ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 08.05.2021
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 15.04.10
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
APR-2021
DURATA: 4 nopți
Prieteni
4 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
98.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

TIMP CITIRE: 8 MIN

Un Paste ca acasă

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Cum am scris în reviewul precedent, la invitaţia unor prieteni, am petrecut Sfintele Paşti la Moeciu, la pensiunea Guliver Mountain Resort 4*, situată în satul Drumul Carului nr. 56G, (45.477023, E 25.304989).

După cum se vede în video clipul ataşat, resortul este izolat pe o creastă de munte la o altitudine de peste 1000m, la care se ajunge pe drum bun, la o distanţă de 300m de E574.

Resortul are o parcare mare cu vedere spre Piatra Craiului şi în partea opusă culmile Bucegilor şi Leaota. Nu ştiu câte locaţii beneficiază de această privelişte superbă. În vale sub resort este satul Cheia, care administrativ ţine tot de Moeciu de Jos, curge râul Turcu şi la 7 km este castelul Bran.

Puţină cercetare

Până anul trecut, pensiunea se numea Garden Resort Moeciu şi pe AFA s-au scris cca 20 reviewuri dintre care majoritatea favorabile în special datorită poziţiei excepţionale. Ultimul review scris în 2020 în perioada transferului de proprietate şi schimbarea numelui în Guliver Mountain Resort Moieciu, are impresii nefavorabile. Reviewurile negative reproşau lipsa de empatie a fostului proprietar şi dezinteresul personalului de serviciu.

Resortul s-a redeschis cu câteva luni înainte de a veni noi. Are un nou proprietar, un tânăr şcolit, amabil şi antrenant şi personal politicos şi rapid. Clipul pe care l-am ataşat a fost făcut de Garden Resort dar, aşa cum am observat noul proprietar nu a făcut modificări majore, în schimb veţi putea vedea, filmată de la înălţime, extraordinara poziţie a resortului.

Oferta

- 5 zile all-inclusive cu 4 nopţi cazare în cameră dublă au costat pe prietenii mei 2150 lei; eu am plătit 1505 lei fiind cazată single în cameră dublă. Dacă împărţeam camera cu cealălaltă prietenă, partea mea ar fi fost 1075 lei dar cum se spune ˝Paris vaut bien une messe˝, am preferat intimitatea.

- în cost intra şi transportul cu autocar sau microbuz de la Bucureşti şi retur dar am venit toţi patru cu maşina prietenilor.

Ce am mâncat

- la cazare am fost întâmpinaţi cu ţuică, slăninuţă şi ceapă

- masa a fost servită tip bufet în condiţii de distanţare şi respectarea a prevederilor anticovid. Dimineaţa puteai servi: şuncă, brânzeturi, unt, crenvurşti, cârnăciori, ouă vopsite (de Paşte), gem, miere, lapte, păine prăjită sau nu, ceai, cafea; la prânz două feluri de supă/ ciorbă, două feluri de mâncare - în general friptură cu sos şi piure dar şi mâncare de post de joi până sâmbătă, brânză cu smântână cu mămăliguţă, murături, salate. Băutură cât şi ce doreai era la discreţie gratuită: bere Bucegi, Vinul Strămoşesc la cutie alb, roze sau roşu, sucuri acidulate, apă minerală, plată. La capitolul dulciuri la prânz, mere. Seara: friptură, peşte, băutură, mâncăruri cu legume dar şi prăjitură tarte în felii cam anemice. La prăjituri, cu excepţia cozonacului şi păştii au stat cam slăbuţ.

- în noaptea de Înviere, proprietarul şi câţiva băieţi au coborât în sat şi au adus lumină. Ne-am îmbrăcat frumos şi am ciocnit câte un ou, am mâncat cozonac şi am băut un pahar de vin. Doi din turiştii care au rămas cu ouăle neciocnite au primit câte o sticlă de vin din partea casei ca premiu de consolare. Deşi nu cunoşteam pe ceilalţi turişti, graţie proprietarului şi soţiei sale, atmosfera a fost una de familie mare.

- în ziua de Paşte înafară de ouă roşii, drob de miel, cozonac şi pască am mai servit borş şi friptură de miel cu garnituri, salate, murături.

- ultima seară la focul de tabără din spatele pensiunii am fost serviţi cu ţuică sau vin fiert şi gogoşi

- ursul vizita tomberoanele în fiecare seară pe la ora nouă. În seara focului de tabără a aşteptat să plecăm după zece şi fiindu-i foarte foame a făcut ravagii la tomberoane sau poate o fi băut şi el ceva. În fiecare dimineaţă omul din curte aduna resturile răscolite de urs.

Totul a fost pregătit ca la mama acasă şi recunosc că n-am putut mânca ce-mi puneam de poftă în farfurie. Fiind totul în regim bufet ne serveam singuri dar erau două fete foarte politicoase care debarasau continuu sau îţi aduceau la masă dacă mai doreai ceva.

Cazarea

Prietenul a parcat maşina în faţa resortului. Imediat a apărut un tânăr din personal care mi-a dus în cameră un troler cu îmbrăcăminte şi concentratorul de oxigen (cel mic de 6 kg, că cel mare l-am lăsat la Buc. având 18 kg). Pe cel mic l-am cumpărat sperand că-l voi duce şi lăsa la Sinaia, dacă voi face faţă cu respiraţia la altitudine. Il puneam în priză 3-4 ore, una dimineaţa până la micul dejun, alte 2-3 după amiaza cât prietenii se odihneau şi totul a fost OK sau pe aproape cu respiraţia. Pentru cei care nu ştiu cum arată un concentrator de oxigen am pus o poză.

Am cerut o cameră la parter, aşişderea şi prietenii ca să nu urcăm şi să coborâm scara de 3-4 ori pe zi. Numai cealălaltă prietenă cu care am mers a fost cazată la etaj unde, camera ei era mai elegantă şi pusă la punct. Nu m-am lămurit cum e cu camerele. La etaj sunt 10 camere şi un apartament toate bine dotate, la parter patru. Noi am avut camerele lipite una de alta, chiar cu uşă de comunicare între ele şi ferestrele pe lateral fără vedere spre munţi dar asta n-a contat faţă de efortul de a urca şi coborâ scara de mai multe ori pe zi. Vederi superbe erau din restaurant, din camera- bibliotecă dotată cu pereţi capitonaţi cu tapet cu cărţi, fotolii şi un TV enorm şi din sala cu masă de billiard dar mai ales de pe terasa din faţa resortului, unde erau mese şi scaune la distanţa reglementară. Decoraţiunile interioare erau în stil art nauveau cu tentă japoneză dar n-ar strica unele din ele să fie înnoite de noul proprietar.

Camera mea era proaspăt zugrăvită, pe tavan erau spoturi, TV led cu toate posturile, două paturi cu lenjerie impecabilă, pe jos scândură vopsită cam uzată, fără mochetă, dulap şi un singur taburet şi o veioză. Nu avea perdele şi draperii, nici phon la baie, parchet, scaune cum avea prietena mea la etaj dar pot spune că nu m-a deranjat. Altfel curat: coşul era golit zilnic şi prosoapele schimbate la două zile. În spatele curţii era şi un loc de joacă pentru copii

Odihna

Cu puţină iniţiativă, resortul ar putea căpăta şi un caracter de centru de recuperare pentru persoanele care n-au nevoie de asistenţă medicală dar sunt stresate, depresive, în convalescenţă, în vârstă sau pur şi simplu vor linişte şi odihnă. Din acest punct de vedere condiţiile sunt ideale resortul fiind departe de lumea dezlănţuită. Aerul proaspăt asigură un somn de refacere fără pastile. Aşi face o remarcă personală: curtea mare care e şi parcare ar trebui pavată pentru că pietrişul de pe jos necesită multă atenţie persoanelor mai coapte sau care nu văd bine; deasemeni o balustradă scurtă alături de cele patru trepte care duc la intrare ar fi binevenită. N-am fost singura persoană care m-am sprijinit de zid şi la urcatul şi la coborâtul celor câteva trepte.

Programul

Al nostru a fost de voie, având grijă să ajungem la masă la orele programate şi să dormim după amiaza cu geamul deschis, căldura fiind suficientă în calorifere. Dimineaţa luam maşina şi guzgăneam două-trei ore prin împrejurimi. Contra cost puteau fi organizate vizite la castelul Bran, Râşnov, Zărneşti, Ţara Bârsei dar le văzusem de mai multe ori şi venisem pentru odihnă. Cei circa 40 de turişti erau în general oameni de 50-60 ani care-şi făceau veacul pe terasă la soare, cu o carte în mână sau jucând ceva, dar predominantă era lenea şi vorbăria. Excepţie făceau câtiva adolescenţi care jucau biliard. Cred că atmosfera de curtoazie şi politeţe dintre turiştii cu care nu ne cunoşteam a fost imprimată de amabilitatea proprietarului resortului.

Nu m-am plictisit mai ales că am savurat această ieşire din Bucureşti după un an de arest la domiciliu din cauza nenorocitei de pandemii. Condiţiile oferite au fost cu totul OK! Am greşit titlul reviewului, scriind ˝un Paşte ca acasă… ˝Păi acasă munceam de-mi săreau capacele, aici a fost prima dată în viaţă când am aplicat ˝pune-te masă, scoală-te masă˝. Cred că nu mai e nevoie să spun că recomand această locaţie.


despre SERVICII

Personalul deşi puţin numeric a fost prompt şi politicos


despre CAMERE & COND. CAZARE

Am ales o cameră la parter care faţă de cele de la etaj era mai puţin dotată dar n-am urcat o scară. Curat, cald, baie, cosmetice


GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)

Preparate tradiţionale f. gustoase, servite în regim de bufet


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Am făcut zilnic scurte plimbări cu maşina în împrejurimi


despre DISTRACȚIE & RELAXARE

Ni s-a organizat în noaptea de Înviere şi s-a adus lumină din sat; foc de tabără ultima seară; biliard:: lectură

  WEB dacă se poate ataşează clipul resortului - youtube


[fb]
---
Trimis de Michi in 08.05.21 10:43:37
Validat / Publicat: 08.05.21 12:25:44
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în MOIECIU

VIZUALIZĂRI: 1212 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Michi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P03 Vedere asupra Bucegilor din resort
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 30800 PMA (din 32 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 45.00 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    6 ecouri scrise, până acum

    Carmen Ion [08.05.21 13:00:57] »

    @Michi:  Dragă Michi, mă bucur din inimă pentru această ieșire a ta după un an de” arest la domiciliu” .

    Cunosc foarte bine Drumul Carului încă din copilărie - am avut o familie de prieteni ai căror părinți aveau acolo o casă și am petrecut multe vacanțe la ei și plimbându-ne prin împrejurimi. Chiar dacă la vremea aceea Rucăr, Moeciu, Bran și Drumul Carului nu reprezentau o destinație de odihnă și agrement bine cunoscută (Șirnea, în schimb, a fost declarat încă din 1968 primul” sat turistic” din România), peisajele” făceau toți banii” și au rămas neschimbate. ​

    Filmul atașat dovedește într-adevăr ce poziție fabuloasă are hotelul​, acesta fiind, după părerea mea, principalul său atu ca loc excelent de încărcat bateriile. Interiorul, așa cum am dedus din film și pozele tale, nu prea m-a impresionat, și probabil că, așa cum ai remarcat și tu, trebuie aduse unele îmbunățiri.

    În schimb, ​la mâncare oferta mi s-a părut generoasă, iar prețul plătit pentru întregul” răsfăț” cred că a fost unul decent.

    Încă o dată, mă bucur pentru această escapadă a ta și pentru faptul că ai ales să ne-o împărtășești.

    Multă, multă sănătate și să ne revedem cu bine! ​ 

    Michi [08.05.21 13:29:35] »

    @Carmen Ion:  Mulţumesc Carmen că, după atât timp de absenţă de pe sait din cauza comorbidităţilor (cine naiba a mai inventat şi cuvântul ăsta?) şi a restricţiilor, nu ai considerat că am exagerat ce am scris, cu atât mai mult că tu cunoşti foarte bine locul.

    ​Mi-a venit ideea amenajării unui centru de recuperare fără asistenţă medicală când am constatat că fără să fac mişcare şi doar mâncând  şi privind munţii, (mama mia, am luat 2 kg!)  am putut dormi 1-2 ore după amiaza şi 7-8 ore noaptea fără niciun stimulent chimic.

    ​După anul ăsta contradictoriu cred că multă lume simte nevoia să-şi spele creerii.

    webmaster [08.05.21 18:27:45] »

    Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

    Michi [08.05.21 18:48:03] »

    @webmaster:  Mulţumesc WEB

    tata123 🔱 [10.05.21 11:02:41] »

    @Michi:  Mă bucur că ați petrecut sărbătorile pascale într-un cadru natural deosebit alături de oameni frumoși. O ieșire în natură în aceste vremuri pandemice reprezintă un strop de optimism, o picătură de relaxare și un râu infinit de speranță.

    Chiar și o simplă plimbare pe Culoarul Rucăr-Bran și prin satele montane​ ne confirmă frumusețea plaiurilor românești.

    Sănătate și putere de a merge și în alte călătorii! ​

    Michiscris / TELEFON [10.05.21 11:46:23] »

    @tata123: Multumesc, cat despre călătorii gasesc eu alte forme decât perpedes apostolorum. Trebuie umblat putin la imaginatie ca pana la urma sa fie util.Ma gandesc la obiective de interes general la care multe informatii de baza nu s-au scris sau sinteze pentru ca omul sa gaseasca într-un singur loc cat mai multe informatii care raman actuale oricand

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    Carmen Ion, Michi, tata123 🔱
    Alte impresii din această RUBRICĂBoutique Belvedere Resort by Select (ex Gulliver) [Moieciu de Jos]:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.050105094909668 sec
    ecranul dvs: 1 x 1