaria, iar nemulțumirea clienților era postată în timp real.

De antamat, obișnuim să antamăm din toamnă-iarnă, dar cu "efectele de seră" datorate pandemiei, am șezut blânji până în presăptămânile plecării...

neimportantPHONEAUTOR REVIEW
[27.07.21 15:03:09]
»

@Zoazore: Maria nu se supără, iar dacă internetul nu are sincope în Grădina de Sus, sunt convins că se amuză de prostiile pe care le debitez. Imaginea ei e vie, pe un balansoar din fața Cazinoului de pe faleza din Eforie Sud (... așa ca în 2013).

De scris despre cazare, e mai greu, dar îmi fac curaj. Sunt exilat la țară printre straturi cu roșii, gogoșari și ardei. Când zăduful e prea mare, mă retrag ca ursul în bârlog, iar seara mă mut cu pompa la viță de vie. S-or găta și aiaste îndeletniciri ș-apuc eu "condeiul" de taste...

Alex_Macedo
[28.07.21 09:59:53]
»

De fiecare dată, cu ochii larg închiși, îmi trec prin gând și stare, plăcerea citirii povestitorului și evident, prietenului, @zapacitu. Acest tip de autor, ... oricât ar fi el de... zăpăcit, ... când a venit pe lume în Dex nu exista cuvântul plictiseală. El este într-o aventură cerebrală a gândului/percepției/simțului a tot ce-l înconjoară, mai tot timpul.

Literalmente, debitul și cavalcada de cuvinte bine măsurate face ca, cititorul să nu lase textul din mână. Are frazele potrivite și... le învârte... le bibilește... le mitocosește în așa fel încât nu te lasă să o iei în diagonală. Pentru mine contează, respectul pentru cititor și punerea în pagină a materiei cenușii cu dezinvoltură și aplomb. Dacă mai adaugi auto-ironie, pozitivitate și suflet lăsat în cuvinte... atunci... se naște și apare în lume @zapacitu.

Sigur, periplul traseo-aventuros româno-bulgărătătos, către și despre rămâne... Dar... așa cum și colegii noștri doresc, o idee despre hotel și acomodarea cu... aș dori și eu.

... și să nu scrii în două... trei cuvinte despre că... te pleznesc!!!

Glumesc...

BRAVO!

neimportantPHONEAUTOR REVIEW
[28.07.21 10:12:21]
»

@Alex_Macedo: dragul meu prieten, tu și dacă m-ai plesni, eu nu am să mă supăr.

Mulțumesc pentru mângâiatul pe coarne, vorba lui @motăneață.

De scris despre cazarea la Royal mărturisesc că am scris vreo 3 pagini și e abia la început. Soțioara mă întreabă cât am scris și unde am ajuns. Mă "molestează" suav cu sintagma " vezi, nu plictisi oamenii! " Tu mă știi, sunt printre picături de rouă printre roșii și ardei. De o săptămână caut răcoarea beciului la țară (aferim despre alte beciuri!). Mai cu una, mai cu alta, dar tot găsesc timp, după ce intră găinile la coteț, să mai mâzgălesc câteceva.

Alex_Macedo
[28.07.21 12:03:19]
»

@zapacitu:

Evident... plezneala e doar un imbold, pentru a te face... în egoismul meu, ... să te citesc!!

Îmi lipsește, @motăneață!... Un sufletist al vacanțelor trecute și iubitor de Grecie. Un fel de, prietenul nostru în simțire.

Mângâiatul pe coarne rămâne!!... Soția ta, are și ea dreptatea ei!... Dar... 3 pagini în Word, pentru tine e... e... e cam puțin! . Mai pune ceva!... 5 pagini ar fii ok, mai ales că descrierile în amanunt sunt dorite. Nu îți bate capul de lungimea scrierii.

Colegii vor citi!!!

P. S... ZĂPĂCEȘTE-LE cum vrei tu!!

k-lator
[28.07.21 12:50:52]
»

@Alex_Macedo: You' re right!... colegii vor citi, sunt sigură că mulți așteaptă. Eu una, nu vreau să mi se lungească urechile... dar sunt convinsă că nu mai este mult... poate că flagelarea gingașă din toate părțile n-a rămas fără rezultat!

@zapacitu: Dragul nostru, dacă simțești nevoia de ajutor nu te sfií să ne spui - mai punem și noi o vorbă pe lângă doamna inimii tale, să întrețină entuziasmul scrierii, spre delectarea auditoriului. Iar dacă vezi că te-or lăsat puterile, ori de prea multe straturi, ori de prea mare zăduf, mai ia calea beciului... poate dai de ceva apă vie, să te revigorezi și să îngroși word-ul ăla până ce va fi numai bun de făcut public.

Spor!

Zoazore
[28.07.21 13:09:15]
»

@zapacitu: Mă "molestează" suav cu sintagma " vezi, nu plictisi oamenii! " Of, cata dreptate are! Scrie si tu doar concluziile, ca uita cititorul de unde a plecat.

Si daca si cazarea e buna... adoarme omu-acolo!

Glumesc! Tu scrie ce vrei si cat vrei, ca nu ramai necitit! Asta sigur!

Alex_Macedo
[28.07.21 13:51:52]
»

@Zoazore:

Zori-de-zi... Las-o-așa!... Să scrie cât mai mult... Asta ți-o spun ție în secret că, ... tot nu ne vede/aude nimeni.

Zoazore
[28.07.21 13:53:58]
»

@Alex_Macedo: Corect!

Dar mai aplica si tu sfatul asta cu scrisul, ca mi-e tare dor de Faraoana, de tine, de doctori, colonei, frati...

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Alex_Macedo, alinafulg, Aurici, Kavarnap, neimportant, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Kavarna și împrejurimile:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.085253000259399 sec
    ecranul dvs: 1 x 1