ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 07.12.2020
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 23.09.20
STATUS: SENATOR
LUNA
NOV-2020
Prieteni
6 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
BUN

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
98.33%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 12 MIN

Casa Boierului din Deal – Un restaurant prea cochet pentru Clondiru de Sus

TIPĂREȘTE

Am plecat din nou de-acasă să revedem prieteni dragi și să petrecem o duminică frumoasă, cu ceva mișcare în aer liber, cu o vizită pe undeva și de ce nu, cu o mâncărică bună la un pahar de vorbă. După ce ne-am întâlnit cu prietenii noștri buzoieni pe la 10:30 dimineată, am pornit-o cu mașina pe un traseu plănuit de ei, pentru că știau locurile; urma să facem o plimbare ușoară prin pădure, pe dealurile Buzăului și să vizităm un sit arheologic și o biserică.

Cum mergeam așa pe drumul DJ205 de la Merei către Pietroasele, căscând gura prin sate și pe dealuri, admirând locurile și viile culese de mult, din această cunoscută regiune viticolă, la o curbă a răsărit pe partea dreaptă, cocoțată pe un deal în depărtare, o frumoasă casă cu ziduri albe și acoperiș roșu, care se vedea de la o poștă că făcea notă dicordantă cu toate celelalte din jur.

Hai să mergem și noi până acolo, să vedem despre ce-i vorba!... ne-am hotărât imediat, așa că am încetinit și am căutat un drum pe care să facem dreapta către locul cu pricina. Drumul pe care l-am găsit (DC44) este pietruit, urcă lin și puțin șerpuit exact pe lângă casa căutată. Am parcat mașinile și am coborât să cercetăm, impresionați de ceea ce ni se ivise-n cale.

Clădirea arăta surprinzător de nouă și de cochetă, în nuanțe de alb și bej, cu o scară somptuoasă ce urca într-un pridvor continuat cu o galerie în dreapta, de-a lungul casei. Acoperișul de țiglă roșie se sprijinea pe coloane de lemn sculptat, închise la culoare ca și ancadramentele și balustradele care se întind pe toată lungimea galeriei și pe scara de la intrare.

Fără nicio firmă sau plăcuță cu vreun nume afișat la vedere, clădirea construită într-un stil architectural inspirat din cel brâncovenesc, dar pe modern, părea pustie. Am mers la etaj și am încercat ușa, dar era închisă așa că ne-am limitat la privitul prin ferestrele largi. Perdelele erau trase deoparte, lumina pătrundea în interior și de pe partea opusă încăperii în care priveam, așa că am putut să vedem amenajările. Părea să fie un restaurant. Pe cât era de frumos interiorul, pe atât de mare era dezamăgirea noastră că nu era deschis, ca să facem o rezervare pentru mai târziu! Ne-am mulțumit să admirăm geamurile și ușile în arcadă, pardoseala galeriei și arzătorul de terasă, candelabrele… ne-am zgâit pe la geamuri, am făcut câteva poze și ne-am pregătit de plecare.

În timp ce ne urcam în mașini, prietena noastră a avut inspirația să intre pe net și să caute locul; așa am aflat că se numea Casa Boierului Din Deal și că restaurantul avea pagină de facebook. Super! Uite și număr de telefon – zice ea; Am sunat și… surprinzător, ne-a și răspuns o doamnă care era chiar proprietara restaurantului. Ne-a informat că se deschide după 13:00 așadar am stabilit că ne întoarcem în jurul orei 16:00, după ce ne terminăm programul nostru de vizite. Ne-a rugat să-i dăm câteva date personale pentru a le trece în registrul rezervărilor (pentru respectarea reglulilor de pandemie), ceea ce am și făcut.

Cu asigurarea că vom avea și ce păpa, ne-am învârtit prin zonă, am ajuns la locul în care s-a desoperit Tezaurul de la Pietroasele – acum pe un drum asfaltat până la ansamblul monumental (față de ceea ce citisem și văzusem în pozele postate pe AFA de @Crazy_Mouse și @tata123). Am hălăduit la picior pe dealuri și prin pădurea deja desfrunzită și ruginită bine, până am ajuns la Releul de telecomunicații de la Istrița, apoi am vizitat Biserica dintr-o piatră de la Năieni, satul Vârf. Duminica de noiembrie era cam cețoasă și destul de rece.

După vreo cinci ore, mișcarea de pe dealuri și umezeala ne stârnise foamea… deci am făcut cale-ntoarsă către Casa Boierului din Deal, de data aceasta din direcția Pietroasele către Merei. Am găsit din nou drumul pietruit DC44 ce urcă la Casa Boierului din Deal, care acum ne aștepta caldă, cu luminile aprinse.

Adresa restaurantului:

Clondiru de Sus, Pietroasele, jud. Buzău

DC44, Dara 127473

Pagina de facebook: https://www.facebook.com/casaboieruluidindeal/

Program: 13:00 – 21:00, deschis de joia – până duminica

Casa Boierului din Deal, în interior

Am urcat scara generoasă și în pridvor, în stânga ușii de la intrare, ne-am dezinfectat mâinile la dispenserul cu senzor. Accesul în restaurant se face printr-un hol în care este amenajată o garderobă. Tot acolo, câteva scăunele cu trei picioare, tapițate cu materiale textile în motive geometrice, aduc a décor de Capra cu 3 iezi, dar mai chic ????.

Ne-a întâmpinat chiar doamna care ne-a răspuns la telefon – proprietara. Ne-a invitat în restaurant, iar noi ne-am exprimat bucuria că am putut să revenim, pentru că ne plăcuse ce văzusem de dimineață. Doamna, măgulită de vorbele noastre, ne-a spus povestea locului, astfel am aflat că restaurantul era o afacere de familie, deschis publicului din august 2020 (hmmm... îți cam trebuie curaj să faci asta în vremuri de pandemie!). Tot conceptul și designul interior se învârte în jurul temei pasărea phoenix – a zis ea - și abia atunci am observat și noi câteva detalii stilizate, inserate pe ici pe colo

Clădirea găzduiește la parter o sală care nu era amenajată complet - de aceea nici n-a vrut să ne-o arate - în care cândva se vor organiza degustări de vinuri și un mic magazin de comercializare a vinurilor din producția proprie. Există și o cramă proprie, dar în altă locație, tot prin împrejurimile acestui areal viticol. Etajul superior celui la care este restaurantul, adăpostește 3 camere locuibile, care în viitor vor putea fi închiriate.

La etajul la care ne aflam noi, restaurantul se întinde în două săli, una largă și pătrățoasă, cealaltă în continuarea ei, mai mică și dreptunghiulară, împărțită în separeuri delimitate de câteva panouri albe de lemn, frumos dantelate. Mesele și scaunele, din lemn și ele, sunt elegante și poartă decupaje sub formă de penaj stilizat al păsării mitologice. Pe peretele din stânga intrării (unde am stat noi) și în separeuri, se mai găsesc niște băncuțe din lemn alb în loc de scaune, dotate cu blănițe pentru fiecare loc de ședere.

Tot pe peretele din stânga intrării, deasupra băncuței, un tablou lemnos îmbină câteva motive tradiționale geometrice în culori asortate cu tapițeria scaunelor, pe alb, roșu și negru. Caloriferele sunt ascunse în spatele unor panouri dantelate, iar perdelele-draperie cad greu pe lângă geamuri, prinse de mijloc cu bentițe subțiri.

Șemineul dintr-un colț, muzica în surdină și miresmele discrete și plăcute destindeau atmosfera și ne promiteau o ședere plăcută.

Noi, eram șase persoane, singurii oaspeți din tot restaurant. Doamna ne-a dat în grija unei tinere ospătărițe cu mască, care a așteptat respectuos să consultăm meniul și și-a notat cu conștiinciozitate comanda noastră pe o tabletă care probabil transmitea online la bucătărie ????.

Doamna proprietară ne informase că mâncarea va dura cam 40-45 de minute, căci se gătea pe loc și ne mai dezvăluise că la bucătărie totul era coordonat de o cunoscută doamnă Chèf (nu vreau să-i amintesc aici numele), consultant în ale gastronomiei… Fără cuvinte!!!... cu câteva ore mai devreme nici nu visasem noi că la Clondiru de Sus o să încheiem ziua cu o experiență fine dinning. Bag seamă că vizita la Biserica dintr-o piatră ne ajutase ????????.

Meniul tip broșură, tipărit pe hârtie galbenă, avea gravat pe prima pagină o pasăre phoenix, evident. Acesta conținea o listă de băuturi, doar trei feluri de supă și câteva feluri de mâncăruri și deserturi reinterpretate.

Până una-alta, am primit băuturile: apă de 2 feluri (din partea casei, filtrată cu aparatură din dotare, cică) - plată și cu bule, în sticle de sticlă personalizate, 1 Aperol spritz, 1 pahar de vin roze, 1 sticlă de Sauvignon blanc - ales dintre cele câteva sortimente de vin de producție proprie, sub brand-ul Mirice și 3 platoașe înguste cu felii subțiri de pâine prăjită și unt aromatizat, cu trei arome și culori diferite.

Până ne-a sosit comanda am avut timp și de pălăvrăgelă, dar și de băgat de seamă detaliile: tacâmurile cromate, erau învelite individual în plicuri din hîrtie, farfuriile mari în nunațe de bej, din dreptul fiecărui loc, erau asortate cu șervetele de pânză, înguste și așezate transversal în loc de față de masă; olivierele lipseau cu desăvârșire, normal! La vremea aceea, mesele erau decorate cu câte un fir de bambus sau câte un ghivecel mic cu crăciunițe roșii.

Am dat o raită și pe la baie, să fie turul complet; am fost doar la doamne ???? și am găsit și acolo curățenie și mici drăgălășenii. Toaletele erau închise în două cabine, în capăt. Locul de la chiuvetă era dichisit, cu blat gros de lemn și sub el o mască de chiuvetă din lemn alb; două chivete de piatră tronau pe blat, iar deasupra, pe peretele cu piatră aparentă, atârna o oglindă pătrată cu o ramă albă brodată frumos și luminată din spate; în dreapta oglinzii, agățată pe perete, o etajeră de lemn cu trei rafturi din piele - foarte chic. Între cele două chiuvete, se găseau săpun lichid și dezinfectant în două recipiente, precum și servețele de hârtie pentru uscarea mâinilor. Cadrul ambiental era și aici foarte plăcut și frumos mirositor.

Au venit și bucatele de la bucătăria boierului, prezentate corespunzător, în farfurii largi, cu decoruri studiate și denumiri ca pe la curți boierești, deh! Doar nu vă imaginați că am ținut minte toate vorbele… Ca să vă spun acum cu ce delicatese ne-am răsfățat, am mai studiat pozele făcute meniului… ????).

Eu am luat (1) supă-cremă de ciuperci cu crocant din baton și petale de trufe, (2) perlă din creveți umplută cu duxel din legume, pene tricolore și sos picant - v-am dat gata, nu-i așa!!? ???? și la desert, (3) papanași reinterpretați cu dulceață de afine și sos de vanilie. Primele două au fost gustoase, dar papanașii au fost adevărat răsfăț pentru papilele gustative!

Nu știu să spun cât de bune au fost felurile mâncate de ceilalți, dar după interjecțiile de plăcere și mormăielile pe care le mai scoteau din când în când, se pare că au fost foarte mulțumiți! :) S-au mai comandat … îmi amintesc câteva: supă red cu crochete de vită, salată cu brânză de capră cu legume marinate, roșii cherry și microplante, colțunași cu urdă și mărar scăldați în sos de brânzeturi, piept de rață pe varză cu mere duo de anghinare stropite cu sos bigarade, mâncărică de gutui boierească (de desert), găluști cu prune și înghețată de vanilie, cheesecake cu sorbet de smeură.

Ne-am ospătat pe îndelete, am degustat și băuturile, ni s-au dezlegat și limbile și iată așa am petrecut cam două ore spre trei cu prietenii într-o atmosferă foarte destinsă, că nici nu ne-am dat seama cum ne-a prins înserarea în casa boierului…

Desigur, prețurile se reflectă în servicii, în rafinamentul și bunul gust al bucatelor, precum și în atmosfera intimă și extrem de plăcută. Experiența a meritat pe deplin și vă las să savurați pozele, să vă convingeți.

Evident că trebuie să vă faceți o idee despre ce găsiți prin meniu -mă refer și la prețuri, așa că puteți să-l consultați pe pagina de facebook a restaurantului, dar ca să vă scutesc de căutat vă zic eu mai jos despre câteva. Am observat că au mai fost schimbate felurile de mâncare, față de cele din mostrele de pe internet, ceea ce înseamnă că există flexibilitate sau poate periodicitate.

Antreuri

Salată cu brânză de capră cu legume marinate pe pat de roșii cherry și microplante – 30 lei

Salată cu piept de rață afumată, migdale și sos de portocale cu mentă - 30 lei

Supe

Supă red cu crochete de vită – 30 lei

Supă-cremă de ciuperci cu crocant din baton și petale de trufe – 25 lei

Ciorbă de rață cu tăiței de casă - 22lei

Feluri de bază

Perlă din creveți umplută cu duxel din legume, pene tricolore și sos picant – 49 lei

Colțunași cu urdă și mărar scăldați în sos de brânzeturi – 32 lei

Piept de rață pe varză cu mere duo de anghinare stropite cu sos bigarade – 55 lei

Deserturi

Papanași cu dulceață și sos de vanilie – 25 lei

Găluști cu prune și înghețată de vanilie – 20 lei

Mâncărică de gutui boierească – 20 lei

Băuturi

Bere Bucur blondă (craft) – 350 ml/10 lei

Bere Bucur brună (craft) – 350 ml/10 lei

Bere Kgb blank – 350 ml/12 lei

Vin Lacerta Cuvee IX 2016 (la pahar) - 200 ml/35 lei

Vin Lacerta Rose 2019 (la pahar) - 200 ml/18 lei

Chivas Regal 12 ani – 50 ml/24 lei

Tequila Sierra Gold Reposado – 50 ml/10 lei

Campari Orange – 250 ml/20 lei

Aperol Spritz - 250 ml/20 lei

Concluzii

Restaurantul Casa Boierului din Deal este un loc la care se ajunge ușor, iar de pe dealul verde pe care este cocoțat, aveți o priveliște minunată.

Nu am văzut pe niciunde afișat vreun cod vestimentar obligatoriu, cum se întâmplă la locuri d-astea cu pretenții (noi n-am avut nici frac și nici rochii cu frajuri sau pene-n păr ????) și nici pe pagina de FB nu scrie despre așa vreo obligație.

În restaurant există conexiune wireless, dar nu am folosit-o pentru că ne-am luat cu altele și am uitat de net, ceea ce cred că este de bine, așadar nu știu să vă spun cum funcționează.

Noi am avut o experiență absolut inedită și plăcută fără să ne asteptăm la asta, am plecat de colo cu gust bun pe papile și cu stare de bine în suflet, ceea ce mă determină să recomand Casa Boierului din Deal tuturor celor care trec prin zonă și vor să incerce ceva altfel sau care au un eveniment ce se pretează la rafinament.


despre SERVICII

Casa boierului este foarte curată, gătită ca de sărbătoare și primitoare, iar atmosfera sublimă. Serviciile sunt exemplare. Prețurile nu sunt mici, dar nici exagerate, având în vedere peste ce dați aici!


GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)

Bucatele sunt delicioase și după cum am spus, gătite de o echipă coordonată de o doamnă Chèf. Denumirile sunt boierești și prezentarea așișderea.


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Amplasarea în zona viticolă bine-cunosută în România sub denumirea Dealu Mare, ar putea să vă deschidă apetitul și pentru vizite pe la podgoriile și cramele din jur. Dar tot așa de bine ați putea să vă opriți aici în drumurile spre alte obiective turistice sau spre locurile de drumeții frumoase pe dealurile Istriței.


[fb]
---
Trimis de k-lator in 07.12.20 14:57:41
Validat / Publicat: 07.12.20 15:33:27
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SĂRATA MONTEORU [BZ].

VIZUALIZĂRI: 8340 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

20 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (k-lator); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P25 Supă-cremă de ciuperci cu crocant din baton și petale de trufe
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
[1300 PMA] [600 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 37100 PMA (din 27 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

20 ecouri scrise, până acum

webmasterX [07.12.20 15:33:07] »

Excelentă și această recomandare

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Unde mâncăm în zona Sărata Monteoru? , SĂRATA MONTEORU [BZ]" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: Unde mâncăm în Buzău și împrejurimi?]

k-lator [07.12.20 15:49:58] »

@webmasterX:  Mulțumesc frumos! Da, este mai potrivit pentru această secțiune.

Flory100scris / TELEFON [07.12.20 16:40:07] »

Felicitari pentru articol. Dupa cum arata totul cred a fost o experienta la superlativ. Numai bine!  

k-lator [07.12.20 16:55:16] »

@Flory100:  Pentru noi, așa a fost!

Mi-e teamă să spun că ar fi pentru oricine: poate unora nu le vor plăcea prețurile, altora gustul mâncării... Nu zic că aș fi eu vreo mironosiță cu cele mai rafinate gusturi, dar cei care apreciază ceafa la grătar cu cartofi prăjiți, cu siguranță vor spune că astea sunt fițe și mofturi de primăvară!  

Vă spun doar că dacă aveți de gând să mergeți la acest restaurant să vă setați de mai înainte așteptările la chestii delicate. Dar nici pentru cadrul ambiental nu veți regreta nicio secundă.

Mulțumesc pentru ecou și pentru vot.  

Seară plăcută și să auzim numai de bine!

Carmen Ionscris / TELEFON [07.12.20 17:04:28] »

@k-lator:  Hai că am intrat in rândul lumii, avem și noi restaurante cu staif, chiar gourmet, in mijlocul naturii,   pe coclauri mai puțin bătute.

Aștept să văd cum oamenii de bine... din înalta societate se bulucesc l​a rezervări.  

Până atunci, felicitări pentru alegere și pentru atenția acordată ​in prezentarea decorului și meniului.

k-lator [07.12.20 17:14:42] »

@Carmen Ion:  După cum ziceam și-n titlu, prea cochet, prea cu pretenții... acolo în zona Pietroasele.

​Cu siguranță n-o să auzim că s-a făcut vreo coadă de așteptare, că doar nu-mi închipui că locuitorii Clondireni pândesc să se facă ora de program să meargă la boier să mănânce!  

Mulțumesc mult pentru apreciere.

​Sănătate și toate bune! ​

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Dan&Emascris / TELEFON [07.12.20 18:30:14] »

Mama, mama, un loc chic si putin cunoscut. Ce tare! Defel nu citesc pana la ultima virgula postarile despre restaurante, terase etc ci retin cine pe unde a fost si daca ajung in zina stiu pe unde sa caut si atunci parcurg detaliile. ​​

​​Articolul acesta m-a captivat si l-am citit cu adevarat d' a capo al fine. ​​

Foarte interesanta cladirea, trec peste imprejurimi si obiectivele din zona, interioarele, si meniul sofisticat pregatit de un chef al carui nune nu l-ai mentionat, sunt o recomandare convingatoare. ​​

​​Felicitari pentru articol si locul vizitat! Numai bine! ????

Aurici [07.12.20 18:30:51] »

Ochisem și noi Casa Boierului când ne făceam traseul pe maps ca să vizităm pietrele din zona comunei Năeni. Nu eram așa siguri că ajungem în week-end-ul acela, din cauză de meteo, așa că n-am sunat pentru info, ba mai mult ne-am pus și câte 2 sandvich-uri în traistă, ca să ne știm asigurați. Pe urmă ne-a luat valul cu pietrele noastre și am și uitat să-l mai căutăm la fața locului, dar acu văzând pozele tale parcă merita. Prețurile sunt cam dezarmante, dar având în vedere locul și serviciile cred că sunt justificate și că de un răsfăț merge. ​ Că doar nu ne boierim în fiecare zi.

Mulțumim că ni l-ai adus în atenție cu bune și rele și călătorii frumoase în continuare, inclusiv gastronomice. ​

k-lator [07.12.20 18:44:48] »

@Dan&Ema:  Da, puțin cunoscut, având în vedere că este” in the middle of nowhere” . Dacă nu afli din altă parte, doar dacă treci prin zonă și-l zărești ajungi acolo... dar la fel de bine poți să-l și ratezi, că nu este chiar în drum.  

Mă bucur că a stârnit interesul, căci ceva așa de frumos, vezi mai rar... și ce să zic, în cazul ăsta este chiar adevărat că acolo pe deal... te duci mai rar

Mulțumesc mult pentru aprecieri și ecou și pentru lectura completă a articolului.

Seară plăcută și toate cele bune!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
k-lator [07.12.20 19:08:09] »

@Aurici:  Da, merită de vizitat, cum se zice: odată-n viață!... merge să te boierești, cum bine ai zis.

Gaura din buzunar, zic eu, nu cred că va părea mare dacă te gândești că pe lângă papa mai primești și niște servicii bune, te simți răsfățat și chiar pleci de acolo cu sufletul plin de frumos. Cum am mai zis, există orașe mari și locuri mai cu vad în care rar vezi așa ceva!

Mulțumesc pentru ecou, vă doresc să ajungeți pe acolo și aștept apoi și impresiile!

O seară plăcută!

Floryn81 CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA [07.12.20 19:47:32] »

@k-lator:  Iată o recomandare a unui loc fain despre care nu știam! Chiar dacă locuiesc în județul Buzău și cutreier de câteva ori pe an zona Pietroasele, la acest restaurant nu am oprit niciodată. Deh, noi suntem simpli pălmași, ce să căutăm la ditamai casa boierească?!   O să ne luăm inima în dinți și vom face o vizită acolo la următoarea ocazie!

În ceea ce privește monumentul tezaurului” Cloșca cu puii de aur” ​, drumul a fost asfaltat recent, am fost acolo din nou în urmă cu două luni și ne-a plăcut că a fost mult mai simplu de ajuns. Să știi că la releele de pe Istrița se poate urca și dinspre Pietroasele, trecând prin satul Pietroasa Mică (în drum poți vizita ruinele cetății dacice de la Gruiul Dării - am fost acolo în urmă cu două luni și am scris un articol pe AFA despre acel interesant obiectiv).

Mulțumim pentru recomandare! Numai bine!

webmaster [07.12.20 20:03:20] »

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

k-lator [07.12.20 21:23:08] »

@webmaster:  Mulțumesc frumos!

k-lator [07.12.20 21:33:47] »

@Crazy_Mouse:  Sigur că am citit cu interes articolele despre drumețiile pe care le faci pe plaiurile Buzoiene, mai ales de când am început și noi să cutreierăm prin zonă

Mulțumesc pentru recomandarea cu ruinele cetății dacice de la ​Gruiul Dării, negreșit voi ajunge... doar să vină vremea bună și să fim noi sănătoși!

Despre” cloșca cu pui” de asemenea am constatat și eu modificări - în bine - față de ce citisem scris pe acest website și am postat o poză (​P38) din care se văd și coșurile de gunoi amplasate... la recomandare lui @tata123

Mulțumesc ​pentru ecou.

mishu [07.12.20 22:59:41] »

@k-lator:  Mi-a placut totul iar la felurile alese am inghitit in sec la greu. Si can descoperi ca se poate sa ai calitate la standarde inalte, local deschis in 2020, nu poti decat sa le doresti sa le mearga bine.

Felicitari, votat cu mare drag. ​

Zoazore [09.12.20 11:32:08] »

@k-lator:  Avut boier trebuie ca este! Si umblat pe la Paris, ca-i plac fineturile!

Pacuta surpriza conacul asta. Chiar daca-i amplatat in Clondiru, e vizibil si ce sa mai... SUS CLONDIRU' pentru ei. Curajosi si cu standarde inalte. Sa le mearga din plin multa vreme!

Preturile nu-s mari pentru ce ofera si, cum spunea si @Aurici, merita macar odata-n viata sa te boieresti!

Frumoasa descoperire! Cladire frumoasa, drum relativ usor, peisaj frumos...

Se vede ca totul e nou si ca au dat atentie detaliilor. Au pornit cu dreptul​​​.

Dar si bucatele fac placuta vizita acolo! Putin spre sofisticate, dar perfect "asortate" cu interiorul si cu serviciile. ​

mprofeanu [09.12.20 22:36:52] »

@k-lator:  Excelent articolul, arată bine Conacul, Restaurantul, un loc în care merită să ajungi și să te simți boier! Mi-au plăcut meniul, felurile de mâncare servite, altceva, mai deosebit!

andreea_kamelyascris / TELEFON [16.03.22 09:41:52] »

Buna! Multumim tare mult pentru detalii.

am o nelamurire in privinta locatiei Casei Boierului. Pe site - care pare inca in constructie - apare pe prima pagina (vazut site-ul de pe pc nu telefon) ca ar fi amplasata in mijlocul unui deal viticol dar la marginea unei ape...

cum site-ul nu pare finalizat, ma intrebam daca e actuala poza?!

multumesc

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
k-lator [16.03.22 13:30:09] »

@andreea_kamelya: Noua ne-a placut maxim!... ma bucur că și ție.

Când treci pe drumul principal din localitatea Clondiru, DJ205, cum mergi dinspre Merei spre Pietroasele, restaurantul este pe partea dreaptă, pe un deal in depărtare. Nu se observă cu ușurință ????

Nu este nicio apa in apropiere (așa cum pare în poza de pe pagina web)... este doar o iluzie optică dată de faptul că partea din stanga (către Câmpia Romană) a fost blurată.

Sper ca explicatiile mele să vă ajute.

Toate cele bune!

andreea_kamelyascris / TELEFON [16.03.22 14:37:10] »

@k-lator: multumesc mult! Face sens da!!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
8 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
andreea_kamelya, Aurici, Dan&Ema, Flory100, k-lator, mishu, mprofeanu, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în zona Sărata Monteoru? :


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.099983930587769 sec
    ecranul dvs: 1 x 1