ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 30.01.2020
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Buşteni
ÎNSCRIS: 20.01.20
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
JAN-2020
DURATA: 7 nopți
familie cu copii
5 AD. + 2 COPII -- v: 2 ani si 6 ani

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
PLAJA şi MAREA:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 102 USD
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 6 MIN

Resortul egiptean: oaza cu vegetatie paradisiaca, piscine nesfarsite si dezmat culinar

TIPĂREȘTE

Am ales sa calatorim iarna in Egipt atrasi de mirajul de a parasi frigul si ternul iernii pentru a ajunge intr-o lume noua condusa de: soare, oaze de vegetatie exotica si orizonturi nesfarsite de dune sahariene.

Am calatorit sapte persoane animati de suspansul necunoscutului, dar si de fascinatia unei civilizatii invaluite in mister... numai gandul ca ajungi pe continentul african iti trezeste o avalansa de senzatii intense, chiar daca stiam ca va fi un sejur adaptat ritmului fetitei noastre de doi ani.

Dupa un zbor placut am aterizat in Hurghada la ora pranzului si am dat piept de un soare dogoritor, de un peisaj selenar, care ne facea sa ne intrebam daca mai suntem pe planeta noastra... desi trecusera doar trei ore de cand lasasem in urma plaiurile mioritice.

- devii recunoscator si umil in acelasi timp pentru sansa de a ajunge intr-un loc exotic sub soarele varatic, cadru de necuprins in dimineata respectiva cand te-ai luptat cu viscolul ca sa intri in masina si stai si realizezi cat de imensa si diversa e planeta asta, iar tu esti atat de mic si neinsemnat.

Am ajuns la hotelul nostru cu autocarul, in aproximativ o jumatate de ora, avand transportul asigurat de agentia de turism, drum intesat de puncte militare.

Din sosea, autocarul a trecut de bariera resortului, am intrat in curtea exterioara a resortului Jaz Aquamarin, o curte enorma cu gazon verde, arbusti ornamentali, iar in fata noastra se inalta tantosa cladirea cu coloane ce avea sa fie receptia.

Am intrat in receptia luxoasa, printr-o poarta de detectare a armelor, dupa o scanare vizuala concentrata a pazei militarizate, elemente care iti confera o anumita siguranta legata de securitate.

Receptia se continua cu zona de lounge (bar) si suntem captati de ansamblul decorurilor, a rafinamentului oriental, cu canapele de catifea veritabila, fotolii supradimensionate, candelabre masive orientale, mocheta arabish, multa curatenie, grandoare, si totusi bun gust.

Pentru check –in am asteptat in jur de douazeci de minute, iar bagajele au fost preluate si etichetate de angajatii resortului, duse cu un minivehicul (distantele fiind foarte mari) pana in fata usii camerei noastre.

Receptionerii sunt foarte amabili, calmi, buni vorbitori ai limbii engleze si deschisi la rezolvarea oricarei doleante. Beneficiezi de toate facilitatile resortului, inclusiv accesul in restaurante, de indata ce te-au preluat receptionerii.

Acest resort este dispus sub forma unui lant de cladiri care se succed in linie dreapta pana la malul marii, fiecare avand doua etaje, construite in stilul tarilor arabe.

Este impresionant sistemul de terasare a cladirilor, fiecare avand gardini interioare frumos amenajate.

Aceste terase-coridoare de acces la camere sunt dispuse atat de ingenios astfel incat sa creeze curenti artificiali, noaptea avand impresia ca bate „ crivatul” in drum spre camera, resimtindu-se o temperatura cu zece grade mai scazuta ca afara.

Tot resortul este enorm, smartwatch-ul arata in fiecare seara ca am depasit 12.000 pasi si erau facuti doar ca sa ne deplasam in zonele de restaurante, loc de joaca, topogane cu apa, nu cu titlu de plimbare asumata.

Curtea resortului gazduieste doua unitati hoteliere din acelasi grup Jaz: Aquamarin si Blumarin, cu receptii si restaurante distincte, dar deschise tuturor oaspetilor grupului.

Este o retea enorma de alei pietonale, prin puzderia de arbusti, arbori cu flori, palmieri, portocali, cactusi, cosmetizati zilnic, gazon verde, flori din belsug.

Verdele crud este spart doar de piscinele inlantuite de diverse forme si dimensiuni, podeturi si locuri de joaca pentru copii.

Topoganele sunt spectaculoare indiferent de varsta, sunt adevarate zone de aquapark (topogane spirala de la 20 m inaltime, topogane palnie, rampe ametitoare).

Din loc in loc sunt piscine special amenajate pentru copii, inclusiv zona de loc de joaca cu sala de activitati pentru copii supravegheati de doua animatoare super dornice sa fie de ajutor, sa fie simpatice si jucause. Copii alearga nestingheriti afundandu-se cu piciorusele goale in nisipul fin.

De la ora 10 dimineata se da startul enterteimentului in zona piscinelor, iar echipa de animatori a resortului te imbie sa participi la diverse activitati: fitness, aquagym, cursuri de bellydance, volei in apa, dans brazilian cu dansatoare de la Rio, numai voie buna si muzica.

In ritmul acesta cu greu constientizezi ca in calendar e luna ianuarie, iar compatriotii tai merg infrigurati spre serviciu, telefonul indicandu-ti ca acasa sunt - 13 C.

In cadrul resortului sunt cinci restaurante si mai multe baruri tip lounge, frumos amenajate in stil oriental, iar ce mi s-a parut fascinant a fost specificitatea amplasarii micilor ferestre din cel mai inalt punct al restaurantelor principale, acestea fiind pozitionate astfel incat lumina de la rasarit sa patrunda perpendicular prin ele creand un efect ireal; la micul dejun alegeam o masa tocmai pentru a ne bucura de mangaierea soarelui care intra necontenita de sus in jos.

Bauturile alcoolice si nonalcoolice, apa, cafea, ceaiuri, sucuri sunt prezente la toate restaurantele si sunt gratuite, in lounge-uri putand comanda gratuit tot felul de sortimente de coktailuri.

Mancarea este un adevarat rasfat/dezmat, o sumedenie de feluri de preparate, calde, reci, internationale si egiptene, deci orice pofta/slabiciuni ai avea, sau orice dieta ai tine, ai de unde sa te infrupti.

Bucataria egipteana e asemnatoare cu cea turceasca, dar chiar mai elaborata, de incercat obligatoriu: hummusul, nougat si ciocolata de casa.

Mancarea este din abundenta, nu se termina vreun sortiment spre sfarsitul mesei, personalul intr-un numar impresionant de mare aprovizioneaza non stop platourile.

Chelnerii debordeaza de energie pozitiva, cu zambetul larg isi arata disponibilitatea de a te servi cu orice, de a te ajuta sa duci farfuriile pline la masa.

Ai impresia ca scopul vietii tuturor angajatilor este de a te ajuta pe tine, de a te face sa fii fericit, ca oaspete de cinste, zambesc larg, fredoneaza, avand parca satisfactia lucrului bine facut. Eu nu am mai intalnit oameni atat de zambitori, proactivi si care traiesc cu atat de putine resurse financiare. Si poate va veti gandi ca nu ar fi la fel de dedicati daca nu ar sti ca vor primi o atentie, dar nu isi schimba atitudinea nici daca le sari randul.

In fiecare zi gasesti curatenie impecabila, prosoape, fierbator de apa si apa din belsug (trei sticle mari de apa Nestle foarte gustoasa), sucuri, plicuri de cafea instant, gratuit.

Spre deliciul fetitei noastre, in fiecare zi gaseam cate o figurina haioasa din prosoape realizata de baiatul responsabil cu curatenia, un tip atat de empatic si harnic.

Specific golfului unde se afla resortul este refluxul accentuat in prima jumatate a zilei, cand marea se retrage cam 100 metrii, iar in urma raman belti extinse, numai bune pentru picioruse cu chef de joaca.

Daca nu ai chef de joaca si vrei lucruri serioase, mergi pe ponton si intri in Marea Rosie, care de fapt e foarte albastra.

Plaja este super amenajata, cu nisip, cu sezlonguri si windstoppere, teren de volei, plimbari cu camila si aquapark.

Noaptea, termometrul scadea pana la 9 C, astfel ca era necesar sa dai drumul la incalzire prin intermediul sistemului de aer conditionat. Am constatat o eroare a sistemului seara tarziu, am anuntat la receptie si au trimis instant pe cineva sa repare problema legata de incalzire.

Din punct de vedere al securitatii tot ansamblul de masuri luate de resort iti dadea o stare de confort psihologic, intr-o tara in care primesti alerta de risc de bombardament in zona Peninsulei Sinai, de cum intri in aeroportul Hurghada... chiar daca Peninsula Sinai este la 3000 km de Hurghada.

In resort este paza militarizata care patruleaza pe alei si ziua si noaptea, detector de arme la intrarea in receptie, post de contol militarizat cu bariera la intrarea in incinta curtii exterioare a resortului, iar daca iesi ca turist din resort completezi in registrul special datele legate de identitatea ta si ora la care ai parasit incinta, iar la intoarcere nu esti primit fara bratara resortului.

Sa va uitati la poze daca e textul prea lung, si ele sunt evocatoare. Eu as alege oricand sa ma intorc la acest resort si il recomand cu caldura chiar daca sunteti cu sau fara copii.

TIPS:

-luati de acasa un spray cu apa termala pentru ten pentru a nu folosi apa de la robinet;

-luati o masca de hidratare par de acasa, apa lor usuca parul ingrozitor;

- luati medicamente de raceala la voi, diferenta drastica de temperatura va poate pacali, iar farmacia (care se afla langa receptia Blumarin) are preturi foarte mari;

-daca mergeti in ianuarie, in bagaj sa predomine haine cu maneca lunga;

-luati mici atentii pentru copii daca mergeti in safari la beduini, le veti insenina ziua;

-daca ramaneti fara bacnote mici pentru bacsis, orice barman/ ospatar de la piscina sau receptioner va va schimba cu placere.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Catalina.13 in 30.01.20 22:02:14
Validat / Publicat: 30.01.20 22:40:28
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în EGIPT

VIZUALIZĂRI: 9009 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

20 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Catalina.13); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P10 Reflux golf Aquamarin
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 20450 PMA (din 21 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 102.60 USD pe cameră

  • ECOURI la acest review

    20 ecouri scrise, până acum

    krisstinna
    [31.01.20 06:00:16]
    »

    @Catalina. 13: Foarte util articolul tău!

    Consumabilele de la baie nu erau Ok pentru parul blond? Și eu sunt blondă și nu toate produsele de îngrijire a parului îmi fac bine, de-asta întreb, fără o mască bună de păr nu prea mă descurc de obicei.

    Înseamnă că apa de acolo usucă și pielea foarte tare.

    Spune-mi de wi-fi: exista? Era Ok?

    Mulțumim pentru impresii, vacanțe frumoase îți doresc!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    Catalina.13AUTOR REVIEW
    [31.01.20 08:44:28]
    »

    @krisstinna: Multumesc.

    Apa de la robinet deshidrateaza foarte tare atat parul cat si tenul, iar cosmeticele oferite de hotel erau basic, deci ai nevoie obligatoriu de masca hidratanta.

    Wi-fi foarte bun, inclusiv la piscine, probleme de semnal existand doar la restaurantul principal cand era foarte multa lume.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    aurel34
    [31.01.20 10:10:32]
    »

    erau corali in mare? fauna?

    Catalina.13AUTOR REVIEW
    [31.01.20 10:56:39]
    »

    @aurel34: Te referi la specificitatea Marii Rosii sau la golfuletul resortului?

    aurel34
    [31.01.20 11:07:18]
    »

    @Catalina. 13: la golfulet. erau corali?

    Catalina.13AUTOR REVIEW
    [31.01.20 12:41:53]
    »

    @aurel34: In marea din dreptul pontonului am gasit corali desprinsi aduci de apa si niste scoici gigant super spectaculoase, dar bariere de corali nu sunt la adancimi asa mici. Pentru snorkeling spectaculos mergi in croaziere. Sunt accesibile si cu 15 euro de persoana are Amir. Daca iti doresti resort doar pentru mare si nu ai copii, nu recomand resortul. Pentru copii e fascinant, insa.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    aurel34
    [31.01.20 12:48:46]
    »

    @Catalina. 13: mulțumesc

    aurel34
    [31.01.20 13:45:03]
    »

    @aurel34: te mai deranjez cu o rugaminte. Poti sa-mi dai nr lui Amir?

    Mulțumesc

    Catalina.13AUTOR REVIEW
    [31.01.20 14:06:39]
    »

    @aurel34: Amir Gemy este pagina sa de facebook. Este foarte deschis. Noi l-am contactat cu o saptamana inainte de sejur. Ne- a trimis lista de preturi din propria initiativa, astfel ca am plecat stiind variantele potrivite pentru vacanta noastra.

    aurel34
    [31.01.20 14:07:21]
    »

    @Catalina. 13: asa am sa fac si eu. mulțumesc încă o data

    nicole33
    [01.02.20 00:10:53]
    »

    @krisstinna:

    Înseamnă că apa de acolo usucă și pielea foarte tare.

    Nu cred că neapărat apa de la robinet usucă părul, cât mai degrabă combinaţia dintre sarea din apa mării şi expunerea excesivă la soare. Aceeaşi situaţie o întâlneşti în orice vacanţă la mare, fie că mergi în Egipt, Turcia, Grecia sau aiurea.

    Dacă chiar crezi că este o problemă cu apa de la duş, îţi poţi limpezi părul cu apă plată îmbuteliată, oferită gratuit şi în orice cantitate la orice hotel. Aceeaşi apă îmbuteliată cu care este recomandabil să te speli şi pe dinţi sau pe faţă.

    Eu am părul scurt, dar tot decolorat şi m-am descurcat excelent cu balsamul leave in şi cu ulei de păr, aceleaşi produse pe care le folosesc şi acasă şi pe care le iau mereu cu mine în vacanţă.

    În Egipt mergi sigur cu bagaj de cală, în care îţi poţi pune liniştită toate cosmeticele personale cu care eşti obişnuită.

    Spune-mi de wi-fi: exista? Era Ok?

    Indiferent ce hotel vei alege, nu strică să-ţi iei din aeroport şi o cartelă locală pentru internet. Nu costă mai mult de 10 euro, dar îţi oferă net oriunde, atât în resort în zone neacoperite de wifi, cât mai ales în excursii.

    krisstinna
    [01.02.20 01:02:51]
    »

    @nicole33: Mulțumesc pentru recomandări!

    Catalina.13AUTOR REVIEW
    [01.02.20 10:48:41]
    »

    @nicole33: In Egipt aerul uscat cat si apa de la robinet sunt deosebit de deshidradante, deci nu poti compara cu alte zone geografice.

    nicole33
    [01.02.20 11:04:24]
    »

    @Catalina. 13:

    În cele patru săptămâni petrecute până acum în Egipt eu nu am simţit vreun disconfort în plus din cauza apei de la robinet.

    Indiferent de situaţie, folosirea apei îmbuteliate poate rezolva probleme de acest gen. Eu am folosit apă plată pentru a mă spăla pe faţă dimineaţa, apa rece de la robinet fiind prea caldă pentru a mă putea trezi, şi tot doar cu apă din sticlă m-am spălat mereu pe dinţi. Poate am exagerat eu cu precauţiile, nu ştiu, dar oricum asta a fost şi recomandarea ghidului pentru evitarea problemelor digestive. Soţul meu a folosit la spălat doar apa de la reţea şi nu a păţit nimic.

    Colegei Krisstinna i-am povestit cum am procedat eu, folosind propriile cosmetice, cum fac de altfel în fiecare din vacanţele mele, chiar dacă hotelurile la care mă cazez îmi oferă cosmetice de foarte bună calitate, uneori de la firme renumite.

    Catalina.13AUTOR REVIEW
    [01.02.20 11:20:21]
    »

    @nicole33: Ma bucur si multumesc pentru interventii! ????????

    ale_balan
    [15.02.20 22:45:34]
    »

    @Catalina. 13: salut, imi spui te rog ce monede v ati luat cu voi? $ sau €? Mersi

    Catalina.13AUTOR REVIEW
    [15.02.20 22:58:16]
    »

    @ale_balan: Buna. Am avut ambele monede, dar excursiile le-am platit in euro. La magazine se poate plati cu oricare, se face paritatea, dolarul fiind usor sub valoarea euro.

    die
    [04.02.21 15:28:34]
    »

    Buna ziua! Multumim pentru aceste informatii despre hotel, foarte utile. Va rog sa imi spuneti daca bauturile alcoolice sunt incluse in pretul biletului si care sunt acestea. Multumesc!

    dnipPHONE
    [22.04.21 07:05:35]
    »

    Buna.

    ​Te rog lamureste-ma cu pontonul. Nu vad niciunde pe youtybe, nu vad din poze si nici pe google earth. Daca exista si e mai nou facut, e super pt. ca pt. noi conteaza inotatul in mare. Din pacate vad ca fuxul si refluxul e pronuntat, vad ca lumea merge la golful de langa pt. inot. Te rog spune-mi de faza cu marea, inotatul si daca se poate intradevar sta in apa mai mare. Multumesc mult de lamuriri.  

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    Catalina.13PHONEAUTOR REVIEW
    [22.04.21 10:29:12]
    »

    @dnip:  Buna.

          ​Exista ponton care porneste de pe plaja aferenta resortului si care se termina in apa mai adanca.  

         Da, dimineata refluxul era foarte accentuat, insa... eu am fost in luna ianuarie si este posibil ca in alt sezon sa nu fie aceeasi situatie legata de retragerea marii​.  

         Parerea mea subiectiva:​

         Daca valorizarea experientei in Egipt atarna preponderent pentru dvs. de conditiile oferite de intrarea facila in apa marii, atunci locatia acestui resort nu este cea mai nimerita optiune.

            Sper sa va ajute acest mesaj sa luati cea mai buna decizie pentru a trai cea mai spectaculoasa experienta ????

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    ale_balan, aurel34, Catalina.13, die, dnip
    Alte impresii din această RUBRICĂJaz Aquamarine Resort:

    INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.068113088607788 sec
    ecranul dvs: 1 x 1