ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 28.09.2021
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Brăila
ÎNSCRIS: 25.06.13
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
SEP-2021
DURATA: 3 nopți
Cuplu
2 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

„Castelul de Smarald” – locul unde ne-am simțit excelent

TIPĂREȘTE

Plănuiam de mai multă vreme o excursie în zona Durău – Borsec – Lacu Roșu. Pandemia și, mai apoi, căldurile din vară ne-au tot mutat perioada plecării, până într-o zi când ne-am hotărât: gata! Oricum ar fi vremea noi pornim la drum.

Mai trebuia să găsim și o cazare pentru 2 – 3 nopți, destul de aproape de zona ce doream să o vizităm, un loc care să fie tabăra de bază.

După îndelungi căutări, am găsit în Pângărăcior (știam de Pângărați, de localitatea asta nu aveam habar) pensiunea Castelul de Smarald****, care ne-a atras prin felul în care arăta dar și prin prețul bun pentru o locație de 4 margarete (explicația am avut-o mai târziu când ne-am cazat).

Ne-am simțit aici foarte bine și pentru că unele dintre simțurile noastre au fost încântate de ceea ce am găsit aici.

Să detaliem.

Când am intrat în curte avem prima impresie pozitivă care ne încântă simțul văzului, adică ochiul cu retina lui: o clădire cu o arhitectură interesantă, ca un castel (de unde și numele), înconjurată de o curte frumoasă, curată, cu o peluză verde îngrijită, multe flori, cu numeroși pomi, inclusiv fructiferi, care arăta foarte bine și-n prag de toamnă și cu un pavaj pentru parcare complet, fără zone știrbe (plăci lipsă).

În același fel arăta și curtea din spatele clădirii, cu loc de joacă pentru copii, cu o terasă unde se putea sta la taclale la o cafea sau o bere (cu apă în față parcă nu-ți prea vine să sporovăiești vrute și nevrute).

Ne-a plăcut și logoul de la poartă, un castel stilizat de culoare verde precum smaraldul, dar și urarea de bun venit, totodată un îndemn să ne simțim bine acolo ca la noi acasă: ” Home is a feeling” . Și chiar așa a fost.

Porțile pentru acces în curte se deschid cu telecomandă (pe care am primit-o odată cu cheia de la cameră).

Suntem întâmpinați în fața vilei de către ” castelană” , dna. Irina M., amabilă, zâmbitoare, care ne conduce în clădire, ne înmânează cheile camerei și ne prezintă odaia în care vom sta.

Cel de-al doilea simț” gâdilat” a fost cel al mirosului, activat la intrarea în clădire, unde ne întâmpină un parfum discret, foarte plăcut, furnizat de un aparat de odorizare,” servit” la pachet împreună cu o căldură plăcută, binevenită după frigul care era afară (cca. 15 – 16 grd. C).

Drumuri bune și excursii frumoase!


despre SERVICII

Ne-am bucurat pe toată perioada sejurului de servicii de cea mai bună calitate. Amabilitatea caldă a gazdei noastre (nu d-aia scorțoasă, rece), discreția, ospitalitatea, deschiderea spre solicitările turistului, ne-au impresionat în mod plăcut.


despre CAMERE & COND. CAZARE

Ne-a plăcut faptul că proprietarii au renunțat la numerotarea aceea impersonală a încăperilor, optând la personalizarea fiecărei odăi printr-un nume: Elegance (cea în care am stat noi), Rustic, Family, Romantic, etc.

Camera este spațioasă, nu te lovești de mobilier când te miști prin cameră, iar căldura în încăpere a fost prezentă tot timpul, reglarea temperaturii făcându-se prin termostat.

Pe o comodă care adăpostea un mini frigider, găsim o cană electrică în care puteam încălzi apa pentru a ne face un ceai sau un ness. Alături erau și pliculețe cu ness, ceai și zahăr.

Cred că am avut cea mai bună cameră din toată pensiunea, dovada fiind aceea că baia, generos de mare (am văzut camere de pensiuni cam cât baia asta), avea cadă cu jacuzzi. În rest era dotată cu toate cele necesare toaletei zilnice. Prosoapele s-au schimbat zilnic. Și încă o chestiune nu lipsită de importanță (după părerea mea): așternuturile și prosoapele erau de un alb imaculat.

O părere foarte bună (care a impresionat iarăși retina) ne-a fost dată de modul în care erau executate finisajele interioare: de bună calitate, bun gust, acordându-se atenție fiecărui detaliu, camerele fiind personalizate atât prin finisajele interioare, fiecare având altă culoare cât și prin plăcuța fixată pe ușă pe care era scris numele încăperii.

Mobilierul este modern, elegant, fără degradări sau defecte. Camera are televizor și acces la wifi. Camera noastră (situată la parter) nu avea acces la terasă sau balcon, însă toate celelalte au această facilitate.

Un mic inconvenient, referitor la camera în care am stat, fără însă a-i afecta aprecierea pozitivă, este acela că, având în față o cornișă, era mai puțin luminată de strălucirea zilei, însă pe noi nu prea ne-a afectat fiind mai toată ziua plecați.

Cu acceptul și amabilitatea gazdei am făcut câteva fotografii și într-o altă cameră (Rustic), pentru edificarea celor interesați.


GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)

La pensiune se servește doar micul dejun, la comandă, acesta nefiind inclus în prețul cazării. Într-o singură zi, cea în care am plecat, am luat micul dejun la pensiune. Alimentele servite au fost proaspete, variate: mezeluri, cașcaval, brânză, omletă, unt, dulceață și gem, cafea și ceai precum și renumitele plăcinte moldovenești poale-n brâu. Un mic dejun îndestulător, bogat, nereușind să biruim toate produsele servite. Micul dejun nu este în sistem” bufet suedez” , servirea se face la masă.


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Locația este amplasată pe DN 15 (Piatra Neamț – Bicaz), la cca. 12 km. de P. Neamț și 17 km. de Bicaz. Așa după cum ziceam, pensiunea este amplasată într-o poziție care ne-a facilitat plecările la Borsec și Lacu Roșu.

Împrejurimile sunt frumoase, regiunea turistică Piatra Neamț cu zonele adiacente fiind foarte căutate de turiști.

Am fost extrem de mulțumiți de zilele petrecute la această pensiune, iar recomandarea este pe măsură.

Chiar dacă nu am avut o vreme foarte bună (frig: 15 – 160 C), ploaie (care a curs doar când eram în mașină, oprindu-se de fiecare dată când ne opream să vedem ceva – cineva acolo sus ne iubește! -), plimbarea ne-a priit, deoarece ne-a fost foarte dor să plecăm undeva, să vedem zone frumoase.

## end review sc

[fb]
---
Trimis de Mitica49 in 28.09.21 18:26:00
Validat / Publicat: 28.09.21 19:50:44

VIZUALIZĂRI: 668 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

8 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Mitica49); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P11 Ieșirea în curtea din spatele pensiunii
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 33200 PMA (din 24 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

8 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[28.09.21 19:48:23]
»

Excelentă recomandarea

Mutat în rubrica "Pensiunea Castelul de Smarald [Pângărăcior], PIATRA NEAMȚ" (nou-creată pe sait)

-

Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici. Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

webmaster
[28.09.21 20:03:48]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

iulianic CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[28.09.21 20:57:28]
»

@Mitica49: Mă bucur foarte mult atunci când citesc un articol care relatează despre obiective din Neamț - ținutul copilăriei și al adolescenței mele. Mulțumesc pentru clipa asta de bucurie!

Desigur, multe s-au schimbat de când am plecat eu din Neamț. Nu știam de această pensiune. Este – cu siguranță – una dintre cele apărute în ultimii ani.

... știam de Pângărați, de localitatea asta nu aveam habar…

Pângărăcior este un fel de anexă a localității Pângărați. Este mai spre munte, mai retrasă și nu la șoseaua națională. În apropiere se află Mănăstirea Pângărați, un obiectiv istoric-religios foarte important în zonă.

Mitica49AUTOR REVIEW
[29.09.21 09:40:42]
»

@webmasterX: Poziționarea este corectă. Mulțumesc!

Mitica49AUTOR REVIEW
[29.09.21 09:48:20]
»

@iulianic: Mulțumesc pentru vot! Pângărăcior este o localitate de sine stătătoare în cadrul comunei Pângărați.

iulianic CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[29.09.21 10:07:00]
»

@Mitica49: Da, la ultima împărțire teritorială Pângărăcior a devenit o localitate de sine stătătoare. Atunci și din Vaduri s-a desprins o mică parte și a apărut satul Vădurele. Tot atunci a apărut și Preluca - pe vremea mea doar câteva case grupate lângă podul peste râul Bistrița, aproape de Pângărați.

Nu știu dacă populația a crescut, dar știu că în ultimul timp s-a construit mult, au apărut case noi și pensiuni, localitățile extinzându-se foarte mult. Aproape că nu mai există zonele de câmp și de fânețe care le delimitau.

Zoazore
[28.10.21 16:38:19]
»

@Mitica49:

ne-a atras prin felul în care arăta dar și prin prețul bun pentru o locație de 4 margarete (explicația am avut-o mai târziu când ne-am cazat).

= si care ar fi explicatia? Ca mie mi se pare totul la superlativ.

Carcotasa cum ma stiti, castelul il pot asocia cu arhitectura cladirii, dar smaraldul... doar cu iarba din curte. Eu i-as fi zis Castelul de Chihlimbar, dupa culoare.

Camera voastra... Castelani pe deplin. Elegance? I se potriveste numele! Curatenia e la grad de mare clasa. Iar dotarile... de castel.

Ati pornit cu dreptul plimbarile voastre, bravo!

Mitica49AUTOR REVIEW
[28.10.21 19:20:07]
»

@Zoazore: Mulțam fain pentru lectură, vot și comentariu!

” Ezistă o esplicație!” (vorba unui personaj celebru dintr-un anume serial TV): pandemia și, pe cale de consecință, lipsa de clienți. Prețul normal al camerei în care am stat noi este de 240 lei/noapte.

Plimbarea nostră a pornit cu dreptul doar în privința cazării, din partea vremii, care nu a ținut cu noi, nu prea. A plouat, nu însă și când ne dădeam jos din mașină ca să umblăm. În rest a fost tare frig.

Cam asta ar fi.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
iulianic, Mitica49, Zoazore

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.078186988830566 sec
    ecranul dvs: 1 x 1