ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 14.12.2020
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucureşti
ÎNSCRIS: 21.11.18
STATUS: SENIOR
DATE SEJUR
DEC-2020
DURATA: 4 nopți
Cuplu
2 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Piscul Soarelui din Capu Piscului

TIPĂREȘTE

Pensiunea este cotată 3 margarete și se află într-o zonă liniștită, la numai 9 km față de Câmpulung Muscel. Localizarea este următoarea: 45.17886 N și 24.97380 E.

Traseul este ușor de făcut cu mașina, pensiunea aflându-se la doar 160 km față de București. Noi am ales ruta București – Târgoviște – Câmpulung, apoi am urmat DC19 spre comuna Godeni, satul Capu Piscului. Ei, bine, acolo se află pensiunea Piscul Soarelui. Denumirea pensiunii este o combinație între numele satului (Capu Piscului) și numele proprietarilor (fam. Soare). Alte distanțe utile pentru cei care vin dinspre ale direcții ar fi următoarele: față de Pitești sunt 43 km, iar față de Brașov sunt aproximativ 100 km.

Imediat după 1 decembrie, ne-am gândit că nu ne-ar strica să profităm de câteva zile în plus, undeva într-o zonă puțin aglomerată. Așa că am ales pensiunea, pentru că, de ceva timp, ne doream să ajungem în zona mănăstirilor rupestre, iar rezervarea ne-am făcut-o online.

Am ajuns acolo pe la ora prânzului și ne-a întâmpinat proprietara pensiunii, cu zâmbetul pe buze. Cum aveam deja o foame de lup, după ce ne-am dus bagajele în cameră, am coborât val-vârtej la masă. Acolo, în timp ce studiam meniul, am primit și câte o mică băutură din partea casei. Din punctul meu de vedere, prețurile sunt absolut accesibile pentru orice buzunar.

Micul-dejun, de exemplu, pentru cei care optează pentru cazare+mic-dejun este de 20 lei/persoană. Din cauza stării de nesiguranță generată de criza pandemiei, prețurile la cazare și masă au rămas neschimbate de ceva timp. Mâncarea este delicioasă, cu preparate locale de bună calitate. Alte prețuri pentru micul-dejun: omleta (din două ouă, nu cum am întâlnit în alte părți – dintr-un singur ou) costă între 3 lei și 5 lei, în funcție de toppingul ales, roșii (100 g) – 1 leu, castraveți (100 g) – 1 leu, telemea (50 g) – 3 lei, lapte cald (250 ml) – 3 lei etc. Pentru prânz, la loc de cinste au fost ciorbele, al căror preț a variat de la 10 lei (ciorba de perișoare și ciorba de vită) și 12 lei (ciorba de burtă). În meniu, la gustările calde se găsesc ficăței de pasăre – 5 lei porția, cârnați la grătar – 6 lei/porția, bulz ciobănesc – 10 lei/porția sau cașcaval pane – 7 lei/porția. Preparatele din carne includ șnițele de toate felurile, pulpe de pui în bere, pastramă de oaie, păstrăv (prăjit sau la grătar), cu prețuri cuprinse între 7 lei/porția și 10 lei/porția. Garniturile și salatele sunt cele clasice, de la cartofii prăjiți și piureul de cartofi, până la salatele de roșii și castraveți, salată de murături sau de varză albă, toate cu prețuri variind între 4 lei/porția și 5 lei/porția. Iar cafeaua de 80 ml costă 3 lei (cafeaua la filtru) și 4 lei (cafeaua Lavazza). Salata de murături este excelentă, preparată în casă, iar proprietara ne-a dezvăluit și rețeta lor.

Am vorbit destul despre mâncare și, până nu mi se face foame din nou, vreau să descriu puțin camerele și pensiunea.

Așadar, pensiunea are două etaje, cel de-al doilea fiind mansarda. Am fost cazați la primul etaj. Încă de la intrare impresia mea a fost bună. Camera în care am stat, avea două calorifere, fiind situată pe colț. Camera a dispus de pat dublu, balcon mărișor, minibar, televizor cu ecran plat, prin cablu, dulap cu cuier și cu rafturi, prosoape imaculate, iar baia a fost dotată cu dezinfectant pentru mâini, săpun și șampon. Ar fi inutil să spun că apa era fierbinte, iar în camere era cald ca în saună, astfel că ne-am putut încărca bateriile fără grija că am putea, cumva, să dârdâim de frig.

A doua zi, după odihna binemeritată, am ieșit să explorez pensiunea. Așa că am ajuns să vizitez crama, aflată la demisolul pensiunii, să văd locul de joacă pentru copii, să-mi savurez cafeaua de dimineață sub acoperișul foișorului și să mă uit îndeaproape la grătarul reconstruit abia de o săptămână.

Încă de la poartă și până la intrare, aleea și scările sunt acoperite cu material antiderapant. În holul de la intrarea în pensiune, te întâmpină o galerie de fotografii, pe ambii pereți, cu personalitățile care au poposit aici, cu diverse ocazii. Printre ele se numără actualul primar al Instambulului, Al Bano, Nicolae Stolojan, Elena Merișoreanu, Radu Câmpeanu și mulți, mulți alții ale căror nume nu le-am reținut. Proprietarul ne-a îngăduit să fotografiem colecția și ne-a permis să o folosim pe AmFostAcolo. La rândul ei, proprietara ne-a povestit o sumedenie de lucruri interesante legate de locurile pe care aveam să le vizităm și ne-a amintit de legendele, multe, care se țes în jurul acelor locuri. Internetul și wireless sunt gratis, atât în camere, cât și în toată pensiunea, iar iubitorii de animale de companie sunt acceptați și așteptați aici împreună cu tovarășii patrupezi. Condiția este ca acest lucru să fie specificat înainte, telefonic sau prin formularul online de cazare.

Pentru cei care vin cu copiii, este bine de știut că pentru cei mici nu se plătește cazare până la vârsta de 13 ani. Totuși, este la fel de bine de știut faptul că, din păcate, pensiunea nu poate oferi pat suplimentar ori pătuț pentru copiii foarte mici.

Prețurile pentru cazare variază în funcție de tipul camerei: un apartament costă 45 euro, camera triplă, care include un pat dublu + twin, costă 35 euro, iar o cameră single costă 26 euro. La mansardă sunt trei camere (4-6 locuri), însă baia este pe hol. De asemenea, pensiunea poate fi închiriată în totalitate pentru grupuri nu mai mari de 15 persoane, pensiunea având maximum 30 de locuri.

Dacă în alte părți prezența proprietarilor s-a dovedit incomodă, aici proprietarii sunt sufletul locului, prin poveștile locurilor pe unde au fost, prin legendele aflate de la bătrânii locului, prin ospitalitate, dar și prin voia bună care ne-a făcut să ne simțim ca acasă.

Este posibil să fi uitat câte ceva, pe ici-colo, însă, pentru completare, celor mai puțin pretențioși în ale luxului, vă recomand să vizitați acest loc minunat. De aici, ca punct de plecare, se pot vizita o mulțime de obiective: mănăstirea Curtea de Argeș, castrul roman, mănăstirile Slănic, Robaia, Negru Vodă, dar și mănăstirile rupestre Nămăești și Corbii de Piatră (despre care voi dezvolta în review separate).

Cu acestea fiind zise, vă doresc din suflet vacanțe și călătorii plăcute și în siguranță.

## end review sc
Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Daisy Petal in 14.12.20 09:45:36
Validat / Publicat: 14.12.20 10:53:24
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în CÂMPULUNG-MUSCEL.

VIZUALIZĂRI: 867 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Daisy Petal); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P18 Imagine din camera triplă (pensiunea Piscul Soarelui)
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 24050 PMA (din 25 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂPensiunea Piscul Soarelui [Capu Piscului]:

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.063690900802612 sec
    ecranul dvs: 1 x 1