ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 26.12.2020
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 17.07.14
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
AUG-2018
DURATA: 1 zile
Familie
2 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

O zi la Muzeul Astra, o zi în care ne-am teleportat în trecut

TIPĂREȘTE URM de aici

In primul rand voi vorbi despre perioada ante-covid. Sper ca totul va reveni la normal in 2021 si ne vom putea relua escapedele. Nu de alta dar am ramas si cu un sold bunicel de zile de concediu avand in vedere ca anul acesta am stat mai mult prin casa. :))

Noi cand mergem in Sibiu ne cazam la Charter Apartments (Vila Costea). Review aici: amfostacolo.ro/hotel9.php ... -sibiu&id=26672

Cum incerc sa bifez toate locurile memorabile pe care le-am vizitat in Romania, nu pot sa NU trec in revista Complexul Muzeal Astra. Prima data am fost aici acum mai bine de 6-7 ani. Apoi a doua oara am revenit acum 1-2 ani impreuna cu fetita noastra care a fost foarte incantata.

Muzeul Astra este un fel de Muzeul Satului din Bucuresti... doar ca este de 10 ori mai mare! Casele sunt mult mai bine aerisite, amenajate, ingrijite si te duc cu gandul la un adevarat sat de pe timpuri, toata zona fiind inconjurata de o padure imensa.

Conform unei mari publicatii, Muzeul Astra din Sibiu este cel mai mare muzeu in aer liber din lume. Intr-o alta publicatie am citit ca ar fi al doilea... mno acum nu stiu pe cine sa cred insa mai conteaza? Ideea este ca... E MARE!

Mai exact se intinde pe o suprafata de... aproape 100 HECTARE!!! Asta inseamna in termeni mai non agriculturali... 1 km PATRAT! 1 km patrat de istorie!

Are in componenta peste 300 de cladiri, precum si mori de apa, mori de vant, prese uriase utilizate pentru obtinerea vinului, sau chiar si a fructelor, uleiului dar si structuri hidraulice cu caracteristici arhitecturale din diverse regiuni ale Romaniei.

Muzeul a fost inaugurat la jumatatea anilor 1960 si a reusit sa insumeze pana de curand peste 16 000 de piese, pe care le are expuse atat in interiorul cat si in exteriorul cladirilor, in preajma celor peste 10 kilometri de alei si drumuri construite in preajma a doua lacuri artificiale.

Referitor la tarife, in momentul in care scriu acest review, biletul pentru un adult costa 25 de lei iar copiii sub 6 ani au intrarea gratuita. Pretul nu este deloc mare tinand cont de dimensiunea acestui complex, dar si de numarul de exponate aflata in interior.

Locuri ce se regasesc in acest complex si se pot vizita:

-plimbarile in aer liber... te poti plimba linistit pe toate aleile aflate in interior. Va fi ca o plimbare pe ulita, aproape de casa bunicilor pentru ca atunci cand esti acolo in interior, asa te simti, ca acum 40-50-60 de ani... intregul complex este inconjurat de copaci si este departe de aglomerarile urbane.

-casa de pe bancnota de 10 lei. Da... casa aceea rustica aflata pe spatele banconotei de 10 lei se afla in acest loc, la Muzeul Astra! Tare nu?

-o zona intreaga dedicata morilor de vant. Parca esti rupt din realitate cotidiana si esti aruncat in timp cand te afli aici... morile de vant te duc cu gandul la metodele non-industriale, folosite pe timpuri pentru a putea valorifica tot ce avea natura sa ne ofere

Sfatul meu daca mergeti aici este sa vizitati in primul rand intr-o perioada mai calda, gen primavara spre vara. Daca mergeti vara, luati-va la voi sepci, protejati-va de soare, hidratati-va, luati-va un senvis doua la voi. Este FOARTE CALD acolo vara, lesini de cald. Sunt si zone acoperite de umbra copacilor dar si multe zone unde soarele bate puternic.

Evident ca fiecare anotimp are farmecul lui. Acum tinand cont de prevederile actuale, nici nu stiu daca se mai poate vizita ceva dar speram ca in 2021 totul va reveni la normal.

Noi am fost fermecati de acest loc, de istoria lui, de exponatele aflate aici, de casele ce te duc cu gandul la bunici. O sa incerc sa urc si poze dar le gasesc cu greu prin hardurile mele. Cert este ca de anul aceste sigur nu am pentru ca nu am fost.

Ti s-a facut foame? Ai pofta de o ciorba de burta? Sau poate de o shaorma la farfurie. Hai la Super Mamma de langa Piata Mare. Vezi review aici: https://amfostacolo.ro/impresii9.php?iid=102096&d=unde-mancam-in-sibiu-si-imprejurimi--sibiu


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Se afla la doar 3 kilometri distanta de orasul Sibiu, si aveti nevoie cam de o zi intreaga pentru a putea sa il explorati in totalitate dar credeti-ma ca merita din plin! Este o experienta unica.

In vecinatatea acestui muzeu se afla si Gradina Zoologica din Sibiu pe care am si vizitat-o si te invit sa citesti review-ul aici: vezi impresii


despre DISTRACȚIE & RELAXARE

Intr-un complex atat de mare, activitatile sunt necesare si evident ca le gasiti si aici:

-plimbari cu trasura

-plimbari cu barca pe unul din lacurile artificiale

-pescuitul (stiu ca puteai pescui pana acum 1-2 ani contra unei sume de 50-60 de lei. Insa cantitatea de peste ce putea fi "luata" era destul de limitata.

-diverse activitati pentru copii. Olarit, curatarea porumbului, etc

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de ⭐ValentinB_88⭐ in 26.12.20 11:41:13
Validat / Publicat: 26.12.20 13:38:36
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SIBIU.

VIZUALIZĂRI: 866 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (⭐ValentinB_88⭐); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P04 Muzeul Astra
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 12600 PMA (din 14 voturi)

ECOURI la acest articol

4 ecouri scrise, până acum

⭐ValentinB_88⭐AUTOR REVIEW
[27.12.20 11:29:23]
»

Am mai incarcat astazi cateva poze. Sper sa va placa chiar daca sunt din 2018. Nu uitati sa dati un vot daca v-a placut. Multumesc

Dana2008PHONE
[28.12.20 09:43:22]
»

@Maskatu:  Felicitări pentru articol dar mai ales pentru destinație!

Muzeul Astra din Sibiu este un loc care ne face să-l vizităm oricând avem posibilitatea, fără a ne sătura de farmecul lui.

Plimbarea pe aleile liniștite ale muzeului printre exponatele foarte bine puse în valoare, este una memorabilă, relaxantă și îți umple sufletul de bucurie.

Noi facem sute de fotografii când vedem acele obiecte, case, gospodării, vrem să le luăm cu noi acasă.

Călătorii plăcute! Numai bine!

La mulți ani sănătoși și fericiți! ​​

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Dan&EmaPHONE
[28.12.20 13:30:38]
»

Am vizitat de nai multe ori Muzeul Astra un loc intins cu case traditionale in care poti petrece si o zi intreaga, de vrei. ​​

​​Cu mult timp in urma se putea trece din Astra in Gradina Zoo. ​​

​​Apoi stiu ca nu anai fost voie, desi am mai reusit o data. ​​

Mie mi-ar pkacea ca aceasta zona sa nu fie delimitata de zoo mai ales ca in fapt este un sigur parc, o singura padure. ​​

Sarbatori fericite! Numai bine! ????

Rodel
[29.12.20 12:18:28]
»

Dacă ți se face foame în timp ce vizitezi muzeul, nu este nevoie să mergi până în centrul Sibiului ca să mănânci la Super Mama, ci poți mânca în incinta muzeului, la Hanul din Tulgheș sau la Cârciuma din Bătrâni. Sunt și zile când se desfășoară târguri țărănești unde se gătește mâncare tradițională din diferite zone ale țării.

​Mă bucur că ți-a plăcut Muzeul Satului, la care eu nu am ajuns anul acesta.  

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Dan&Ema, Rodel, ⭐ValentinB_88⭐
Alte impresii din această RUBRICĂO zi în Dumbrava Sibiului - Complex Muzeal Astra, Zoo Sibiu:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.067432880401611 sec
    ecranul dvs: 1 x 1