ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 20.09.2020
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 28.06.10
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
AUG-2020
DURATA: 1 nopți
Cuplu
2 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
REZONABIL

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
70.00%
Satisfăcător
CAZARE [camere etc]:
50.00%
Nici nemulțumit, nici mulțumit
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
75.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 35 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 5 MIN

Un hotel comunist, care necesita renovare

TIPĂREȘTE

Am ales acest hotel amplasarea sa aproape de cetate (scopul principal al vizitei noastre in Alba Iulia), pentru ca avea parcare gratuita si pentru ca a acceptat rezervare telefonica fara avans si plata cu card de vacanta.

Denumirea actuala este Hotel Cetate-Imparatul Romanilor. Pe site-ul hotelului si pe booking.com apare ca un hotel de 3* dar pe usa de la intrare sunt trecute 2*, se pare ca are cateva camere de 3*. Starea actuala a hotelului il incadreaza la 2* iar fotografiile de prezentare sunt inselatoare

Am ajuns la hotel de pe Transalpina prin Sebes iar Waze si-a facut datoria.


despre SERVICII

La receptie am gasit un tanar receptioner care ne-a intrebat de rezervare, a verificat si imediat a solicitat cartea de identitate iar apoi plata, fara sa ne intrebe daca avem preferinta pentru o camera. Ne-am conformat si am platit pe loc cu cardul de vacanta.

L-am intrebat daca putem plati cu cardul de vacanta masa de la restaurant iar el a raspuns ca pentru ca avem card se poate platii direct, mai complicat era daca aveam tichete tiparite. M-a deranjat lipsa de incredere in solicitarea cartii de identitate si plata in avans fara sa vedem camera, asa ceva nu am intaltit de foarte mult timp.

Cu parcarea am avut noroc ca am gasit un loc liber pentru ca parcarea este relativ mica pentru numarul de camere al hotelului si am observat ca cei care au venit mai tarziu au parcat pe locuri pentru persoane cu dezabilitati, pe trotoar sau chiar in fata intrarii in hotel. In parcare erau cateva masini cu numar de Alba probabil ale angajatilor.


despre CAMERE & COND. CAZARE

Am avut o camera cu pat dublu cu vedere catre intarea in hotel.

Camera este destul de mare pentru un hotel de 2-3*. Mobila desi veche este frumoasa, de culoare alba si parea din lemn masiv. Defapt cand am ales hotelul ne-a placut mobilierul din camera. Pe jos are o mocheta veche, decolorata pe alocuri si denivelata care cred ca nu a fost schimbata niciodata. Lenjeria este si ea ingalbenita de vechime. Saltele sunt si ele vechi, cu arcuri tip Relaxa. Curatenia din camera a fost sub orice asteptare incat sotia mi-a atras atentia sa nu mai umblu fara papuci prin camera.

Toate camerele hotelului nu au balcon.

Baia este generoasa ca dimensiuni iar faianta si gresia au fost schimbate cred in perioada 1995 - 2000, apreciere facuta dupa model. Cada in schimb este originala de la infintarea hotelului apreciere facuta dupa culoare si model. Principalul minus din baie il reprezinta presiunea foarte scazuta si temperatura de la apa calda. Inafara ca temperatura a fost mica dar era si variabila daca faceai o baie, adica se racea si apoi se incalzea putin in mod alternativ.

Camera noastra nu a avut aer conditionat, am observat cateva camere cu aer conditionat (foarte putine), probabil erau camerele de 3* dar receptionerul nu ne-a intrebat ce fel de camera dorim, poate erau ocupate sau rezervate fiind putine. Am observat ca in camera era un calorifer vechi din fonta si ma indoiesc ca iarna facea fata.

In camera se mai afla un mini-frigider si un televizor led cu diagonala de 60 cm.

Hotelul are 2 lifturi, unul vechi de la infintare si unul mai nou. Am observat ca toti turisti asteptau dupa liftul mai nou dupa o experienta cu cel vechi.

Holul hotelului este spatios cu mobila stil si cred ca mocheta fusese schimbata pentru ca arata destul de bine. Holul iti creea senzatia ca te afli intr-un hotel de 4*. Din hol se intra in restaurant care a fost inchis, dar parea foarte mare.


GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)

Hotelul are mic dejun inclus care se servea pe terasa restaurantului. Intrarea la terasa se face din strada dupa ce se ocloleste hotelul. Surpriza a fost ca micul dejun a fost in sistem bufet suedez. Am apreciat diversitatea produselor si caltatea multor produse. Cafeaua a fost tip cafea solubila de la automat dar destul de buna, avea un gust de Brasselo. Sucul a fost de calitate foarte scazuta ca nu l-am putut consuma. Fructele au fost reprezentate doar de niste mere iar dulciurile foarte putine care pareau produse de super-market. Dar pentru un hotel de 2-3* pot spune ca micul dejun a fost peste asteptari.

Am mancat si masa de pranz in ziua sosiri. Pentru a nu astepta prea mult am ales mancare gatita. Am comandat 2 ciorbe de vacuta, 2 portii de fasole cu ciolan, paine si o singura bere Beks. Totalul a fost de 75 lei platiti cu cardul de vacanta plus 10 lei in numerar pentru fata care ne-a servit pentru ca a fost operativa. Portiile au fost mari dar fasolea cu o jumate de ciolan avea adaugat ardei gras care nu era fiert, nu am inteles rostul ardeiului. Apreciez ca pretul a fost normal pentru un hotel de 3*. Terasa parea amenajata in graba pentru pandemie nu era aglomerata.


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Hotelul este foarte bine amplasat foarte aproape de cetate si de Parcul Unirii. Zone este foarte aerisita. Pe partea opusa hotelului erau blocuri cu magazine la parter dar nu am observat restaurante in apropiere. Am remarcat curatenia din zona inclusiv in parc. Hotelul exterior arata destul de bine si este impozant. Cei drept scarile sunt fisurate.

La dotari nu am observat ca hotelul sa aiba piscina sau un centru SPA si sunt convins ca nu are.


despre DISTRACȚIE & RELAXARE

Imi este greu sa notez acest capitol pentru ca hotelul nu ofera nimic pentru distractie si relaxare. Aceste aspecte sunt asigurate de Cetatea Alba Carolina. Vizita la cetate ne-a relaxat si ne-a impresionat.

Cetatea a fost renovata de curand, cred ca restaurarea a fost finalizata in 2015. Realmente am fost impresionati de cetate care se intinde pe o suprafata foarte mare. In cetate se afla: ruine ale fostului castru roman, statuia lui Mihai Viteazu, Muzeul Unirii, Sala Uniri, Palatul Pricipilor, Catedrala Ortodoxa, Catedra Catolica (inchisa) si Universitatea 1 Decembrie. Noi am fost impresionati de toate cele 6 Porti ale Cetatii.

Spre deosebire de Cetatea Sighisoara am avut impresia ca Cetatea Alba Calolina nu este locuita, are strazi late si este mai putin comerciala (am vazut doar 2 terase, fara baruri si magazine doar cateva chioscuri cu dulciuri, inghetata si suveniruri dar fara sa fie deranjante). Pentru ca ma asteapta o perioada incarcata si nu voi avea timp sa scriu impresii de calatorie voi pune si cateva poze cu cetatea.

Consider ca orice roman trebuie sa vada macar odata in viata Cetatea Alba Carolina.


[fb]
---
Trimis de olteanul2010 in 20.09.20 20:07:55
Validat / Publicat: 20.09.20 20:49:46
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în ALBA IULIA

VIZUALIZĂRI: 789 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (olteanul2010); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P15 Fantana arteziana din Parcul Unirii
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
[1300 PMA] [600 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 28000 PMA (din 20 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 35.00 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    2 ecouri scrise, până acum

    webmaster [20.09.20 20:53:17] »

    Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

    (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

    Dan&Emascris / TELEFON [21.09.20 09:59:01] »

    Stiu si eu hotelul asta. Este foarte bine plasat pentru vizitarea cetatii, dar a cumulat niste ani de viata. A ramas in urma dar ar putea fi pus pe picioare la standardele actuale de trei stele. ​​

    ​​Mie si personalul mi s-a parut mai de moda veche.  

    In parcarea hotelului este de multe ori punctul de intalnire pentru tururile ghidate de cetate. ​​

    ​​Felicitari pentru articol si poze! Numai bine! ????

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    Dan&Ema
    Alte impresii din această RUBRICĂCetate Hotel:

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.1556761264801 sec
    ecranul dvs: 1 x 1