ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 21.06.2021
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 30.03.10
STATUS: AUGUSTUS
LUNA
MAY-2021
Cuplu
2 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Belone Belone...

TIPĂREȘTE URM de aici

Ce e omul pe pământ? Nu știi ce-ți rezervă viața, e bine să te bucuri de fiecare secundă ca și când ar fi ultima. Dedic acest review colegului @johnnyredlabel, un om deosebit, un suflet cald și blând care a pierdut lupta cu viața, un iubitor de Grecia, un turist care ne-a încântat și ajutat cu scrierile lui, cu pozele dar și cu sfaturile pe care ni le-a oferit de-a lungul anilor.

Vă invit să-i citiți unul dintre articolele sale despre o tavernă din Grecia și să-i priviți pozele ascultând și melodia grecească - vezi impresii

N-am fost în Grecia de curând dar știu că @johnnyredlabel iubea poveștile șoptite la o halbă cu bere, pe terasele tavernelor grecești, așa că vă voi povesti despre un loc din Constanța, o terasă frumoasă, așezată pe nisip.

-

Așezată pe un cordon de nisip, între Marea Neagră și apa dulce a lacului Siutghiol, Mamaia reprezintă pentru unii o perlă a litoralului românesc. S-a construit haotic în ultimii ani, pe cei 10 km de la N la S găsim tot felul de clădiri înghesuite, unele drăguțe, alte oribile, câteva floricele și copaci și, cel mai important aspect, plaja este una dintre preferatele multor români, cică „pentru nisipul fin și intrarea lină în apă” .

Ei bine, din vara aceasta avem parte de o plajă exagerat de lată, cu o intrare abruptă în mare, nerecomandată copiilor. O să atașez câteva poze pentru cei interesați de această plajă „minunată” , cu mențiunea că în partea sudică ar mai fi loc de intrări line, nu s-a lărgit chiar peste tot.

În plimbările noastre mi-am dorit să văd o clădire interesantă, un boutique hotel poziționat excelent d. p. m. d. v., în buza nisipului, o cazare bună de-o escapadă estivală.

Lângă El Locanda Boutique Hotel se află cherhanaua Pontica. Locul este amețitor de frumos, terasa acoperită e măricică, lângă ea sunt mese și bănci așezate pe nisip.

Adresa exactă: B-dul Mamaia nr 312 D, Constanța, înainte de hotelul Malibu din Mamaia.

Program: zilnic între 12-24

Specific pescăresc, însă nimeni nu rămâne flămând, au și preparate din carne de pui și porc, salate și... dulcegării.

Decorul e cel care m-a atras în mod expres, băncuțele și mesele au picioarele băgate în nisip iar umbrelele-s din paie. Un loc mai „țărănesc” , fix pe gustul meu estival.

Interiorul restaurantului este foarte frumos decorat dar n-am reușit să-l pozez, pe terasa acoperită erau câțiva clienți, toaletele erau curate și aveau consumabile.

Uimită de peisajul din jur, nu știam ce să admir mai întâi și nu exagerez cu nimic. Lângă băncuțele acoperite cu bureți era un leagăn, înaintând prin nisip am ajuns la o bărcuță răsturnată, pescărușii erau cam agitați și țipau de zor ca nebunii, marea era calmă și curată, totul era nevirusat.

Meniul cârciumioarei este ofertant, prețurile nu-s exagerate, noi am comandat două beri Nenea Iancu, draught, o cafeluță, două ciorbițe pescărești, hamsie prăjită cu mămăliguță și mujdei.

Ei bine, @Maria55 (Dumnezeu să o odihnească și pe ea) îmi spunea mereu că îi pregătește Evei (nepoatei) zargan, acest pește fiind preferatul ei. N-am gustat niciodată așa pocitanie marină astfel încât am comandat și o porție de zargan la plită, un țipar de mare (belone).

Ospătarul, un tip super amabil, glumeț dar politicos, îmi face „instructajul” prezentându-mi acest pește cu multe oase, acestea devin fosforescente când peștele-i preparat termic. Nu m-a speriat verdele prezentat, eram curioasă nevoie-mare, știam că nu pot mânca tot ce-am comandat dar curiozitatea a fost uriașă.

Băuturile au sosit imediat, delicioase toate. N-am așteptat mult și am primit ciorbițele, zeama pescărească. Porțiile erau generoase, gustul era divin, am primit și-un coș cu pâine dar și ardei iuți. Ar fi fost suficientă doar o porție de ciorbă de căciulă, dar mereu comandăm aiurea, doar de dragul de a gusta și altceva.

Nu după mult timp apar și peștii comandați, cei mici erau crocanți și buni, cei mari se tolăneau și în afara farfuriei, erau foarte haioși și dințoși, aveau „boticul” ascuțit precum o sabie, era ceva nou pentru mine, i-am studiat și pozat, probabil vă întrebați dacă și gustul a fost bun. Sunt înnebunită după pește, aș mânca de trei ori pe zi, în fiecare zi. Dar, șarpele ăsta din farfurie nu m-a dat pe spate, era fad, parcă-i lipsea ceva. Poate pentru că era făcut pe plită/grătar și mie nu- mi place carnea rumenită pe grătar, eu prefer prăjala, adică un pic de... colesterol. Așadar, o carne banală, bunicică, nimic wow, niciun „curcubeu” . Am mâncat doar un șerpișor, restul o fi ajuns la pescărușii agitați, habar nu am. Cert e că relaxarea a fost maximă, prețurile bune, îmi venea să mă pup pentru alegerea acestui loc minunat.

În larg se uțupea vaporul cu bogații litoralului românesc, se auzea muzica de pe Alezzi Yacht. Noi ne-am continuat plimbăreala pe plaja tristă, ce naiba poți să faci pe litoralul nostru în afară de plimbare, la început de lună mai? Am poposit pe nisip, la singura terasă deschisă în luna mai, am savurat un frappe stând cu picioare-n nisipul rece și cu ochii la Alezzi.

Marea era frumoasă și liniștită iar noi eram ghiftuți și relaxați, sărutam cu privirea întinderea de apă și plescăitul ei liniștit, savuram aerul sărat și briza mării, uitasem de viruși dar și de distanțare, am rămas parcă în afara timpului lăsând soarele să ne guste ușor fețele albe, neacoperite cu măști.

Vă doresc o vară liniștită și alegeri inspirate!


despre SERVICII

Excelente la început de mai


GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)

Prețuri simpatice, deloc nesi, calitatea preparatelor era deosebită


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

La marginea plajei din Mamaia, acolo unde apa dulce sărută sarea mării


[fb]
---
Trimis de krisstinna in 21.06.21 10:00:13
Validat / Publicat: 21.06.21 10:39:42
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în CONSTANȚA.

VIZUALIZĂRI: 1867 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

16 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (krisstinna); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P07 Alezzi Yacht
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 49250 PMA (din 53 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

16 ecouri scrise, până acum

robert [21.06.21 11:06:46] »

am rămas interzis, ca la dentist, când am aflat... știam că e de ceva vreme bolnav, dar n-am stiut că era atât de grav! Chiar îmi spunea la un moment dat că este fericit că este în Scoția, că dacă ar fi fost în România de mult s-ar fi curățat! Am crezut că este doar așa o vorbă aruncată în vânt! Dumnezeu să-l odihnească!

Zărganul credeam că numai mie nu-mi place! Se pare că suntem minim doi!

Să vă fie de bine și mulțumesc de îndrumare! O să caut și io acest local! Și mie îmi place peștele, înspecial când e gătit de profesioniști!

krisstinnascris / TELEFON [21.06.21 14:07:59] »

@robert: Nu vrei să știi cum arătau celelalte preparate, cele de la mesenii vecini, îmi ploua in gură când vedeam fiecare platou care era plimbat pe lângă mine.

Dar am rămas șocată când am văzut mormanul de scoici pe care l-a primit o tipă, îmi venea sa ii pun piedică ospătarului ca sa-i cadă scoicile in farfuria mea

Si, nu in ultimul rând, un călduros La mulți ani și multă sănătate din partea mea, mi-a zis cuscrul tău că ai petrecut cu multe licori

Multumesc de vizită!

robert [21.06.21 16:01:32] »

Mulțumesc mult! M-a urat si cuscru așa ca mulțumiri și lui! Am petrecut pe cinste alaturi de cei apropiați!

doinafil [21.06.21 23:34:53] »

N-am avut prilejul să-l cunosc pe colegul nostru care acum nu mai este! Spun doar: „să-i odihnească Dumnezeu sufletul!” (am să-i citesc și articolul)

Să vă fie de bine și după masa de la „PONTICA” , dar și escapada marină! Pește zărgan n-am văzut până acum. Are capul prea lung, cam o treime din lungimea lui totală, ascuțit și cu dinți ca de crocodil. E urât, ce mai tura-vura! Despre gust spui că nu a fost „wow” , și te cred. Poate dacă-i puneai un mujdei zemos, cum îmi place mie, ți-ar fi plăcut mai mult. Dacă voi avea prilejul, în vara asta voi comanda și eu zărgan, pe litoralul nostru, să văd cum e, pentru că și eu sunt „fan” pește!

Nisipul din pozele tale, într-una din ele, nu pare a fi atât de fin, după cum i s-a dus „buhul” , poate va deveni cu timpul.

M'Liviuscris / TELEFON [21.06.21 23:55:31] »

Am luat-o pe urma voastră dar se pare ca am ratat câteva lucruri.

Del Mar Hotel l am bifat... Un hotel care mi-a plăcut ca și servicii ca și poziție și nu în ultimul rand are personal care știe sa te mulțumească .Avantaj ca are șezlonguri gratuite la Aruba Beach. Don Corleone de asemenea. Am servit un prânz acolo. Nu prea a ținut timpul cu mine săptămâna trecută din păcate vremea urâtă. Sper cu viitoarea ocazie sa bifez și acest loc mai ales ca sunt un fan al preparatelor din ????.

Însă cu siguranță se apropie concediu și tot căutând prin arhiva AFA și vrând sa vizitez locuri noi în Turcia am găsit o plaja superba pe care nu vreau sa o ratez... Oren Beach din Burhaniye o plaja pe care ai recomandat o într un review acum 10 ani. Dacă nu am servit scoici la Mamaia o sa o fac în Burhaniye. Toate ce bune!!!

krisstinnascris / TELEFON [22.06.21 07:49:11] »

@doinafil: Am încercat și cu mujdei, nu am fost incantata. Poate prăjit să fie mai gustos deși nu cred, ai citit mai sus că nici lui cuscru nu i se pare un peste gustos, dar aștept și părerea ta, poate tie îți va fi pe plac

Mulțam de vizită, toate cele bune vă doresc!

krisstinnascris / TELEFON [22.06.21 07:51:31] »

@m liviu*:

Nu am avut timp să scriu și despre Pontica (inițial nici nu am mai vrut să scriu), ieri m-am trezit de la ora 5 dimi, am încropit câteva rânduri in agendă, apoi am deschis laptopul și-am scris scris articolul cu gândul la bunul nostru coleg care iubea viața și vacanțele estivale. Mi-am zis că doar atât pot face in memoria lui, atât îmi stă in putere.

Dacă scriam la timp acest review aflai de Pontica atunci când aveai nevoie.

-

Oren, ce amintiri frumoase! O localitate micuță, cu câteva cazări, cu o faleza lungă presărată cu restaurante, cu o plaja lungă dar îngustă, acoperită cu nisip fin, cu o intrare lină in mare pe o lungime considerabilă-perfecta pentru cei mici. Ce de ani au trecut!

Cazarea de atunci nu era wow, noua ne-a plăcut pentru că eram cu copiii și ei erau fericiti, s-au distrat de minune.

De altfel, iubitorii de lux și opulenta nu prea au ce cauta in Oren, acolo-i totul modest, e numa’ bun pentru odihnă și relaxare pentru oameni simpli, nepretențioși.

In centrul statiunii este un bazar drăguț iar in Burhaniye (la câțiva km) are loc un târg săptămânal, nu mai țin minte in ce zi a săptămânii.

Aș vrea sa mai ajung acolo cândva, noua ne-a plăcut mult locul și-l recomand doar celor ca mine, celor care vor ospitalitate turcească intr-o stațiune micuță, rurală.

Vă doresc o vară frumoasă și o vacanță reușită!

Mulțumesc frumos pentru vizita și cuvinte, mă bucur că ți-au fost de folos scrierile mele, asta înseamnă AFA și pentru mine: sfaturi, idei și ajutor necondiționat din partea colegilor.

M'Liviuscris / TELEFON [22.06.21 21:25:46] »

@krisstinna: Nu o am în sejur anul acesta ca și cazare dar cu siguranță ne vom oprii în drumul de întoarcere spre Edirne câteva ore pentru o baie și un prânz. Am văzut ca este o plaja frumoasa și sunt convins ca mi va plăcea. Am descoperit o prea târziu. Rezervările sunt făcute dar o sa o am în vedere în viitor și pentru o oprire de o noapte poate 2. Sănătoși sa fim e cel mai important.

Toate cele bune și vouă, va doresc!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
crismisscris / TELEFON [23.06.21 08:15:21] »

Nu mă miră că nu ți-a plăcut zarganul acela, era prea mic pentru a avea savoare! Tocmai ne-am întors dintr-o mică escapadă deltaică, unde specialiștii (localnici) ne-au confirmat ceea ce bănuiam de ceva vreme: cu cât e mai mare, cu atât peștele e mai gustos. Cel puțin ce se mănâncă pe la noi. Am mâncat zargan de mai multe ori, îl țin minte îndeosebi pe cel de pe plaja Vadu, fript pe plită, cu mujdei și mămăligă - foarte fain!

În altă ordine de idei, nu mă miră nici că Eva era (e) pasionată de acest tip de pește; copiilor, în general, le place peștele care să nu aibă un gust foarte pregnant...

Auzisem de Cherhana Pontica, n-am ajuns încă acolo, dar sigur o vom face cu prima ocazie, pentru că decorul e pe gustul nostru, mâncarea zici că e ok... Mulțam de pontul cu Pontica!

... Am fost șocată să aud de Vali, Dumnezeu să-l odihnească!... Mai ales că schimbam destul de des cu el câte o replică pe fb... Și mai ales că vestea asta a venit la scurt timp după o alta la fel de tristă, în legătură cu unul din colegii de liceu... Of, "viață legată cu ață", vorba lu' mamaia mea, Dumnezeu s-o ierte și pe ea...

krisstinnascris / TELEFON [23.06.21 10:09:54] »

@crismis: Am deslușit misterul acestui peste: nu are gust pregnant de... pește

Păi tocmai asta îmi place, să simt acel gust divin

Mic sau mare, gustul trebuie să primeze, să "pută" a pește, altfel prefer să mănânc altceva, obișnuit

Imprejurimile sunt foarte frumoase, interiorul seamănă cu un loc grecesc, e decorat cu gust, e vesel și cald. Și e destul de măricel restaurantul, nu știu cât o fi de aglomerat in vremuri normale și nu știu dacă e deschis pe tot parcursul anului.

Zoazore [05.07.21 16:14:56] »

@krisstinna: Ce poate fi mai... marin la mare decat sa mananci peste cu picioarele in nisip?

Si mai ales cand cerul face trigon cu marea cea sarata si lacul cel dulce... As sta sa visez cu orele. Dar, din pacate, pentru mine timpul vacantelor s-a dus si cine stie daca si cand va reveni?

Peste zargan am vazut si la Braila, in piata de peste, tot cam prin mai. N-am luat, ca eu-s fan calcan, hamsie... Dar daca mai vad, anul viitor, voi lua si eu sa gust! Sincer, mie mi s-au parut prea mari si de-aia n-am luat. Acum aflu (multam @crismis) ca asa trebuie sa fie!

Acum, cand citesc, la mine la Braila ploua, asa ca-ti multumesc pentru raza de soare pe care mi-ai daruit-o si-ti multumesc si pentru P18.

krisstinnascris / TELEFON [05.07.21 20:07:00] »

@Zoazore: Of, mă bucur și in același timp mă întristez citind cuvintele tale, știu cât îți e de greu, îți doresc să treci cu bine peste tot amarul, trebuie să gândești pozitiv și să sperăm că vor veni și zile cu soare care să îți lumineze viața și să îți răsplătească bunătatea.

Nasshu [05.07.21 20:49:06] »

@Zoazore:

ca eu-s fan calcan, hamsie

pot sa spun ca am minacat cam orice specie de peste (veche), nu mutatiile de azi!

Nimic nu se compara cu calcanul (max 1 kg) proaspat adus de pescari dimineata la cherhana! Nastureii aia sunt dementiali! Vorbind ce peste marin ordinea preferintelor (mele) este: calcan/stavrid/chefal - doar de la pescari!

Am halit si eu pestele asta fosforescent! Nu m-a dat pe spate si nici nu il (mai ) caut in magazinele de specialitate!

Dar, din pacate, pentru mine timpul vacantelor s-a dus si cine stie daca si cand va reveni?

Hai bre, adica noi nu mai bem o bere la receptie/intimpinare?! Pentru mine au fost momente foarte placute!

Zoazore [06.07.21 13:45:49] »

@Nasshu:

Hai bre, adica noi nu mai bem o bere la receptie/intimpinare?! Pentru mine au fost momente foarte placute!

O, ba da! Era vorba de plecat de-acasa cu saptamanile. Numa' sa ne adunam, ca pentru doua-trei zile rezolv eu cumva.

Este ca-i bun calcanul "adolescent" (ca asa-i zic eu aluia peste 1 kg, dar sub 2 Kg)?

Stavridul, in schimb... NUUUU! Chefal, hamsie, guvid...

Hai ca i-am facut praf articolul @Krisstinnei! Scuze, @krisstinna!

krisstinnascris / TELEFON [06.07.21 16:06:08] »

@Zoazore: Zozo, e o plăcere să "vă aud", îmi e dor de vremurile apuse, nu ai făcut "praf" nimic, nici măcar un peștișor mititel

Căt timp există armonie și zâmbete in vorbe, ecourile sunt adorabile, uneori afli picanterii și dulcegării din ecouri, acestea sunt scrise pe moment, nu sunt "compuse" ca un articol.

Să treacă "Delta" și alte litere virusate de UE, apoi va veni și vremea noastră, noi să fim sănătoși, să rămânem întregi la cap, asta e cel mai important

Poate vom reuși in toamna asta să ne adunam la întâlnirea AFA, deși...

ux129232 [05.06.23 07:22:40] »

Nota de plata "facuta" pe o bucata de hartie ca cica ' NE A CAZUT SISTEMUL" FARA SCUZE NUMAI AROGANTA TUPEU IMPERTINENTA SERVICII SUB ORICE CRIRICA Furaciune si atat!!!

Peste 2/ DOUA!!! ore pt a aduce o portie de hamsie care este rece, innecata in ulei!!! ORIBIL!!

-

BY WEBM: Text trimis spre publicare ca review. Neîndeplinind condițiile impuse de Regulament pentru publicarea ca articol distinct, a fost mutat de echipa tehnică aici, ca ecou.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
crismis, doinafil, krisstinna, M'Liviu, robert, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Constanța și împrejurimi:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.077594041824341 sec
    ecranul dvs: 1 x 1