ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 13.05.2021
DE Mika
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 24.08.09
STATUS: AUGUSTUS
LUNA
MAY-2021
Cuplu
2 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
BUN

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

In fiecare an la Pescăria lui Matei

TIPĂREȘTE

In acest an ne-am hotărât ca sărbătorile pascale să le petrecem in doi, la malul mării. Copiii find plecați, nu prea aveam motive să rămânem acasă iar zilele libere erau tocmai bune pentru reincărcarea bateriilor.

Nu am avut nimic pregătit, ne-am hotârât chiar cu o săptămână inainte, am sunat la Hotel Sport din Constanța și am rezervat o cameră cu vedere la mare. Asta imi doream cel mai mult, să dorm noaptea in zgomotul valurilor mării și să văd răsăritul din cameră.

Pe lângă trezit la răsărit și plimbări pe malul mării, a trebuit totuși să mai și mâncăm. Și ce putea fi mai potrivit la malul mării decât un restaurant pescăresc.

Și, pentru că locurile cunoscute sunt cele mai plăcute, am decis ca intr-una din zile să mergem la Pescăria lui Matei, restaurantul aflat lângă portul Agigea, pe strada Meduzei nr. 4.

Din Constanța se ajunge cu mașina in aproximativ 20-30 de minute, in funcție de trafic și de zona in care vă aflați.

Am incercat să facem o rezervare telefonică, dar ni s-a transmis că nu se fac rezervări. Nu știu dacă este o regulă permanentă sau așa se procedează acum in pandemie.

Oricum, nu ne-a afectat prea mult. Am ajuns la restaurant in jur de ora 15.00, ne-am prezentat la intrare și am solicitat o masă pentru două persoane, neapărat pe terasă. Ni s-a spus că avem de așteptat cca o oră și că vom fi sunați imediat ce masa noastră va fi liberă.

Vremea era frumoasă, așa că am profitat și am stat puțin la soare pe malul mării. Când am fost in vara anului trecut, pe plaja de lângă restaurant era amenajat un bar numit Spritzeria lui Matei, unde așteptarea era mult mai ușoară la un pahar de prosecco sau cu limonadă rece. Acum barul incă nu se deschisese, dar, așa cum am mai spus, am avut cu ce să ne umplem timpul.

Despre restaurantul Pesăria lui Matei s-a mai scris, și detalii se pot afla și de pe site-ul propriu. Voi spune doar că aparține unui pescar din tată in fiu și că in ultimii ani s-a dezvoltat foarte mult și a devenit din ce in ce mai vizitat.

Restaurantul este căutat, bineințeles, pentru peștele gătit in diferite feluri și pentru fructele de mare. Peștele provine din marea neagră, din balta Bugeac sau din alte mări. Dar, cei care nu iubesc peștele, nu vor rămâne flămânzi ci vor găsi preparate din carne de pui, porc sau vită sau chiar și renumitul burger.

După aproximativ patruzeci de minte am fost sunați și anunțați că masa noastră este gata și suntem așteptați. Ne era cam foame după o zi de plimbare pe plajă și prin stațiunile de la mare, așa că am grăbit pasul spre intrarea in restaurant.

Am fost conduși pe terasă, la o masă de două persoane. Am fost informați că meniul poate fi consultat numai on-line, după scanarea unui cod QR.

Abia ce am reușit să consultăm meniul, că a și venit o ospătăriță să ne intrebe ce dorim. Mi s-a părut cam grăbită dar am pus pe seama aglomerației și a zilei pline pe care a avut-o.

Am comandat o porție de icre de știucă cu pâine prăjită, un chefal la grătar eu și calamar intreg la grătar, cu cartofi prăjiți, soțul. Toate aceste au fost udate cu un vin alb, sec.

Ni s-a adus repede vinul, foarte rece, acompaniat de o sticlă cu apă minerală. Imediat au fost aduse și icrele, suficiente pentru a ne domoli puțin foamea.

După ce am terminat icrele, la scurt timp a venit și felul principal. Totul arăta foarte bine iar gustul a fost pe măsura prezentării.

Pe lista de deserturi am văzut că avea plăcintă cu mere. Știam că este foarte bună, pentru că mâncasem la vizita din vara trecută. Dar, din păcate se terminase, așa că am renunțat la desert și am cerut nota de plată.

In total am plătit cu cardul 230 lei. Nici prea mult, nici prea puțin, dar ne-am simțit bine.

Intre aperitiv și felul principal am făcut o scurtă plimbare prin restaurant. Interiorul este amenajat cu gust, cu multe rafturi pe care sunt așezate sticle cu vin, condimente sau ustensile vechi de bucătărie. Masa se poate servi și in interior, 30 % din mese fiind libere de a fi ocupate de doritori.

Toalete sunt chiar la intrare, in număr de două, comune ambelor sexe.

Peste tot era foarte curat, personalul amabil, mâncarea foarte bună, toate acestea acompaniate de marea ale cărei valuri bat chiar in terasa restaurantului.

Am revenit cu plăcere la Pescăria lui Matei și sper să o mai facem cât de curând. Dacă incă nu ați ajuns la acest restaurant, nu ezitați să o faceți. Il recomand cu căldură.


despre SERVICII

Personal amabil, servirea promptă.


GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)

Mancera foarte bună, de fiecare datp când am fost la acest restaurant


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Asezat chiar pe malul mării, recomand mesele de pe terasă.


[fb]
---
Trimis de Mika in 13.05.21 21:51:47
Validat / Publicat: 13.05.21 22:28:12
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în AGIGEA.

VIZUALIZĂRI: 3051 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

11 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Mika); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P18 Calamar intreg la grătar
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
[1300 PMA] [600 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 48800 PMA (din 36 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

11 ecouri scrise, până acum

webmasterX [13.05.21 22:07:08] »

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Unde mâncăm în zona Agigea?, AGIGEA" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: Unde mâncăm în Constanța și împrejurimi]

k-lator [13.05.21 23:26:15] »

@Mika: Ce păcat că n-ați m-ai prins plăcintă cu mere... și mie mi-a plăcut foarte mult, era delicioasă!

Parcarea de vis-a-vis de restaurant este tot așa nașpa, cu pietre? Eu am fost acolo în 2019 la sfârșit de august și era așa o aglomerație, încât n-am găsit loc în parcare și a trebuit să căutăm prin jur... Asta se datorează faptului că nu fac rezervări telefonice - într-adevăr un mare minus... !

webmasterscris / TELEFON [14.05.21 07:15:40] »

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

krisstinnascris / TELEFON [14.05.21 07:17:49] »

@Mika: Dacă știam că sunteți in Constanta, te căutam, am fost și noi pe litoral, pentru odihnă. Poate beam o bere împreuna

Să vă fie de bine!

crismisscris / TELEFON [14.05.21 07:20:02] »

Unul din restaurantele noastre preferate, deseori îi călcăm pragul când suntem prin zonă... Ultima oară - toamna trecută, în drum spre Varna.

Citind ce ați comandat, am zâmbit; avem cam aceleași gusturi! Un aperitiv să ne amețim un pic foamea (și ce ar putea merge mai bine decât niște icre de știucă, după care suntem amândoi înnebuniți?! ; din când în când mai viram pe borș de pește), pe urmă câte ceva mai consistent, neapărat din același film. La desert de obicei clacăm.

@k-lator: Au făcut o parcare spațioasă în stânga cârciumii, de-o parte și de alta a șoselei. În locul fostei parcări erau niște containere colorate haios, nu prea mi-a fost clar ce-i cu ele (unul sigur conținea o toaletă).

Mikascris / TELEFON [14.05.21 07:20:24] »

@k-lator: În privința parcării nu prea s-au făcut schimbări. De fapt, nu am văzut parcare în adevăratul sens al cuvântului. Erau foarte multe mașini și am parcat undeva, pe marginea drumului care ajunge la restaurant. Asa s-a întâmplat și anul trecut, când am fost în iunie.

Mikascris / TELEFON [14.05.21 07:23:35] »

@krisstinna: A... Ce rău îmi pare! Vezi dacă nu ai FB? Ai fi văzut ca sunt la mare. Poate ne întâlnim cu alta ocazie.

Mikascris / TELEFON [14.05.21 07:27:15] »

@crismis: Și nouă ne place mult locul, sper sa mai revenim. Și eu am oscilat între icre și storceag, dar am rămas la icre pentru ca mâncasem storceag o zi înainte, la alt restaurant. Nu am văzut parcarea pentru ca erau foarte multe mașini, și cred ca nici nu am ajuns la ea.

k-lator [14.05.21 11:31:48] »

@Mika: Acolo am parcat și noi într-un șir de vreo 15 mașini... apoi am primit amendă (a venit acasă prin poștă) pentru că la intrarea pe drum era un indicator de parcare intezisă

Sper să nu aveți același ghinion. Sau poate au scos indicatorul!?

Mika [14.05.21 12:00:47] »

@k-lator: Sper ca nu. Ar fi culmea. Erau zeci de masini si nu am vazut niciun indicator.

cata2106 [16.05.21 12:58:32] »

Fain restaurant, îmi amintesc cu drag de locul asta, in 2018 am fost ultima data pe litoralul românesc, cred ca din 6 nopti pe care le-am petrecut la malul marii, cel puțin de 3-4 ori am luat masa aici.

Ma bucur sa aud ca a rămas cu mâncare la fel de gustoasa!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
cata2106, crismis, k-lator, Mika
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în zona Agigea?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.063608884811401 sec
    ecranul dvs: 1 x 1