ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 28.09.2020
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 20.03.08
STATUS: CONSUL
DATE SEJUR
JUL-2020
DURATA: 3 zile
Cuplu
2 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
BUN

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

3 locuri de văzut dacă ești cazat la Albota

TIPĂREȘTE URM de aici

Dacă alegeți să vă cazați la complexul Albota (vezi impresii), acesta reprezintă un bun punct de plecare către câteva locații atractive din apropiere. Am văzut 3 dintre ele, astfel că vi le voi prezenta în acest articol. Un mare avantaj este faptul că toate aceste 3 obiective sunt situate la maxim o oră de mers cu mașina față de complexul Albota.

La stația de jos a telecabinei Bâlea Cascadă se poate ajunge în circa 30-35 de minute. De aici puteți urca la Bâlea Lac cu telecabina - prețul este de 70 lei/pers dus-întors. Dacă alegeți să parcurgeți cu mașina spectaculosul drum, până la Bâlea Lac drumul va dura încă 30 minute.

Sunt amenajate mai multe locuri de parcare (tarif de 5 lei/oră), dar sâmbăta și duminica va fi destul de greu de găsit locuri libere, mai ales spre orele prânzului. Aerul este poluat doar de fumul grătarelor, dar dacă vă îndepărtați veți simți și aerul de munte. Aici sus la peste 2000 m altitudine poate fi destul de frig, astfel că ar fi indicat să aveți și haine mai groase. După ce ați parcat, puteți face o plimbare ușoară în jurul lacului Bâlea, pentru a avea o perspectivă 360 de grade asupra peisajului înconjurător. Ici-colo mai vedem și petice de zăpadă, prilej de bucurie pentru cei mici.

De lângă stația telecabinei aveți o deschidere amplă către șosea și localitățile din vale - veți putea face fotografii cu peisaje deosebite. Pentru amatorii de trasee montane, se poate opta pentru o drumeție prin natură. Poteca spre lacul Capra este o rută foarte căutată. Traseul durează cam 75 de minute și presupune ceva efort pentru a urca până în Șaua Capra – durează aproximativ o oră. De aici din șa puteți urca spre vârful Vânătoarea lui Buteanu (cam o oră) sau continuați drumul cu o coborâre ușoară de 15 minute până pe malul lacului Capra.

În jurul lacului am văzut mai multe corturi colorate, dar și câteva petice de zăpadă. Veți vedea și Monumentul Alpiniștilor ridicat în memoria unor alpiniști decedați aici în urma unei avalanșe. Natura a fost foarte generoasă, astfel că veți avea multe momente de contemplare. Suntem la o altitudine de 2230 m, iar peisajul minunat poate da senzația (măcar pentru câteva minute) că ești în Elveția.

 

De la Albota, în 40 de minute puteți ajunge la Mănăstirea Sâmbăta, care merită din plin o vizită. Acest locaș monahal se mai numește Mănăstirea Brâncoveanu, deoarece primul ctitor a fost domnul Țării Românești, Constantin Brâncoveanu. Este recomandat să ajungeți aici în cursul săptămânii - astfel veți avea parte de foarte multă liniște și vă veți bucura sufletul.

Poarta de lemn de la intrarea pe domeniul mănăstirii este foarte frumoasă, iar aleea care duce către mănăstire este impecabil aranjată, cu multe flori și arbuști ornamentali. Curtea interioară este minunată, cu pomi tunși și o mulțime de trandafiri în toate culorile. În cadrul Academiei Sâmbăta sunt mai multe spații de cazare unde se poate înnopta.

De la mănăstire, pe jos, în circa o oră, pe un drum forestier prin pădure, se poate ajunge la Păstrăvăria Sâmbăta - unde puteți savura un păstrăv cu mămăliguță.

manastireabrancoveanu.ro

 

Un alt loc atractiv este Castelul de Lut din valea Zânelor - de la Albota se ajunge aici în circa 30-40 de minute. În weekend este foarte mare aglomerație astfel că este recomandat să evitați zilele de weekend. Există mai multe parcări unde puteți lăsa mașina, în schimbul unei taxe modice de 5 lei. Nu lăsați mașinile pe marginea drumului pentru că vor fi probleme de fluență - drumul este îngust. Biletul de intrare costă tot 5 lei, iar sumele obținute sunt destinate întreținerii acestui spațiu.

Castelul de Lut din valea Zânelor se află în localitatea Porumbacu de Sus și este fermecător atât pentru adulți cât și pentru copii. Casele construite aici seamănă cu cele din povești - le puteți vedea de jur-împrejur, mergând pe aleile pavate cu piatră.

Locul este frumos aranjat - puteți să și mâncați câte ceva sau doar puteți servi o băutură. Mai multe chioșcuri oferă diverse băuturi preparate pe plan local (cel puțin așa scrie). Sunt amenajate mai multe mese cu banchete de lemn, dar vedem și buturugi pe post de scaune. Meniul nu este stufos, dar vă puteți potoli foamea cu preparate tradiționale. În acest timp admirați peisajul și ascultați triluri de păsărele. Dacă vremea este bună, în zare se pot vedea Munții Făgăraș. Râul Porumbacu curge prin curtea domeniului, astfel că fundalul sonor este asigurat.

valeazanelor.ro

Ca să nu fie cu supărare voi atașa câte 10 poze de la fiecare obiectiv!


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Cadru natural atrăgător, peisaje frumoase


despre DISTRACȚIE & RELAXARE

Trasee turistice, plimbări în natură

## end review sc
Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de BOGDAN DSN in 28.09.20 17:43:20
Validat / Publicat: 28.09.20 20:15:07
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în #EXCURSII și CĂLĂTORII.

VIZUALIZĂRI: 399 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

7 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (BOGDAN DSN); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P08 Ne apropiem de lacul Capra
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
[1300 PMA] [600 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 40300 PMA (din 30 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

7 ecouri scrise, până acum

mishu [28.09.20 22:06:48] »

@BOGDAN DSN:  Desi despre fiecare dintre aceste obiective am citit multe si am vazut multe poze, pot sa spun ca de fiecare data citesc cu aceasi mare placere, cat despre poze, ale tale sunt de top, mai ales cele de pe malul lacului.

Cat despre a alege momentul perfect, ai dreptate, in weekend este dificil, insa uneori nu ai incotro. ​

Frumoase alegeri ai facut si felicitari ca ni le-ai aratat si noua, votat cu mare drag.

​​

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Michi [28.09.20 23:32:11] »

@BOGDAN DSN: Vara asta a fost un regal al reviewurilor despre munţii Făgăraş. Pe vremea mea (nu-mi place expresia dar aşa e, referindu-mă la anii 60) nu exista Complexul Albota pe care l-am vizitat abia acum câţiva ani. Ştiam de valea Albotei care se vedea de sus de pe vârful Vânătorii lui Buteanu. Deasemeni accidentul celor patru alpinişti s-a întâmplat mai târziu prin 63-64 dar am văzut monumentul lui Nerlinger căzut în prăpastie în 1934 împreună cu iubita. În zonă acum câţiva ani am vizitat herghelia de la Sâmbăta şi am văzut dar nu vizitat un palat Brâncoveanu  închis pentru public tot la Sâmbăta de Sus. Mulţumesc pentru review.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
webmasterscris / TELEFON [29.09.20 08:02:33] »

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

iulianic CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA [29.09.20 09:42:50] »

@BOGDAN DSN: 

Ca să nu fie cu supărare voi atașa câte 10 poze de la fiecare obiectiv!

Cine pe cine să se supere? Unul dintre cele trei obiective pe celelalte două sau noi, cititorii cîrcotași?

Încă nu am ajuns la nici unul dintre obiectivele despre care scrii. Dacă Mănăstirea Brâncoveanu este de mult pe lista noastră de obiective de vizitat, dacă la Castelul de Lut din Valea Zânelor visam să ajung, dar nu știam unde se află, mai exact, la Lacul Capra nu știu dacă voi ajunge vreodată. Mulțumim pentru informații!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
BOGDAN DSN CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA [30.09.20 17:33:54] »

@mishu:  Mulțumesc pentru aprecieri și pentru vot. Am avut noroc și de vreme bună plus faptul că nu bătea vântul au dus la realizarea acelor poze. Mi-a plăcut mult să vizitez acele locuri în timpul săptămânii - mai fusesem pe Transfăgărășan și la Sâmbăta, dar în week-end și nu este prea plăcută senzația de aglomerație, dar și cozile de pe drumul alpin.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
BOGDAN DSN CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA [30.09.20 17:35:57] »

@Michi:  Așa este - în această vară zona munților Făgăraș a fost extrem de căutată, ca și multe alte zone (Delta Dunării, Maramureșul etc). Mulțumim pentru detaliile oferite.

BOGDAN DSN CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA [30.09.20 17:39:23] »

@iulianic:  Nu cred că se supăra cineva dacă nu erau repartizate în mod egal 

​Sunt sigur că vei ajunge (îți doresc asta) - măcar la valea Zânelor și la Mănăstirea Brâncoveanu. La fel de sigur sunt că vei fi încântată de ceea ce vei vedea.

Mulțumesc și eu pentru ecou și vot! ​

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
iulianic, Michi, mishu
Alte impresii din această RUBRICĂVacanța în Ardeal:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.068660974502563 sec
    ecranul dvs: 1 x 1