ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 14.12.2020
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 26.03.14
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
SEP-2020
DURATA: 7 nopți
Cuplu
PREȚ SEJUR 1132 lei
FĂRĂ transport
TIP CAM: Apartament
REGIM MASĂ faraMasa
Raport PREȚ/CALITATE: BUN
"ECHIPA" A INCLUS:
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
PLAJA şi MAREA:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢ. / RELAXARE:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTA MEDIE REZULTATĂ
95.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Apartamente diverse(încă) NECLASIFICATĂ

NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă; — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

[Clio Apartment Near Rethymno Beach] Efharisto, Stavros!

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

„Se spune că locuitorii din Rethymno sunt cei mai îndatoritori din toată Creta” . F. W. Sieber - Travels in the Island of Crete in the Year 1817

N-am idee dacă acest panseu, vechi de peste două secole, este la fel de valabil și astăzi, dar m-a distrat când l-am descoperit pe net și am decis să-l folosesc drept motto. Nu de alta, dar chiar am avut parte de interacțiuni foarte plăcute cu localnicii din Rethymno, inclusiv cu gazda noastră - Stavros.

Condițiile speciale din acest an m-au determinat să rezerv, contrar obiceiului, biletele de avion spre Chania și cazarea în Rethymno în ultima clipă, mai precis cu numai două săptămâni și jumătate înaintea sejurului. Iar alegerea locului care avea să ne găzduiască am făcut-o rapid.

Nu am recurs de această dată la booking, ci m-am înfipt direct în airbnb.com, unde condițiile de anulare a rezervării și returnare a banilor mi s-au părut (și chiar sunt) mai convenabile, lucru de care avusesem - din păcate 😞 - ocazia să mă conving când am fost nevoită să renunț la călătoriile planificate în acest an în Spania și Cipru.

Precaută, am optat pentru plata unui avans de 50% iar diferența cu trei zile înaintea plecării, cu posibilitatea obținerii rambursării integrale până cu o zi înainte de data începerii sejurului. Toată „distracția” a costat 1.132 lei, adică cca. 233 euro (aproximativ 33,3 euro/noapte). Un preț rezonabil, deși nu foarte mic, judecând după criteriile mele.

Pe site-ul airbnb existau variante semnificativ mai ieftine, și chiar am fost tentată să le dau curs, numai că ceva m-a împiedicat: distanța față de plajă și de orice alte obiective de maxim interes, precum supermarketurile și tavernele... 😉Dacă aș fi ales un apartament într-o vilă situată dincolo de New National Road, principala șosea cretană ce se prelinge pe coasta nordică a insulei de la vest la est (sau invers), am fi fost nevoiți să ne deplasăm cu mașina la plajă. Iar parcările bănuiam că reprezintă o problemă...

Ce-i drept, nu am prevăzut că o problemă atât de complicată...

În fine, ca să nu vă plictisesc și mai tare, zarurile au căzut pe Clio Apartment Near Rethymno Beach, strada Mahis Potamon (Mἀχης Πoταμὠv) nr. 10, adică prima arteră paralelă cu faleza (Sofokli Venizelou), de care ne despărțeau câteva zeci de metri pe care îi parcurgeam pe o alee de pământ urâțică ce pornea din stânga blocului nostru și continua pe lângă piscina hotelului Theo pentru a ajunge la Biaris Beach, locul unde ne-am lăfăit zilnic la soare. Distanța față de Orașul Vechi Rethymno este de 2-3 km.

Evident, ne aflam în imediata apropiere nu numai a plajei, ci și a tavernelor și marketurilor înșirate pe faleză, acesta fiind principalul argument care a cântărit în alegerea cazării. Aveam un supermarket și pe strada noastră, însă la recomandarea gazdei și având mașină, am preferat să ne aprovizionăm de la SYN. KA, o rețea de hypermarketuri cu prețuri foarte bune, unde - de pildă - am găsit pește proaspăt (doradă) sub 8 euro/kg. Recomand.

Dacă veți avea curiozitatea ori interesul de a căuta Clio Apartment pe airbnb, veți observa asemănarea perfectă a pozelor din galeria de imagini cu cele atașate de mine la acest review. Cu alte cuvinte, prezentarea pe site corespunde realității de pe teren... cu o singură - hai să-i zicem - omisiune😜: faptul că apartamentul este situat într-un bloc cu patru etaje care nu apare deloc în fotografii, probabil pentru a nu-i descuraja pe potențialii clienți...

Ce-i drept, pe site se spune că apartamentul se află la first floor, adică la parter, dar se precizează că este o locuință cu un singur nivel, de unde eu am dedus că e vorba de o casă, nu de un bloc. Imaginile satelit de pe google maps nu m-au edificat, așa că am avut un șoc când am ajuns la locație. Și am avut grijă ca în comentariul pe care l-am adăugat pe airbnb să menționez acest lucru, spre știința altor doritori.

Dar apropo de comentarii, din 8 postate, Clio are 7 notate cu maxim (nota 5) și unul cu 4,9. Un scor excelent! Și binemeritat!

Doar două lucruri m-au deranjat la acest apartament. Primul a fost lipsa spațiilor de parcare. Blocul are garaje subterane dar total insuficiente, așa că locatarii își lasă mașinile pe stradă, care cum apucă. Iar noi n-am apucat... decât de vreo 3 ori loc în fața blocului. 😢 Adrian, săracul, a fost uneori nevoit să caute parcare timp de zeci de minute. Situația e generalizată, din câte am văzut, în tot Rethymno.

Al doilea aspect deranjant a fost izolația fonică, sau mai corect spus, lipsa acesteia. Din păcate, nu vorbim grecește, deci vrând-nevrând am fost martorii auditivi ai conversațiilor vecinilor, fără a înțelege ce-și spuneau.

Bun, acum cred că e cazul să trec la descrierea apartamentului.

Intrarea în bloc se face urcând câteva trepte sau pe o rampă iar holul este foarte mare și luminos. Clădirea are lift. Evident, nu am avut motive să îl folosim: din hol, coteam la stânga și, folosind una din chei, intram pe terasa de la parter situată în partea din spate a blocului. Aici erau patru apartamente și al nostru a fost cel din capăt.

Descuiam ușa și intram direct în prima cameră, o combinație de living și bucătărie echipată cu: masă ovală cu blat din imitație de marmură foarte ușor de curățat și trei scaune - aici am mâncat, cu ușa lăsată deschisă, așa că ne-am simțit ca afară; o canapea extensibilă (nu am utilizat această facilitate); un frigider mare (super!); o mașină de spălat rufe, rămasă și ea nefolosită; plită electrică prevăzută cu două ochiuri; dulapuri de bucătărie în care am găsit aproape toate ustensilele necesare gătitului; filtru de cafea și cană electrică; un televizor cu diagonală mare montat pe perete; și două girafe simpatice pe post de decor... 😀

Musai să remarc că gazda noastră, Stavros, ne-a lăsat la dispoziție o grămadă de lucruri utile: sare, zahăr și piper, biscuiți și covrigei, pâine feliată, fructe, dar și măști, dezinfectant, detergent de rufe și de vase, bureți, multe suluri de hârtie igienică, gel de duș, șampon și săpun lichid, spirale anti-țânțari (deși s-a dovedit că nu era cazul), iar în frigider am găsit cașcaval, șuncă, apă și suc. A mers până acolo cu atențiile, încât pe masă, pe o tavă, lângă două păhărele, am descoperit o sticluță cu raki din care recunosc că ne-am servit, însă cu moderație și fără a o da gata, că doar suntem oameni civilizați, ce Dumnezeu! 😜

E pentru prima oară de când mergem în Grecia - și am fost de vreo 25 de ori - când suntem așa de răsfățați de gazdă. Adaug și că am comunicat excelent cu Stavros pe WhatsApp atât imediat după rezervare, cât și când am ajuns în Chania. I-am trimis mesaj după ce am închiriat mașina, anunțându-l ora de sosire estimată și ne-a așteptat în fața blocului, iar cât a fost plecat Adrian ca să găsească loc de parcare, am avut o conversație foarte plăcută cu el în engleză, limbă pe care o stăpânește bine.

Check-in-ul a decurs rapid. Stavros ne-a explicat că pentru duș trebuie umblat la panoul electric fiindcă apa se încălzește în cca. 5 minute, ne-a dat cele două chei, parola de Wi-Fi (netul a funcționat foarte bine), telecomanda pentru televizor, pe care Adrian l-a deschis de câteva ori, că are obiceiul ăsta enervant🙄, și cea pentru aerul condiționat, la care n-am apelat decât de câteva ori după-amiaza, nopțile fiind suficient de răcoroase. Totul a fost în regulă și nu a fost necesar să mai luăm legătura cu el pe parcursul sejurului; la final, am lăsat cheile pe masă, așa cum conveniserăm, iar la finalul finalului, i-am acodat nota maximă pe site-ul airbnb.

Revenind la descrierea apartamentului, din livingul-bucătărie se trece printr-un holișor în dormitor. Înaintea lui, pe dreapta, este baia, nu foarte mare, dar nici înghesuită, prevăzută cu chiuvetă, cadă de duș înălțată și protejată cu perdea, și o ferăstruică, un amănunt întotdeauna binevenit.

În stânga ușii dormitorului este un șifonier mare încastrat în perete, unde am găsit, în afară de rafturi de haine și umerașe multe (un big plus!), prosoape de rezervă, pături, fier și masă de călcat. Spațiu de depozitare mai mult decât suficient pentru o săptămână.

Patul dublu cu saltea confortabilă și lenjerie de calitate era încadrat de noptiere, însă numai una din ele era dotată cu veioză. Deci, dacă aș fi cârcotașă (și sunt! 🤪), aș adăuga și chestia asta la capitolul minusuri.

Într-un colț al dormitorului era un birou cu scaun și oglindă deasupra iar ca decor, pe peretele din fața patului fusese agățată o reproducere după un puzzle ce ilustrează o lucrare cu tematică galantă clasicizantă (romană). La întoarcerea acasă, am căutat-o, din curiozitate, pe Google, și am aflat că autorul este Sir Lawrence Alma-Tadema (1836-1912), un apreciat pictor victorian (și-a petrecut o bună parte din viață în Anglia) de origine olandeză.

Este că nu v-ați așteptat la o asemenea incursiune în istoria artei într-un review de cazare?!! 😄

Ce ar mai fi de zis despre Clio? Că pardoseala este peste tot din gresie, preferata mea la cazările estivale pentru că permite curățarea rapidă a nisipului pe care îl cari cu tine - aproape inevitabil - de pe plajă. Și că aparatul de aer condiționat fusese instalat deasupra ferestrei și nu bătea spre pat, încă un lucru pozitiv. Fereastra din dormitor dădea însă spre stradă, așa că până pe la 12 noaptea ne-a cam asaltat zgomotul făcut de vecini, știut fiind faptul că în sezonul cald grecii ies măcar pe balcoane, dacă nu afară din case pentru plimbare și socializare abia după orele 21, când se mai răcorește nițel.

Am lăsat la urmă terasa, element esențial și indispensabil într-un sejur la mare.

Bucățica ce ne-a revenit era mobilată cu un set din imitație din rafie format dintr-o măsuță joasă, o canapeluță și două fotolii, plus un fel de dulăpior cu sertare, iar de marginea zidului exterior erau agățate uscătorul de rufe și un coșuleț plin cu cârlige. Aici ne-am băut cafeaua dimineața și berea/rakiul la prânz și/sau seara, am butonat pe telefon și am stat la taclale, beneficiind de o nesperată intimitate, căci locatarii din celelalte trei apartamente nu ieșeau pe terasă - în fapt, nici nu aveau, ca noi, spațiu pentru amplasare de mobilier.

Și tot singuri ne-am folosit de grătarul nou-nouț din curte pentru a frige peștii cumpărați de la SYN. KA, o dambla pe care încercăm să ne-o facem de fiecare dată când mergem în Grecia și un argument serios care a cântărit în alegerea lui Clio/Stavros drept gazdă. Bineînțeles, cu aceste ocazii am hrănit și nelipsita pisică... 🐱

BBQ-ul a fost montat într-o curticică înveselită doar de două ghivece goale, alte două cu niște plante și un tufiș. Peisajul nu e deloc îmbietor: blocuri de jur împrejur și o casă pe jumătate demolată pe poteca de lângă hotelul Theo. Asta e, n-avem cu ce ne bucura ochii, dar nu le poți avea pe toate. Măcar ne-am distrat într-o seară cu un foc de artificii... 🎆

Chiar și fără vedere la mare, noi ne-am simțit bine la Clio: am avut un apartament numai al nostru, cu spațiu mai mult decât suficient și dotări excelente, o terasă corespunzător mobilată, curte cu grătar și - lucrul probabil cel mai important - poziționat la o aruncătură de băț de plajă, taverne și magazine.

Iar Stavros a fost o gazdă excelentă.

Efharisto! 😍

 

Webmaster, rog următoarea ilustrație: youtube


despre SERVICII

Excelentă comunicare cu gazda.


despre CAMERE & COND. CAZARE

Apartament foarte curat și bine dotat, spațiu suficient.


PLAJA & MAREA / LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Apropierea de plajă este marele avantaj al apartamentului, însă peisajul urban nu e prea ademenitor.

Citește și CONTINUAREA aici

---
Trimis de Carmen Ion in 14.12.20 09:53:03
Validat / Publicat: 14.12.20 11:02:44
VIZUALIZĂRI: 230INFO ADIȚIONALE
 • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.
 • Alte destinații turistice prin care a fost: Franţa, Italia, Spania, Grecia, Ungaria, Bulgaria, Turcia
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Carmen Ion); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
AmFostAcolo.ro nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea (cu asteptări și preferinte posibil particulare ale fiecarui cititor) impresiilor si recomandărilor din articole; deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire a site-ului"); AmFostAcolo.ro sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 43600 PMA (din 32 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
INFO: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată

 • ECOURI la acest review

  6 ecouri scrise, până acum

  webmasterX [14.12.20 11:00:35] »

  Mutat în rubrica "Apartamente diverse, RETHYMNON" (nou-creată pe sait)

  -

  Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).​​

  Carmen Ion CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [14.12.20 11:20:52] »

  @webmasterX:  Mulțumesc.

  mprofeanu [14.12.20 22:23:50] »

  @Carmen Ion:  O cazare foarte bună cu un raport calitate - preț pe măsură! Spațios, curat și cu un proprietar ospitalier, să intre în preț și cu ce a considerat el să poftească musafirii... în plus și bun vorbitor de limba engleză...

  La acest capitol nouă Stavros ne-ar fi dat o lecție, eu neștiind decât cuvintele ce le folosesc la calculator, iar soțul la un nivel minimal...  

  Sper ca la anul să ajungi în Cipru și în Spania acolo unde ai avut rezervări dar au fost anulate... sau iar în Creta pentru a treia oară...

  Carmen Ionscris / TELEFON CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [14.12.20 22:38:05] »

  @mprofeanu:  Mulțumesc mult pentru vorbele frumoase și urările de bine. Ți le întorc inzecit. Și eu sper ca ​​2021 să fie un an mai bun pentru mine și pentru toată lumea.

  Noi am fost mulțumiți de apartamentul din Rethymno, dar nici nu suntem pretențioși. Apropierea de plajă a fost principalul argument in alegerea lui iar modul cum am fost răsfățați de Stavros a venit ca un bonus.

  Să auzim numai de bine! ​ Sănătate!

  webmaster [17.12.20 18:01:35] »

  Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

  — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

  — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.

  Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

  (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

  Carmen Ionscris / TELEFON CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [17.12.20 18:43:29] »

  @webmaster:  Mulțumesc 

  Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

  ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
   (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
  SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
  NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
  EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
  Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

  NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
  Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
  VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
  Carmen Ion, mprofeanu
  INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2021 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  pagină generată în 0.0628020763397 sec
  ecranul dvs: 1 x 1